Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemmelver
aktív tag
válasz szemmelver #87584 üzenetére
Külföldi fórumon megtaláltam a megoldást, így megosztom veletek, hátha másnak is adódik majd hasonló gondja.
Beállítások->Rendszer- >Hang->Hanglejátszás eszköze->"PULSE: Default, Bluetooth Audio(PULSEAUDIO) választani.
Létrehozni egy autostart.sh fájlt, amibe ezt bemásolod "pactl load-module module-udev-detect"
autostart.sh fájlt felmásolod a tvbox Configfiles mappájába. reboot és már szól is mind két hangszóró.
-
blakey
titán
válasz szemmelver #87599 üzenetére
Miért nem frissítesz 9.2.8-ra?
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szemmelver
aktív tag
Kíváncsiságból megpróbáltam androidon is, és ott szépen szól mind a kettő. Tehát a CE-el van valami.
-
addikt
"hangot hifire usb kábellel vittem át" Ezt így hogy?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
junkpod
veterán
válasz szemmelver #57861 üzenetére
Hát használtan ezek a boxok mire eladásra kerül, úgy se ér többet 5eft-nál... Ez a kategória meg kb ne gondolkodjon...
Box's don't touch!
-
cof
veterán
válasz szemmelver #57861 üzenetére
Nem tudom, hogy ezeket megéri-e egyáltalán eladni olyan olcsók, én egyet adtam el, de csak azért mert tartalékba vettem, szinte nulla perces volt, csak közben beszereztem egy másikat és feleslegessé vált. Régebben én is szerettem volna ráhegeszteni egy antennát, de rájöttem, hogy felesleges mert kábelről használom.
Egyébként meg ha már szétszedted, azt sem szeretik sokan, persze annak nincs látszata ha nem árulod el.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
válasz szemmelver #57858 üzenetére
Ha így csinálod [link] akkor úgy fog kinézni mintha gyári lenne, frankón meg lehet oldani a kivezetést.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szemmelver #57858 üzenetére
Őszintén nem értem, hogy mi a gond ha tuningolsz valamit. Avval csak növeled az értékét. Sokan csinálják ezt a megoldást. Vannak olyan drágább boxok amiken van egy vagy kettő külső antenna. Mire eladnád már úgysem volna jelentősége, hogy házilag csináltad szvsz. A másikon is kipróbálnám és ha jó akkor meg is csinálnám.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szemmelver #57850 üzenetére
A wifi jeltovábbító ront a helyzeten mert felezi az elérhető sávszélességet.
Legalább is én így tudom, de ha nem majd javítanak.
Lehet, hogy keverem mással?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
Az N-es wifi a gond, gyakorlatilag semmi nem fog menni, semmi köze a 60Mbps nethez. Cserélj routert és AC-n menni fog akár a 4K is.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyúr
Tplink 1043nd mellé bármit vehetsz nem lesz jobb soha a WiFi vele!
Ahogy a kolléga említette egy AC-s Router a megoldás Archer C6 12.e alatt kapható de inkább kicsivel többért ASUS RT-AC57U-t érdemes
Vagy pedig elfelejted a wifi.t és használod a LAN portot a BOX.on
-
blakey
titán
válasz szemmelver #57848 üzenetére
Tplink 1043nd - itt az ideje AC-s routerre váltani, nem csoda, hogy lassú a net.
-
Beni2360
félisten
válasz szemmelver #57846 üzenetére
Jobban jönne a válasz ha a boxot és a reutert is megírnád.
Talán tele van a sáv amin kapcsolódik a boxod.
Meg kell nézni a sáv telítetségét és a reuteren belül másik sávot választani.
Na meg az a 2 db antenna sem acélos.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szemmelver
aktív tag
válasz szemmelver #57830 üzenetére
Erre valaki?🙂
-
meridaharcos
senior tag
válasz szemmelver #56882 üzenetére
Köszönöm a segítséged, ez a tervem.
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Csicsóka
őstag
válasz szemmelver #56744 üzenetére
Az a baj, hogy LE sem indul el a rossz vason, így hiába is mentené le a system-et, nincs mivel vissza írni a rossz vasra. A mentés/visszaállítás maga nem lenne bonyolult az összefoglalóban is benne van. Azt hogy pontosan hol áll meg a boot, csak UART-n lehet kideríteni. Ha viszont a folyamat nagyon elején akad meg, nem lesz root prompt, így parancsokat sem lehet kiadni. Maga az eszköz (serial to USB adapter) nem egy vagyon, csak hetekbe kerül mire ide ér, és nincs garancia hogy bármit is érni fog. Leginkább hasonló fw ráeresztésével lehet próbálkozni. rosszabb már úgy sem lesz.
-
Csicsóka
őstag
válasz szemmelver #56718 üzenetére
RK-ra való LE esetén nem kell dtb, és egyéb dolgokkal bajlódni. Win32Disk Imager kiír, SD be és indul.
Amúgy ha lenne még egy ugyan ilyen box, ami működne az segítene valamennyit ennek életre keltésében?
Akkor lenne ez segítség, ha legalább az LE elindulna a hibás vason.
A jó dobozról LE alatt le lehetne menteni dd-vel az eMMC partíciókat, és azt vissza lehetne írni a hibás vasra. -
Csicsóka
őstag
válasz szemmelver #56731 üzenetére
Recoverybol SD kártyáról nem fog menni a telepítés?
OTA zip fw-vel lehet recovery-ből is.
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56731 üzenetére
Ja, hogy Alfawise, ez elkerülte a figyelmem, akkor ezek nem lesznek kompatibilisek a tieddel, mert csak sima A5X, kimondottan a tiedhez meg nem találtam ezen az oldalon sajnos.
(#56733) Pelican Köszi a kiegészítést, a lényeg az akart lenni, hogy ezzel nem tudja a box-ot működésre bírni, csak az okot felderíteni, hogy miért nem indul.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
válasz szemmelver #56729 üzenetére
Kifutottam a szerk. időből... gearbesten vettem
Van kijelző, és a hk1 maxon is. Azt majd lehet megpróbálom.
Recoverybol SD kártyáról nem fog menni a telepítés?
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56729 üzenetére
UART-al nem tudod visszahozni, csak egy hiba kód olvasó, ami megmondja hol akad el a boot folyamat. [univerzális aszinkron adóvevő (röviden UART)]
Póbáld meg valamelyik 8.1-es firmware-t, ha van a tieden kijelző, akkor olyat keress (képek), ehhez csak egy USBA-USBA kábelre lesz szükséged, driverek, firmware tool az oldalon.
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56720 üzenetére
Ennél jobban elrontani már nem nagyon tudod, meg kell próbálni, abból kiindulhatsz, hogy melyik android volt a tieden, és a képek alapján el tudod dönteni, hogy milyen, link ahol vetted?
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56709 üzenetére
A5X MAX vagy A5X MAX+ firmware-k vannak itt.
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz szemmelver #56711 üzenetére
UART soros konzol Nem kell semmit nyomni RK LE esetén, csak SD be, és bootol róla. Gyanús, hogy itt sérülhetett az U-boot ezért nem indítja el az LE-t sem. Kellene szerezni egy flashelhető FW-t, és USB-n rátenni.
Vagy recovery-ből zip formátumút. -
Csicsóka
őstag
válasz szemmelver #56709 üzenetére
UART soros porton meg lehet nézni hol akad el a boot folyamat.
Van LE RK-ra is, ha azzal elindul, lehet alóla fsck-t futtatni a system, data, cache partíciókra, hátha sérült a fájlrendszer. -
junkpod
veterán
válasz szemmelver #56526 üzenetére
Mondjuk ha a tv-ben van bekapcsolt mozgas-megjelenites javítás az sok hibát el tud mosni. Ez nem feltétlenül rossz, csak felesleges kínlódás...
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz szemmelver #56469 üzenetére
Akkor neked így jó. Ahogy írtam mások az igenyeid. Használd egészséggel.
De azért fogadd el, hogy a többség szempontjából nem jó a droidos S9xx vonal hazimozira. Filmnézésre tv adás minőségben, vagy mozihangos szinkronos movieshark filmekhez kiváló, még sok isBox's don't touch!
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56488 üzenetére
CE alatt a torrentezés zseniális "Transmission". Nekem egy ilyen S905-ös gép a szerverem egy rákötött 2.5" HDD-vel megy non-stop. Ha csak filmezésre használod, ajánlom, hogy próbálj ki egy CE-t, a film élmény is más lesz, és sokkal pörgősebb a rendszer lévén, hogy itt csak a Kodi fut.
-
Beni2360
félisten
válasz szemmelver #56488 üzenetére
Ce alatt buknam a utorrentet, - Nagyon szuper torrentező app van a CE-re. Ha jól emlékszem csicsoka fórumtárstól jött a link.
A CE-ről egy kattintásra át megy a box a droidra.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz szemmelver #56473 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy mégsem veszed észre, tulajdonképpen addig örülj. Ha egyszer meglátod, hogy valójában milyennek kéne lennie és mennyivel többet tud egy valóban médialejátszásra szént eszköz/rendszer akkor fel sem merülne benned, hogy egy olyan rendszeren filmezz ami korlátozottan képes a lejátszásra, márpedig a Beelinkek olyanok. Tegyél fel rá egy CE-t és meglátod, hogy mennyivel jobb a lejátszás.
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56473 üzenetére
Ezt ne úgy képzeld el, hogy ha a megjelenítőd pl. csak 60Hz-et tud akkor 60fps-el játszik csak le, az fps az változatlan (a filmnek megfelelő) hiszen ha egy 24fps-es filmet 60-on játszana akkor fele annyi idő lenne a film, gyorsítva menne, de ilyenkor duplázza a képkockákat, lehetnek csíkozódások ilyesmik, amikor minden klappol akkor vaj sima a lejátszás, aki PC-n nézett eddig filmeket ott is észrevehető a csikozódás, mert a PC-s lejátszók sem váltanak frekvenciát.
-
cof
veterán
válasz szemmelver #56469 üzenetére
Nálam sincs az egyik régi TV-n még HDMI csatlakozó sem csak DVI-D. Így frekvenciaváltás sincs, mert a TV nem tudja, hiába a CoreElec, mivel TV-n jön a hang is nincs szükség semmi HD hang-ra és hasonlókra. Aki VHS korszakban nőtt fel hozzá tud hamar szokni, nekem fel sem tűnik, hogy nincs frekvencia váltás.
-
Beni2360
félisten
válasz szemmelver #56467 üzenetére
Igen a drágább boxokon és én is a zidoo x10-n android alatt filmezek.
És a Tv-től is nagyban függ mit tud alakítani a bejövő anyagon.
Én is több mint 2 éve vettem az s912 és simán használtam de amikor lett rá LE akkor szembesültem a droidos hibákkal.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Pelican
őstag
válasz szemmelver #56467 üzenetére
Van HD hang és automatikus frekvencia váltás?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
junkpod
veterán
válasz szemmelver #56465 üzenetére
Inkább mondjuk úgy, hogy mások az igenyeid mint a többségnek egy nő eszközhöz. Neked jó.
Box's don't touch!
-
Speederer
senior tag
válasz szemmelver #56370 üzenetére
Amit még ÁFA és vámkezelési díj nélkül meg lehet rendelni EU-n kívülről is.
Bár ahogy eddig néztem vagy beáldozom a gigabit-es LAN-t, vagy jobban a zsebembe nyúlok. Ha tényleg nincs ilyen jóárasított box, akkor azt kell mérlegelnem, hogy megér-e nekem annyit pluszban a gigabit.
De hátha kapok itt egy jó tippet.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Core i5-2400 alapú komplett számítógép 8 GB RAM-mal valamint HDD és SSD-vel
- Fujitsu asztali PC , i5, 240 gb ssd, 500 gb hdd, 10 gb ram , gt 1030 2 gb videókárttya
- Ryzen 5 Asztali PC - R5 4500 + GTX 1660S
- i7-3770k CPU + GIGABYTE GA-B75M-D3H alaplap 1155 + cooler 3770k
- Kezdő Gamer. I5 6400, Geforce 1060 6GB, 16Gb DDR4, 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest