- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Azt írták valahol hogy van valami bibi ezzel és nullára kell állítani a portot de nekem úgy sem müxik. Ha valaki tud megoldást ne tartsa magában ( Youtube API beírás böngészőből)
-
Beni2360
félisten
válasz mexel #103954 üzenetére
Szia.
Nem tudom, hogy ez müködik e ott link ?
Most nézem pont API kulcsot másolok.
De valószínűleg CE rendszerbe.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Formaster
addikt
válasz Formaster #103893 üzenetére
Megjött a Dune Homatics R 4K box. Egyenlőre Embyvel játszok le, csatlakozok a Denon x3800-ra, de az egyik filmen megy a TrueHD a másikon süket. A DTS-HD hangsávoknál el sem indul a film, csak áll 0:00-nál.
Audio Passtrough-on van, de próbáltam vele is kikódolni. Merre tovább? Örülnék, ha menne Embyvel, vagy mindenképp Kodit kell felrakni? Esetleg full CoreElec?
-
mexel
veterán
Valahol azt olvastam azért nem mert a gyártók nem támogatnak warezt. 24p-s és ilyen hangsávos tartalmat BD-n lehetne megvenni és nézni, arra pedig van BD lejátszó. Más frrásból származó ilyen filmekre pedig nem fognak lejátszót gyártani nagy cégek.
Pl Android tv-k sem tudnak 24p-t lejátszani a lejátszóikkal. ( saját gyárival vagy kodival)
Erre van a CE szerintem, az android még mindig nem tökéletes filmezésre. ( ahogy anno elindultam afelé sok-sok éve és csak ezt kaptam vissza - itt a topikban. Akkor nem akartam elfogadni, közben rájöttem hogy így van)
De ezt nem tudom hol olvastam, lehet hogy badarság, bár én látok benne igazságot. Persze lehet csak kitalálta valaki és terjesztette ( nem szeretek ilyen semmilyen forrásokra hivatkozva észt osztani, amiben nem vagyok biztos, ezért emelem ki hogy ez talán csak fikció)[ Szerkesztve ]
-
Gaben19
kezdő
Milyen boxot ajánlotok ami csak torrentre lenne használva.Nem fontos a gbit elég a 100 as ethernet.Belsőre telepíthető legyen a coreelec usb 3.0 1db legyen rajta.Kb ennyi az elvárás.Köszi
-
blakey
titán
válasz mexel #103961 üzenetére
Más frrásból származó ilyen filmekre pedig nem fognak lejátszót gyártani nagy cégek.
- arra nem, de másra igen, illetve amelyik nem rendelkezik licensszel, at mire készül?Pl Android tv-k sem tudnak 24p-t lejátszani a lejátszóikkal. ( saját gyárival vagy kodival)
- de, tudnak, gyárival is, Kodival is, Plexszel is, stb, ATV12 óta minden fps működik, és nem a warez miatt, hanem a "streamingen" előfordul 24.976 és 24.000 tartalom is.De ezt nem tudom hol olvastam, lehet hogy badarság…
- csak kifogás, az Amlogic is hasonlóval indokolja, mert eleinte nem tudták megoldani, illetve nem értették, hogy miért szükséges. A P7 FEL-lel is hasonló az indok, ami inkább érhető, mert "streaminghez" nincs szükség P7 FEL-re.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
Ahogy írtam csak olvastam és leírom, nem feltétlen hiszem én sem, max látok benne fantáziát. Mindenesetre egy nagy cégtől sem látok lejátszót, csak bD lejátszót. Az ilyen médialejátszókat csak "kicsik" gyártják. A 24p oké azt rögzít sok minden akárm, de azt nem házimozirendszeren nézik, atmost azért már kevesebb eszköz rögzít.
Blakey igazad van a jó szó az nem az indok, hanem a kifogás inkább. -
mexel
veterán
válasz nfsu17 #103969 üzenetére
Az apple-n kívül a többit nem érzem olyannak aki a multi , bárhol kapható elektronikai cégnek tekinthető lenne. Pl MM-ben, sima üzletekben. Itt gondoltam akkor Sony, Samsung, LG, akár TLC, vagy Pioo vagy Pana-ra.
De valóban nem vitát akarok ebből, olvasd vissza, csak leírtam amit olvastam nem értek teljesen egyet vele, csak érdekesnek tartottam mint felvetést ( és az apple sem tudja a 24P-t sem a truehd hangokat ha jól tudom a Dune az ihgazán ettől lett híres úgy tudom, nem gyárt hifit, tv-t egyebet), azaz a nagyok nem adják a nevüket ehhez, pedig nem sokból tartana nekik megcsinálni. Ha a slimbox tudja akkor feltételezem az apple-nakl sem okozna gondot, vagy Sony-Phillips-nek sem a droidos tv-iken - mégsem csinálják meg. És már emlékszem hol olvastam: a Sonyegy hivatalos fórumán írta egy sony-hoz tartozó illető... - ami persze még nem jelenti hogy igaz is)
nem hiszem hogynem lenne üzlet és nem gyártanának mégis van oka. Ha valaki kijönne egy jó nevű iylen lejátszóval azonnakl az lenne az ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mexel #103970 üzenetére
( és az apple sem tudja a 24P-t sem a truehd hangokat ha jól tudom, sőt egyik sem, azaz a nagyok nem adják a nevüket ehhez, pedig nem sokból tartana nekik megcsinálni
- rosszul tudod, az Apple TV rendszerszinten tudja az fps-váltást és az összes fps-t, ráadásul évek óta, előfordul 1-1 alkalmazás, ami nem tudja, de az nem a rendszer hibája. Ismer minden hangformátumot, maximum néhányat többcsatornás LPCM-be küld tovább, de egy eszköz, ami átalakít valamilyen hangformátumot, az valójában tudja.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz blakey #103971 üzenetére
Akkor le vagyok maradva, nem használtam soha apple cuccot ilyenre, csak ismerősök vettek netflix miatt de azt mondták nem vált frekit. Lehet nem tudják mit kell nézni. Ezekhez nem értek, sőt igazából semelyik lejátszóval nem foglalkozom igazán, csak leírtam ezt, mert nekem fura volt hogy az úgynevezett szórakoztató elektronikát gyártó nagy cégek nem jöttek ki igazán ilyen lejátszókkal. De engem nem érdekel annyira a dolog miért, csak ismétlem, leírtam amit olvastam és lehet hogy nagy hülyeség az egész, egyszerűen csak nincs valós piaci igény erre.
-
Beni2360
félisten
válasz Gaben19 #103965 üzenetére
Ha csak Torrente használod elég egy régebbi box (s912)és van kimondottan torrentezésre írt Linux program: OMW ami tökéletes erre. Kutakodj egy picit és vehetsz az aprón egy használt boxot.
De lehet, hogy van már erre a célra más rendszer is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz mexel #103972 üzenetére
A Netflix pont vált, még Android TV 12 alatt is a Homaticson. Nyilván van, ahol nem és olyan is van, hogy a felhasználókat bosszantja, hogy folyamatosan vált fps-t, pl. a Youtube a sok reklám miatt, de leginkább a rendszer hiánya miatt, mert még az elején le kellett volna szögezni, hogy milyen felbontás és fps legyen engedélyezett, és mivel nincs ilyen szabály így előfordul, hogy 3 reklám 3 különböző fps-el megy, majd jön az anyag egy negyedikkel, ezért a Google kivette az fps-váltást (Apple TV-n).
Az fps-váltásra valóban nincs igény, pontosabban nem tudják, hogy mire lenne szükségük, azért a gyártók nagy része nem is erőlteti a dolgot.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz gyűrű #103973 üzenetére
Lehet, én nem tudom, és ahogy írtam nem is vitát akartam generálni vagy azt mondani hogy így van amit olvastam, csak leírtam érdekességképpen. Engem nem érint sem a frekiváltás, sem a truehd hangok droidos boxokon mert nem használom a droidot semmire ilyen eszközökön. Ismétlem csak leírtam ezt, hogy azt olvastam valahol hogy ilyenek miatt nem gyártanak nagy szórakoztató elektronikát gyártó cégek ( ismétlem egy leírás szerint! amit akár brit tudósok is írhattak)
Az infókat köszönöm ezekről az eszközökről mert f@ngom sem volt erről, ebből is tanultam.
De ettől függetlenül nem nagyon láttam még out of box lejátszót ami droidos és mindenre jó[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
mexel
veterán
válasz Beni2360 #103978 üzenetére
Köszi! Elkerülte, de előtte rákerestem és láttam a hsz-edet. A 3 pöttynél nem találtam hová kell írni, de megnézem a videót
Szerk: megnéztem, ezt láttam, de a simán szöveg bevitelével hogyan viszem be az api-t, a client id-t, secret-et? Ezt nem értettem teljesen
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz mexel #103979 üzenetére
Hát olyan régen csináltam, hogy nem teljesen emlékszem. A szöveg bevitel, a kijelzőn a kurzort a a helyére vezéreled, majd a Windows alatti böngészőben beírod vagy másold a szöveget ahogyan látod és enter. Ugye ez CE alatt volt nem tudom, hogy a sima Android alatti KODI böngészőben el érhető e?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz mexel #103983 üzenetére
Hát ez nem nagyon bonyolult. Kinyitottam s laptopom, beírtam az ip címet:8080 a böngészőbe de előtte engedélyezni kell szolgáltatásoknál a Vezérlés> HTTP irányítást. Ott van alatta a port 8080. Bejött s weboldal és alul 3 pöttynél szöveg bevitele kodiba. Most kiválasztottak a fájlkezelőben a forrás hozzáadása és a nincs mezőbre katt és felugrik az ablak ahova be kell írni az elérést. Ott villog a kurzort. A böngészőben a Sz gépen a felugró Input required alá kell beírni a szöveget és enter. Máris megjelenik a Kodinál a szöveg.
Nem tudom hova mit szeretnél írni de az apihoz a dolgokat annó így írtam be.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz mikrofon #103987 üzenetére
Developer státuszban van, kb. semmit nem csinál, ha te nem frissíted. Nem kell semmit újra beállítani. Akkor jó, ha a VS10-et használod.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz mikrofon #103989 üzenetére
Akkor nincs szükséged a cpm verzióra, annak a VS10 az előnye. Én pl. a HDR10+ anyagot DV-be konvertálom mivel a TV-m nem ismeri a HDR10+-t. De ha pl. Samsung TV-d va, ami nem ismeri a DV-t, akkor beállíthatod, hogy abból HDR10+-t "csináljon".
-
11hh
tag
Van egy ilyen tv boxom és a gyári androidon használok kodit, de nem tudok kadencia helyes lejátszást beállítani. Bennem van a hiba, vagy mit próbáljak? Van jobb android mint a gyári, vagy létezik direkt kodihoz készült rendszer?
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Lassan egy éve, hogy utoljára itt jártam, de most újra előkerült a jó ki régi MXQ Pro+om (S905). Be is bootolta a korábban SD kártyára telepített LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-box.img-t. Kicsivel később jött is az üzenet, hogy frissítés érhető el KODI valamilyen komponenséhez, vagy magához a KODI-hoz, nem tudom, valami e betűs dolog volt , amit csak úgy lehet frissíteni, hogy le kell tölteni az egész csomagot, ami több mint egy GB volt és abból bontotta volna ki a frissítést vagy valami ilyesmi. Nagyon lassan haladt a dolog, ezért nem is voltam jelen végig, így nem tudom, hogy sikerült e végül, minden esetre a pár napja frissített NotYet kiegészítővel nem tudtam semmilyen csatornát megnyitni mert hibaüzenetet kaptam. Közben láttam, hogy magához a LibreElec-hez is van frissítés, ezért úgy döntöttem, hogy inkább feltelepítem azt, hogy ne kelljen minden manuálisan frissíteni, különösen, hogy a LibreELEC-et nem is jöttem rá, hogy miként kell, azon túl, hogy képes volt kiírni, hogy van frissebb, 12.0.1-es verzió.
Na most, letöltöttem a LibreELEC-AMLGX.aarch64-12.0.1-box.img.gz-t, a legfrissebb LibreELEC USB-SD Creator 1.5-t, felraktam az image-t az SD kártyára, de erről már nem akar BOOT-olni. Mit csinálok rosszul, vagy mit felejtettem el? Az előző LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-box.img-el, simán ment, csak be kellett dugni az SD kártyát a kütyübe. Az Androidos felületen van telepítve egy boot to LibreELEC alkalmazás is, de azt használva is, újraindítás után, max. a TWRP boot-ol be. Később feltűnt, hogy a régebbi image nevében az arm, míg az újban már az aarch64 kifejezés található, ezért arra gondoltam, hogy ezzel lehet a baj, és lehet az új már nem is kompatibilis az én dobozommal, de ahogy gyorsan utána olvastam, minden bizonnyal nem erről van szó, mert az S905-re az arm és a aarch64 is igaz, meg egyébként is a kompatibilitási lista egyből azzal kezdődik, hogy Support for GXBB (S905)
Szerk. Basszus, miközben írtam a hozzászólást kezdett derengeni, hogy nekem volt már ilyen problémám, nem véletlenül próbálkoztam korábban a boot to LibreELEC app-al. A hozzászólás elküldése után rá is kerestem a korábbi hozzászólásaimra és szerintem meg is találtam, hogy ez device tree probléma lesz minden bizonnyal[ Szerkesztve ]
-
Kisnyikhaj
csendes tag
Vontar x3 boxon beléptem ssh-n, kiadtam parancsot Tailscale telepítésére, de sajnos valamiért hiábára futott többszöri próbálkozásra is.
Onnan le kellene tölteni a megfelelelő file-t de melyik az?
Illetve akkor hogyan tovább vele?
[kép]
Vagy én csináltam valamit rosszul?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz Kisnyikhaj #103997 üzenetére
Én inkább entware telepítésből próbálnám
ssh-n beírod:
installentware
reboot box
opkg update
opkg install tailscale
reboot box
-
Danecay
addikt
válasz AiRLAC #103996 üzenetére
Vagy úgy! Hogy is van ez pontosan? Hirtelen nem találok róla leírást. Gondolom az android mappában lévő, valamelyik .dtb fájlra kellene rámutatni valahol.
Közben nézegettem a fájlokat és szerintem meg is találtam az uEnv.ini-ben a dtb_name=/amlogic/@@DTB_NAME@@ szakasznál. Már csak azt kellene kitalálni, hogy melyiket. A régi beszélgetéseket visszakeresve, elvileg biztosan valamilyen gxbb-p200 dtb kellett, de abból is volt több, elég csak ezt a GitHUB oldalt megnézni, esetünkben pedig az amlogic mappában, egyetlenegy meson-gxbb-p200.dtb fájl van. A régi kommenteket visszaolvasva, nagy hercehurca ment akörül, hogy most melyik is kell nekem pontosan, a 10/100-as, vagy a Reltek chippel szerelt 10/100/1000-es, vagy az OTG, vagy az a nélküli dtb, most meg van 1 db amiből választani lehet -
Danecay
addikt
válasz AiRLAC #103996 üzenetére
Nem tudom, hogy jól következtettem e a #103999-hsz-ban, de ez sem a v12-es LibreELEC-el feltelepült, amlogic mappában lévő .dtb fákjl nevének megadásával, sem pedig a közben megtalált, régebben használt dtb fájl bemásolásával és annak a nevének megadásával sem bootol be. Nem tudom, hogy a kiterjesztést is meg kell e adni a dtb fájl nevének megadásakor, de én egy nem teljesen egyforma példában amit találtam, ahol nem amlogic mappában voltak a dtb fájlok, hanem egy DTB mappában, ott meg a leírás szerint a kiterjesztést is meg kellett adni [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metro Exodus
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest