-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy olyan eszköz vásárlásán, ami tablet és telfon lenne egyben. Ha van valakinek tapasztalata ilyen ügyben, kérem ossza meg!
Amire nekem szükségem lenne:
-Nem nagy olyan 6-7"
-jó kamera 5MPx vagy jobb
-dualsim (nem feltétlenül, csak jó ha van)
-1Gb RAM ha több nem baj.
-Valami nem ócska SoC.Anyagi lehetőségeim sajnos nem végtelenek olyan 40 körül szánnék rá.
Ha valakinek van tippje azt se tartsa magában.Ezt pl. ismeri valaki? [link]
Ajánlott vagy felejtős? -
jFox
addikt
válasz
#56064768 #50122 üzenetére
Asus MemoPad HD7
Jó üzemidő, támogatás is valószinűbb mint a noname-ekre.Bár nincs konkrét tapasztalatom vele, ellenben noname tabletem volt már több is. Sajnos a spec alapján jónak kinéző tab elég sokszor megbukik. Főleg az akksi, de a szofver optimalizálás sem a legjobb.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Vettem tegnap egy MyAudio 708AG-t. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e vele valamilyen app segítségével SMS-t küldeni?
Előtte egy 808DCC-m volt amire ha dugtam 3G stick-et akkor a HandcentSMS-el tudtam SMS-t küldeni. Erre viszont azt mondja a Handcent a store-ban, hogy nem kompattibilis. -
jFox
addikt
Sziasztok!
A 4.0.3-as androidban levő Youtube kliensben hogy lehet előre tekerni? Nekem valamiért nem megy. 2.3-nál tudtam előre tekerni, itt meg he előr húzom
akkor visszaugrik mindíg az aktuális pozícióra. Visza tudok tekerni, de előre nem. -
jFox
addikt
No megvettem a 808DCC-t. Most tudtam csak bekapcsolni. Eddig tetszik.
Csináltam gyorsan egy Antutu tesztet: 4729pont. Nem rossz.
A kijelzö szép, jól olvasható. Az érintés pontos, nem érzékl félre, Egy kicsit nehezebb, mint gondoltam, de nem nehezebb mint a régi tabom.
Az internet baromi gyors, pedig a stock böngészö van még csak fent.
Elöljáróban ennyi, ha lesz egy kis idöm csinálok átfogòbb tesztet. De ez nem a napokban lesz sajnos. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Holnaptól az MM-ben kapható a MyAudio 808DCC. 39900 akcicóban és még 0%- os hitel is van.
Szerintem holnap beruházok 1-re. -
jFox
addikt
válasz
tjb007 #18641 üzenetére
Nekem minden kérdésemre korrektül válaszoltak. Mondjuk én ott álltam szemtől szemben.
De gondolom milyen e-mail/telefon áradatot kaphatnak, mivel szinte nulla információ van a neten a termékeikről. Ezt szóvá is tettem. Mondtam, hogy jó lenne valami prominensebb portálnak, netes lapnak adni egy-két tesztpéldányt, mert a jó ár nem minden. Erre mondta a srác, hogy úgy tudja adtak a PH!-nak is tesztpéldányokat.
De ha belegondolsz MyAudio tab-ok csak idén jelentek meg. A webshop-uk sem régi, szóval van még hová fejlődni. De Rómát sem egy nap alatt építették fel...
Én szurkolok nekik, ebben a mai világban nem egyszerű egy új termékportfóliót befuttatni.bozsozso: persze! Ott van a központ, ez rajta van a honlappon is.
Én is onnan néztem.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, jutott-e előrébb a MyAudiós téme, de ma bejutottam hozzájuk és kifaggattam őket.
Kérdésemre hogy ők-e a forgalmazók, azt monták, hogy nem, ők gyártják/gyáttatják a termékeket. Tehát egy újabb magyar kezdeményezéssel van dolgunk.
Kezembe nyomtak 2 régi és egy új modellt. 708R, 908A, és 1016DCC
Mindet megtapogathattam, kipróbáhattam. Sokat nem tudtam tesztelni, kb. olyan fél órát voltam ott. De elég megggyőző volt az élmény.Mindegyik gyors, pörgős masina. 4.0.x android van mindegyiken. A 908A-s IPS panelle van szerelve, de azt mondták, lesz 7"-osban is IPS.
A 1016DCC baromi vékony és könnyű. A srác állítása szerint valóban 7200mAh-s akksi van benne. Kb. 7 órát YouTube-ozott vele. Sztereo hangszórók vannak rajta amik elég szépen szólnak.
JellyBean lesz!!! Mind a régebbi mind az új modellekre.
Szervíz is megoldott, folyamatosan kapnak alkatrészt.
Valaki kérdezte a TV alaklamazást. Muzee van rajta és a közszolgálati adókón kívül még egy csomó helyi adó is bejön rajta. Pl. Zugló TV, Fehérvár TV, de van valami Supra TV, és Dance TV is. (Kezembe nyomtak egy 2 oldalas listát. Majd digitalizálom.) Mielőtt valaki lehúzná a merketből, adnak egy kódot a géphez és azzal jönnek a magyar adók.
Állítólag kapott a PH! is tesztpéldányt, uh. majd maceráljuk az illetékeseket, hogy hol késik a teszt!
Összességében jó benyomásom lett a készülékekről, uh szerintem én beruházok egy 808DCC-t ha megjelenik. (Jövő hétre várják.)
Igaz nem teljesen idevágó infó, de mutattak még egy 5" DualSIM telefont is, ami nagyon hasonlíta a SG Note-ra. Ez is nagyon szép, vékony és gyors. 60k-körüli áron fog a boltokba kerülni.
-
jFox
addikt
válasz
janos1988 #17871 üzenetére
Amiket írtál arra alkalmas lehet. Nekem most egy GPad G15 van, az is hasonló specifikációval rendelkezik. YouTube megy HD-ben is, dvix/xvid megy, sőt még az mkv is.
Csak egy pár hónap múlva rájössz, hogy ez mégis kevés. Mert jó lenne egy kis játék, egy kis flash támogatás, stb. Szóval érdemesebb egy 10-est még rádobni és egy CC vagy egy GhooTab-ot esetleg egy MyAudio-t venni. -
jFox
addikt
Hard reset nincs rajta? Nekem is valami hasonló képet ad fel a G15, ha azzal a gombkombinációval indítom. Vol + vagy - és a Power) Utána nyomok egy menü gombot és akkor bejön egy menü. amiben a Vol +- lehet navigálni és a Power gomb az Ok. Abban a menüben van egy factory default vagy valami hasonló és az visszaállítja a gyári állapotba. Én pl. csak így tudtam nullázni, amikor el akartam adni. Az androidban levő factory reset nem csinált semmit.
Ha nincs menü gomb, próbáld meg azt a képet nyomogatni, vagy valamelyik gombot még, hátha bejön az a menü. -
jFox
addikt
válasz
Mandarinn #17810 üzenetére
Sajnos kútba esett a MyAudiós látogatásom. 2 után nem tudtam rögtön menni és mire megtaláltam már bezártak.
A hülye Gugimap teljesen máshol jelenzte, mint ahol volt. Uh. bolyongtam egy csomót mire meglett.
De a helyszin egy kicsit csalódás volt. Azt vártam, hogy lesz valmi nagy transzparens, hogy MyAudio vagy valami. Ehez képest az ajtón egy kis matrica hirdette, hogy MyAudio szervízpont.
Szóvql nem tudom, hogy okosabbak lennénk-e, ha ott érem is őket. -
jFox
addikt
válasz
tjb007 #17785 üzenetére
Ezt írják a honlapon: "Összesen 2000, hazai és nemzetközi csatorna vételére alkalmas."
Ebből gondolom, hogy van néhány magyar is benne.TheBali: ha szolgáltatónál veszed akkor az valószínűleg nem független. Bár valki nem rég említette, hogy a szolgáltatónál vásárolt Huawei az független volt.
Ha boltban veszel egyet az jó esélyel független. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Ma délután olyan 2-3 körül bemegyek a MyAudio-hoz érdeklődni a tab-okról. Ha valakinek van kérdése az szóljon és kifaggatom őket.
-
jFox
addikt
válasz
tjb007 #17634 üzenetére
Ezért is dobtam fel a kérdést.
Keresem a legjobb megoldást a jó öreg G15-öm leváltására.
Ha már itt vannak a közelben lehet, hogy valamelyik nap beballagok és kifaggatom őket, hogy hogy tervezik a tebletek supportját.Az az igazság, hogy a többek által is ajánlott Concorde és Wayteq nem igazán győzőtt meg arról, hogy egy év mulva nem kellene lecserélni. Ezért nézegetek inkább valami két magosat 1Gb RAM-mal. Eddig ebben a kategóriaában csak a Galaxy Tab volt, a maga meglehetősen borsos árával. (Ráadásul USB port nélkül.)
Szóval megörültem, hogy kezdenek már jönni a mezei halandó számára is megfizethető DC tabok. -
jFox
addikt
válasz
tjb007 #17621 üzenetére
A MyAudio hazai honlapján van valami letöltés szekció, csak még nem jöttem rá, hogy lehet letölteni az adott eszköz firmware-ét.
Viszont amin elcsodálkoztam, a telefonos ügyfélszolgálat egy Miskolci (vagy környékbeli) szám. Vagy csak azért, mert Miskolcról nézem a honylapot?
Tehát ha kínom van vele, lehet nem is kéne messzire vinnem.mod: Most nézem, itt van Miskolcon a Besenyői úton a székhelyük.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Erről az új MyAudio S8 DC tab-ról tud már valaki valamit? Már azon kívül ami a gyári honlapon van. Ezért az árét, ha normális minőségű és támogatás is lesz normális, elég ütőképes lehet nem? 2 magos SoC, 1Gb Ram, 8Gb flash, HD kijelző....
Elgondolkodtató. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Egy technikai kérdésem lenne:
Ha egy root-olt tableten FW-t frissítek, akkor az rootolt marad? Mert tegnap frissítettem a tab-om (GPad-G15) ami root-otl volt és amikor frissítés után rootolni akartam akkor azt mondta SuperOne Click hogy már rootolva van.Lehetséges ez?
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Tetszink nagon ez az xTab 70w.
Csak én nem találom a BlueTooth-ot a spec.-ben vagy tényleg nincs benne?
A Soc vajon hogy teljesít a nagyobb felbontású kijelzővel? -
jFox
addikt
válasz
nightmare13 #15463 üzenetére
Kösz, ezt ismerem.
De ez csak 3,6".os. Tehát inkább telefon méret.
Találtam a Vakerán egy olyan márkát, hogy Onda, ez mond valakinek valamit?
Van 5", 7" tablet elég baráti árban. Gondolom kinai import. -
jFox
addikt
válasz
nightmare13 #15456 üzenetére
Igen, csak kicsit olcsóbb árfekvésben gondolkodnék.
Pl. a WayteQ xTAB 50-ről mi a véleményetek?
Nekem csak két bajom van vele, nincs USB és nincs Bluetooth.Igazából még vacilálok, hogy egy kisebb, hordozhatóbb, kompaktabb cuccot vegyek, vagy egy nagyobb jobban olvasható, esetenként filmnézésre is alkalmas eszközt.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Zenithink C71 tabletbe érdemes manapság fektetni? Egész olcsón láttam a Vaterán.
1Gb RAM, 1GHz Amologic SoC., 7" ICS. Megér ez 30eFt-ot? -
jFox
addikt
Sziasztok!
Egy kicsit kiestem a téma követéséből. A lényeg, hogy lecserélném a tabletemet.
Valamilyen ICS kompatibilis cuccot keresek, ami 7"-nál nem nagyobb, van benne wifi, bluetooth (nem feltétlenül), fut rajta az ICS, esetleg kezel 3G stick-et, és nem kerül nagyon sokba.
Pl. ezekről a 30-egynéhányezres tabletekről mi a vélemény? Elég 1 mag 1GHz és 512Mb, hogy az ICS és az alkalmazások gördülékenyen fussanak?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
jFox
addikt
válasz
nightmare13 #11756 üzenetére
Én is néztem ezt a tab-ot, főleg az olcsósága miatt figyeltem fel rá. Ennyi pénzért ICS tablet?
De nem túl sok konkrét információ van róla a net-en.Hol 1 GHz-es hol 1.2GHz-es procit írnak bele, hogy milyen GPU van benne arról nem is találtam infót.
Szóval így elég nehéz eldönteni hogy jó-e ez ennyiért...
Zodiákus nem tesztelte még véletlenül? -
jFox
addikt
Igen, de mindenképp beszéld meg a vezetéssel, nehogy probléma legyen belőle!
Vagy a Pistakiss által javasolt mobilnet lehet még megoldás, ha nem akarsz a belső hálózatról elérni fájlokat.Ez azt jelenti h az olcsó kínai modellekbe még ilyesmiket is bele applikáltak ?
Nem ez azt jelenti, hogy azok a procik nem feltétlen tablet-be vannak tervezve, csak ügyes kínai mérnökök ráforgatták a droidot és "ha már úgy is benne van" alapon kivezették a drótos hálókártyát is. Ennyivel is többet tud a cucc.
Viszont amire a tab-ot használná az ember arra éppen hogy csak alkalmas. -
jFox
addikt
Szerintem ez nem csak csatlakozás kérdése. Eleve nincsenek ezek sima drótos hálókártyára felkészítve, mobil eszközről lévén szó. Szóval, ha gyárilag nem adnak hozzá, akkor felejtős szerintem.
(Ha csak nem tudod valahogy a kernelbe bele mókólni valahogy az adott eszköz driver-ét.)
-
jFox
addikt
Ezt próbáltad már? [android-x86]
Ez elvileg telepíthető, bár nekem az egér nem akart menni (és nem tudtam vele sokat foglalkozni) így nem tudom milyen. -
jFox
addikt
Ezt tudom. De vannak alkalmazásaim, amiket még a "gyári " market engedett feltenni, az új (3.31) meg azt mondja rá, hogy nem kompattibilis az eszközzel.
Ezt az új market-et az android portal-ról töltöttem le. Szerintem nem hack-elt, mert úgy volt a cikkben, hogy hivatas verzió. Vagy akkor az eredeti market-em a hackelt?
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Felraktam az új market-et a GPad-omra. Szép, tetszik, de egy csomó alkalmazásra azt mondja, hogy nem kompattibilis a gépemmel.
Olyanokra is, amik már rajta vannak.
Uh. le is szedtem, így már nem mond ilyeneket, de nem értem. -
jFox
addikt
válasz
jani0320 #7480 üzenetére
Az a baj ezeknél a kínai noname cuccoknál, hogy sohasem tudhatod biztosan, hogy mi a pontos típusa. Ami nekem van az is úgy néz ki mint a GPad G-15 (így is nevezem), de a bele nem pontosan olyan mint a specifikációban le van írva. Így nem tudok én sem frissítést rátenni, igaz nekem viszonylag új (2.3.3) verzió van rajta.
ciry: ezt már régebben tárgyaltuk, sajnos nem nagyon van olyan program a skyp-on kívül, ami tudna hang kommunikációt android és pc között. A fring nekem működött 2.1-alatt, de úgy tudom nincs pc-s kliense. Néz szét a marketban hátha találsz valamit aminek van PC kliense is. voip-ra keress rá.
-
jFox
addikt
ICS hands on.
Igaz telefonon, de szééééép! -
jFox
addikt
No, nem sokára lesz teljes értékű LibreOffice tab-okra.
-
jFox
addikt
Sziasztok nem tudom, hogy kérdeztem-e már : androidból lehet valahogy nyomtatni? Van egy hálózatos nyomtaóm és néha jólenne ha ki tudnék nyomtatni egy-egy web-oldalt, vagy levelet.
-
jFox
addikt
Tagnap tapogattam a MM-ban egy PackardBell LibertyPad-ot. Honeycomb volt rajta 10", kapacitív kijelző, de többet nem tudtam kiolvasni belőle. Még az ára sem volt kiírva.
Amúgy elég jó kis szerkezetnek tűnik, gyors, szép képe van. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Egy egy gyors kérdés:
WiFi tethering-hez létezik olyan app, amihez nem kell roor-onli a telefont? -
jFox
addikt
válasz
szezso15 #7218 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a készülék topicját: [link]
Nekem volt ilyen, illetve a bele ugyan ez, Haipad M701.
Rezisztív kijelző, de elég jól használható. A telechip proci jól viszi a 720p-s filmeket is. MKV, AVI mindegy. Angry birds szépen ment őt egy-két 3D-s játék is.(pl. SpeedForge) Netezni is jó volt, de nekem bedöglött benne a wifi így cserélték egy G15-re.
Annak a bele is ugyanez, csak egy kicsit több gomb van rajta és normálisabban van elhelyezve.20k-ért nem rossz, én még 40-ért vettem.
-
jFox
addikt
válasz
Lacc<cs:s> #7172 üzenetére
Most néztem a Cora-s újságot 6-ától 69990- a Galaxy Tab P1010. Ez az ár már egész kellemes. Nem tudom biztosan, de szerintem az támogatja a Flash-t.
-
jFox
addikt
válasz
Honda_Fire #7120 üzenetére
Azt hittem, hogy eeepc, csak elírtad. Akkor passz.
Google barát nem segít?
-
jFox
addikt
válasz
Honda_Fire #7117 üzenetére
Próbáld ezt! [link]
-
jFox
addikt
Én az új eszközökről beszéltem, nem a használtakról. Használtban pl. a Galxy Tab is biztos sokkal olcsóbb. (Mondjuk én 70-100k-t nem adnék egy használt tab-ért. Ki tudja ki, hogy használta és azért ezek elég érzékeny dolgok.)
De mind1. A lényeg az amit elején írtam. Hogy az android elég változatos hardware környezetben található meg ezért nem minden gépen ugyanúgy viselkedik. Viszont ár/tudás arányban elég széles a skála, míg az Apple-nél max. a háttértár mérete ami ad némi alternatívát.
Mondjuk az Apple-re mindig is jellemző volt a maximalizmus. -
jFox
addikt
Én nem azt mondtam, hogy minden Androidos kütyü olcsó.
Hanem azt, hogy van alternatíva. Kapsz már 20-30k körül is, nyilván nem akkora tudásút, de már netezhetsz, zenét hallgathatsz, olvashatsz e-könyvet rajta. És van a felső kategória - ami azért szerintem már összehasonlíthatóbb az iPad-dal - ami ugye árban is tükrözi azt a kapacitást amire lehet, hogy sok embernek (pl. nekem) nincs is szüksége. -
jFox
addikt
válasz
hun_gery #6827 üzenetére
Szintén egy magán vélemény Android kontra IOS. Nem eldönteni akarom a vitát, csak egy meglátás.
Szerintem az Android-dal is az a baj ami a Windows-zal. Van egy jó szoftver, amit ráhúznak 1000 féle vasra, jóhogy nem úgy teljesít mindegyiken, ahogy azt az alkotók megálmodták.
Míg az IOS-t szépen ráhangolták/ják arra az egyféle vasra, valószínûleg jobban fog teljesíteni. De attól még az elõbbi nem rosszabb, csak meg kell találni azt a vasat, ami hozza azt ami a T. ügyfélnek kell és pont. Éppen ezért lehet, hogy még jobb is, mert ha a delikvens nem akar vele über 3D -s játékokat nyomni, ezért nem is ér neki egy ilyen kütyü 150k-t, akkor is van alternatívája.
Míg az IPad esetében nincs alternatíva. Van egy drága mindent tudó masina, amit kevesen engedhetnek meg maguknak. -
jFox
addikt
válasz
Sziszka_88 #6659 üzenetére
Tetszik a végén az összehasonlítás az Aple -el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest