-
PROHARDVER!
Az AMD vs. INTEL vs. NVIDIA topikban - ami eredetileg VGA topik volt - felmerült, hogy ne legyen a VGA-ra korlátozva a beszélgetés. Tekintettel arra, hogy ez a topik jóval kisebb forgalmú, így ezt most bezárjuk, és a másik topikkal összevonva ott folytatódik tovább a CPU, processzor téma is.
Aktív témák
-
ProNoob
tag
Igaz, az i7 teljesen felesleges volt számomra. Amikor vettem, akkor olyat tudtam szerezni viszonylag olcsón.
A kérdésemet csak megerősítés miatt tettem fel, mert azok alapján amit írtam, úgy érzem, hogy jól döntöttem, de most mégis azt látom az előző évekkel ellentétben, hogy ez a Ryzen nagyon népszerű lett és csak érdekelt, hogy miért.
-
ProNoob
tag
Én nemrég vettem egy 8700K processzort, Corsair H110i-vel hűtöm és Thermal Grizzly Conductant-ot kentem rá. Nekem most stabil 5Ghz-en megy. Stressz teszt közben maximum 80 fokra megy fel. Delidelve nincs. Játék közben gyakorlatilag, 50-60 fok között van, pedig 1080ti-vel használom 4K felbontásban.
Az a kérdés, hogy mire használod. Én játékokra használom. Tapasztalatból és tesztek alapján is úgy látom, hogy semmit nem számít a Hyper-Threading vagyis a 12 szál, nem lesz több FPS-em tőle. A hőmérséklettel kapcsolatban: semmilyen játék nem pörgeti annyira, hogy felmelegedjen, ezért nem delideltem én sem.
A Spectre-t én sem tudom, hogy mennyire hátrányos.
-
ProNoob
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mostanában látom, hogy egyre népszerűbbek lettek a Ryzenek, de nem értem, hogy miért? Sok helyen utána néztem, de még most is szerintem egyértelműen az Intel nyer. Mit gondoltok?
Lent vannak az érvek, amik alapján így gondolom! Nem vitázni szeretnék, abszolút meggyőzhető vagyok!
Benchmarkokban sokkal jobb az Intel: [link]
Játékban is: [link]
Árban nem számottevő a különbség: [link]
AMD többet fogyaszt, jobban melegszik, kevésbé húzható. 95W vs 105W
Steamen a játékosok 83,76% választja az Intelt és csak 16,24% az AMD-t: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged