Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz tjb007 #48678 üzenetére

    Ezt én nagyon nem így látom, sőt mások tapasztalatai alapján nagyon nem ez a helyzet. Ide nem sűrűn írok, mert úgy gondolom te s még pár fórumtársad abszolút kézben tartja ezt a fórumot.
    A leendő vásárló azt tudja, hogy neki 3G-s készülék kell, mert annyit tud, hogy az az, amibe simet lehet tenni, azt is tudja, hogy kb. mekkora tabletet szeretne, a többi nem hogy nem érdekli avagy kevésbé érdekli, a többire nem is gondol, mert nem tudja mekkora különbség van kijelző s kijelző között ill. akku és akku között. Magok száma, még talán ez szempont, a ramra már jóval kevesebben gondolnak, az optimalizáltság, megbízhatóság, szakmai háttér még álmukban sem jut eszükbe. Természetesen vannak elvárásai a kijelzővel, a rammal, az akku idővel stb. kapcsolatban, amint megkérdezed tőle mik az elvárásai ezekkel kapcsolatban, de addig nem veszi számításba, mert egészen egyszerűen nem ért hozzá, eszébe sem jut, hogy ez szempont, hogy ennek jelentősége van. A vásárlók túlnyomó többsége ha megvesz egy tabletet egy műszaki boltban, akkor az utolsó dolog ami eszébe jut az akku idő (előtte kullog a kijelző technológiája), s ez ha fel is van tüntetve, többnyire a "nagyon" maximálisan kihozható időtartam van feltüntetve. Amint megvette, jön a kérdés, ez meg miért merül le ilyen hamar. Ez nem más mint a tudatlanság kihasználása!!!! S kinek mi a véleménye, nem tudom... én gusztustalan viselkedésnek tartom, s ha a műszaki cikkek minőségénél lenne egy olyan minimum küszöb, ami pl. Németországban s Ausztriában jelen van (ehhez nem feltétlenül társul az, hogy nincs többé olcsó tablet), akkor a Wayteqnek (s nyilván nem csak nekik) számos olyan tablete lenne, ami a magyar piacról ki lenne tiltva. Ne értsd félre, ezzel nem az összes termékét minősítem, még véletlenül sem. Vannak jól sikerült tabletei, ár/érték/s használhatóság arányban kiemelkedően jó tabletei, ugyanakkor a szemét termelésében ugyanúgy ludas, mint a többi jellemzően középárba "gyártó" cég! Ha meglenne ez a küszöb, akkor tény, hogy a huszonezeres tabletek nem lennének jellemzőek a magyar piacra, de nem kell boldog-boldogtalannak tablet én úgy gondolom, mert annál is inkább "bűn" az, ha a vékony pénztárcával rendelkező embernek az összekuporgatott pénzéért valami olyat adnak ami csak hasonlít valamire. Lehet persze lezserül mondani, hogy ne képzelje senki sem, hogy 20 ezerért van tablet, ez nem így működik! 20 ezerért ne legyen tabletnek látszó tárgy sem, mert lehet ezt magyarázni, lehet azt mondani, hogy ez a szó azért erős, de az nem más mint rablás!
    Szóval ha nem is úgy gondolkodunk mint a germánok, akkor is kéne már egy olyan intézkedés, ami megköveteli, hogy le legyen írva a boltokban a leírásban, hogy mekkora akku, ez ezzel és ezzel és ezzel a tevékenységgel eltöltve, közepes fényerő mellett mennyi ideig szolgálja a felhasználót. Hogy mekkora a kijelző felbontása, felsorolva a méretben a létező felbontásokat, ezáltal lásson egy rangsort, hogy hol helyezkedik el, mert így már érti mindenki. Le legyen írva a kijelző technológiája, annak legfontosabb előnyei, hátrányai. Szervizelésről egy pár mondat, hol végzik stb. Ez a 3 legtöbbször előforduló témakör, amire vásárlást követően panasz érkezik, s ez a 3 szempont az, amivel nem foglalkoznak a vásárlók, jellemzően a hozzá nem értésükből adódóan.

Új hozzászólás Aktív témák