Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- SoundBlaster X-Fi
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Rég jártam erre,anno sok segítséget kaptam.Az aláírásomban szereplő konfigon,legutolsó Win10Pro update-tel....3.50-es BIOS-t érdemes/kell/ajánlott e frissítenem... Sima Ryzen 5, és AsRock B450Pro4 laphoz...? Esetlegesen a májusban érkező "nagy"Win10 frissítés előtt...? Ha jól láttam,már 4.10-nél Agesa 1.0.0.4. Patch B-nél járnak...
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Május óta meglévő (az aláírásomban szereplő)konfignál
BIOS típusa AMI UEFI
BIOS verzió P3.50
AGESA verzió Combo-AM4 1.0.0.3
SMBIOS Version 3.2
UEFI Boot Igen
Secure Boot Letiltva
Rendszer BIOS dátuma 07/18/2019
Video BIOS dátuma 03/23/17
Javaslat A videó BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse.az AMD-nek chipset drivere nincs feltéve a gépemre. Minden tökéletesen működik, a legeslegutolsó Win10 frissítések fenn, a VGA driver is az utolsó.
Feltegyem az 1.9.27.1033-as legutolsó chipset drivert az AMD oldaláról? Ryzen 5 2600(non X) van a gépben. Ja, a VGA topicjában majd érdeklődöm,de az AIDA szerint érne egy video BIOS update...Azmiazazazthogyazazt...?!
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!! Az aláírásomban szereplő konfigban,Win10 x64 1903-as build,legfrisebb,augusztusi update-ek is fenn,BIOS frissítve P 3.50-re, Agesa Combo AM4 1.0.0.3 (2019.07.18) A Win-ban hol találom/miért nem találom a "Ryzen-pofil-t?? Vagy nem az energiagazdálkodásnál kéne lennie?
-
R3nts
senior tag
válasz
Albigator #16398 üzenetére
A Ryzen 5 2600(sima)-nak mennyi az a hőfok saccper,ami mindennapos használat mellett nem rövidíti drasztikusan az élettartamát... ? mindenképpen ráteszem a Ben Nevis-t,csak érdekel,mik a tapasztalatok... GPU gyorsításos videorenderelésre használom a gépet nagyrészt, ,így a GPU-t kihajtva, a gyári hűtőjével egy idő után 63 fokra áll be a proci. Az szerintem még abszolut nem vészes,vagy tévedek... ? Mondjuk a hw-es videorendereléses filmlejátszás jobban eszi a gépet,mint bármely játék...
-
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek! 2 hónapos új (az aláírásomban szereplő)konfig.Procihűtő-csere még nem jött össze,a gyári hűtő van a Ryzen 5 2600-on.Több mint egy hónapja újrapasztázva,Arctic MX4-gyel.Előtte Aida stresszteszten 95 fokra is felszaladt a CPU hőfok.Pasztázás után,mostanában levett oldallappal a háznál, terheléssel(játék,vagy GPU rendereléses videolejátszás)60 fok körül van,alapjáraton,böngészgetés közben 38 fok körül.Az XMP profil van beállitva,ketyegnek a RAM-ok 3200MHz-en.Mivel a ház oldallapja le van véve,csak most tűnt fel,hogy a procihűtőn a
venti el/fordítva(??)lett visszarakva,bár nem emlékszem így volt-e a pasztázás előtt... A kép tájolása jó,tehát ha benézek a házba, a ventin az AMD felirat fejjel lefelé van....Ez gond?? A 1903-as Win10 x64Pro, májusi update-je van fenn,a júliusi frissítésekkel is,de a BIOS-om még nem a legeslegfrisebb,amiben a Ryzen-profil is benne van a Win energiagazdálkodási sémáiban,hanem egyel előtti,de az AGESA: Combo AM4 1.0.0.1-es 2019.05.10.BIOS verzió: P 3.20
A procihűtő tényleg elfordítva lett visszarakva?És ez gond? Valamint,az gáz,ha oldallap nélkül használom egy darabig a gépet? -
R3nts
senior tag
válasz
Dragon3000 #15587 üzenetére
Nekem ugyanezekkel a paraméterekkel szintén 1,5-2 V
-
R3nts
senior tag
Szép napot Urak!Nos: procihűtő elvileg rendesen fel volt téve,levette a szakembör,letakarította,lepasztázta...visszatette,az egyébiránt elképesztően gagyi hűtőt(nagynehezen,mert legózni kellett vele,alig fogta meg a 4 csavar normálisan) Szintén csak 30percig ment a bench,vagyis az AIDA64 stressz-tesztje,és most csak a CPU-t tesztelve, oldallap nélkül a ház...Szépen megállt 64 fok körül,szerintem ez a tegnapi,(kb 20 perc utánni)95 fokhoz képest bőven jó...vagy az a gáz, hogy nem teljes rendszer stresszteszt ment most?(futtatok majd egy olyat is),csak a CPU-t nyúzattam.
-
R3nts
senior tag
válasz
Simi37 #15237 üzenetére
Ráadásul a Radeon Settings-ben van/volt egy olyan "baki" hogyha(ahogy épp nálam is van) 2 megjelenitő van, HDMI/HDMI-vel a gpu-ra téve, kiterjesztett asztal-módban, FOLYAMATOSAN magas órajelen "áll" az egész... Ha leveszem, csak 1kijelzőre(monitor),visszaáll valami 300MHz-re.
-
R3nts
senior tag
Ok, nagyon szépen köszönöm Mindenkinek mégegyszer! Visszatettem 3200-ra,most majd gpu gyorsitásos filmeket nézek, megnézem, az én napi felhasználásaimnál mi jön ki, holnap megnézik nekem a gyári hűtőjét, pár nap múlva veszek rá egy normális procihűtőt! Ha a GPU gyorsitásos videorenderelésnél nem dobja le az ékszíjat a 3200MHz-en ketyegő RAM, meg nem lehet tojást sütni a konfigon, addig csak kibirom vele, amíg nem lesz rajta egy normális CPU hűtés. Ja:az gáz ha alaphangon a GPU dióda 43 fokos????
-
R3nts
senior tag
Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek mégegyszer!Bocsánat ha telefirkáltam a fórumot,dfe nagyon jól jön a "távsegítség". Szóval akkor inkább a HWINFO-ra hagyatkopzzam a későbbiekben,mint az AIDA64-re? Bár ahogy néztem nagyságrendileg pont egyet mutatnak.Akkor az üresjáratos 41-48 fokos CPU hőfokugrálás normális?Megnézetem holnap szakemberrel azért a procihűtőt,és 1-2 héten belül veszek is rá egy jót.Akkor visszateszem az XMP 2.0 profilra 3200MHz-re a RAM-ot.Máshoz nem nyúltam (CPU tuning semmi,és a RAM-nál pl. feszültségekhez sem,csak betöltettem azaz XMP 2.0 profilt az auto helyett.3200MH-re. Van e olyan része bármelyik proginak,ami a házban lévő 3 db ventit tudja e mutatni hogy megy-e,vagy épp milyen fordulaton? Tesztelgetem majd,de inkább játékkal,és a harware-es gpu gyorsításos video rendereléssel (MadVR,és MediaPlayerClassicHomeCinema),mert azt sokat használom,de ezek a szintetikus üveghangra járatós benchmarkok nekem ég és föld...soha nem hajtom ENNYIRE a gépet...
-
R3nts
senior tag
-
R3nts
senior tag
A HWINFO64-nél telepités után mit piupáljak be a futása előtt?"sensors only" vagy "summary only"?
-
R3nts
senior tag
válasz
Albigator #15201 üzenetére
Nálam csak az Aida64 teljes rendszer stressz-tesztje alatt lett 94 fokos,cirka 25 perc alatt.Máskor azért a közelébe sem ér ennek.
Most vagy az Aida64 a sz.r vagy tényleg gáz van....másodpercenként ugrál a proci hőfoka az asztallra kitett osd szerint : 42-51-46-48... P2P kliens,Opera,Skype fut,és kész...
-
R3nts
senior tag
válasz
palfitom #15199 üzenetére
Megpróbálok keresni valakit itt a környékemen,Aki foglalkozik PC-vel,és megnézetem. Az nagyon gáz,ha alapból(semmi sem megy,csak netezek egy böngészővel) 42 fokot ír a procira az Aida64... ?
A Zalman Z1Neo Black házban megy a 3 12cm-es venti, a WDS500GB-os NVMe SSD-je is 40 fok körül van mindig, de a procinak, nem gáz,szinte "üresjáratban" ez a hőfok? kinn van az asztalon az Aida64 OSD-je...ugrál 1-2 mp-enként a CPU hőfok, 43-42-50-48.... tuti valami gáz van...
-
R3nts
senior tag
válasz
SECTORnooB #15197 üzenetére
Tudom,csak én sajnos látássérült vagyok,ezért erősen más(ok)ra kell hagyatkoznom sajnos,pl. ilyen esetekben.
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Fut a konfigon az Aida64 teljesrendszer stress test-je. 15 perc után 94 fokos a CPU.
Meddig hagyjam felmenni????? A házban(Zalman Z1NeoBlack) 3x12cm venti van.
-
R3nts
senior tag
válasz
AAAgold #15132 üzenetére
A mellékelt képen az Aida64-ben a legfelső sorban...3 értéknél kis "i"betűk,buborékban,de szerény angoltudásom szerint sem "figyelmeztetések" csupán arra utalgatnak,hogy a CPU architektúrát tekintve ezek a "információs" értékek ,hozzávetőlegesek,mert ugye használat/terhelés függvénye a pontos mért érték... Csak azon "aggódtam" bírja e a konfig a 3200MHz-et a memóriának,de azóta megnéztem az AsRock B450Pro4 hivatalos specifikációit,és megbírkózik a DDR4 3200+ (OC) RAM-okkal is,szóval csak nem nyikkantom meg...
-
R3nts
senior tag
válasz
pengwin #15128 üzenetére
Sziasztok!Átállitottam a BIOS-ban az XMP profilt 3200MHz-re téve a RAM-okat, Ryzen5 2600,AsRockB450Pro4,2x8GB Corsair Vengeance 3200MHz KIT,Sapphire RX570Nitro+OC alá. Most az AIDA64 3 mért értéknél valami figyelmeztetéseket ír,nem lesz így instabil a rendszer,kezeli normálisan a Ryzen 5 2600,és az AsRock B450Pro4, a 3200MH-en ketyegő RAM-okat?
Ezek az átállitások,vagyis hogy 2133MHz helyett 3200MHz-en ketyeg a RAM,boot-időre,vagy általános munkára,vannak kihatással?
-
R3nts
senior tag
Szép napot Mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni,nagyon basic user-ként,látássérülten... Új konfig,boltban összerakva...hogyan tudom a BIOS-ban beállítani, Ryzen 5 2600 alatt,hogy a 3200MHz-es RAM , ne 2100-on menjen,ha már van...? Hogyan kell a B450PRO-nál a BIOS-ban beállitani az XMP profilt neki,és tehetem-e élből a 3200MHz-re,nem lesz-e instabil tőle a rendszer?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 04.17. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest