- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sundesz
addikt
válasz
ggbuffon1897 #68723 üzenetére
260W TDP-t láttam a pletykák között.
-
hahakocka
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68625 üzenetére
A sima 4070 et pont egy 5-10% al kb a 7800xt veri el és a +4gb ram sem rossz azért hosszútávra. Pl pont az NV fórumban most linkelve volt Cyberpunk Phantom liberty ott is volt egy 10-13 fps előny 1080p be. De 1440p be is szerintem ott van kb. De a teszteken is jobb volt picivel RT nélkül. S egy 20-30e ft al olcsóbb is a konkurenciánál 3 ventis Sapphire vagy XFX pl már 210-220e körül van most de volt időszak amikor picivel 200e alatt volt.
RT ben elveri persze de mennyivel kb 20% -al? Átlag. Van 1-2 kiugró RT-NV sponsor game ahol persze ennél nagyobb. De ezek se igazán RT kártyák. Azok inkább a felső s csúcskateg. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
ggbuffon1897 #68630 üzenetére
''hotspothoz van love a ventigorbe''
Oh az baj, mert akkor szinte lehetetlen beloni normalisan a ventit, elegge logikatlan megoldas -
parandroid
félisten
válasz
Lecseréltem a 6750xt red devilt, nálam tök kussban volt a be quiet 500dx-ben, megette a maga 250 wattját, csendben forgatta a ventiket, terhelve elment max 70 fokig, köszönte, jól volt. Sose nyúltam venti sebességekhez, meg profilokhoz, pláne nem feszekhez. Most bekerült a lányom matrexx mATX házába, van alatta vagy 2 centi, mindjárt megjött a hangja, meg pillanatok alatt 80 fok fölött van, a ventik meg ész nélkül pörögnek. Próbáltam venti profilt állítani, meg csendes módot, de sokat nem ért, bezzeg a gépház oldalának levétele az kapásból 10 fok minusz. Szóval úgyis nemrég volt szülinapja, kapott egy H6 Flow-t, régóta szeretett volna már ilyesmit. Kedden jön meg, az a gyanúm, hogy ez megoldja majd a problémát…
Jacek: Az említett bq500dx-ben nekem a Red Devil 6750XT, meg most a TUF 7900XT is megvoltak 60-70 fok között. A TUF most egy kicsit hangosabb, de 100W-tal többet is zabál, illetve méretre is egy számmal nagyobb, konkrétan teljesen végigér a házban, szóval valahol érthető a dolog.
p
-
Jacek
veterán
válasz
Egy 7900 TUF volt a Define 7-ben, 55 fokos volt terhelve.
Megnezem ezt a Sapphire Pure-t, szar vissza megy. Nincs nagyon teszt csak 7700XT-rol. -
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #68621 üzenetére
Nálam az az érdekes hogy berakom az AMD kártyát és megy
Ui: berakom az NV-t és megy
AMDD-nél akkor van anomália amikor elkezdem piszkálni, UV/OC de ugye mi okosabbak vagyunk mint a gyártó
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68474 üzenetére
Milyen vega? Jézusom. Nagyon el vagy tévedve most.
Ha neked megfelel a 7700 XT akkor nem kell váltani. Nem kötelező. Nekem 6800 van és 4K FSR Quality mellett akarok 80+ fpst. Erre már nagyon sokszor kevés.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
>de h miert az uj amd szeriat valasszam
> ha erdemben valtani akarnek , annak megvalaszolasaban azert vakarom a fejemLeegyszerűsítve - Kétféle stratégia lehetséges:
1.) optimista - ráérős :
meg kell várni a független teszteket.
és nyár végére amikor a gyártás is felfut; beállnak a korrekt ár-érték arányok.2.) kockázatkerülő - minél hamarabb legyünk túl a vásárláson :
Trump kiszámíthatatlan ; A Kínával való vámháború elkerülhetetlen, aminek egy része az EU-s árakba is begyűrűzik. Emiatt minél korábra kell hozni a vásárlást. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Úgy gondolom itt most sokan attól várják a csodát hogy az amd eljutott arra a szintre (végre) mint az nv, hogy a külön fejlesztés helyett, egy fókusz pont lesz, és a gamer kártyák azok leszármazottai lesznek. Mit ne mondjak jó sokáig tartott ezt belátni.
Mondjuk végig olvasva az amd promó hozzászólásokat nem tudok elmenni az mellett hogy úgy van ez a dolog beállítva mint ha egy csoda lenne, és majd a xilinx, meg az MS szabvány elhozza a mekkát, és minden konkurens fordítva ül a lovon.Nekem ez jött le.
-
Quadgame94
őstag
válasz
ggbuffon1897 #68172 üzenetére
Az járt a legjobban aki vett 160 ezerért RX 6800 Core-t. Innentől minden egyes fps-re premiumot fiztettél.
-
Alogonomus
őstag
válasz
ggbuffon1897 #67706 üzenetére
A 4080-as szint azért gyenguszkának egyáltalán nem nevezhető.
Főleg úgy nem, hogy a CES-en bemutatott grafikon alapján a DLSS4-el egyedüliként nem megkavart Far Cry 6-ban az 5090 csak nagyjából 25%-kal volt erősebb, mint a 4090, szóval a fele annyi "magot" és egyebeket felvonultató 1000 dolláros 5080 valószínűleg nagyjából a 4090 szintjét érheti el nyers erőből, míg az ezek szerint raszteres és RT teljesítményt együtt nézve nagyjából átlagosan a 4080-as szintet elérő 9070 XT állítólag 500 dollár környékén érkezhet, miközben a 750 dolláros 5070 Ti-nál aligha lesz gyengébb 2/3-ad árért.
Szóval gyenguszkának egyáltalán nem nevezhető, hiszen a leváltásra kerülő generáció 1200 dolláros felsőkategóriájával és az új generáció 750 dolláros felsőközép-kategóriájával van egy szinten, ráadásul várhatóan körülbelül 500 dolláros áron. Gyenge sem lesz, az ár/érték mutatója pedig kimondottan kellemesnek várható.Esetleg a 9070 tekinthető a vártnál gyengébbnek a sugárkövetésben jósolt lemaradása miatt, bár érdemi sugárkövetést már most is inkább csak a 4070 Ti Super és 7900 XTX szintjétől érdemes bekapcsolni, ha nem kapcsol mellé valaki Performance felskálázást 1080p mellé, de úgy pedig a játék képi világ romlik le. Raszteres teljesítményben pedig a 7900 XT szintje a pletykált 400 dollárért egyáltalán nem rossz ajánlat, hiszen jelenleg egy 4060 Ti 8 GB kapható olyasmi áron, míg a 16 GB-os verzió már inkább 450-500 dollár, és az 550 dolláros sima 5070 is állítólag "csak" a 4070 Ti szintjét fogja hozni.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67706 üzenetére
Ez az artol fugg, elore szoltak nem csucstamadas lesz.
Pletyka szerint annyira ratyinl hogy emelnek az arakon. -
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67629 üzenetére
Csak a top 3 csati, a legtobb 2x8pin.
Megmondtak piacot szeretnenek. Lehet most nem hazudtak -
Hellwhatever
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #67615 üzenetére
Csak épp a Ryzenek fogynak ilyen árazással (és objektív szempontok szerint is jobbak a konkurenciánál majdnem minden kategóriában) a Radeonok meg nem.
Itt már kevés lesz szimplán jó terméket letenni az asztalra meg + 4 GB VRAM-mal villogni. Nem alternatívát kell kínálniuk hanem abszolút best buy opciónak lenni a megcélzott kategóriákban. Tippre ezt az AMD-nél is látják azért megy a herce hurca a bejelentéssel.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67615 üzenetére
Nem ertenem ha annyi lenne, ugy 549 a 5070, 599 volt a 4070S msrp.. az meg nincs 300 folottt na.. vagy egybol a scalper arakat haluzod?
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67606 üzenetére
Tippversenyben en a 7900XT arazasat gondolom olyan 280-290e HUF
-
válasz
ggbuffon1897 #67606 üzenetére
Annyiert 4070 Ti super is van.Annal olcsobbnak kell lennie.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #67423 üzenetére
Mert a 9070XT is gyorsabb mint a 7900XTX!
wait...
-
Zilko87
aktív tag
válasz
ggbuffon1897 #67423 üzenetére
Nem kell, hogy gyorsabb legyen csak ha kijönnek a tesztek az új radeonokról és a 9070xt gyengébb lesz a jelenlegi 7900xtx-nél, fogadni merek hogy erről fog szólni az összes hozzászólás, hogy ez megint csak fingreszelés amd módra. Hiába van a nevében a 70-es kategóriajelző, és hónapokkal korábban volt arról szó, hogy az amd nem indít felsőkategóriában vga-t ebben a generációban.
Hogy mire nem elég egy 4090? Azt a tulajdonosától kellene megkérdezni... -
Alogonomus
őstag
válasz
ggbuffon1897 #67363 üzenetére
Az emberek legalább 95%-nak bőven elég lenne a most induló generációban egy 4080 szintű kártya, amit ha a 7800 XT 500 dolláros árán kínálnak, akkor még az esetleg minimálisan erősebb 750 dolláros 5070 Ti eladásait is jelentősen eltérítheti, az 550 dolláros 5070 pedig nagyjából azonnal DOA lenne.
Anno az 580, meg az 5600 és 5700 is komoly eladásokat generált, ahogy a 7800 XT pedig azokban a generációban nem az AMD-é volt a legerősebb architektúra, viszont jó áron tudta adni a felső-középkategóriás teljesítményt, ami a vásárlók túlnyomó része számára bőven elég is volt.Gondolj abba bele, hogy a Toyota sem a legerősebb autókat árulta, mégis talán évtizedeken is keresztül ő volt a vezető autógyártó, nem a Ferrari-s Fiat, de még csak nem is a Porsche-s VW.
Ráadásul a csúcskategóriás processzorok nélküli jelenleg botladozó Intel hiányában a valamennyire komolyabb gaming setupba már fixen valami X3D processzort kell tenni a következő 1-2 évben, ami nem csak többet tud kihozni egy Radeon kártyából, de akár az AMD számára is lehetőséget biztosít mondjuk egy CPU-GPU bundle kialakítására, amivel az AMD az eddig "kék" processzorokkal és "zöld" kártyákkal szerelték a gépeiket, de a vérszegény Arrow Lake miatt az már nem opció, ha versenyképes gépet akarnak összeállítani.
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67367 üzenetére
Nekem a +3 kamu frame biztos nem raszter 640x480-rol felskalazva
-
Jacek
veterán
válasz
ggbuffon1897 #67363 üzenetére
Padlo felnyalatas.. khmm en nem lattam raszter teljesitmenyt. Tudom most nem divat, engem valahogy erdekel..
Vagy most a 2500 euros kartyat hasonlitjuk a 500-600 euroshoz...
5090 lenyegtelen tortenet gaming szempontbol, de elemezhetjuk a 20% teljesitmeny pluszt 25% arnovekedessel? Hol lesz a vege kerdem en..Igen atyam vetkeztem startkor volt par 4090-em, nem fordul elo tobbet
Varjuk meg a 9070Xt teszteket es arban hozza illo kategoriaval hasonlitsuk ossze.
Garantalom hogy a 5070 agyon veri 3 kamu frammel a 9070-et az meg raszterban az 5070-et.Kovetkezo mi a fasz lesz? Ai megjosolja mikor akarok jatszani es megnezhetem az osszefoglalot?
-
S_x96x_S
addikt
válasz
ggbuffon1897 #67160 üzenetére
> nyilvan ez normalis h nem mutat be semmit
nyilván nincs még kész a januári startra;
( az nVidia lefoglalta a GPU gyártók kapacitását - hogy a Trump beiktatása előtt minél több GPU-t az USA-ba juttassanak. )
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ggbuffon1897 #67132 üzenetére
Észrevettem, a "we love gamers" helyett kaptunk "we love the gaming community"-t.
-
kovsol
titán
válasz
ggbuffon1897 #67106 üzenetére
Csak az Nvidia név trendi/ismert a VGA piacon. Meg a csapból is a cég folyik az AI, meg a tőzsdei eredmények stb miatt. AMD-nek ezt is bele kell árazni, hogy azonos áron bizony legtöbb ember az Nvidia után nyúlna ha azonos a teljesítmény is.
Nekem van ismerősöm aki még mindig 15-20 évvel korábbi Ati/AMD sztereotípiákat nyomja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest