- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Test series with cards from NVIDIA and AMD – When suddenly the memory of the graphics card is no longer enough]
Igor bácsi a csúcson van megintérdekes tesztet csinált.
-
válasz
Yutani #46697 üzenetére
A DLSS-t nem támogatnia kell, hanem engednie. Ez egy fontos különbség.
Mint látod az utóbbi idők "A" kategóriás címeit, amiben van skálázás azokban szinte mindegyik gyártó megoldása jelen van vagy jelen lehet. Kivéve az AMD szponzorált címek nagy részében, amiben véletlenül csak az FSR-t szeretnék a fejlesztők.Ez nekem is eszembe jutott hogy tulajdonképpen Nvidiának jó, ha van FSR a régebbi gen miatt, de igazából az a generáció amiben nincs DLSS támogatás most már a 8. évét tapossa és egy RTX 3060 szintjén jár belőle a csúcs 1080 Ti a többi meg a 3050 és a 3060 8 GB környékén karistol. Már csak ez miatt is érdemes lecserélni egy 1080 Ti-t, meg nekik jó is ha cserélnek.
Szerintem ez már nem hotspot. -
Pont ez az.Ezek szponzorált címek.
Tehát Nvidia mondhatná azt hogy a saját címében ne legyen FSR , csak DLSS és XeSS mert az Only NV , szarul fog futni AMD-n legalább.
XeSS/Intel meg benne van az általuk indított nyílt [StreamLine] támogatásba, tehát az XeSS oda vissza adott lesz hogy amiben van ez, lesz a másik is. Ezzel szemben nem korlátozzak az FSR-t semmilyen szinten. AMD szponzorált játékoknál jelenleg az van hogy, Nincs DLSS és megnövelik a video memória igényt.pedig semmit nem veszítenének vele ha engednék a DLSS támogatást.Pl Residentbe nagyon vibrált az FSR [link] konkrétan a meghekkel belemókolt DLSS lenyomta az gyárilag beépített FSR-t.[link]
Állítólag 1-2 napos munka betenni ha már megvannak az alapok az egyik gyártó megoldására.
40 címbe került bele a DLSS az utóbbi időben, míg az FSR 17 be.
Úgy néz ki hogy A Nvidia támogatott játékokban mindegyik felhasználó használhatja a saját megoldását. -
Hmm, egy elég érdekes meglátás...
[What’s Up With The Missing NVIDIA DLSS Support In AMD Sponsored FSR Titles?]
Az Nvidia az általa támogatott játékokban szinte kivétel nélkül elérhetővé tette az FSR/ XeSS-t míg az AMD szponzorált címekből 13 ból 3 ba került bele utólag a DLSS,a többiben csak FSR található.. -
-
válasz
Yutani #46653 üzenetére
persze , hogy meg lehet jól oldani.
DLSS 2.0 is lehet volna jó ha foglalkoztak volna vele, meg volt szar is ha nem. emlékezz vissza az 1.0 utáni verziók sem voltak tökéletesek még. A 2.3 tól jött el az hogy nehéz volt rosszul beépíteni. Az FSR 2.1 jó lett a CP-ben. Biztos az FSR 3 is erre az útra lép , mikor a gyenge munka is már elfogadható minőséget jelent, a jó meg kíválót, akár natív fölöttit. -
válasz
Yutani #46651 üzenetére
A CP2077 ben 1.61 frissités óta jól működik az FSR 2.1, saját AMD címekben sem sikerült úgy beépíteni, sőt némelyikben tragikus ahhoz nézve, de így is elmarad a DLSS -től némileg. Szerintem elfogadható még neked is hogy nem egyforma minőségben dolgoznak a stúdiók és jelenleg a DLSS 3 valóban jobb képességekkel bír, azért jön az FSR3...
Amúgy Mindenben példa értékűen dolgoztak a Diablo- folytatáson.. A késleltetések, a textúrák, a Grafika, a tartalom, átvezetők, hangok... Pár apróság van benne hibaként, ami kezdésnél elfogadható. Bárcsak minden mai játék így készülne el. -
1440P-n elérhető a VRR/ Freesync/ gsync 144 Hz 32 " ban és ezért 115 ezret kifizetsz míg ezért 4 K ban közel 400 ezret kiperkász hogy meglegyen a magas képfrissités is.
Az 1440P a legnépszerűbb felbontás magas frekvenciához mostanában szerintem a 4 K magas ára és jóval nagyobb hardverigénye miatt egyelőre biztos, hogy így is marad.
Az 1440P-t de az enyém amúgy tudja( Philips OLED 706) meg az LG Tv -k C2-C1 tudja meg azok a Tv-k amik monitor módban képesek működni.
Xbox már több éve támogatja. -
Igen mert aki FHD.-n tolja egy olcsobb kártyával annak ne fér bele hogy high legyen a textúra Ultra helyett, úgy nem élvezetes a FHD játék.
? [link] [link]
Én személy szerint játszanék 1440p-n medium textúrával, mint FHD-n Ultraval.
Amúgy 3080 már szinte zeró újan, de használtan garanciával közel sem 800 dollár az ára a 6700XT meg nem 3080 teljesítményben. Itt az aprón még 1 év magyar garival 170 ezer foritnért van Asus TUF és onnan felfele meg zsibvásár. -
válasz
huskydog17 #46622 üzenetére
Nem 100%, de a redditszálon most boncolgatják, hoyg a Nixxes srácok azt írják a csúcs Pc től a Steamdeckig mindenre tervezik
Ebből gondolom, talán a D.S. támogatást meghagyják, átültetik. Aztán meglátjuk, valójában úgy néz ki felesleges.
Amúgy úgy néz ki az Nvidiás szivárogtatási lista valóban jó vol t 2 ével ezelőtt:[link] -
válasz
huskydog17 #46613 üzenetére
A Directstorage technológiával is, kíváncsi leszek, hogy működik.
-
Egy szerintem érdekes tweet. Itt hagyom. Nem akarok politikát behozni, de érdemes megnézni, főleg az utóbbi 5 évet. Durva.
[Ranking of the countries that "produced" the most engineers during the last 30 years.] -
válasz
Petykemano #46605 üzenetére
Valószínűleg igen,de az a 10 % magával rántja azokat is akik csak üzleti megfontolásból állnak bele.
Ez történt az utóbbi 6 hónapban :
És az utóbbi 5 napban nőttek 20 % ot ,mikor bejelentették, hogy plusz megrendeléseket intéztek TSMC felé a nagy kereslet miatt, ez pont elég volt ahhoz hogy az egész piac ráugorjon .
AZ Nvidia az utóbbi 6 évben 4x duplázta meg a részvényeit a vételi mélypont árhoz képest.
Ha valaki 6 hónapja megvette 168 dolcsiért a lent lévő részvényt az utóbbi 6 év trendje alapján szint biztos lehet benne hogy éven belül jókora nyereséggel eladható. Azaz az Nvidia az egyik legjobb és biztosabb gyors és nagyhozamu befektetésnek minősül mélypont vásárlásnál ,immáron sokadszor bizonyosodik be.tehát hosszú távon abból nőnek hogy bezuhannak néha
AMD folyamatosan lassan növekszik, ez látszik náluk.
Ez, ami Nvidiánál zajlik, hosszú távon nem engedi bezuhanni a vállalat részvényeinek árát és nagyon könnyen eladható, nagy kereslet van rá. azaz a legközelebbi mélypont szinte biztosra vehető, hogy nem 168 dollár lesz hanem ennél jóval magasabb és ez így zajlik náluk már 1999 óta, de szigorúan véve 8-10 éve. Ezzel növekszik ennyire a piaci kapitulációjuk. Ha az ARM biznisz összejött volna , most nem tudom hol tartanának, valószínűleg ajánlatot tennének Intelre( természetesen vicceltem).
A többi cég kb bottal üti a nyomát marketing szempontjából, ahogy befolyásoljak a tőzsdét. -
-
válasz
Yutani #46574 üzenetére
Nagyon beléd ültette ezt a kollega
de szerintem te tisztában vagy vele hogy a csúcs kártyák nem lineárisan skálázódnak ár / értékben...
Amúgy 4 K ban a legjobb perf mutatója az 5700 XT nek van .. szóval akkor érdemes azt venni 4 K ra a 4090 helyett ezek szerint?
Az egyetlen kártya az Nvida portfóliójában ami drágulás nélkül adott 60 % előrelépést. Egyik sem tud ilyet .
A 7900XTX 25 % ot ad. a 6950 hez nézve. Milyen konkurens kártya nyújt ugyan akkora teljesítményt ami jobb vagy akár rosszabb perf / mutatóval bír? -
Hát nem vagyok meggyőzve igazából a 6800 150 K-s használt áráról , pár hónap garival.. az első normális garis, dobozos példány 170 K...főleg ha 4-5 évben gondolkodsz szerintem nem annyira jó vétel mikor 215 ezerért van új bontatlan 4070 az aprón 3 év garival. - 4 GB vram ide vagy oda.
Raszterbe is erősebb, RT ben a 6950 nél is erősebb, DLSS+FSR+ FG és szolgáltatásokban +fogyasztásban köröket ver rá.
12 GB vramnak elégnek kell lennie még jó darabig egy fejlesztő sem sem akarja tökön lőni magát.
Szerintem a 4070 eléggé rendben lévő kártya lett. -
válasz
Petykemano #46556 üzenetére
Igen csak már írtam abban a topikban.
"A másik két kártya ,a 2060 Super és a 3060 Ti is 8 GB vrammal van ugyan azon a charton ,amin a 4060 Ti 16 GB .
Szerintem az általam linkelt mondtat miatt, hogy a 4060 8 GB High a 16 GB ultra beállításokra ajánlott szerintük, megmagyarázva az árkülönbséget.
Szerintem fals következtetés, hogy nem futott le a teszt mert akkor a régebbi kártyákon sem ment volna le értékelhető eredménnyel szerintem."Nincs leírva sehol hogy nem futott le a teszt vagy hogy a 4060Ti 8 Gb miatt lett visszavéve. Nem védelemből írom, abszolút, csak a következtetést nem értem miből jött le.
-
Ok tehát lefutott csak lejjebb vették a beállításokatMondjuk legalább odaírták az oldalon kifejezetten, nem kellett szerintem ezt kiszúrni :[link]
Nem vagyok benne biztos, hogy ez azt jelenti, hogy nem futott le a teszt 1080P-n, legalább is ha a másik két régebbi 8 GB vramos kártyán lefutott ,ezek szerint.On the gaming side, high resolutions also generally require an increase in VRAM. Occasionally, a game may launch with an optional extra large texture pack and allocate more VRAM. And there are a handful of games which run best at the “High” preset on the 4060 Ti (8GB), and maxed-out "Ultra" settings on the 4060 Ti (16GB). In most games, both versions of the GeForce RTX 4060 Ti (8GB and 16GB) can play at max settings and will deliver the same performance.
-
[Gamers nexus teszt]
Brutális hőfokok voltak jelen a teszt során. -
Azt gondolom az is mögötte van, hogy most EU és USA el kíván szakadni a kialakult helyzet miatt Ázsiától. Amennyire lehet. Ha elkészülnek az új gyárak a TSMC től mind az USA-ban Mind az EU ban akkor valószínűleg még inkább el fog szállni velük a ló mert beruházási támogatást fognak kapni és rájuk alapoznak az elkövetkező legalább 5-10 évre elég sok mindent. ( plusz az ARM is belép most a tervezésen felül)
Most meg ott az Intel megrendelés ami ellensúlyozza majd a vissza mondott megrendeléseket. Nem tudom Intel mit fog ebből lefoglani ,de nem hiszem hogy kispályáznak. -
válasz
bobalazs #46529 üzenetére
Nézd ötletként , teóriaként írtam ezt. Amennyiben 380 MB ra rátehető egy Win 11, akár egy GB ráépített rendszer memória is elég lehet ennek. azért írtam hogy később a Chiplet rendszerek megérkezésével. lehet arra tenni háttér folyamatok vezérlésre akár ARM socot is.
Nvidia másfajta megközelítést fog használnia Chiplet nél , mint AMD. és az Intel most bemutatott megoldásával [link] ha valóban hozzájuk is fog menni Nvidia szerintem simán egybehozható egy ilyen rendszer.Raymond: Tehát nem a Vramról futatták..
-
[Tiny11, A Toned-Down Version of Windows 11, Can Run On A GPU With 4 GB VRAM]
Tehát csupán a Vramról használható az oprendszer .
Ez nagyon sok lehetőséget rejt azért magában például egy egyedi Windows verziót ami csak Nvidia vagy csak AMD VGA ra van írva. Szerintetek egy komolyabb GPU később akár képes lehet elhagyni CPU-t, memóriát és aka konzolként működni és normál VGA-ként is? -
válasz
V.Milán #46498 üzenetére
A legtöbb lehetőség amúgy az utóbbi generációk közül abban volt. Egy kigyúrt vadállat volt minden szempontból amiben rengeteg lehetőség benne maradt.
Most igazi Nvidiás vs megjegyzést mondok, de nem annak szánom. Ha Nvidia adta volna ki azt a kártyát akkor nem ilyen sorsra jutott volna szerintem. -
újabb adalék a hírhez. [link]
Yuri Bubliy: "The volt problem has existed since the first Zen 4 reviews when the board duplicates VDIMM in CPU VDDIO MEM and VSOC. My colleague «destroyed» the CPU, but was asked to be silent about the problem at the time. AMD and ASUS policies have been unsatisfactory lately."
Videocardz : " Asked to be silent by whom?"
Yuri Bubliy :"AMD asked to keep quiet about it. This was not an only case at the time. Since I have no NDA regarding Zen 4, my hands are not tied."
-
válasz
Yutani #46458 üzenetére
Több ilyen teszt felmerült már egyébként a 4070 hez nézve is. Ahol kisebb CPU val teszteltek az Ampere kártyákban maradt teljesítmény bent maradt míg az új 7000 ryzenek kitolnak belőlük amúgy + 7-10 % teljesítményt. Ezért van az hogy például a 3080 van ahol 5 % kal lassabb( 7950) meg van ahol 5 % kal gyorsabb( 5800X3D) a tesztekben mint a 4070 .
-
válasz
Thrawn #46453 üzenetére
Én azt gondolom állami támogatás van mögötte az angolok részéről. ( ha nem hivatalosan vagy hivatalosan nem tudom). Erős tervezőgárda van az ARM-nál.
Ők is félnek a taiwani helyzettől és nem engedték a 40 miilliárdos Nvidia üzletet nemzeti érdekekre ( is) hivatkozva, amit most erősen ellensúlyozniuk kellene. Persze ez csak találgatás, de szerintem ez van mögötte, mert ahhoz ez baromi nagy beruházás és egyben rizikó. -
-
Érdekes dolgok történnek azért ezekkel a CPU-kal :
[Ryzen 9 7950X3D buyers face massive processor losses]
Most meg ez :
[Redditor’s Ryzen 7 7800X3D CPU burns out, GamersNexus immediately offers to buy it] -
válasz
Kolbi_30 #46416 üzenetére
FSR ben alapból működik egy élesíttés,sharpening,lehet ezért jön be jobban úgy.Ezt Nvidia pár hónapja kivette,mert sok artifactot okozott.(Nincs kizárva,hogy ez is gond az FSR nél.)
Amúgy is felesleges,mert a DLSS mellett alapból driverből aktiválhatod,meg vagy 30 féle egyéb eljárás ,szűrő ,van a GFE-ben ,jobb ha ezt rábízzák a játékosra. -
válasz
Yutani #46381 üzenetére
Ez egy gyönyörű cikk.
jól látszik hogy Nvidia hadveresen és kialakításban mennyire rágyúrt az Rt re és hogy az L2 gyorsítótárnak milyen nagy szerepe van a GPU hitrátában.
és az mellet cikk szerint pont az Nvidia hardvere programozható és explicit párhuzamos számításokra jobban alkalmas és jól látszik az is, hogy az RDNA3 is szépen azokra a hibákra reflektált ami a 2 nél jelen volt,de Nvidia egy szinttel előrébb tart RT terén. -
-
[link]
AMD több kártyáét adott el a héten, mint Nvidia."
AMD: 2110 units sold, 55.38%, ASP: 645
Nvidia: 1690, 44.36%, ASP: 886
Intel: 10, 0.26%, ASP: 282AMD revenue: 1360900, 47.56%
NVIDIA: 1497453, 52.34%
Intel: 2820, 0.1%Azt hozzá kell tenni hogy AMD nél teljesen elérhető az előző generáció összes kártyája és az eladásul 70 % része azokból van. Nvidiánál 3080 korlátozottan volt csak pár darab 3090 és Ti nincsen.
Az eladott kártyák fele Ada. -
bár nem VS , kis érdekesség. érdemes letölteni szerintem . 40 GB
[Titanic: Project 401 Unreal Engine Demo] -
válasz
Petykemano #46355 üzenetére
Úgy látszik más is erre gondolt , mint én. Bár nem világos a lépés hogy a 20A miatt van e de elképzelhetőnek tartom ahogy ők is. Akkor viszont 2024 ben már találkozhatunk vele az ARL képében.
[link]
-
válasz
Petykemano #46355 üzenetére
Valószínűleg a 2023 végén -2024 elején kijövő architektúrák már kész és biztosan működő gyártástechnológiára lettek tervezve, hisz ezek kihozatala 1,5-2,5 éves fejlesztési ciklussal történik.De arról is volt szó hogy az Arrow előrendeléseit eltolták a TSMC nél.
Az is lehet ,hogy pont ez miatt tolódott el és nem onnan fog érkezni.
20A ra elméletileg 2025- ben lehet számítani legelőbb a tervezést is figyelembe véve. -
van egy remek kis fórum: érdekes dolgok mennek az Intel 20A ról.[link]
ha ez igaz egy fordulópont lehet .
"Intel's 20A is a pretty futuristic node. The first of its kind actually! It uses GAAFET (RibbonFET) & Backside-Power-Delivery (BPD PowerVia). TSMC is still developing these with N2 only in 2026. Whereas, Intel 20A [test chip] is already taped-out & ready." -
-
A Jetson AGX Orin képes a legújabb UEFI-vel az utolsó Windows 11 elindítására.
Virtualizáció is fut rajt.
Csak így tovább ,j öhet Nvidia ARM CPU Windows alá is. -
-
Ezt így itt hagyom nem tudom eldönteni, van e alapja. valószínűleg ezért kell lassan a CPU árukapcsolás mögé tenniük sok dolgot.
Ha ez igaz az Nvidia egyre nagyobb szeletet hasít ki az Intel tortájából. ( mondjuk lennének kérdéseim azzal hogy így egyes bérgyártóknál elköltött mennyiségben és hierarchiában ki áll az előbbi helyen mert itt olvashattunk már sokféle verziót ki alárendelt a TSMC nél például.[NVIDIA is Intel's biggest threat, not AMD. In fact, NVIDIA is a threat to both Intel & AMD.]
A Grace megérkezésével azt hiszem az X86 elég komoly konkurenciát kap az ARM és Cuda alapokon, sőt... -
Szerintem engedjük is ezt itt el. Nem szeretnék linkelgetni mert nem érdekel a vergődés.
Akkor volt éppen elég szó róla kinél mi változott a boot sorrendben például a Computerbase oldalán foglalkoztak ezzel, [link] és az eredeti tweetekbe, és a WCC cikkben is, valamint jött rá infó is, hogy nem kell ezért új Windowst felrakni csak mindenki nézze meg újra a boot sorrendet mert az állítódik el . Én végig lekövettem attól hogy itt a PH-n erről egy árva mukk nem hangzott el.
Más s oldalakon például CB nél Wolfgang a megoldáson gondolkodott és a hiba okán ,nem a hiba tényét kérdőjelezte meg és gúnyolódott másokon .
Igen a z Amd szakember abban az 5 mondatban nem részletezte a hibát. Tudom a Twiterre és a CB fórumára csak a hülyék írnak és felesleges arra hivatkozni . Téma zárható. -
válasz
huskydog17 #46321 üzenetére
-
válasz
huskydog17 #46313 üzenetére
pedig aztán :[link]
Nálam amúgy most az új Nv driver sem vizsgázott tökéletesre. Szerintem a stúdió driver akadt össze valamivel.
-
válasz
Devid_81 #46306 üzenetére
Engem nagyon megvettek a tesztek értelmes kialakításával, átláthatóságában és a korrekt és értelmes adatokkal amit belevesznek és példás a szöveg is alatta. Sok nagy oldalt oda vissza vernek minőségben és pártatlanok, nem törnek pálcát.
Érdemes megnézni tőle a 4080 tesztet.[link] -
válasz
GeryFlash #46268 üzenetére
Szerintem energiahatékonységban nagyot lépett előre, sok potenciál van benne később akár lapos workstation akár NUC fronton is, Desktop vonalon meg egyértelműen a csúcsot képviseli. Nem kérdés ha kettő közül kellene választanom a 7950 lenne a befutó az Intellel szemben meg főleg.
Szerintem ebben most tényleg benne van a javítás és a későbbi gyorsulás lehetősége, mondjuk az tényleg érthetetlen, hogy miért kapkodtak így kiadni, ha driveres problémák vannak.Ár / értékben általában szerintem nem a csúcs CPU-k a legjobbak hanem az eggyel- kettővel alatta elhelyezkedők.
-
[link]
Google forítóval elég értelmes fordítás jön ki és egy érdekes cikk van mögötte.
Úgy látszik azért a hátérben elég komoly taktika folyik mindegyik cég részéről.
Intel a TSMC vel szemben több pénzt szeretne és támogatást."Az amerikai székhelyű Intel azzal érvel, hogy több támogatást kellene kapnia, mint a külföldi cégeknek, valamint megkérdőjelezi, hogy a TSMC amerikai gyára tovább működhet-e, ha Tajvan válságba kerül."
"Az arizonai gyárépítéssel kapcsolatban a szintén támogatásra váró TSMC hangsúlyozta, hogy nem hatékony pénzköltés, ha a cég székhelye alapján határozzák meg a kedvezményes politikák végrehajtását. A TSMC támogatást is kapott egy nagy ügyféltől, az Advanced Micro Devices (AMD) cégtől."
Tehát AMD támogatja TSMC-t ,Intel ellenzi, AMD kételkedik/ támadja az Intelt és kétségbe vonjak hogy egyáltalán valaha utol tudják e érni a TSMC.t és hogy ígérgetés megy a háttérben. A támogatásból felhúzott gyárak sem működnek az előírásokkal szemben állítólag üresen állnak az Intelnél.
Érdekes Dolgok vannak kialakulóban.
Ha itt még betámadják Intelt ez miatt és súlyos milliárdokat kell vagy visszafizetnie anélkül hogy tudna gyártatni, vagy gyárindításba beruházni és közben TSMC elhappolja az Inteltől remélt bérgyártási bevételeket és megrendeléseket az valóban már súlyos csapás lehet az elkövetkező évekre..
Nem tudom hogy fognak dönteni majd Intelnél, de vagy el kell indítaniuk a gyárakat amiket állami támogatásból építettek és ez még nem is elég mert versenyképesnek kell lenniük bérgyártás terén TSMC vel, ami hatalmas kiadás, vagy vissza kell fizetniük az államtól kapott pénzeket mert AMD és még több Cég már számonkérte hogy miért nem működnek a gyárak és miért állnak üresen, miközben a törvény kötelezné őket az azonnali gyártásra.
Ezzel szemben Intel még több állami támogatást és pénzt szeretne. -
[Half-Life 1: Ray Traced]
Akinek megvan Steamen, annak innen elérhető Githubon:[link]
természetesen nem egy csoda, 25 éves játék, de érdekes dolog látni így. -
[Microsoft and NVIDIA announce expansive new gaming deal]
Érdekes fordulat. Kíváncsi vagyok a következő generációs Xboxra( hardver alapjaira) mikor világítanak rá ,tekintve hogy 10 évre a COD jogait is engedték Nintendo platformra, ami Nvidia hardverre épül jelenleg.
Lehetséges lehet egy hardveres megállapodás is?
Ha így lenne akkor az Xbox , Nintendo + PC gamer piac egyben elég komoly biznisz lenne Nvidiának. -
-
válasz
huskydog17 #46218 üzenetére
rég tetszett ennyire játék, gyönyörű. A DLSS hihetetlenül jól sikerült a nagyfelbontású képek alapján. FSR-nek kell az új változat.
A 4090 40 % előnye a 4080 hoz elég durva. -
egy elég érdekes bejegyzés .: [link]
Ez egyébként nem csak nála hanem jensen egy régebbi nyilatkozatára utalva már a hírhedt coreteks traversal coprocessor-nál felmerült és a directstorage híreknél is már több emberkének megfordult a fejében hasonló, hogy maga a GPU egy PC-n belüli egyfajta
komplett játékkonzol szerepét töltse be. -
-
válasz
Petykemano #46199 üzenetére
Szerintem is egy kicsit rákanntattál erre a Discord dologra. Nincs ez elbagatelizálva csak nem értem mit látsz benne mert a Discord egy több éves program és eddig viszonylag hibátlanul működött az új verziójának frissitése után történt 25- 250 Mhz memória Vram órajel esés aamit - ismét kiemelve nem azért hogy elbagatelizáljam- csak kimérni lehetett, észrevenni nem igazán állítólag.[link]
Itt videón a 7000 ről 6800 ra zuhanó Vram freki és hozzá a megoldás [link]
igazából egy alkalmazás profil frissítéssel megoldották, [link]kb ilyen szintű " hiba" volt.
A hiba kijövetele után pár nappal Nvidia kiadott már egy valamilyen szintű megoldást [link] majd után a gyorsan egy profil javítást.
Az Amd driverek hiányát nem Nvidia fanok találmánya, nem ők találták ki hanem AMD kártya tulajdonosok hiányolják és a sajtó. ezt nem rajtuk, rajtunk kellene számon kérned. -
Azért lettek egymásra szabva mert ez egy Microsoft szabvány és Nvidia ehhez tervezte a hardvert. Microsoft kiadta az alapjait és a gyártókra bízta ehhez a hardverek fejlesztését.
Az hogy ez mennyi hibát és rugalmasságot tartalmaz nem tudom, biztos keveset.
Majd évek alatt csiszolódik ezt mutatják a a folyamatosan érkező fejlesztések.
Mi nem került bele? ezt nem értem..
A konzolok az az Xbox lehet maximum és azon belül is a PC + Microsoft címek, mert a Ps nem DXR alapú RT-t használ egyértelműen. Ezért kerül átdolgozásra minden konzol port Pc re kiadás elött..két dolgot árulj el nekem.
első:
Nvidiának mennyiből tartana elhagyni a fixfunkciós részegségeket ( ez kb 7- 10 % amik RT re vannak szánva) és mit nyerne /veszítene azzal ha elhagyná?
Vagy azok mellett miért ne menne rajtuk bármilyen általános RT? hisz szinte az összes RT eljárás amit beemelnek kompatibilis a többi gyártóval....vagy szerinted az Ada-n -Turingon- Amperen nem menne egy általános DXR -t támogató eljárás? Miért ne menne? A IC nincs használva RT re még AMD címeknél sem ,mert nem arra való, hogy BVH-t operáljanak vele. Raszterben erős az Nvidia is , sávszél pedig van rajtuk, a nagy L2 elméletileg ezen segít az Ada-nál.
Crytek féle SVOGI ban a Turing széjjel verte a konkurenciát, és az Ampere sem lassult le pedig itt nincs RT mag használva állítólag, kizárólag az AMD gyorsabb tőle de Nvidia nem lassabb vagy kerül az AMD mögé. Ez egy általános eljárás mindenen is fut..A második:
Azt áruld el nekem ismét leírva már 3x hogy az Intelnél ugyan olyan jól megy a raytracing azonos raszterképességű kártyákon és RX 7000 is sokat fejlődött azokban a címekben amiknél a 6000 gyengélkedik. Hogy lehetséges ez hogy pusztán hardveres fejlesztéssel a szerinted Nvidiára szabott játékokban ennyit gyorsult az AMD és Intel gyorsabb mint az Nvidia? .
igen egymásra vannak szabva az RTX kártyáka DXR hez nem pedig a DXR az RTX hez ez látszik ,hogy pusztán pár hardveres fejlesztéssel beérhető az Nvidia, de annyi hogy AMD lemaradásban volt ezzel 1,5 generációval és most már azt vizionálod hogy hátráltatva vannak, miközben Nvidia már a 3. generációt adja ki DXR re és folyamatosan támogatja általános eljárásokkal amik mennek az összes gyártó kártyáin. . -
Az RTX remix AI-t és annak maximális tudását reklámozták vele a modderek részére,de ezt már akkor is lenyilatkozták. [link]
[link] Mi másért nyúlnának hozzá egy 10 éves játékhoz amit amúgy 3.9 euroért frissíthettél ha megvolt ?Miben befolyásolná ez a konkurenciát?
igen ezek a limitek a két kártya tudás között léteznek. -
válasz
Petykemano #46146 üzenetére
Ez pontosan ugyan olyan hardveres implementáció mint a fixfunciós hardverek direkt támogatása nem érzek benne különbséget. Egyértelműen ha olyan hardverelemre optimalizálnak amivel csak az egyik gyártó rendelkezik.
Nvidia jelenleg a szabványos DXR-t gyorsítja RT magokkal, és ez látszik abból, hogy az Intel meg az ARC 770 nel egyből belépett a raszteres párja mellé ( RTX 3060) raytracingban , sőt gyorsabb is annál, bármiféle Inteles játék optimalizáció nélkül Nvidia támogatott játékokban is... [link]
Tehát nincs itt Nvidia varázslat hanem az van hogy van egy szabványos kód amit mindenki támogathat a maga módján.
Tehát abból, hogy valaki arra vár hogy az Amd milyen jó lehetne ha rá optimalizálnának és közben Nvidiát kritizálja mert ő hardveres részegységekkel gyorsítja a szabványos API-t számomra kissé érthetetlen és azt várja hogy pont AMD ne legyen szabványos hanem direkt rá legyen majd írva a DXR Raytracing... köszi...El kellene tudni fogadni pár dolgot azt gondolom az AMD rajongók részéről...
-
válasz
gainwardgs #46129 üzenetére
Soha nem tagasram ezt egyertelmuen a zold kartyakat szeretem,de latom a gondokat veluk.
Jok az uj radeonok,az arazasuk szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest