Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Ghoula #5825 üzenetére

Fussunk neki még egyszer. Először is, az alkalmazás nem dönthet úgy, hogy a címtartomány melyik részét szeretné használni - (blokkonként) kér VRAM-ot az OS-től, ami ad neki egy handle-t, amin keresztül eléri a memóriát gyorsan, hatékonyan. Az alkalmazásnak fogalma sem lesz, hogy az adott blokk fizikailag hol van a VRAM-ban. Amit leírtam, az a maximum, amit egy normális OS megengedhet - a valóság ennél lehet, hogy "bürokratikusabb" lesz.

A driver akkor veszti el a kontrollt az ominózus 512MB felett, ha megkülönböztetés nélkül kiadja az OS-nek, mint felhasználható VRAM-ot. Akkor valóban repül a szar a ventillátorba, de ez aligha fog megtörténni. Ahogy írtam, nem tudom pontosan, a WDDM mire ad lehetőséget, de ha semmi jó megoldás nincs a terület "lepriorizálására", akkor végső megoldásként még mindig le lehet tagadni. A jogi problémák pedig kb. a tündérmese kategória - de ezt Te is írod.

A fentiekből az is következik, hogy nincs olyan, hogy "kiadod a full területet". Az alkalmazás feltesz majd kérdéseket az OS-nek a VGA-ról és a VRAM-ról, és ez alapján dönti el, hogy mennyi memóriát kér. Jobban belegondolva, lehet, hogy mindenképpen érdemes adatbázist tartani a VGA-król, mert ha a szabad VRAM-ot kérdezi le induláskor, akkor azzal öngólt rúghat. De ezt mondja meg valaki, aki programozott ilyesmit :)

Új hozzászólás Aktív témák