- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Asztrofotózás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MC Pite #1098 üzenetére
ok, mar latom, csak nem toltotte be a kepet igy nem derult ki mirol van szo es ugye elozmeny se volt
sztem ezekben nincs mlu csak b ido. mondjuk nem tom mennyire kell takaritani rajta mert pont a tukor takarasa miatt a belso reszek tisztak szoktak lenni, a tukor es a mattuveg tisztitasahoz meg nem kell felcsapni.
ha van vezetekes kioldod akkor B idon benyomod (persze elem kell bele) ekkor feldobja a tukrot es kinyitja a zarat. a vezetekes kioldon van egy kis csavar (ha van) azzal fixalod akkor fent marad addig mig el nem engded.
csinalhatod azt is hogy kezzel lenyomod az expo gombot csak arra figyelj hogy mikor benne matatsz akkor ne engedd el mert becsipi a zar. -
törölt tag
válasz
MC Pite #1094 üzenetére
Ha ez igy lenne akkor a szkennerekbe se kene ilyen funkcio hisz mindegyik atvilagitja a filmet. De altalaban nem is a karc a gond (egy normalisan tarolt es kezelt film nem szokott karcos lenni), hanem a sok kis szosz meg szmotyi. Amik raadasul atlatszatlanok igy feher szmotyikent jelentkeznek a kepen (negativnal).
Letezik olyan szkenner amiben van hw diffuzor. Ez elvben csokkenti a szemcsesseget es a szmotyik hatasat. Gyakorlatban szinte semmire nem jo (pl minolta 5400).
-
törölt tag
válasz
MC Pite #1065 üzenetére
Hat az elemfesz mar akkor sem volt gond az slreknel. Ahol gond volt azok az egyszeru kis kompakt/tavmeros gepeknel volt. De erre is szamtalan megoldas letezett legegyszerubb hogy odebbcsavarod az isot. Persze ha valaki csak almodozik de valojaban nem akar penzt kolteni annak nem is lesz soha semmi. Latom az om obinal is ment a xarragas nehany e fton, pedig a jo minisegi filmes fotozas rohadt draga, csak messzirol tunik csoro hipszterkedesnek...
-
Freddy76
addikt
válasz
MC Pite #1071 üzenetére
A feleségem tudta, hogy szeretnék egy filmes gépet, és azt is tudta, hogy elsőre, próbálni, nem áldoznék rá sokat. Egy fotóstalin találkozott J.Bravo-val, aki szokott filmre fotózni, és Bravo segített neki. Vaterán néztek ki egy gépet, átlagos külsővel, megvették, nincs is baj vele. 15e Ft volt. Akkor - ahogy most is - több gép is volt fent.
-
MrChris
nagyúr
válasz
MC Pite #1069 üzenetére
én úgy vettem om10-est hogy dzsuvás táska, 3 koszos obi, váz hibás, nem lehet elsütni. Megkockáztattam. Kicseréltem az elemet, máris működött, kitakarítottam az egészet, eladtam a táskát, zoomobit, vázat. Így 25e.-ből lett egy 800e.-es szériájú 50/1.4 és egy MC-s 135/2.8.
De az om10+50/1.8-at is úgy vettem hogy elég koszos volt, még valami ragacs is ráömlött, szintén lehalt elemmel.
Ezek 30-40 éves cuccok, kockázat nélkül jó áron elég nehéz lesz, vagy drága. Ráadasul hiába müxik látszólag, majd ha elfotózol egy tekercset fog kiderülni mennyire pontos. -
MrChris
nagyúr
válasz
MC Pite #1067 üzenetére
azért nem kell olyan messzire szaladni, vám, áfa, szállítás, sok lesz a vége. Körbe kell nézni a hirdetési portálokat itthon, Szentes is közelebb van usákiához képest.
olx.hu/m/hirdetes/olympus-om10-es-hanimex-vaku-ID6AIx.html?code=00296d97a0
olx.hu/m/hirdetes/olympus-om10-fenykepezogep-ID2iYMd.html?code=00296d97a0
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #1048 üzenetére
Mire megálmodtam hogy sokkal jobb keresője van és sokkal gyorsabban lehet vele fotózni, megnézem élőben, persze elkelelt a KR10-es.
Milyen gépek amik (KR-10-hez haosnlóan) retró, tükrös, nagy keresős manuál gépek, tűrhető obikkal? Amiket relatív olcsón látok azo már 80-90es évek műanyagjai, az nagyon nem vonz. De hétvégén is a feddel néha elég nehezen ment a fókuszálás, meg az 1/500-nál is jobb lenne gyorsabb záridő ill legalább f/2,0 kezdő fényértéknek is örülnék (50es obinál). szerk: Expókompenzáció megléte is előny lenne.
15k a váz+ 50es obira a keret kb.
Tudnátok 2-3 gépet, vagy legalább olyan oldalt ajánlani ahol szemezgethetnék hogy miket keressek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest