Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
keIdor #44009 üzenetére
valószínűleg kiárulják a selejtet az egyik oldalról, a másik oldalról meg jobb lett a kihozatal a gyártáson. Gondolom lesz majd GA 102 vel szerelt 3070Ti/ Super , meg lesz GA2104/ 3060Ti / Super és így növelni tudják az eladási mennyiséget.
Kizártnak tarom ezt a ram mennyiséget, ami pletykálva van a teljesítményről az Ada-nal, [link] ott oda van írva a kommenteknél hogy RAM ról nincs konkrét infó. -
válasz
Rico33 #43996 üzenetére
Jah ebbe már beleszaladtam a házimozi kapcsán , jobb a békesség itthon. Erre sem volt igényem azóta meg nem értem valaki hogy képes megnézni egy filmet enélkül, aztán itt ráadásul nincs anyagi felső határ egyre jobban elszáll velem a ló.
Épp múlt héten adtam be az asszonynak hogy a teraszból moziszoba lesz, azóta keveset és lényegre törően beszélgetünk -
válasz
proci985 #43992 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond abszolút, legyen örömötök benne.
de nem ez az alapelvárás azt gondolom ennél a játéknál ,legalább is én nem érzek késztetést erre, bár elhiszem hogy jó dolog
Úgy gondolom így felmérés nélkül hogy a vásárlók többsége nem ehhez a réteghez tartozik akik komoly kiépített kormány + setuppal tolják + Vr szemüveggel, de lehet tévedek, nem tudom.
-
Szerintem élvezhető ez VR -en kívül is , főleg nekem, engem zavar, fél óra után hányingerem van tőle, igaz komoly szettet még nem próbáltam.
Nem tudom, hogy fizikával hogy áll, majd megvárom az első teszteket, így ránézésre tetszik. Nem komoly kormányra gondoltam, csak annyira hogy ne WSAD vel kelljen irányítanom az autót, valami Logitech, régebbi Thrustmaster használtra. A CMR óta nem játszottam rally játékkal szóval nincsenek nagy igényeim, de ez tetszik az előzetes videók alapján. -
válasz
tisztelturam #43976 üzenetére
Évek óta az első rally játék, amit mellé kormanyt fogok venni,megerdemli.Jól néz ki. aktiválni kell mellé a felskalazast vagy kis kompromisszum kell a grafikaban. Az eddigi reszek jól skalazhatoak voltak. Néhány effekt butitasa a grafikaban és duplázni lehet ezeket az értékeket. Amit jól mutat a teszt, hogy 4 mag felejtős 2021 ben már játékra.
-
-
nem igazán ide való hír , nem is tudom hova való igazán.
[Uncharted 4 and Uncharted: The Lost Legacy are Being Remastered for Both PC and PS5] -
válasz
huskydog17 #43894 üzenetére
szép munka
-
[Nvidia seeks EU approval for Arm deal, decision due Oct. 13]
Október 13 EU döntés az ügyben. -
válasz
keIdor #43860 üzenetére
Biztos van sok ember, aki a prémumra utazik,de az átlag piaci részesedésben szerintem a kisebb CPU-k adják az eladások zömét- Igazaiból lehet hogy presztízst veszítenek így a kékek,de ha a fentebb linkelt 86-14 % arányon javít az Intel már sikert ért el.
A fenti linken 160 darab 5950 nel szemben elment 590db 5800X ,520 db 5900x, és 2860 db 5600X, 90 db 5700. ide kell az erős konkurenciát hoznia, valószínűleg meglesz. -
válasz
Televan74 #43857 üzenetére
Nagyon nagyon jó vétel most is ,de hamarosan még jobb vétel lesz. Amúgy elég jól fogy, ez a srác minden héten megosztja az eladási adatokat Mindfactoryról. Érdemes visszagörgetni nála. [link]
Intel CPU 20% ot már hetek, talán hónapok óta nem érte el.
Az utolsó, a 35. heti:
AMD: 5355 units sold, 86.72%, ASP: 298.77 (Euro)
Intel: 820, 13.28%, ASP: 251.98
AMD Revenue: 1'599'892, 88.56%
Intel: 206'620, 11.44% -
[AMD Ryzen 5000 series are getting cheaper ahead of Intel Alder Lake release]
AMD Ryzen 5 5600X – Launch price £289.99 – Current Price £245.99
AMD Ryzen 7 5800X – Launch Price £428.99 – Current Price £354.79
AMD Ryzen 9 5900X – Launch price £529.99 – Current Price £450.00
AMD Ryzen 9 5950X – Launch price £749.99 – Current Price £718.88Úgy látszik nem lesz olyan rossz az Intel.
-
válasz
zsintai1987 #43850 üzenetére
itt 220 % áramelésről, nem 200 forintról beszélünk amiből a TSMC tulajdonképpen él.
Nem csak a GPU-t gyártják ők hanem sok egyéb alkatrészt egy VGA hoz meg sok eszközhöz. EZ úgy általában elég szar dolog + nekik duplázza a z amúgy is rekord bevételeiket, ráadásul Amcsiban még üzembe sem állították az új soraikat. Szerintem hamarosan 3-5x akkora árbevételű cégről fogunk beszélni a TSMC személyében. benyelni meg egyetlen centet sem fog sem az Nvidia sem az AMD , mikor mindet is elvisznek ennyiért. -
Csak hogy feldobjam a hangulatot egy kis waffer ár pletyka.
[link]
I've just found this, and N3 pricing hurts, a lot.
It's ~1.8x increase in cost per wafer.
N7 -> N5 was quite similar too. N7 - 9346 (2-4 EUV) [Is this N7+?]
N5 - 16900 (14 EUV)
N3 - 30000 (26 EUV)A 7 nm ről 5 nm 80 % drágulás ugyan ez 5 ről 3 ra.
Tehát 7 ről 3 ra ugrás 220% drágulást jelent. -
válasz
tisztelturam #43837 üzenetére
Amit HSM ír egy jó opció, épp ezen gondolkodtam ma.
Foramaxnál ,de a fentebb említett Emagnál is komplett gépekben olcsóbb lényegesen VGA. Igazából Foramaxnál egy 6600 XT vel szerelt konfig 344 ezer. ha ezt most magamnak raknám össze 440 K körül állna meg nagyjából a különálló VGA felárával olcsóbb a gép.(270 K a legolcsóbb 6600XT)
3060Ti vel 389 ezer [link] míg különálló VGA ban egy 3060 Ti-t az árukereső szerint 329 ezerért tudnék venni egy fajtát ,majd a következő 369 ezer. De fentebb komplett konfigról van szó 3 év garancia viszonylag jó minőségű alkatrészek ( Ryzen 3600 Asus B450 ,16 GB DDR4, FSP táp stb...)ha most megveszek egy ilyen konfigot beállítom a sarokba bányászni, 3 hónap alatt a 3060Ti behoz tisztán, az áramköltséget levonva kb 70 ezret még a LHR korláttal is, ha megkerülhető akkor bőven többet,130 K , arról nem is beszélve hogy most a 2070 kártyámat 180 K körül, a komplett gépet 280 körül elvinnék. A régi gépem eladásával és 3 hónap bányászással lenne egy új gépem valamivel nagyobb teljesítménnyel, garanciával.
Ha lenne náluk 3070 most szó nélkül belevágnék ebbe, de így is gondolkodom a dolgon. -
-
válasz
huskydog17 #43793 üzenetére
Hát jah . Nvidia is tolta mondjuk ezt a dumát.
Inkább ismernék be mindkét félről aztán tiszta lap lenne, mint itt titokban tolják ki a bányába a cuccot ,a sajtónak meg megy a sírás hogy még 1 évig kitart a hiány.
Gondolom így többet keresnek rajt mert az emelt haszon az övék, nem a kerekedőké, illetve az összes AIB partneré. Gondolom a bányászok meg köztes áron veszik meg a sklaper ár és MSRP ár között. Mindenkinek win -win kivéve a gamerek.A ki gyártja amúgy az AMD-nek a saját kártyáit? Mert ha jól tudom Nvidiának a HP, amiket így zacskóban szoktak kitolni raklapon nekik.
-
válasz
huskydog17 #43793 üzenetére
[Far Cry 6's PC System Requirements Are Brutal for Ultra Quality Gaming]
Minimum Requirements for 1080p 30 fps Low Preset
AMD Ryzen 3 1200 / Intel Core i5-4460
AMD Radeon RX 460 / Nvidia GeForce GTX 960
4GB of VRAM
8GB of RAM (Ubisoft recommends a dual-channel setup)
60GB of Storage
Windows 10 64-bitRecommended Requirements for 1440p 60 fps Ultra Preset
AMD Ryzen 5 3600X / Intel Core i7-9700
AMD Radeon RX 5700 XT / Nvidia GeForce RTX 2070 Super
8GB of VRAM
16GB of RAM (Ubisoft recommends a dual-channel setup)
60GB of StorageWindows 10 64-bitUltra Requirements for 4K 30 fps Ultra (Presumably With Ray Tracing)
AMD Ryzen 7 3700 / Intel Core i7-9700
AMD Radeon RX 6800 / Nvidia GeForce RTX 3080
10GB of VRAM
16GB of RAM (Ubisoft recommends a dual-channel setup)
60GB of StorageWindows 10 64-bit -
Az ARM szerint nem volt IP lopás direkt így akarák.. Hát persze
[ARM Refutes Accusations of IP Theft by Its ARM China Subsidiary]
-
[Cybercriminal sells tool to hide malware in AMD, NVIDIA GPUs]
Ki volt a vevő ? -
[Intel Architecture Day 2021 Demo: Xe HPG – High Quality Super Sampling]
Intel XeSS videó 4K minőségben
-
nem erről van szó hova tartozik Magyarország, hanem arról hogy itt nem lehet mit kezdeni olyan boltokkal akik nem szállítanak ide árakról szóló érvelésnél. , Tők jó hogy ott annyi és akkor most mi van? Ezért írtam feljebb hogy pl Raymond mindig Mindfactory-t linkel.Az szállít hozzánk is...
-
nem csak magyrország létezik,de te természetesen érvelsz a saját kis országodból egy nálunk nem elérhető svéd webshop árairól, és ebbe mindig belemész és valid érvként akarod velünk ezt kezeltetni és vitaérvként felhasználni. Annak egy Svéd fórumon van a helye.
Raymond Mindfactoryt szokott belinkelni, ami szállít ide és egyébként ott az arányok téged támasztanak alá,de egytelen 6600XT elérhető 489 Eurós áron míg a 3060 még ennél is drágább.
a 6600XT 231 ezerért jó a 3060 233 LOL kategória?Szerintem mindkettő LOL kategória.
Amúgy a 3060 201 ezer volt tegnap, készlet kisöprésben Emagnál A Rog strix pedig 213 K. [link] -
Igen az nekünk itt egy magyar fórumon nagyon sokat hozzátesz hogy Svédországban egy ide nem szállító webshopban mennyi a 6600XT , Kínában meg drágább... A HSM mel folytatott szóváltásban jelenleg nálunk Magyarországon meg pár országban az ő érvelése a valid, jelenleg a 3060 boltban olcsóbb , mint a 6600XT a 3060 ti viszont drágább. Az MSRP aranyok nagyjából állnak csak drágábban fut minden.
-
Mint minden a párbeszédben te svéd árakkal példálózol de magyar forintban írod az árakat ... mi meg úgy gondolom Magyarországról beszélünk és nem svéd koronában írjuk az árakat.
Én most így hirtelen rákerestem,a legolcsóbb 6600XT-t 239 ezer forintért találtam itthon, a 3060 233 ezer a 3060Ti 276 ezer.
hardveraprón új bontatlan garis van 199 ezerér 1 darab kinti garis, utána 215 ezer,
3060 225 ezer 3060 Ti 252 ezer.. -
Egy cikk az ARM Kínáról, az elemzők az évszázad félvezető lopásának hívják a dolgot.
A Kínai ARM részleg külön cégként akar tovább menni( sőt már meg is megalapultak, meg volt a bejelentés )és birtokolják az ARM licenszjogokat is.
[The Semiconductor Heist Of The Century | Arm China Has Gone Completely Rogue, Operating As An Independent Company With Inhouse IP/R&D] -
-
értem, köszi. előre lefoglalt gyártókapacitásról van szó? értem ez alatt hogy mondjuk az 5 nm-re elméletileg már meg van, ki mennyi részét foglalta le, 2022 re de akkor ezek szerint arra még nincs árképzés megbeszélve? vagy ha van, azon szabadon változtathat a TSMC ? ezek is gondlom szerződés béli tényezők lehetnek hogy mit fixálnak le benne mit nem, de eléggé ki lehetnek szolgáltatva a megrendelők a TSMC nek , meg így mi is valahol...
-
válasz
Petykemano #43676 üzenetére
Mi lesz itt.
Ez meglévő rendeléseket is érinti amúgy? Tehát mondjuk Sony rendelt x ezer db Konzol SOC -ot és annak egy része átcsúszik 2022 re akkor az plusz 10-20 %?Hogy működhet ez? -
[Google will Pay Apple $15 Billion to Remain Default Search Engine]
ha ez igaz ,az elég kemény -
válasz
GeryFlash #43666 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy itt az Intel belépett a megrendelő piacra. Ha jól emlékszem volt hír, Intel 3 nm-t szeretne kapni TSMC-től és Apple is. [link]
Szerintem olyan szerződést és pénzt dobtak TSMC nek, ami miatt nem teszi inkább elérhetővé a 3 nm-t csak kis csúszással hogy le tudja fedni a teljes Intel , Apple megrendelést. Kérdés mi marad Amd- nek és Nvidiának így belőle, ha ez esetleg igaz. illetve TSMC mikorra tud úgy bővíteni, hogy a fenti portfóliót le tudja fedni 3 nm eljárással ha még AMD-t is azon akar gyártani... A kifutó gyártó sorokat alakítja át 3 nm-re vagy újakat épít, és ezt nem tudja belátható időn belül elérhetővé tenni. -
[Intel XeSS super sampling does not require per-game training, 2.0 and 3.0 versions coming]
Karthik az XeSS ről. Pár kérdést tisztázott. -
-
válasz
Petykemano #43657 üzenetére
[link]
Jobban várom mint az Nv - AMD fejlesztéseit. -
Az Nvidia -Arm CMA jelentés összefoglalója.
[NVIDIA – Arm: Summary of the CMA’s report to the Secretary of State for Digital, Culture, Media & Sport on the anticipated acquisition by NVIDIA Corporation of Arm Limited] -
GloFo csak elakarja magát adni ? [Exclusive-Chipmaker GlobalFoundries files confidentially for U.S. IPO -sources]
-
válasz
Devid_81 #43632 üzenetére
Jayz csinált róla UV tesztet, eléggé megdöbbentő. Szinte biztos, hogy a Samsung gyártása követeli meg az ekkora mértékű túltápolást.
Mondjuk az is érdekelne, hogy a Quadro-k azért más jellegű műveleteket végeznek a legtöbb esetben , mint a Geforce -vonal. vegyes mátrix számítáésok a tensor magok sokszor full kihasználtságban mennek míg a Geforcok esetében vagy mennek vagy nem , inkább nem. Biztos ez is más jellegű fogyasztást eredményezne.
-
na ezt a hírt nem tudom hova tegyem
Dylan Patel : [link]The first PCIe 5.0 capable host CPU comes from Nvidia, not AMD, Intel, or IBM! In fact, they my be GA shipping as many as 3 different products with PCIe 5.0 before these other companies with Bluefield 3.0, Hopper H100 GPU, and MAYBE Tegra Orin.
-
[Intel To Take On Nvidia, AMD With Gaming GPUs In 2022]
Hát remélem , hogy így lesz. -
válasz
Devid_81 #43624 üzenetére
Igen látod. Ezek egy slottos kártyák kompakt PCB vel és VRM mel könnyen hűthetőek. valószínűleg nem 16 GB GDDR6 vs 8 GB GDDR6X fogyasztás a különbség.
Tökéletes GPU kat használnak professzionális szinten. Gondolom a Samsung gyártás miatt nagy lehet az energiaszivárgás amit túltápolással orvosolnak gamer szegmensben., nem az 1 % pluszteljesítény miatt esznek ennyit hanem hogy ne kelljen kukázni egy csomó eladható GPU-t. -
-
válasz
Devid_81 #43609 üzenetére
azért 20 % a több sávszél tud és a a PAM4 is egy fontos elméleti tényező.
nem borítékolható az, főleg nem 50 watt...."Speaking of power, it is necessary to note that because of considerably increased performance, GDDR6X is 15% more power-efficient than GDDR6 (7.25 pj/bit vs 7.5 pj/bit) at the device level, according to Micron.2"
Ezeken a 3070 Ti GPU-kon nem 21 GBPS ramok vannak hanem az alap 19 GBPS verziók, amik maximum 5 % kal ehetnek többet mint a 16 GBPS Samsung ramok.
A 2080 Superhez képest 50% kal megnöveltek a sávszélt így a 3080 ban. -
válasz
tisztelturam #43605 üzenetére
-
[Jensen's Kitchen was a lie: Nvidia reveals GTC 2021 keynote nearly 100% fake] ...
[No, Nvidia Didn't Fool Everyone With a Computer-Generated CEO]
"“Huang was only virtual when he revealed DGX, and, briefly, during the transition to that moment; in all from 1:02:29 to 1:02:56 in the video,” a company spokesperson said in an email. (Nvidia has since updated the original blog post to indicate the virtual Huang only appears for a short moment.)"
-
-
[NVIDIA Brings Millions More Into the Metaverse With Expanded Omniverse Platform]
Ez nagyon baba dolog! -
[Gigabyte servers hacked, 112GB of AMD, Intel and AMI confidential documents might be leaked]
na ez érdekes lesz...
Szerk, közben láttam már volt hír a főoldalon, bocsi. -
[Xiaomi CyberDog is powered by NVIDIA Jetson NX and Intel RealSense D450 Depth module]
ÁÁÁÁ egy ilyen kell nekem !!!
-
Pat Gelsinger interjú , Washinton Post. [link]
Intel Mega FAB.
Tom's hírben erre kitérve : [Intel: Upcoming U.S. Fab Will Be a Small City, to Cost $60 - $120 Billion] -
Abu : Ehhez mit szólsz ?
[Is AMD For SALE? Who Might Be Buying???]
[link] -
válasz
Yutani #43564 üzenetére
Csak azoknál, akik nem gondolkodnak, ott működik a lejáratás része. A legtöbben oda is írták twitteren a kommentbe hogy hülyeség.
Az eredti Twitter bejegyzés , amit eza Battalglia nevű valaki meglovagolt Július 15-én az csak annyit jegyzett hogy megtalálták a Lanczos forráskódjait az FSR ében de kb itt le is zárta.
Ahhoz költött ez a valaki ilyen sztorikat, hogy megy Nvidián minden játékban,meg csak egy driveres ficsőr. Aki valaha használta anno videólejátszásra az már találkozott ezzel az opcióval, én is, tudom mire való. Eszembe se jutna játékra aktiválni. De látod így is mennek hozzá a kommentek, hogy 1660 , just work!! és hasonló szuper géniuszoktól vannak Twitteres szivecskéi...Abu:
A képen amit belinkeltem egy fül alatt van a skálázó és az ahhoz tartozó élesítő szűrő. Ennél jobban nem tudom leírni neked hogy ÉN külön veszem a szűrőt és a skálázót, de a Twitteren született bejegyzésben egybe van vonva... Vonatkoztass el tőlem kérlek ,köszönöm... -
Már tapasztaltam régebben hogy nem gazán jó erre. Az élesítő része egy filter, egy szürő, erre írtam azt neked.
persze házon belül fejlesztette a módosításokat. de az FSR nem teljesen házon belül készült,mint ahogy eredetileg marketingelték. Ugye elég tág értelmezés, ha az forráskódban egy az egyben megegyezően megtalálod az évek óta létező Lanczos 2. sorait.
ERZ nem gond szerintem, inkább egy ügyes húzás. Ezt az RT gamer szegmensbe való bevezetése elött már be kellett volna hozniuk . -
Jó lenne ha erre más gyártó esetében is így reagálnál ugye.
A Tom's nem írt hülyeséget korrekt cikket írt szerintem. [link]
Ugye az Amd azt írta teljesen házon belül készült a dolog, hát nem. ami azért erős marketig volt,de ez nem akkora probléma. Finomították a technikát és optimalizálták hogy a GPU-n megfelelően fusson,de az alapja létező és évek óta használt eljárás. A kérdés mi tartott ennyi ideig. AZ Nvidia skálázóként használja élesítéssel. -
válasz
Yutani #43554 üzenetére
na ja csak ez a technika/ forráskód 40 éve létezik.és 10 éve használja Nvidia egy szürőként. ha tudták, hogy erre épül a megoldásuk hogy módosítják ezt akkor miért nem adták ki előbb?2,5 éve várjuk.
nem az nvidiára értettem, mert az hülyeség hogy ennyi az FSR, mert az alapja mindkét megoldásnak valóban a lanczos,de az AMD módosított rajt annyit hogy jobb legyen a végeredmény.
Nvidia meg úgy, hogy használt egy ilyen technikát és integrálta már évekkel ezelőtt a Pascalnál inkább elment az AI meg ilyen varázslatok felé, mint hogy egy ilyen hót egyszerű megoldással jött volna elő... Szóval az utóbbi miatt piros pont az AMD nek az évekig tartó " fejlesztés " dumáért és az hogy azt nyilatkozták, hogy "teljesen házon belül készült" viszont azért erősen marketing rizsa. -
válasz
sutyerák007 #43551 üzenetére
hát ahogy néztem Abu gyorsan írt egy cikket,rekord sebességgel, hisz ezt nem hagyhatja.
Amúgy Twitteren ott van hogy teljesen az alapján készítették, de módosításokkal. az alap forráskódban is benne van. [link]
"Interesting. So it is a Lanczos variant after all. Prior to FSR being released, I had asked AMD about this (it looked Lanczos-y to me), and they said that the upscaling algorithm was "developed entirely in-house". Which doesn't seem to be entirely accurate now..."
De ezt AMD le is közölte. Az Nvidia kártyákon nem mindegyikben működik amúgy a bekpacsolható opció, ez nem fedi a valóságot.
[link] -
[AMD's FSR Uses Lanczos Tech, Just Like Nvidia's Years-Old Sharpening Filter]
Kérdés mi tartott ennyi ideig akkor, ha ez egy létező Nvidia által évek óta használt nyílt forráskodú élesítő szűrő alapján készült,
-
Tudom hogy írtad hogy a politikusokat nem igazán érdekli az üzleti része, egyetértek a meglátásoddal, én is így gondolom, hogy most a saját politikai megítélését és erejét próbálja erősíteni és az általános közvélemények meg pont úgy tűnik, hogy kiáll az angol értékek mellett, pedig közben a mérleg másik nyelvében ott van amit Dylan Patel írt.
Ma este elolvastam egy csomó cikket tőle és bejegyzést, egy zseni a fickó, nem véletlenül tartják a véleményét fontosnak ilyen ügyekben.
Ugye ő írja,Ha a Softbank nem tudja eladni Nvidiának akkor elbocsájt egy csomó alkalmazottat ,leépíti a céget, akár székhelyet is joga van most már módosítani de áthelyezni ha jól értelmezem mindenképpen és részvényre kerül egy gyenge ARM. Nvidia feltételekhez köthető, csomó pénz és fejlesztés kisajtolható belőle, székhely maradhat alkalmazotti állomány bővülne és olyan költségvetést és lehetőséget kapnának, mint még soha.
Kérdés ez milyen fényt vet Borisra, ha ezt elutasítják és az első forgatókönyv jön létre, ami egyre valószínűbb...bár ha jól tudom így járt már sok neves autóimárka is, az a pár evickél még amiket sikerült eladnia Fordnak, BMW nek stb... -
Igen , olvastam a Forbes-en már hogy felülvizsgálják, de le vannak döbbenve az elemzők hogy bólinthatott erre rá Kwasi felülvizsgálat nélkül, ráadásul alá is írta a jóváhagyást.
Most eléggé szarba vannak mert a konzorcium már befektetéseket eszközölt és tőkét jegyzett be az üzletre a jóváhagyás miatt . Állítólag olyan feltételekhez fogják/ akarják kötni az üzletet, például x mennyiségű Waffer belpiacra gyártásához, csak hogy megőrizzék a látszatot amivel megmaradhat az üzlet. Valami ilyesmit kellene az ARM nál is eszközölni, de az NWF-nél van kényszer is( hibát beismerni ugye nem szokás politikában) és ezért akarat is rá, most olyan látszat terv kell ami azt mutatja, hogy milyen szigorúan járnak el és tudatos volt a jóváhagyás és így akarták ... -
válasz
GeryFlash #43525 üzenetére
lesz olyan CPU náluk szerver vonalon. Szerintem az Apple M1 legnagyobb erőssége a szoftverkörnyezet, x86 alapon már nagyon sok pénzt kellene beleölnie hogy hasonlón eredményeket elérjen+ jöjjön ki azt támogató Windows és arra az összes szoftver működőképes legyen és miután beleölte a sok pénzt hozná rá bármelyik cég a saját megoldásait viszonylag fillérekért. nem érné meg neki mint ahogy Nvidiának sem fogja így megérni, csak ha a sajátja lenne a cég. Így csak olyan terepen ahol az X86 nem létszükséglet vagy megéri azt kikerülni. Jelenleg nem sok ilyen van...
-
-
beteszem ide is, hátha van valakinek véleménye a dolgoról. feljebb belinkeltem, hogy az Angolok blokkolhatják az Nvidia ARM üzletet :, közbena Ph-n is jött a hír oda írtam ezt közben Dylan patel nyilvánosságra hozott egy olyan lépést ami eléggé durva :
"
Dylan Patel vezető elemző szerint gond lesz , ha elkaszálják az üzletet az ARM mal. Be vannak fékezve a kifizetések, blokkolva van a fejlesztési büdzsé , a részvényre bontás / tőzsde nem fog segíteni nekik.
plusz közben történt egy olyan rejtélyes és érthetetlen lépés az Angolok részéről amit senki nem ért , a kínaiak megveszik a Newport Wafer Fab-ot korlátozások nélkül ..
Poltikai áldozata lesz az ARM ból :"UK considers blocking Nvidia Arm. Seems politically irrational.
EU or China could/maybe should block, UK no.
If the deal fails, Softbank cuts jobs and lists it on the NYSE, eventually Arm may move to Austin HQ.
With Nvidia they demand HQ remains and jobs.
What's more puzzling is they allowed Imagination to be taken over and all the IP transfered to China with no restrictions.
They are allowing the Newport Wafer Fab, the most advanced and largest semiconductor fab in the UK to be bought by China,
The UK Govt needs their head checked! -
[AMD, Intel, nVidia revenue trend 2014-2021]
nVidia starts to grow really great from 2016, was clearly past AMD in the medium term and could even get closer to Intel if growth remains constant.
2014 AMD: 1/10 of Intel NV: 1/12 of Intel
2021 (forecast) AMD: 1/5 of Intel NV: 1/3 of Intel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autós topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3346, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest