Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Busterftw

nagyúr

válasz GeryFlash #43518 üzenetére

Az OEM-eknek inkabb fontosabb, hogy jojjon uj CPU.
    Az Intel roadmap szerint 2021-2022-2023, tehat minden evben 1 CPU gen, most az mar reszlet kerdes, hogy nem 12 honap pontosan.

Plusz ugye a Raptor Lake inkabb az Alder Lake "Zen3+"-ja lesz, mintsem Zen4.
    A Meteor Lake szerintem csuszni fog ami kicsit hulyeseg mert nincs konkret megjelenesi datum.

Az Intelnek fesziteni kell a tempot hogy minel elobb zarja az ollot.
    A tobbseg meg ugy sem valt evente procit.

• Petykemano

veterán

válasz GeryFlash #43518 üzenetére

> Nem az elkeszules szempontjabol tartom irrealisnak,
    > hanem a letjogosultsagat kerdojelezem meg
    Miért?
    Elméletileg az AMD idén év végén, legkésőbb jövő év elején kiadja a Zen3D-t (ami lehet, hogy 7nm, lehet, hogy 6nm, lehet, hogy Warhol, lehet, hogy nem, lehet, hogy Zen3+, lehet, hogy nem, mindenesetre valószínűleg B2 stepping)

Ezzel fog versengeni az Alder Lake.

De az AMD már többször elmondta, hogy eltökéltek a Zen4 2022-ben történő kiadására. (Ami általában először desktopra szokott megtörténni, de lehet, hogy nem, lehet, hogy v-cache-sel érkezik, lehet, hogy nem.)
    Ha az AMD zen4-e hoz mondjuk 20-25% IPC-t még 2022-ben kiadva, akkor az az Intel a Raptor lake-kel (valamivel fejlettebb cove magok az egyszálú teljesítmény növelése érdekében és +8 atom mag a többszálú teljesítmény növelése érdekében) épp megfelelően tudhatja kezelni. (ami vagy elég lesz, vagy nem)

Arra gondolsz, hogy minek?
    Amikor fél évvel később jön valami, ami új gyártástechnológián készül?

Nem tudom, én készítenék tartaléktervet arra az esetre, ha az új gyártástechnológia csúszik, vagy nem jó a kihozatal.

Új hozzászólás Aktív témák