- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz almoska84 #12272 üzenetére
Kontra. Felajánlotta, hogy a jelenleg 16GB-n fel tud szabadítani 14GB-t. Fejvesztve menekültem.
Jelezte, hogy törölné a túl nagy fájlokar, és felsorolta a filmeket...
Végül felszólított, hogy ne tároljak 3 hónapnál régebbi képeket, biztos fölösleges.
Pro: ha sok programot próbáltál ki, aztán szedtél le, vagy sok elakadt leröltésed volt, azt kipucolja. Egyébként elég negyedévente újratelepíteni, majd leszedni, mert veszélyes.
[ Szerkesztve ]
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz 7Sony7 #12279 üzenetére
Hű, én pont erre próbáltam rákérdezni lejjebb.
Tartanék attósl, hogy jól összerakott belépő telómat egy rosszul összerakottra cseréljem.
Ez nagyon fontos. Adott sebességnél teljesen simán működik. Erről nem tennék le. Villámgyors, de hibás működésre sem cserélném (és hangsúlyozom újra: a lassúság itt nem gond. Nem akad, beállítottam memória és cpu-figyelmeztetést, de még 1x sem ugrott fel. Beállítottam hosszú app művelet jelzést is, az mindennap jelez, de nem akad, küzd, végrehajtja a hosszú műveletet, és megy tovább.
Nekem most az Android megismerése az érdekes. Nem tudnám elvielni, ha géphibákkal is találkoznék. Ezér t tartok nagyon egy esetleges készülékcserétől. Valahogy nemcsak a vas számít.
Amúgy is, az Android ennyit tud. Nem kell neki 20000 MHz, ha egyszer ennyit nyújt. Amíg pl a legfejletebb játék a temple run, minek 10".
A csoki nem ízlik. Mi finomabb a csokinál? - A marcipán. (Vékony tejcsokibevonattal.)
-
ksanc
őstag
Lényeges különbség, hogy irtál-e adatokat az usb tárra, vagy csak olvastad. Ez utóbbinál igazából nem számit. Persze ki emlékszik már rá néha...
Mondjuk én mindig leválasztom, akármit is csinálok, jobb igy megszokniAndroidnál egyébként az ajánlat az, hogy először válaszd le a számitógépen a háttértárat, aztán lehet kikapcsolni a droidon vagy kihúzni.
olivera88 : Nem minden kütyün jön fel automatikusan, a fenti legördülő menüben az USB Connected/USB-eszköz csatlakoztatva üzenetre rákoppintva tudod be- és kikapcsolni.
Nem tudom, hogy be lehet-e állitani automatikusra, én nem kerestem, nem szeretem úgy használni. -
Bozek
nagyúr
válasz csabbymtc #12296 üzenetére
Szerintem meg nem felesleges, de ha ki akarjátok nyírni a memóriakártyát, akkor csináljátok csak. Igaz, nem telefonnal, de pendrive-al már találkoztam, ami meghülyült attól, hogy csak simán lehúzkodták gépről és órákba telt, mire életet leheltem belé.
[ Szerkesztve ]
-
csabbymtc
tag
válasz Keeperv85 #12295 üzenetére
Öcsém Galaxy Ace telóján láttam olyat, hogy amikor gépre köti, a telón megjelenik egy olyan gomb, hogy USB tár bekapcsolása. Ha azt megnyomja, akkor kapcsolódik a teló MSC módban. És amint kapcsolódott, megjelenik a teló képernyőjén egy másik gomb: USB tár kikapcsolása.
Mint windows alatt a hardver biztonságos eltávolítása.
Szerintem erre gondol, és szerintem felesleges.[ Szerkesztve ]
-
-
olivera88
veterán
A felhasználói szótár szavait át lehet valahogy menteni a másik telefonba és a gyári visszaállítás után vissza lehet állítani valahogy vagy az nem mentődik?
Töröltem a root jogot a telefonon, de a probléma továbbra oldódott meg.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérlek benneteket, próbáljátok megbeszélni személyeskedés nélkül!
Köszönöm! -
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12289 üzenetére
"már vannak szárnycsapásaik Android fronton is"
Lényegtelen. Nem erről volt szó, hanem évekkel ezelőtti Nokiáról! Te csavarod ki.
De nem folytatom, mert semmi értelme nincs. Továbbra is azt játszod, hogy hajtogatod a magadét, és nem akarod megérteni azt, hogy itt nem erről volt szó!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Keeperv85
nagyúr
Biróm ahogy mindig úgy akarod kitekerni a dolgokat, hogy rajtad kívül mindenki retardált idióta és nem értik mit írtál...
Ezt írtad szó szerint:
"Nem igazán értem, hogy hogyan kerül ide a Nokia. Pláne egy Android szakmai topikba."
Úgy kerülhet ide a Nokia, hogy már vannak szárnycsapásaik Android fronton is. Függetlenül attól, hogy régi vagy új megoldások szerepeltek a korábbi hozzászólásban. Amit korábban meg tudtak oldani, azt ide is szerették volna nyilván. Az már más lapra tartozik, hogy valószínűleg erre nekik már nem lesz esélyük. Összefoglalva: van helye egy Androidos szakmai topicban már a Nokiának, még akkor is, ha te efelett szépen elsiklottál...
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12287 üzenetére
Véleményed lehet. Természetesen el is mondhatod, de ez a hsz inkább megbélyegző sértegetés, mint véleménynyilvánítás.
"ha neked a Nokia még mindig a Symbinaról szól csupán"
Hogy ezt honnan veszed, fogalmam sincs. És a gondolatmenet logikáját sem értem. Azért lehet véleményed mert nekem a "Nokia még mindig a Symbinaról szól csupán"? Értelmetlen.
Egyébként ha kicsit pontosabban olvastad volna a hozzászólásokat, akkor észre kellett volna venned, hogy az évekkel ezelőtti Nokiát a kolléga említette. Tudtommal évekkel ezelőtt nem volt Androidos Nokia, ezért nem értettem, hogy az Android szakmai topikba hogy jön az évekkel ezelőtti Nokia.
De lehet, hogy a hiba ezúttal is - mint mindig - bennem van.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #12284 üzenetére
Csodálkoztam volna ha nem ilyen stílusú és tartalmú reakció érkezik tőled, egy olyan eszmecserében, amiben semmilyen téren nem vagy érintett.
(#12285) Quasi_modo
Bocs, hogy segíteni próbáltam. A jövőben inkább tartózkodom ettől.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Quasi_modo
nagyúr
Nem igazán értem, hogy hogyan kerül ide a Nokia
Ez egy példa volt a múltból. Kell bővebben elmagyaráznom?
Egyébként olvasd vissza, hogy miről beszélsz mielőtt nekem esel. Én ugyanis másról írtam. Nem vágyakról volt szó, hanem egy példáról és egy saját tapasztalatról. Ha te úgy gondolod, hogy téglát csináltam a párom mobiljából akkor gondold úgy. Én nem úgy látom.
Ennyi.valami
-
air
nagyúr
válasz Quasi_modo #12281 üzenetére
Nem igazán értem, hogy hogyan kerül ide a Nokia. Pláne egy Android szakmai topikba. Egyébként a gyártók nem a vágyaidat teljesítik, hanem bizonyos funkciókkal és szolgáltatásokkal ellátott készülékeket gyártanak és forgalmaznak. Ha ezek közül valamelyik megfelel neked, akkor használd, ha nem, akkor ne! Hogy mit hogyan célszerű használni, az megintcsak nem attól függ, hogy te mit szeretnél. Sajnos ez már csak ilyen. De ha gondolod, akkor a jövőben nem osztom meg veled a mások és a saját tapasztalataimat, hanem tanulhatsz a magad kárából.
-
Quasi_modo
nagyúr
Megette a fene ha a Soni nem készíti fel a programját az általam is használt megoldásra. ezzel a dologgal a Nokiákon sem volt különösebb gond, mertem remélni, hogy a Sony is tudja azt amit a Nokia már évekkel ezelőtt tudott.
Meglehet, hogy tévedek vagy szerencsém volt, de a 3 nappal ezelőtti csont nélküli frissítés egyelőre engem támaszt alá. Viszont gyanítom, hogy a többség is így csinálta.valami
-
7Sony7
addikt
válasz Keeperv85 #12278 üzenetére
Fene tudja, lehet. De érted a lényeget. Ot990:600Mhz, 512 mb ram, Ace2: 2x800 vagy 1000? Mhz, 512 mb ram. Elvileg jobb hardverrel rendelkező teló, mégis pocsék használat közben. Ja, még egy példa. Hongmi S1.
Megveszed, kibontod,használod.Ja, nem. kínlódsz, mert a ram kezelése pocsék.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
válasz nyuszi123456 #12250 üzenetére
Szia. Bár nekem sem teljesen tiszta, hogy mi is a kérdés, és az előttem szólók sok lényegeset leírtak, de hozzátennék még egyet:
Szoftver optimalizáció. Nagyon fontos, és egy noname tescosban nem bitzos, hogy megvan.
PL: Alcatel ot990 custom rommal teljesen smooth egy galaxy ace 2 gyári rommal szemben, ugyanolyan felhasználás mellett, pedig a soc erősebb, és a ram ugyanannyi a galaxy esetében. Vacakul van optimalizálva, és tele van előtelepített lommal.Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
ksanc
őstag
válasz almoska84 #12272 üzenetére
Pro az, hogy egy helyen szépen rendezve látod, mi, hol, mekkora helyet foglal.
Nagyon kontra az, hogy szemétnek (junk) nevez mindent, holott a gyorsítótárban lévő dolgok nem feltétlenül azok, és valószínűleg a hárombetűs content mappáját is ez takarította ki párszor
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz LonGleY #12269 üzenetére
Juszt se teszem off -ba. Általánosságban beszélgetünk az Androidról. Ez a topik témája. 1GB ramom van és kevés. Trükközgetnem kell. Természetesen tisztában vagyok az okával. Ugyanazokat tapasztalom, mint Te. Bt. egér+bill böngészővel már necces. Kiíratom a szabad ramot az értesítési sávra, így látom, hogy mikor kezd bizonytalanná válni a helyzet. A VOIP topikban is találtunk összefüggést a szabad ram mennyisége és a hívás minősége között. Érdekes, hogy ez Androidra jellemző, Symbian -ra nem annyira. A miniPC -mben 2GB van. Stabilabb is a kapcsolat és a hívás is. Direkt kipróbáltam, hogy a telóról adtam neki netet és úgy is jobb volt a minőség. Vagyis nem a 3g okozta a romlást.
-
almoska84
tag
Na, akkor még egyszer. Vélemények, pro és kontra a Clean Master nevű appról?
Tudom, van ilyesmire külön topic, de...
LG Leon 4G LTE :D
-
LonGleY
veterán
-
tomy86
addikt
válasz LonGleY #12264 üzenetére
Pedig egyetértek ksanc véleményével. Egyéni, hogy kinek mi az elég. Én nagyon jól elvagyok 512 mega rammal és nem érzek kényszert a váltásra. Persze váltanék, ha találnék megfelelő telefont, de ez eddig nem sikerült és nem akarok mindenáron másikat. Mondjuk hidegen hagy a multitasking és nem tépem a hajam, ha a tárcsázó nem nyílik meg 0,0000000001 másodperc alatt. Be is fejezem az off témát, mert ezzel lesz tele a topik.
(#12266) Bozek: soha nem használok BT-s cuccot. Megint az egyéni igények. nincs rá szükségem CM11 alatt amúgyis zabálja az akkut.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
-
ksanc
őstag
válasz LonGleY #12256 üzenetére
Az örök vita, nem csak a telefonok világában.
Mindig az egyéni igények - valódi igények, nem a mesterségesen keltett minden-sz*r-ami-legalább-nemilyenmegolyan - döntik el, mi mire jó.
Ha valaki számítógépnek akarja mindenáron használni a telefonját, akkor semmi sem elég.
Ha valaki okostelefonnak, akkor a SAJÁT igénye szerint akár egy fél gigás készülék is maximálisan megfelelhet.
A bóvli fogalma is, az egyértelmű kategóriától - és a kisebbrendűségi komplexusban szenvedő szerencsétlenektől, igazi agymosott fogyasztóktól, akiknek az 'igény" szó valódi jelentése már régen a homályba veszett - eltekintve , egyénenként változó. EGYÉN. Nem fogyasztói célcsoport, birka, droid és társai.
Szokásosan akinek nem inge... -
-
tolvaj!
őstag
válasz LonGleY #12259 üzenetére
A Z1C szvsz nem a legjobb viszonyítási alap ha androidról van szó. A sony nincs a helyzet magaslatán, ha optimalizálni kell. Egy Vowney V5-öt használtam majd egy évig ( MTK platform) és soha nem bírtam kiakasztani. A legtöbb foglalt memóriám max ~800MB volt, köszönhető a kiválóan optimalizált rendszernek. A Hsz második felével viszont egyet kell értenem, de ez azt hiszem minden rendszeren így van, ha több memóriád van javul a multi task.
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
tomy86
addikt
válasz LonGleY #12259 üzenetére
Nyilván nem azt akartam mondani, hogy nem jobb a minél több memória. Főleg, hogy én 512-n garázdálkodok
Nem vagyok egy guru, de én azt figyeltem meg, hogy ugyanaz az alkalmazás több memóriát használ 1GB-on, mint pl. 512-n (ugyanazon verziószám mellett). Ez nyilván nem lineáris és van az a memóriamennyiség, ami már optimális (jelenleg). De lehet, hogy rosszul látom.(#12261) tolvaj!: "A sony nincs a helyzet magaslatán, ha optimalizálni kell."
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz tomy86 #12258 üzenetére
Jah, csak azóta nézegettem a Z1C-ben, hogy igazából 8-900 megát szívesen beharap még egy csomó letiltott dolog mellett is. Nyilván elfér kevesebben, így viszont gyorsabb maga a kütyü, ha többmindent elindítok, akkor van legalább 1 giga gazdálkodni, és nem lövik ki egymást a folyamatok.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Ilyen paraméterekkel ma már telefont nem érdemes venni, max kalkulátort.
Min. 2 GB ram, és máris átérzed, milyen egy igazi Androidos telefon.
Nem pontosan értem, mi a kérdés, de szerintem semmi értelme bóvlira benevezni. -
Bozek
nagyúr
válasz nyuszi123456 #12253 üzenetére
"még pre-Android időket éltünk"
Azért ne túlozzunk. 2010 tavaszán már bőven benne voltunk az Eclair-ben és jött a Froyo is. Vagy rosszul tudod a "pre" jelentését?
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz #79335424 #12251 üzenetére
Hát igen. Mondjuk a kérdésem inkább egy kimondottan jól összerakott, a kényelmi szintet már elérő belépő készülék kontra noname összehasonlítására irányul.
Nem érzem a vas hátrányait. Nem akad semmi. A hátrányokat, ha vannak, az Androidból tapasztalom. Az pedig nem lenne más egy octacore készüléknél sem, ezért drágát venni nem látom értelmét.
(Üzemidő, NFC, esetleg jobb kamera - de ebben a méretben nincs jó kamera, csak felturbózott szoftver. A készülékek vastagsága ellehetleníti az optika fejlesztését, és túl kicsi lapka kerül be. Ha növeljük a pixelszámot, már teljesen leárnyékolódik a lapka, fényt nem kap, így a színek felturbózott digiszínek lesznek - 2mp-nél gyak elérte a kompromisszummentes maximumot. Csak abban az esetben produkál jobb képet a 13mp, ha kivétel nélkül fekete-fehér szöveget fényképezel. Akkor aztán részletgazdag. Magyarul szkennernek luxus.)
[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
Még a legelső mobilarénás rendezvényen 2010 tavaszán. Hosszan beszélgettünk a HTC-sekkel. Elmondtam, miért tértem át pár csúcsminőségű HTC készülék után inkább zsebméretű UMPC-re, és ez nagyon érdekelte őket. Már akkor több kiszólással dicsérték a Google-t, pedig még pre-Android időket éltünk.
Választ esetleg kapok?
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
"A HTC egy személyes találkozó alkalmával extrém felhasználónak minősített."
Ez mit jelent? Hogyan történt és miért?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
Attól függ, hogy mit értesz noname alatt. A legtöbb embernek pl. a Xiaomi is noname, pedig... De ez a hw. Androidon ma már nagyon belépő szint. Nyilván nagyobb egy probléma előfordulásának valószínűsége, mint egy felsőbb kategóriájú készüléknél.
-
nyuszi123456
aktív tag
Lenne egy fontos kérdésem a minőségről.
Volt már százezer telóm, Androidosnak ez az első. A HTC egy személyes találkozó alkalmával extrém felhasználónak minősített.
Volt már több Alcatel telefonom is. Mindig jó minőség, a riválisoknál bővebb funkcionalitás, szép forma, de kevés marketing jellemezte. Ezekkel a készülékekkel elégedett lehetett az ember.
Hasonló áron már csak noname vas kapható.
Magyarul, ha most elégedett vagyok Alcatel kivitelben a dual core 1300MHz 512 Rammal, szép képernyővel, mekkora az esélye, hogy egy hasonló árú teszkós noname ugyanilyen boldoggá tesz?
Vagy megtörténhet, hogy hasonló paraméterekkel is az út szélén hagy?
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nem akartam vitát indítani.Volt már ezen a gépen 13.10-es ubuntu, de nem igen akaródzott neki normálisan működni. Mondhatni erősen döcögött. A megosztás rémálom számomra, mindig rá kell kattintani a megosztandó mappára, hogy beolvassa és csak utána láthatja a nagy gép folyton a jelszót kéri, és ráadásnak néhány hónap használat után kiírja, hogy a merevlemez megtelt ( 8 Gb ubi rendszernek, 2Gb swap, a többi háttérnek felosztású HDD-vel )
Na, a lényeg, hétvégén felrántom rá a droidot, aztán referálok.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
törölt tag
válasz #79335424 #12247 üzenetére
Sajnos, az általam eddig ismert Magyar Puppy elérhetőség, mondjuk úgy, hogy egy ideje bizonytalankodik. Kutakodtam egy kicsit és legnagyobb örömömre azt tapasztaltam, hogy a vonal továbbra is él és Kami új oldalt indított. Ezen böngészgetve akadtam erre a Puppy rugalmasságát igazoló kis érdekességre.
[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
válasz #79335424 #12245 üzenetére
El is ismertem a tudásod, fel is hívtam a figyelmet a játékok hiányára. Én használom, tapasztalatból beszélek és arról is, hogy a kis gépemen a linuxok nem futottak olyan jól. A kernel szintű hw támogatás pedig itt is megvan. A játékok kivételével minden fut, beleértve a TC-t is. Az érintés vezérlés pedig adott, mintha otg-n lenne csatlakoztatva az egér. Már a live verzió is kezelt mindent, kivéve a merevlemezt. Telepítés után ez is pipa volt. Mindegy, nem vitázni akartam, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg, de most már off vége.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tolvaj! #12244 üzenetére
Sztem nálam hardcore -abb Android felhasználót nehéz lenne találni. De a problémákat sem szabad elhallgatni és asztali környezetben akad egy pár. Pl. jó pár alkalmazásnál az érintőképernyő hiányának értelmezése, a portré nézet hiánya, vagy pl. játékoknál a közvetlen gyro vezérlés hiánya, stb. Ha nem mindenáron az Androidhoz ragaszkodás a cél, akkor a Puppy sokkal jobb társ asztali környezetben. Nagyon jó a hardverkezelő képessége. Egy átlag konfig gépen a penről bootolástól számítva, kb. 6 kattintással áll a Magyar nyelvű oprendszer nettel, hanggal, Magyar billentyűzettel, stb. Azonnal ismeri és egyetlen kattintással csatolja az összes meghajtót, legyen az FAT, NTFS, EXT, vagy akár RFS. Az asztalon alapból ott a Double Commander, amit bárki tud kezelni, aki látott már TC -t. De van Vine is, így akár egy Wines exe -t is tud futtatni (konkrétan TC portable -t használtam Puppy -n). Ezt a rugalmasságot meg sem közelíti egyetlen X86 Android sem. Nem is ez az X86 Android célja. Szvsz. aki PC -n (főleg régebbin) csak netre, médiára, megosztásra keres egy jó partnert, annak biztos vagyok benne, hogy a Puppy jobb választás, mint az Android.
-
tolvaj!
őstag
válasz #79335424 #12243 üzenetére
Próbáltam 4 külön disztrót. Ez igaz direkt telepített rendszer, viszont atom stabil és sima mm felhasználásra bármely linuxot üti. Pont azért akartam linuxot, mert gyenge a kis gépem, de egyik sem tudott olyan sebességet produkálni, mint ez a droid. Én nyugodt szívvel ajánlom! Ez pedig nem ellened szól, tudom, hogy otthon vagy linux vonalon, inkább azt mondom próbáld ki te is, kellemesen fogsz csalódni
-
törölt tag
válasz Blabcsi #12238 üzenetére
Asztali környezetben is Androidot használok, bár nem X86, hanem ARM Androidot. Anno próbáltam X86 -ot is, persze akkor még telón Froyo volt a sláger. Az a véleményem, hogy erre a felhasználásra nincs ennyi az Androidban. Sztem inkább egy Puppy Linux XP Puppy528 -at kéne megpróbálnod. Nem szeretnék itt ebbe belemerülni, de ha érdekel a project, akkor priviben szívesen vázolom. A lényeg annyi, hogy alapértelmezett működése, hogy ramból fut. Ennek megfelelő a sebessége is.
-
tolvaj!
őstag
válasz Blabcsi #12240 üzenetére
Most nem vagyok otthon, így nem tudom kipróbálni neked, de wi-fin simán másol. Ezt az APK-t használom, a pattintott kőtöl, csak egy kromoszómával bonyolultabb kb
-
tolvaj!
őstag
válasz Blabcsi #12235 üzenetére
Kb másfél hónapja használom- gyorsan repül az idő úgy érzem- kb egy hónapja... egy acer netbookon ( intel atom n270 1,6GHz; 1GB ram; 160GB HDD). Amíg nem telepíted, nem fogja látni a merevlemezt, telepítés után viszont mindent lát ( csatolt perifériaként). Rettenetesen pörög már az én szerény kis vasamon, de a tied még jobb lesz. Játékokat viszont felejtsd el előre szólok. Telepítése egyszerű, sima linux folyamat, bárhol találsz hozzá leírást.[ Szerkesztve ]
-
Blabcsi
senior tag
válasz #79335424 #12236 üzenetére
Mint jelenleg is, főként online média, valamint HDD-ről mese a csajoknak.
Csak elég szimpatikus a felület, felépítés és gondolom nem is terheli fullon a gépet, mint a winfos.
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudom, nem erre találták ki a androidot, de lenne pár kérdésem.
Ezt a verziót szeretném desktop pc-re telepíteni és teljes értékű os-ként használni.Gép spec: E35LM1, 2 Gb RAM, 160-as Sata HDD, GeForce 7300 LE lowprof. Mindez S-video + audio-val tv-re kötve.
Jelenleg egy butított xp van rajta, online tv és film nézésre használva.
Kérdéseim:
Mire kell figyelnem, illetve hogyan kell ( lépésről lépésre ) telepítenem?
HDD-re történő installáláskor képes-e a többi hdd részt megosztani (routeren ) másik gép felé, hogy meséket, filmeket tudjak rámásolni?
Telepítés nélkül kipróbáltam " Vesa módú " indítással szépen ment, de a vinyót nem is látta, csak a pendrive-ot, amiről bootolt.
Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Meg egy kérdés... Meg lehet oldani driveal, hogy egy általam megadott mappát szinkronizáljon automatán ha wifin vagyok?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
Ha a fotók biztonsági menteset kérem Google+rá, akkor azokat hol találom meg? Drivera tesz mappát
mappát?A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
törölt tag
Az se lenne hosszú életű. Pikkpakk kijönne egy továbbfejlesztett verzió, amivel sokkal pontosabban lehet ütni. De mivel az első verzióval végrehajtott, túl erős ütések, aránytalan károkat okoztak a mammut legértékesebb részeiben, ezért az új bunkó le lenne korlátozva egykezes használatra. És kezdődik minden előlről.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12227 üzenetére
No igen, ilyen finomságok vannak már, nyilván ott nem fog menni.
De azért bőven van még rendszer, ami nem így működik.A jövőt elég sötétnek látom ilyen téren, egyre zártabbak lesznek a rendszerek. Bár mindig lesz gyártó, aki felrúgja a dolgokat
Vagy kitör a 3. világháború és utána úgyis a kőbunkótól kezdjük újra...[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz vilmaboy #12221 üzenetére
Biztosan ezt akarod?
Nem biztos hogy érdemes, mivel állandóan frissül és amig a fejlesztők nem teszik bele a magyar nyelvet, addig nem éri meg az energiát. Az egész Facebook sem...
De ha nagyon ráérsz, akkor itt van példának az Ouya konzol magyarítása, ez alapján nekieshetsz
Ez a közvetlen mószer, de pl. megpróbálhatod a jbart-al is.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz olivera88 #12203 üzenetére
Esetleg nem lehet h rootolás kavart be? A TB is írta h előfordulhat h ez az ismeretlen Superuser egyes Android 4.3 ROM okon nem működik megfelelően, és ha hibát tapasztalok használjam inkább a Supersut. Tegnap mikor frissítettem a Supersuseremet ezt írta newsnél, h enhanced internal data exception. Ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Z1en a Facebook progit (nem massenger) szeretném magyaritani. Van rá megoldás? Sajna frissítés után sem tud magyarul.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
tomy86
addikt
"Ez inkább olyan pc-telefon szinkronizációs izé."
Az is, meg a hivatalos rom frissítéseket is ezen keresztül lehet telepíteni. Különösebben én sem ismerem, mert 3 éve használtam először és utoljára, amikor megvettem a telefonomat. Utána az azóta megszűnt Sony Update Servicet használtam párszor. De régóta áttértem a flashtoolra.. -
ksanc
őstag
Nem tudom, biztosan nem haladok a korral, ha rádugom telót a pc-re, akkor meghajtókat szeretek látni, és nem külön programokat telepítgetni.
Na meg saját telefonom okosban mindig is óccsó kínai MTK-s volt, sosem valami brand.
Egyszerűen nem adok ki annyi pénzt egy telefonért és kész.Jó, én megbuherálok bármit, ha arra van szükség és ezért nem szeretem, ha a "felhasználóbarát" megoldásokat kell kerülgetni, de elismerem, hogy nem ez az általános.
Szóval nem, nem utálom. -
ksanc
őstag
válasz tomy86 #12216 üzenetére
Köszi!
Ez inkább olyan pc-telefon szinkronizációs izé. Ezért nem szeretem az ilyen gyártókat, mi az, hogy nem turkálhatok ott, ahol én akarok?
Ezzel csak adatokat (tartalmakat) szinkronizálok - mentek - le, majd egy szoftverfrissítés után visszapakolhatom, elvileg nincs ezzel gond.
Vagy ez is olyan csoda, ami önmagával sem kompatibilis? -
tomy86
addikt
A Sony frissítő progija. PC Companion
-
ksanc
őstag
válasz Quasi_modo #12212 üzenetére
Mi az a PCC?
-
air
nagyúr
válasz Quasi_modo #12212 üzenetére
Teljes törléssel. És ez nem egyéni vélemény, hanem sokak tapasztalata.
-
g.peter23
tag
Sziasztok!
Információt szeretnék kérni!
Múlthéten vettem egy új, LG Optimus F6-os telefont, amin gyárilag Android 4.1.2-es szoftver van.
A telefon 8GB tárhellyel, és 1 GB RAMmal rendelkezik.Feltelepítettem rá a legújabb Android rendszert amit ehhez a készülékhez kiadtak, a 4.4.2-t.
Azóta csak 768MB RAMot lát, és 4 GB tárhelyet!Miért?
Köszönöm!
-
ksanc
őstag
válasz Keeperv85 #12209 üzenetére
A jó öreg Total Commanderrel mi a helyzet? Merthogy én azt használom mindenre és eddig mindent megcsináltam vele
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan alkalmazást, amelyik két részre osztja a teló kijelzőjét? Pl. egyik felén futna a navigáció, a másikon a kamera.
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
olivera88
veterán
válasz #79335424 #12201 üzenetére
Van az alkalmazások részére a belső memória, meg van amit kamera használ és az utóbbira gondolok, a fájlkezelők ezt is SD nek írják. Esetleg nem lehetséges h az ismeretlen Superuser miatt vannak ilyen gondok?
-
törölt tag
válasz olivera88 #12199 üzenetére
Milyen elérési utat értesz belső memória alatt? Egyébként rá kell bökni felül az ikonra, ahol kiírja, hogy r/o és mountolja r/w -ként. De a félreértés elkerülése végett, az ikon melletti szövegben írja, hogy miként van csatolva. Az ikonban az van, amiként fogja csatolni, ha ráböksz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Nintendo Switch
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...