Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b3Ro
senior tag
válasz
szuk_jozsef #24130 üzenetére
dx 11 vagy dx 12 van beallitva ?
-
Gyuri27
félisten
válasz
szuk_jozsef #24130 üzenetére
Game közben monitorozod valamivel?
Vissza veszi a procit mikor épp nincs terhelés ezért esik be az fps.
Indithatsz egy ryzen mastert például és fixálhatod az órajelet mittudom én 3,7-3,8-ra. -
Gyuri27
félisten
válasz
szuk_jozsef #24128 üzenetére
Jaaaaa. Hát akkor rakd kiegyensúlyozottra (néz meg úgy mi a helyzet). Illetve játék előtt rakd teljesitménycentrikusra. Nézd meg ott is mi a helyzet.
Valamint biosban a c-state mire van állitva?
-
Gyuri27
félisten
válasz
szuk_jozsef #24126 üzenetére
Winben energiatakarékosság mire van állitva?
-
dudu5130
őstag
válasz
szuk_jozsef #4338 üzenetére
Ninja 5 -tel mi max hőfok? Neked az van igaz?
-
Albigator
őstag
válasz
szuk_jozsef #4338 üzenetére
Akkor lehet mégis kipróbálom az allcore 4 GHz-et?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
szuk_jozsef #4037 üzenetére
Ez így teljesen rendben van.
-
blackmacs
senior tag
válasz
szuk_jozsef #4000 üzenetére
Szerintem próbáld ki úgy hogy a két felső ventidet lekapcsolod,mert valószínű a procihűtőd nem kap elégséges légáramlatot mert a felső kettő rögtön el is szívja tőle!Érdemes kipróbálni úgy milyen hőfokokat mérsz aztán meg egyesével kapcsold vissza a két fentit és nézd meg hogyan változik a hőfokod.Az egészséges légáramláshoz az elől be,hátul ki verzió kell ,sokszor a felfelé kifújó ventik bekevarnak a dologba.
-
válasz
szuk_jozsef #4006 üzenetére
Pontosan 1.306v a feszkó (így lefut minden teszt, IBT Maximum-ot is bele értve) amúgy 1.296v is elég neki, de én Offset-el így lőttem be. (ez a biztos)
MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
Érdemes akkor rápróbálni a fix 4Ghz-re kisebb feszkó társaságában.(1.3Vcore alatt)
De mintha úgy emlékeznék hogy járt anno a Ninjához külső ventiszabályzó tekerő, vagy bolond vagyok? -
dudu5130
őstag
válasz
2 Akasa Apache jobb lenne lehet. Azok is baromi halk ventik és elég jó a légszállításuk.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
szuk_jozsef #3990 üzenetére
Milyen házikód van?
-
guftabi96
addikt
válasz
Nem lehet, hogy neked is az a gond, hogy valami miatt valószínűleg nem valódi hőmérsékleteket látsz?
Nekem is olyan a 2700x, hogy alapjáraton is másodpercenként össze-vissza ingadozik a hőmérséklete, ha meg elindítok egy stress tesztet, akkor szinte egyből 80 fok körül van. A hűtő meg éppen langyos még a legalsó lamelláknál is.
Egyedül az Aida mutat valósnak tűnő hőmérsékleteket (általában hwinfo-~20 fok) viszont a hővédelem meg volt már, hogy lekapcsolt.
Nem tudom, hogy a procival vagy a lappal van-e a gond.
Emiatt használom én is alapon a procit, mert a tuningot nem tudom kitesztelni.
Mugen 5 van rajta. -
válasz
Hmm..érdekes!
Nálam a Brocken 3 is simán elbírt vele, az AIO-val csak azt értem el, hogy stabilabb a temp és pár fokot is nyertem. A 2700X az nagyon éhes cucc és feszültséget is meg kell neki adni OC esetén. Én is csak 4GHz-n használom, mert mindenre elég (ki se használom az erejét kb.) és ha kell majd később, lehet menni feljebb is, de a 3.7-3.8GHz elég nagy hátra lépés, de ha elég akkor mindent bele.(#3992) jeni: Nem kell hozzá érteni, csak csinálni
MD
L -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ott jó volt a ház szellőzés? A 400 grammal könnyebb Brocken2 hűtő elég volt húzott FX procik hűtéséhez, azok pedig bőven 200W fölött fogyasztanak.
-
Ekiamedve
tag
válasz
szuk_jozsef #3986 üzenetére
Dynamic Vcore a proci feszültség
-
kago akira
tag
válasz
szuk_jozsef #3877 üzenetére
Nálam XFR gyári hütővel a 2600X az asztalon simán rátolja az msi lap az 1.4V-ot
Hát lehet leveszem 4.0-4.1re és betolom 1.32-1.34V-ra mert nem akarom megsütni xD
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szuk_jozsef #3705 üzenetére
+1 a lottónak, aztan ha nem megy majd hozzatok menjenek panaszra...
Egyebkent osszeraktam a gépet, jo kis lapocska ez, ismét van COM és LPT portom, végre direktbe mehet a HP Laserjet 5L megint még hogy elraktam a hátlapi kivezetéseket.
RAM gond nelkul 3000-en 1es profillal, mast nem is allitottam csak a virtualizalast engedélyeztem. W10 aktivacio elment de megoldva.... :/ Jo gyors, érezhetően jobb mint a korábbi FX, ezt rendesen odarakták. NVMe SSD-nek helye videokari alatt van és alapbol van rajta hővezető cucc , légáramot majd be kell nezni hogy jusson oda ha rakok bele.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
szuk_jozsef #3617 üzenetére
Bocs, neked is ment!
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
szuk_jozsef #3611 üzenetére
Csinálok egy fft tesztet.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
szuk_jozsef #3508 üzenetére
biztos, hogy jól mér az afterbuner? én sokkalom a 90 fokot, ha olyan forró lenne a proci akkor az XFR nem nem tolná fel 4,3 GHz-re. Próbáld megnézni hwinfo64-el (a legfrissebbel)
-
ScomComputer
veterán
válasz
Ha befér a házba ilyet vegyél ez nagyon jó,kell hozzá 2db jó venti és megoldja a hőm.problémát az tuti...
Ne hallgass a "kolbászra" beszél ződeket...nehogy már egy féltéglát tegyél hűtésnek a gépbe... -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Ha vízhűtés, akkor egy be quiet 280 ast vegyél. megkérik az árát... de Az egész rézből van, ultra halk ventik. nem kell cserélgetned... és nagyon jó hűtés. hosszú élettartam, stb.az ilyen 25k-s vízhűtéseket kár megvenni.. inkább egy komolyabb léghűtés. (sokkal jobban hűt is.) megéri a + hűtés. főleg ha léghűtés. 1x kell megvenni utána 20 évig kiszolgál (noctua d 15 vagy ilyesmi
)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
A 120-asok max bohóckodni jók. Kivétel ez alól a Corsair H80 és az Ac Liquid Freezer 120, de ezket is üti egy normális 240-es.
-
Albigator
őstag
válasz
szuk_jozsef #3406 üzenetére
Ha "csak" a Brocken 3 is előjött és nem fér be, akkor amit a "Milyen CPU hűtőt vegyek?" topicban is valószínűleg ajánlanának ebben az árkategóriában az a Mugen 5 Rev B (154,5 mm). Én már berendeltem egy ilyet igaz csak 2600X-re.
Alapból 1 ventis de lehet rá pakolni még 1-et. -
válasz
szuk_jozsef #3402 üzenetére
Egy nagyon jó ár/érték arányban lévő lég hűtő a Brocken 3 (de ha házba nem fér el, akkor nem ez a neked való) bőven jó és elég a 2700X-re, nekem még megvan (megtartom) és jelenleg kompaktot használok (Arctic LF240) 2 db Akasa Apache Black 120mm ventivel. Ha be tudom szerezni a hozzávalókat, akkor komplett épített vizem lesz. (130-160k+ az ára) remélem tudtam valamit segíteni.
MD
L -
kago akira
tag
válasz
Ha már itt vagy akkor házat vagy max magasságot is irj. Illetve torony vagy topload hutőben gondolkodsz. Ram magasságot is irhatsz hogy most mekkora?
Etc:komolyan adatlapod szerinti 2k-s ramod van? :d
-
Tyrel
őstag
válasz
Ehhez biztos jobban értenek itt nálam sokan, de nekem egyelőre az jött le hogy ha azt akarod hogy az XFR jól tegye a dolgát és/vagy ha a felső határán akarod járatni a procit, akkor mindenképp valami vízhűtés kell... ahogy látom abból is inkább 240-es radiátorral...
Ha inkább kézzel finomhangolod, és nem akarod teljesen kimaxolni, és jól szellőzik a házad akkor egy jobb léghűtés is simán elég. Noctua NH-D15-öt emlegették itt többen, de biztos vannak olcsóbb, már megfelelő megoldások is.
(nekem ami van Thermalright True Spirit 140, az a 2600X-re kb. még pont elég, 2700X-re már nem biztos hogy ajánlanám)
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
szuk_jozsef #3271 üzenetére
Nem lesz baj.
Mindenkinek ilyen.
A hőmérséklet is vele együtt ugrál. Ezek ilyenek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
szuk_jozsef #3188 üzenetére
hm. valami tevedesbol kifolyolag kaptal egy 2800X -et ?
-
Szinyák
őstag
válasz
Nem . itt v.mi program bug van a használj friss hwinfo64.-et .. Vagy ha igaz akkor ez egy über golden lottery chip
-
Beretvás
veterán
válasz
Nem de nem is ezzel kellene monitorozni.. Használd a legújabb HWINFO64 et..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
szuk_jozsef #3168 üzenetére
Peripherals -> AMD CBS -> Zen common -> Core perf. boost
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3139 üzenetére
Nem. nem kell állandóan fusson, én is bezárom
egyszerű
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Abszolút nem javasolt a Ryzen Master
-
válasz
Jaja, annak mindig futnia kell, ezért javasolt inkább a BIOSban elvégezni az OC beállításokat.
MD
L -
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3135 üzenetére
vagy a cput kérded? bocsánat
ryzen masterbe lehet állítani pontosan, hogy mennyi szeretnéd használni
csinálj egy új profilt, ott állitsd be (manuálisan) és save + apply felül és currentbe írni is fogja.
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3135 üzenetére
Szóval az én ramom ( G.SKILL TridentZ 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR )
Biosban kiválasztottam a D.O.C.P modeot, ami automatikusan át állította 3200 ra, és voltot 1.35 re, és a latencyt is 16-18-18-38 (azthiszem) ami a gyártó oldalán szerepel recommended ként. szóval a D.O.C.P kiválasztással együtt át állította magát azokra az adatokra, amit a gyártó javasolt
így perfect megy!
-
whiteyolo
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3109 üzenetére
ajánlom a ryzen master nevű programot. nézd meg bevan e kapcsolva a precission boost. kicsit soknak mondanám azt a 78 fokot! én is szenvedtem a hőfokkal, már rájöttem hogyan ne menjen fel terhelés alatt se 55 fölé
2: nekem 3200 on fut a ram (docp gyári latency bla bla) semmi bajom sincs vele sőt! inkább javaslom a magasabbat!
a fagyás nálam is csak akkor volt, amikor rosszul állítottam be a ramomat, VAGY mikor szar helyen volt az ssd-
de egyébként a fagyást más is okozhatja.
-
micafighter
nagyúr
válasz
szuk_jozsef #3130 üzenetére
Ne az Advanced Memory Settingsben próbáld állitani, mert az ott lévő Profile DDR Voltage egy automatikus érték, amit az XMP profil alapján állít be. Manuálisan az Advanced Voltage Settingsben tudod állítani (DRAM Voltage).
-
danico
csendes tag
válasz
szuk_jozsef #3125 üzenetére
Most allok Ryzen vasarlas elott. es a memoria miatt sok cikket es videot megneztem.
a legjobb talan ez volt magatol az amd egyik tervezojetol. itt elmondja hogy nehany memoria problemas ,de nehany apro beallitasokkal javithatunk rajtuk.
sok helyen meg sem emlittik azokat a beallitasi lehetoseget....
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Nem károsodik, XMP profil mellett is 1.35-öt ad neki.Nyugodtan emelheted 1.4-ig.
-
kecsawi
senior tag
válasz
1,4 V-ig nem illik károsodnia, én tesztelném a gyári beállításaival memtesttel, mert ha hibás, akkor garanciát érdemes érvényesíteni, ha nincs már rá gari akkor feszemeléssel sokáig jó lehet még, de mindenképp a hibátlan beállításokat meg kell keresned. ( 2666-hoz a gyártók is 1.35 V -ot adnak meg többnyire)
-
válasz
1.2v a gyári freqihez van (ami talán 2133MHz?)
Afelett a voltaget is emelni kell. 1.35v már ajánlott a 2933MHz -hez.MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
szuk_jozsef #3115 üzenetére
Meg is van a problematózis nagy eséllyel.
Emeld meg a memória feszt 1,35-re és úgy próbáld, akár a 2933mhz-t is. -
füles_
őstag
válasz
Fagyás sok mindentől lehet. Amint írták a PR már eléggé kiforrott, szóval tuti nem az a gond.
Milyen tápod van? A házad és a szellőzése? Pontosan milyen RAM-okat használsz? Próbáltad már a modulokat egyenként? Prociláb nincs elgörbülve?
Rengeteg dolog miatt fagyhat egy rendszer. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Abszolút nem mondanám a PR-t kiforratlan platformnak,én a kezdetektől Ryzen tulaj vagyok,így megjegyezném random fagyások az előző generációnál sem voltak, vagy ha voltak is azok kizárólag user error és vagy instabilitási problémák miatt adódtak.
Memória választásodat nem értem,mert a Ryzen kifejezetten szereti a magasabb órajelű memória modulokat.
Milyen feszültség mellett használod a kitet? -
Ekiamedve
tag
válasz
szuk_jozsef #2798 üzenetére
Megnéztem nálam sem lehet lejjebb venni 100-ról giga x470
-
micafighter
nagyúr
válasz
Milyen csatlakozós a venti? A PWMes venti szabályozható alaplaprol, az 4 pines. Ha cpu ventire gondolsz akkor pedig nézd meg az alaplapon jó helyre dugtad-e, több venti csatlakozó szokott lenni az alaplapokon, nem feltétlen támogatja mindegyik a PWMet, vagyis a fordulatszám vezérlést). Ha jó helyre dugtad a cpu ventit, annak állíthatónak kéne lenni. Általában elég egyértelműen jelölik, hogy hogy melyik a cpu venti csatlakozó az alaplapon: cpu, fan1, fan2 feliratok szoktak általában lenni.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Jó eredmények, milyen modulokkal?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
szuk_jozsef #2668 üzenetére
hasznald nyugodtan az xfr tuninggal, ha jolemlexem 3.9 kore all core ugy is fel fog menni, de lehet tovabb, is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Házimozi belépő szinten
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest