Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz sztanozs #1173 üzenetére

Igen, ez világos. Igyekeztem a kérdést a problémás részig egyszerűsíteni, ebből a félreértés. De a szélesebb problémára is szívesen fogadok ötleteket:

Adott egy String, ami EditText-ből, vagyis a felhasználótól származik (és egy adatbázis tárolja). Ezt a Stringet szeretném UTF-8 kódolású txt file-ba menteni. Ez idáig egyszerű, és két sorban megoldható.

DE!

Mentés előtt a String-en utólagos feldolgozást végez a program, néhány részét cseréli. (Gondoljunk pl. arra, hogy pl. tab-ot \\t-re, new-line-t \\n-re, vagy esetemben speciális, de olvasható tag-okat szúr be.) Erre a legegyszerűbb mód, ha StringReader-ként kiveszem a karaktereket, átalakítom, és az eredményből egy új folyamot hozok létre. A karakterek 99%-a változatlanul (vagyis egy karakterként) fut tovább, de néha a karakter helyett egy rövid szövegrész megy ki. Nem akartam új String-et készíteni, hanem azonnal az UTF-8 típusú kimenetre küldeném az adatokat.
    Eddig csak olyan megoldást találtam, ami String-et, vagyis hosszabb szöveget alakít UTF-8-ra. Az 1%-nyi részben ez tökéletes, de 99%-ban ez a String csupán egyetlen karakter hosszú lesz. Van vajon erre frappáns megoldás, vagy egyszerűbben járok egy UTF-8 kódoló megírásával?
    Vagy esetleg lehet-e az egész gondolatmenetet előnyösebben elrendezni?

Új hozzászólás Aktív témák