Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
pittbaba
üzenetére
Hogy az előző hozzászólást folytassam:
Én az onPreExec.-ben, vagy a háttérszál legelején (tehát nem az activity-ban!) kérném el, ami már megvan (sqlite lekérdezés). Ezt, ill. a netről érkező adatokat folyamatosan szedném össze, és alkalmanként az onProgressUpdate megjelenítené azokat, ill. jelezné, h. tart a folyamat. Az onPostExecute csak annyit tesz a képhez, hogy "oké, minden adat kirajzolva!"
Ha nincs pl. Wifi, akkor a háttérszál (hiba nélkül!!) befejezi a futást, és valahol kiírja, hogy "nincs net". Ez az az eset, amikor a háttérszál RENDBEN lefut, de a számítás "HIBÁS".
Valahova odateszel egy gombot, hogy frissítés, és akkor - ha éppen nem fut - újraindítja az egészet. Vagy, ha gondolod, időnként - ha éppen nem fut - újraindítja az egészet. Én ez utóbbit kissé "költségesnek érzem", ha látom, hol a busz, nem vagyok kíváncsi arra, hol lesz 10 mp múlva. Vagy legalábbis 3g-n nem, ami a buszmegállóban azért valószínű.Másik ötlet: a lekérések service-ként futnak, amik időnként szólnak a fő programnak, hogy ezt vagy azt írjon ki. Itt talán könnyebb a kettőnél több folyamat indítása, ill. az időzítés; de ezzel nincs sok tapasztalatom. Azt sokan írták, hogy AsyncTask helyett többnyire service-ben gondolkodnak.
Én is gratulálok a BKV kezdeményezéshez, én már a hétvégén ajánlgattam Pesten, h. létezik ilyen (csak nem találtam). Ezek szerint egy kicsit még várni kell rá... De jó lesz nagyon! Hátha még azt is megmondja, hogy egy nagy téren a 8 állásból melyikből indul az én buszom... ((Pestiek előnyben, én szegény vidéki GPS-sel közlekedem))Úúú! csak lemaradtam egy kérdésről. Ami lejárt az a ProgressDialog. Sztem., ettől függetlenül prímán működik, de lecserélhető akár Fragment-re is. Csak az olyan összetetté tenné a kódot, hogy a lényeg eltűnne, ezért maradtam a "régi" megoldásnál. Meg azért is, mert én 5 hüvelyken élek, semmi szükségem (még) a fragmentekre, majd a Note 8"-en
!
Az érték megőrzés másra vonatkozik: a végeredményt az AsyncTask osztályváltozója tárolja. Ha törlöd a mutatóját, akkor elveszik a végeredmény is. De egyébként az AsyncTask nem indítható ugyan újra, de nem veszik el (az eredmény sem), amíg új példányt nem indítasz.
Jól értettem a kérdést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Én is gratulálok a BKV kezdeményezéshez, én már a hétvégén ajánlgattam Pesten, h. létezik ilyen (csak nem találtam). Ezek szerint egy kicsit még várni kell rá... De jó lesz nagyon! Hátha még azt is megmondja, hogy egy nagy téren a 8 állásból melyikből indul az én buszom... ((Pestiek előnyben, én szegény vidéki GPS-sel közlekedem))
!