Hirdetés
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Steam Deck
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Megnézed hogy van e előfeltétele a frissitesnek, szokott kérni pl. EC firmware frissitest is.
Nekem peldaul ha most indulnek el pl. F30-as biosrol akkor eloszor EC Firmware frissites, majd F40 és utana a legutolsó.
Neked ugy nezem ilyen nincs, csak annyi hogy a legutolso AMD chipset drivert rakd fel frissites elott.
-
-
rumkola
nagyúr
felraktam a storemi-t, használja valaki?
rendszer SSD-hez nem nyúltam, a második SSD-ről töröltem a partíciót és ezt összevonta a HDD-vel (gyakorlatilag egy meghajtót csinált belőlük), megadtam neki a 2GB RAM-ot is gyorsítótárnak
programok futása:
első indítás nagyon lassú (gondolom itt másolgat)
második indítás normál (itt cache-elhet)
harmadik indítás gyors, mintha SSD-ről menneeddig bejön
-
fanti
addikt
7.5K és tuningolva is elég bőven, alapon meg....
És anyag is van benne 740g, a ventije meg csöndes nagyon! Könnyű szerelni! Régi hátlap is maradhat!
-
Tomko78
őstag
most pont akciós
[BE QUIET! Shadow Rock 2]
-
Paxker315
addikt
egy pár darab, ami jó lehet. De kapsz majd még jobb ajánlásokat is
ezek csak pénztárcabarát megoldások, 15k körül meghúzott lélektani határral...
Scythe Kotetsu MarkII ~ 12k ár:teljesítmény arány nagyon rendben van! Ajánlott.
Cooler Master Hyper 212X ~ 11k a Hyper 212 Evotol némileg jobb hűtés, pici felárral.
Alpenföhn Brocken Eco ~ 11k HUF viszonylag jól szerelhető, jó RAM kompatibilitás& kedvező ár megfelelő teljesítménnyel.
SilentiumPC Grandis2 ~16k árához mérten korrekt teljesítménnyel.
-
AlienApollo
tag
szerintem ez teljesen normális. Ha mindent auto-n hagyok nálam is ennyit megy a 2600X (csak nem gyári hűtő van és kb 65-70 fokig melegszik). A durvább eredmények amiket látsz PBO mellett nem sima auto beállításokkal érték el hanem a már említett finomhangolásokkal (LLC + Offset + Vcore állítgatás), úgy terhelés alatt 3.85 helyett felmegy 4.2-re is.
-
Lukitomi
aktív tag
Az alaplap specifikációjában ez van mind a magyar mind az angol verzióban!
ASRock X470 Taichi
- 6 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors, support RAID (RAID 0, RAID 1 and RAID 10), NCQ, AHCI and Hot Plug
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s Connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug
- 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type 2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with Athlon 2xxGE series APU)*
- 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type 2230/2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen2 x4 (20 Gb/s)* -
jeni
félisten
én ezt az alaplapi Ultra 2 lefoglalását,hogy elvesz 2 db sata portot úgy oldottam meg,hogy vettem egy PCIe NVMe adaptert,így nem vész el a sata portom.
sajnos az X470 lap család hiába támogat 10 db sata portot,már csak 6db tesznek be !!!
anyagköltség miatt vagy sem,az passz.
de lehet az lehet mögötte,hogy egyre nagyobb NVMe ,ill. m.2. sata SSD háttártárolót vesz az ember?
-
Alcsi69
senior tag
Manual alapján ha beleteszel egy M.2-es SSD-t akkor igen, az 5-ös és 6-os Sata port nem fog menni.
A nagyobb kérdés az, hogy mi az oka annak,hogy NVMe SSD-t akarsz venni.
Lassúnak érzed a mostanit?
Mit szoktál csinálni a gépen?
Egy NVMe SSD előnye általában videoszerkesztésnél és ehhez hasonló munkafolyamatoknál vehető észre igazán. -
Tomko78
őstag
De nagyon ajánlott szerintem a gyári hűtőket csak vésztartalékra használni , mert szerintem azok csak arra valók , most az am4 miatt kellet vennem egy másik hűtőt mert a Cooler master V6 GT nem lehet kapni lefogatót , vettem egy Artic Cooling hűtőt először úgy voltam vele hogy elég gyengécskének néz ki , de most már belátom annyira nem rossz és 15 ezer ft vígan megér , mert elég jó hőfokon tartja a 2600X-et játék alatt ilyen 38 -40 fok a max , intelburn teszt alatt is egyenlőre
61 fok
-
-
-
-
Albigator
őstag
Hello!
Ugyanaz a lap és proci kombóm van. Igen a gyári hűtő ilyen sajnos.
Most Mugen 5 Rev. B coolerem van és XFR+ PBO-val bekapcsolva használom a procit.
-Alapjáraton 23-40 fok között ugrál. Úgyhogy háttérben futnak dolgok: torrent kliens, steam, MSI AfterBurner + RivaTuner, AceStream, Samsung Magician és maga a hwinfo)
-Játékokban max 50-56 fok.
-Szintetikus stressztesztek alatt 70-72 fok max.2-2.2 GHz-re vissza kéne álljon magától semmiféle állítgatás nélkül.
Én legalábbis nem állítottam a winen belül semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Íme az új Android Auto!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Jogász topic
- Autós topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest