- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
Raymond #30902 üzenetére
Szerintem az NV -nak nincs olyan nehéz dolga a TSMC-nél mert:
A TSMC-nél "épp zajlik egy nagy átalakítási folyamat, melynek során az ügyfélkör diverzifikálását végzik el, bővíteni akarják tevékenységi köreiket is, pl. beszállnak a mesterségesintelligencia-kutatásba és az autonóm járművek fejlesztésébe is."
Az NV ebben eléggé otthon van, tehát pont olyan gyártópartner akit a TSMC meg akarhat tartani."Emellett az is nagy kihívás elé állítja a TSMC-t, hogy a jelenlegi legnagyobb chipgyártó, a Samsung erőteljes terjeszkedési célokat tűzött ki maga elé: a következő öt évben meg akarják háromszorozni piaci részesedésüket a foundry üzletágban"
Azzal, hogy az NV már a Samsungnál is gyártat, jelzik hogy nincsenek a TSMC-re rászorulva, és bármikor elléphetnek a legnagyobb konkurenciához. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30902 üzenetére
Igazából ez nem probléma elvi szinten. Rá kell licitálni az Apple és más konkurensek ajánlataira. A TSMC-t csak az érdekli, hogy ki fizeti a legtöbbet a gyártósorért. Az, hogy annak a cégnek Apple vagy NVIDIA a neve, vagy akárki, gyakorlatilag teljesen mindegy. Szóval kapacitást szerezni igen egyszerű a TSMC-nél, csak borzalmasan drága.
-
-
-FreaK-
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30788 üzenetére
Nincs alcsoportozás. Összesen ennyi felhasználó vett részt eddig a surveyben. Direkt megkérdeztem tőle, hogy ez hónapról-hónapra, miképpen változik. Szeptemberben ehhez a 975 283 felhasználóhoz kerülnek hozzáadásra a szeptemberi kitöltők. Októberben a szeptemberihez, és így tovább. Emiatt írom, hogy a minta rendkívül kevés, és nem kontrollált.
(#30789) Locutus: A Valve-tól ezt régebben kérdeztem, és azt írták, hogy azt a GPU-t találja meg, amelynek az eszközazonosítója a legkisebb a Windowsban az elérhető GPU-k közül.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30786 üzenetére
[link] - elvileg megközelítőleg sincs 125 millió felhasználó.
Én csak azt jelzem, hogy nálam biztosan nem azt méri, hogy mit használok, hanem amilyen hardvert elsőnek talál és azt hiszi, hogy azt használom. Ha úgy gondolod, hogy ez így reprezentatív, akkor OK.
Én elég sokáig tanultam statisztikát ahhoz, hogy tudjam miképp lehet valami reprezentatív, és miképpen nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30784 üzenetére
Nem. Sajnos ez nem látszik. A Steam csak az első talált GPU-ig keres. Például nekem is csak a GeForce GT 240-et találja meg, holott monitor sincs rákötve. Emellett még aktív két Radeon a gépben (az egyiken egy monitorral és tévével, a másikon egy tévével). Ezeket nem látja. Nem is tudom neki megmondani, hogy "te hülye nem azt a hardvert használom megjelenítésre, amit megtaláltál".
-
válasz
Raymond #30778 üzenetére
Értem, amit mondasz. De eddig is nőtt a noti szegmens, AMD mégis kisebb csökkenési ütemet produkált, mint Ryzen start után (azaz a noti mellett a desktop szegmensben sem volt vonzó), ezt furcsállom. A fentebb wjbhbdux által említett kínai eset logikus magyarázatnak tűnik.
(#30776) Abu85: valami hasonló kutatás van procik kapcsán, mint amiket a JPR szokott csinálni a GPU-knál?
-
válasz
Raymond #30773 üzenetére
Persze, matematikailag ez helyes, de nem hinném, hogy pont Ryzen debütálása után rontana AMD az arányán Intelhez képest, gondolok pl a sokszor citált mindfactory.de adatokra, miszerint náluk AMD átlépte az 50%-ot. Nyilván nem ilyen arányban, de egy jó statban kéne látszódnia a sok év óta messze legsikeresebb termékük startja, nem pedig gyorsuló visszaszorulásnak kéne lennie.
-
erer1000
őstag
-
cskamacska
addikt
válasz
Raymond #30596 üzenetére
Nem tudom mi volt előtte, és mi jön utána, de nekem azért tetszik nagyon ez a DX11-es BF1 grafikon, mert 4 mag + HT-ig úgy skálázódik, ahogy egyébként a procik erősorrendje áll az elméleti számolási kapacitásuk alapján. Sor végén a 2 modulos FX procik kullognak, aztán 2,6 magos i3-ak jönnek, majd 3 modulos FX-ek kelnek birokra a 4 magos i5 ellenfeleikkel, mellettük az alacsony kat Ryzen procik a 4 modulos FX-el szemeznek, majd a 4 mag + HT i7 és közép kat Ryzen, végére meg a sokmagosok kicsit kuszán de nem vészesen, egyedül a Skylake i7 lóg ki de bőven belefér.
Aztán jön a DX12 és az i3 felugrik i5 szintre a 4 modulos "inkább egy ember egy lapáttal" elé, a Haswell i7 pedig lenyomja a 6 magos Sandy-t és a legerősebb Ryzen-t. Mármint azon API alatt ahol messze jobb multi core kihasználást várna az ember olyan IPC kötöttség látszik ki, hogy az Intel legnedvesebb álmaiban nem gondolna ilyenre.más
hogy neve is legyen a gyereknek, ím a Warhammer 2 eredmény képei
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Raymond #30505 üzenetére
A Broadwell óta azok is APU-k. Igazából a Haswell óta is, csak a Haswellben maradt egy hardverbug, ami miatt le lett kapcsolva pár képesség. Emiatt van az, hogy a Haswell a Windows 10-nél még 64 bites OS-sel is a 32 bites címzési módokat támogatja a WDDM 2.0-ban. A hardverbug megakadályozza, hogy a kiterjesztett címzés működjön.
Amúgy az Intel sosem szerette, ha ezeket APU-nak hívják, mert az AMD-vel kötötték össze a vásárlók ezt a jelzést. Még a Haswell érában nekünk is szóltak, hogy ha lehet ne APU-zzuk le az ő megoldásaikat. Leírhatjuk, hogy miképp működik, de akkor se írjuk rá, hogy APU.
-
-
Loha
veterán
válasz
Raymond #30204 üzenetére
Szerintem remekül kielemezted.
SZVSZ Raja -t nem azért állítják félre mert a Vega nem lett elég jó (ez nem csak az ő sara, meg nem is meglepetés), hanem azért mert a Vega rajtját úgy időzítették, hogy meglovagolják a Threadripper sikeres rajtját (ezzel elrejtve a gyengeségeit), de ehelyett csak belepiszkítottak a Threadripper egyébként sikeres rajtjába, ami megbocsájthatatlan, és nem csak én gondolom így: Something Wrong At Radeon 25:53.
-
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #30204 üzenetére
Nekem is demotion-nak hangzik a levele tartalma.
De!
Az AMD-t, A vezetést, a CEO-t nem érhette meglepetésként a Vega teljesítménye. Nézd mi volt az FAD-on:
Nem hazudtak már akkor se atekintetben hogy a Vega10 nem fogja befogni a 2017.ben a prémium szegmens tetejét. Ezzel együtt persze reménykedtünk, reménykedhettünk egy underpromise&overdeliver végkifejletben.
az RTG-t és Raja-t maximum azért lehetne felelősségre vonni, hogy idén év elejétől nem kezelte megfelelően a PR-t kezdve a dobos videoval, aminek az eredménye az, hogy a csalódott vásárlók(, vásárolni kívánók, fanok, vagy amdben csalódott nvidia vásárlók, nvidiát olcsóbban vásárolni kívánók, vagy rosszaakarók) most a fejét akarják venni.
De valójában a Vega professzionális vonatkozásból egy elég jó termék lett. Raja azt is elmondta szintén a FAD-on (ezt egyszer Oliverda linkelte is direktben), hogy az AMD részéről hiba volt azt gondolni, hogy a dVGA piacnak befellegzett és hogy alapjaiban/alapjaitól kell rendbetenniük a GPU architektúrát és hogy ennek az útnak az elején vannak. Örül, hogy legalább visszakerültek a grafikonokra.
Az AMD tudta, tudhatta, hogy a Vega géming szempontból nem lesz mindentvivő. És mégha ezért a szoftveres részleg felelőssé tehető is, mert nem készült el a rajtra a szoftver, valójában az AMD vezetését nem érhette meglepetésként.
Két eset lehetséges:
1) Azt nem tudjjuk, hogy minden nyilvános információ ellenére az AMD vezetése esetleg nem várt-e többet Rajától. Lehet, hogy többet, jobbat vártak. Lehet, hogy Raja tavasszal még azt ígérte, őszre kész lesz és nem lett. Lehet, hogy hiába ROCm, hiába a jó compute teljesítmény, hiába a jó hardver, ha nem hozott sikert (pénzt)
2) És lehet akármilyen jó mérnök vagy vezető Raja, a nép többet, nagyobb sikert várt és elkezdtek huhogni, hogy Raja fejének hullania kell. Tehát ha lefokozzák, háttérbe szorítják, akkor annak pusztán PR oka is lehet függetlenül attól, hogy az AMD vezetése szerint a teljesítménye megfelelő volt. -
Raggie
őstag
válasz
Raymond #30204 üzenetére
Hát szerintem meg mivel pont egy nagy "corporate bullshit" levélről beszélgetünk mindezt nagyon eltérően is lehet értelmezni. Ezek a fajta levelek a legtöbbször egyáltalán nem azt jelentik, amit leírnak benne. Ezért veszélyes ennyire konkrétan és biztosan kijelenteni, hogy "márpedig itt ez van"...
-
cskamacska
addikt
válasz
Raymond #30035 üzenetére
Egyébként mire a nagy dráma? Lemaradtam valamiről és az RX460 csendben beelőzte a GTX1080-at, erre minden nVidia hívő beleőrült?
PCGamesHardware.de májusi PUBG tesztjében elég harmatosan szerepeltek az AMD kártyák, RX580 nem hogy a 1070 alját leste volna, de éppen hogy a GTX970-et be tudta előzni 1080-ban.
Ezen PUBG teszt 0829-es ismétlésében tényleg szépet sikerült lódítani a sebességen, és egyből az élre is optimalizálták a Vegákat 1080Ti verő pozícióba, de közben a GTX970 fHD-ban le is hagyja már az RX580-at, GTX1060-al meg már köszönő viszonyban sincsenek. Ezt nem tudom hogy oldották meg, de a Polaris kártyák nem kaptak Vegának járó szeretetet.
GameGPU.ru ARK Survival Evolved teszt elég borzalmas FPS értékeket mutat, de ezen belül is az AMD kártyák el vannak vérezve.
GTX1060 3GB a R9 Nano-val haverkodik az RX480 8GB orra előtt
-
emmm
őstag
válasz
Raymond #29824 üzenetére
Elhiszem, majd figyelem a későbbiekben.
Natehát, ebből azt olvasom ki, hogy FHD-ban:
* i5-6600: 100 -115 FPS (min-avg)
* i7-6700: 119-134 (min-avg)Ez mind szép, de egy 1080-nal meg egy i7-6700-zal már csak nem bohóckodtok FHD-ban. Amúgy mindkettő esetén bőven elég az FPS, valamint ahhoz egy G-Sync monitor is kéne, ami nem olcsó, de legalább drága.
WQHD-ban nem láttam processzor eredményeket ezen az oldalon BF1-hez, pedig az lenne az érdekesebb. Gondolom, ott csökken a különbség, akkor meg szintén nem értem a dolgot; de javítsatok ki, ha nem így van.
Összefoglalva: minimális FPS nyereséghez már exponenciálisan növekszik a kiadás.
-
HSM
félisten
válasz
Raymond #29747 üzenetére
Ugye, ebből az eredményből indultunk ki: [link].
Itt a 1080Ti előtt van a Vega56, ha jól látom.
Ugye, ez az előny olvad el csúnyán 8X-os MSAA-val.Amúgy, bár arról nem szólt a fáma, most ezzel a színtömörítéses dologgal hogy áll az AMD a Vega-nál, de az Nv algoritmusa már egy ideje elég jól szuperál (11. oldal [link]), leginkább MSAA-val, ami így rengeteg sávszélességet megspórol.
-
Habugi
addikt
válasz
Raymond #29692 üzenetére
Tiszta sor, csak ment a "na majd a géming driverrel.." és kapott is valami ilyesmit az 56/64.., az megint más kérdés hogy most is az megy hogy "na majd a következő driverekkel..!"
Őszintén szólva nem tervezem túlzottan követni, számomra így 8hónap távlatából a nemezisemmé vált a
RadeonPolaris Software. -
válasz
Raymond #29557 üzenetére
Speciel tudom a megoszlást, de nem is feltétlenül ez a lényeg, hanem az, hogy valóban nagyságrendekkel nagyobb szereplők az adott szegmensben az nV-nél (igen, a "bizsuk" nélkül természetesen),
(#29558) FollowTheORI:
De, pontosan almát az almával.
Örülök, hogy kifejtetted fentebb, de attól még nincs igazad.(#29561) FollowTheORI
Az ugye megvan, hogy egy adott project-nél mi a design win?
Vagy szerinted úgy működnek ezek a cégek, hogy "eddig tőlük rendeltünk sokat, ezért most a 2017-es modellekből mindbe szintén tőlük rendelünk, mert őket szeretjük"... -
Petykemano
veterán
válasz
Raymond #29486 üzenetére
igen, igen, és a leírásban is pontatlan voltam:
Az eleve szűk keresztmetszetekkel küszködő fijinél 50%-kal magasabb óra jelen (ami önmagában is része a szűk keresztmetszetek megszüntetését célzó intézkedéseknek) csak 20-30%-kal magasabb teljesítmény.(Ez azt jelenti, hogy látszólag nemhogy feloldottak volna szűk keresztmetszetet a fijiből, hanem még több lett. Nemhogy javult volna a fps/flops arány, hanem romlott)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest