- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
llaszlo #85099 üzenetére
Mi pad4 abból a szempontból lehet bajos, hogy ott a gyári rom kapásból csak angol vagy kínai nyelvet tud. A Global verziósok is már cserélt romosok (nem hivatalos rom, általában a webshopok upgrade akciója volt a global verzió), ahhoz meg ugye nyitott bootloader kell. Egyébként mindkettőt érdemes valami értelmes custom romra cserélni (legalább egy xiaomi.eu-ra, vagy lineage os, vagy pixel experience)
Oké a bootloadert be is lehet zárni romcsere után, de nyitott állapotban problémázhat az app. -
cidalain
veterán
válasz
digikábeles #85095 üzenetére
Akkor jó
Én is szerettem a régi tabjaimat, de már nem tudnám elképzelni, hogy olyan gépet használjak. A lényeg hogy ne egyszerre akarj több dolgot csinálni, akkor el lehet vele lenni#85091
Ennek mondjuk nagy jelentősége nincs ebben a topicban, mert nem igazán volt eddig sem tablet 22 euro alatt. Max a tok, vagy védőfólia. Most ezután is ugyanúgy kell tabot rendelni, mint eddig: vagy Eau raktárból, vagy EU okosított postával. A kiegészítőket is így kell ezután.
Kérdés a vámügynöki szolgátatás díja, ami sávos lesz az értéktől függően. A jelenlegi 3500 Ft nem állapot egy 1 dolcsis vacak esetében, ugyanakkor mondjuk 500 Ft simán vállalható lenne (1 dolcsis szutyokra így rájönne 100 ft áfa, és 500 Ft eljárási díj) és akkor még mindig eldönthető, hogy megéri e kintről megvenni összesen 1000-ért vagy itthonról veszem meg 2500+1500 postáért ugyanazt. A tippem az, hogy kismértékben visszaszorul a vásárolgatás, de bőven lesz olyan termék, amit így is megéri kintről venni. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
digikábeles #85095 üzenetére
Majd ne felejtsd el a gyári visszaállítást, ha belassulna!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
llaszlo #85093 üzenetére
A Netlock Play Store oldalán annyi van, hogy Android 4.4 vagy magasabb. Meg gondolom ne legyen pre-rootolt a ROM.
Ennek végülis bármelyik mai Samsung vagy Lenovo tablet eleget tesz, akár egy olcsó kapacitív tollal. Ha érzékeny stylus is kell hozzá, akkor Lenovo P11 vagy Samsung S6 Lite, de ez jóvla drágább.
Kínai tableteket és Huaweit kizárnám. -
llaszlo
veterán
Olyan tabletet keresnék ami alkalmas biemtrikus elektronikus aláírásra.
Mi az a paraméter amikből tudni lehet, hogy a tablet teljesíti ezt a feltételt?
Konkrétan a Netlock appot használjuk. -
w.miki
veterán
Bt billentyűzetet használ valaki?
Tudnátok ajánlani néhányat, ami bevált, vékony, odatehető a tab mellé? -
tibor2010
tag
Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár:
[link]150 euró felett az ÁFA mellé bejön a VÁM is.
-
cidalain
veterán
válasz
digikábeles #85089 üzenetére
Mindent meg lehet venni, de kérdés, hogy utána mire akarod használni? Vágódeszkának majdnem mindegyik tökéletes. Netezgetni úgy hogy nem kell 40 másodpercet várni míg megnyílik a böngésző, vagy két task/tab váltás között fél perceket várni az újratöltésre ha ez megfelel, akkor lehet venni 20 alatt 1 GB ramos 6-7 éves gépet, persze. Az akkuja is biztos olyan, mint újkorában (nem, persze)
Az a baj ezekkel, hogy biztosan nem fedi az igényedet. Utána meg eladni sem nagyon tudod, hogy erősebbet vegyél, így szerintem kidobott pénz.
Akkor már inkább egy új Huawei Matepad T8, de ebben nincs google store, de face, böngésző oké és csak 35 újonnan, nem kell ragaszkodni a Samuhoz, mert ott van egy erőteljes márkanév felár. Ez sem erőgép persze, de legalább új, garis... -
tibor2010
tag
válasz
digikábeles #85086 üzenetére
Android 4.4.2-vel? Semmit.
-
digikábeles
aktív tag
Szerintetek érdemes ezt a Samsung tabletet [link] megvenni? Csak facebook, net, youtube. Mennyit érhet?
-
Mátésum
aktív tag
Köszi a válaszokat, én is csak ezt találtam, ami "értelmes"
-
cidalain
veterán
válasz
Mátésum #85082 üzenetére
Csak ezt az egyet tudom ajánlani "itthonról": Lenovo tab M8 fullHD, csak itt kapható
Általános feladatokra elég, középkategóriás gép. Volt már a kezemben nem volt rossz, igaz én Google fiók nélkül használtam, és social app sem volt rajta, így viszont nagyon pörgős volt (nem fogták le a google és facebook appjai a hardvert) -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Max 70 ezerig keresek tabletet, lehetőleg 10 coll alatt és nagyon nem találtam olyat, ami jónak tűnik. Tudnátok ajánlani? Úgy látom, ebben a méretben már nem annyira van komolyabb tudású gép.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
F.B.I. #85078 üzenetére
Samsung jobbnak számít support-ügyileg, 2-3 év megvan, 2 Android főverzió frissítéssel. Lenovonál ha 1 van, akkor már lehet örülni.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85076 üzenetére
A Miracast tiltás miatt vettem. Később derült ki, hogy a Miracast -tal ellentétben a CC -nek minden beindításnál net kell a konfigurációhoz (egy azonosítót kap a Google -tól). Nekem viszont a kamionban nem mindenhol volt netem. Persze, otthoni felhasználásnál ennek nincs jelentősége. Egyébként nagyon jó kütyü. Én a Lan -t preferálom, ezért vettem Ultra -t. Ahhoz gyárilag csomagolják a lan adaptert, de a többihez is beszerezhető. Most már van egy komolyabb cucc, a CC with Google TV. Most már inkább azt venném, plusz egy lan adaptert. Ezen kívül, a Xiaomi Mi boxok is tudnak hivatalos Chromecastot. Érdeklődj a Chromecast, vagy a MiBox topikokban!
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85072 üzenetére
A képernyőtükrözésen kívül, CC kompatibilis appoknál ki tudod adni a streamet közvetlenül a CC -re és akkor tehermentesedik a tab. Pl. Telenor MyTV, HBOGO, Youtube, stb. A HBO -nál a csájnataboknak általában nincs HD támogatásuk, a tartalom mindenképpen SD. A CC viszont támogatott. Legalábbis az Ultra biztosan (nekem az van). Asszem, hogy az Ultránál a 4K is támogatott.
-
®abstract®
őstag
válasz
Somatom #85066 üzenetére
Jah, fapados droid Én még nem láttam Miracast lehetőséget vagy képernyő tükrözést. hüvelynél az a szitu A Miracast és a képernyő tükrözés működik.
Mi az előnye egy Chromecast nek?
találtam egy fórumon bejegyzést miszerint ha Build. prop ban vagy device.prop ban van HDMI sor ami false ra van írva. ha ezt atirom true ra akkor menni fog a HDMI kábelen! De ez csak root elérése után működne! -
cidalain
veterán
válasz
F.B.I. #85068 üzenetére
De a P11 is tud tollat kezelni (de még nem használtam, így összevetni nem tudom pl Samuval). A hardver kicsit erősebb, kicsit jobb akku, kicsit gyorsabb töltés, kicsit jobb kamerák, 4 hangszóró.
A Samunak jobb a támogatottsága, az S-Pen toll már bizonyítottan szuper évek óta, AKG tuningos sztereó hangzás, jobb lehet a GPS mert többféle műholdat támogat, viszont drágább.Amire használná ezek kb mindegyek, így én inkább a P11-et venném.
-
Hi
lenovo p11 vagy s6 lite tabletek közül melyik a jobb?
böngészésre meg tartalom fogyasztásra lenne használva, néha egy kis játék -
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85065 üzenetére
Android 6 -tól a Google tiltja a build.prop -ban. A legtöbb gyártó ezt felülbírálja, de a stock Androidot futtató eszközökön nincs Miracast. Nem tudom, hogy a Huaweinél mi a szitu. Egyébként a Chromecast -nak is vannak előnyei.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85062 üzenetére
Külön hardverrel lehet TV -re is. Ha a tab engedi a Miracastot, akkor egy EZ Cast (vagy hasonló), filléres csájnakütyü elég hozzá. Ha le van tiltva a Miracast, akkor eredeti Chromecast kell hozzá. Egyébként az okostévék is szoktak tudni screen mirroringot. Egyik mód sem egyenlő a kábeles HDMI -vel, de a semminél jobbak.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85060 üzenetére
Esetleg wireless képernyőtükrözést tudsz csinálni.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85057 üzenetére
Ez nem így működik. Az USB-C nem jelent HDMI kimenetet. Ahhoz USB3 kell és képkimenet támogatás. Pl. az említett P11 csak USB2 és nincs képkimenet. A P11 Pro USB3 és van képkimenet.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
®abstract® #85057 üzenetére
A GSMArena-n meg tudod nézni, hogy hányas verziójú az USB csatlakozó.
Ha 2.0 --> nincs HDMI kimenet, függetlenül attól, hogy Type-C.
[link]
Minimum 3.0 USB kell. -
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #85054 üzenetére
Tudomásom szerint olyan csak egyes Samsungokon és a Lenovo P11 pro -n van. Az enyémen mini HDMI van, azzal használom TV -n.
-
®abstract®
őstag
Sziasztok!
Használja valaki a tabletet USB C HDMI kábellel, monitorhoz vagy tv hez csatlakoztatva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Villanyszerelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Belekezdeni egy vállalkozásba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest