Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Mike88 #48690 üzenetére

    "...ha a műszaki cikkek minőségénél lenne egy olyan minimum küszöb, ami pl. Németországban s Ausztriában jelen van (ehhez nem feltétlenül társul az, hogy nincs többé olcsó tablet), akkor a Wayteqnek (s nyilván nem csak nekik) számos olyan tablete lenne, ami a magyar piacról ki lenne tiltva."

    A német piacról semmi nincs kitiltva, a német vásárló egyszerűbben okosabban vásárol, és nem feltétlenül a legolcsóbb szart veszi meg, hanem azt a legolcsóbb szart, amiben már megbízik - ezzel együtt van itt is szemét bőven, elég megnézni az élelmiszerboltok ( :DDD ) kínálatát: Aldi, Lidl, Penny, mindegyik árul 100 EUR körül tableteket, de ezen kívül általában egyéb szirszarokat is, mint fényképezőgép, ébresztőóra iphone dokkolóval, mini-hifi, ilyesmik. Mondjuk embert nem láttam, aki vett volna ilyet, pedig kb naponta járok Aldiba bevásárolni, meg olyat sem ismerek, aki már vett volna ilyet. Másrészt itt kicsit más a vásárlóerő is, nem vágja őket földhöz, hogy a 60 EUR-s legolcsóbb cucc helyett inkább a dupla annyiba kerülő, inkább nagyobb nevet viselő, duplaannyiba kerülő szart vegye meg (lásd pl a Samsung Galaxy Tab 3 7.0 döbbenetes eladási adatai).

    De igaz ez nemcsak a tabletekre, hanem szinte minden műszaki cuccra, ők már sokkal előbb rájöttek, és "abban a szerencsés helyzetben vannak", hogy tartani is tudják magukat ahhoz, hogy a legolcsóbb szinte mindig drágább, mint egy közepes árfekvésű valami.

    Ezzel kéne inkább foglalkozni Mo-n központi szabályozás helyett, és akkor a szar legalja magától eltűnne a piacról egy idő után - és itt már nemcsak a műszaki cikkekről beszélek, némileg offként, de akár a szolgáltatásokról, akár az emberi fogyasztásra gyakorlatilag alkalmatlan élelmiszerekről, mint amilyen a kilónként 300 Ft-os párizsi.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák