Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yutani
üzenetére
"Abu leírja, amit a gyártóktól hall, illetve amit az alapján vár. Az, hogy nem jön be vagy eltolódik, késik, nem feltétlenül az ő hibája"
Most ezt nem Abu-ra értem, hanem általánosságban mondom a szakújságírókról. Egy szaktekintély, aki mély szakismeretekről ad tanúbizonyságot, vannak konkrét piaci információi jóval megjelenés előtt stb... a "nép" feltételezheti, hogy lehet adni a szavára. Kicsit olyan, mint egy AMD/NV céges "képviselő"... Az újságíróknak nagyon is kell vigyázni, hogy mit mondanak, mert könnyedén elindíthatnak például egy használtpiaci pánikot pl egy félresiklott kijelentéssel - ami már konkrétan embereket károsít meg. Hopp aztán belettek hülyítve az emberek, mégsem jön a kártya, mégsem lett olyan ütős, mégsem kerül annyiba, mégsem lett annyi chip stb.. aztán mire jön a valós termék, kiderül semmi nem olyan mint ami be lett lengetve.
(Mondom ezt azért, mert én is hülye voltam, beszoptam a Polaris hype-ot és elnyomtam gyorsan a 970-et még megjelenés előtt... akkor estek is jó nagyot az árak a generált pánik miatt "szart se fog érni a kártyád hamarosan... " stb.... Hopp aztán mikor kijött a Polaris újra normalizálódott a piac, mert kiderült még sem akkora atomrobbanás, Vegának meg nyoma sincs, és nem is lesz januárig. Persze ez az én hülyeségem, és most már lesz.rok 5-10K-s bukást. Megtanultam a leckét, piaci döntést soha ne hozz fórum alapján. Pont. Pont ellenkező a hatás, meg kell tanulni szűrni az infókat, mert a fórum "káros", és egyáltalán nem jó arra, hogy segítse meghozni a legjobb piaci döntést - mert főleg érzelmek és személyes preferenciák motiválják - még a szakújságírókat is. Utóbbi tény a szomorúbb inkább...)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest