Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz Albigator #7777 üzenetére
Köszi, igen másik.
Alapvetően én is ezt gondoltam, de van a neten egy "másik" tábor, akik szerint az, hogy ezek a stressz progik kényszerítik túlcsordulni a cache-t, mesterséges szituációt idéznek, ami a valóságban sosem fordul elő. Szerintük Game-val kell tesztelni én meg most csak nézek, hogy akkor mi van
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
sb
veterán
válasz Albigator #7766 üzenetére
Uhh, bakker. Akkor sajnálom a ddu-s tanácsot. Nekem eddig még nem volt vele ilyen gondom viszont fals setupokat elég jól megoldott eddig. Bár akkor nálad is valószínűleg volt valami ha a HDMI is "megjavult".
Win10 alatt a high perf és power saver gpu kijelzés is helyreállt most vagy az ugyanúgy csak igpu-t mutat?
A Fifa ezek szerint külön bugos, ahogy voltak ilyen jellegű kommentek másnál is. -
Albigator
őstag
válasz Albigator #7765 üzenetére
DDU rendesen el is cseszett valamit...
Ment vissza 20.11.2 megint DDU-val. Hát nem javult meg, instabil lett a gép: lefagyott, újból indult, kék halál stb.Nem volt mit tenni jött a Win 10 tiszta telepítése. Most eddig úgy néz ki minden jó, de majd idővel kiderül.
Semmilyen játékot nem raktam még vissza.Ami viszont változott már látom, h sima HDMI-n (2.0b) megy most 1440p 100 Hz (10Bit 4:4:4). Előtte csak 1440P 60Hz volt a max.
Úgyhogy legalább egy dolog megjavult. -
sb
veterán
válasz Albigator #7763 üzenetére
Ha ugyanazt a drivert tetted vissza amit leszedtél akkor sok esély nincs rá, de a DDU-ban még lehet reménykedni azért. Én kipróbálnám.
Windowsban a factory reset-ről olvastam, hogy megoldhatja, nem feltétlen kell reinstall, bár ugyanúgy legyalul minden beállítást úgyhogy max magát a win resintallt úszod meg vele.
(A csíkozás ezzel a driverrel van néha.
Tehát:
- 20.11.2: néha csíkoz, nem lila.
- Win10 által frissített MS store-os driver: nem vettem észre csíkozást de nem sokáig használtam. Nem lila.
- Minden más optional driver azóta: full lila.)Este visszateszem a 470-et és megnézem nálam mit mutat.
A választó képernyő amiatt rossz szerintem nálad, hogy mindkét gpu-ra az integráltat hozza eleve. Emiatt vmi gond biztos van a detektálással/választással. Ha a Win10 nem hozza mindkettőt akkor nyilván a játékok sem tudják normálisan kiválasztani.
Az meg egy másik hiba, hogy a Fifa ettől még dgpu-n fut. (A többi legalább konzekvens, mert ha a Win10 2x listázza az igpu-t és azt használják akkor az helyes legalább. Lehet, hogy csak önmagában a Fifa a hunyó...)@solfilo
Igen, a cpu ugye Zen2, adja magát. Én is ott próbálkoztam... bár ram, IF ügyben ott sincs sok info, mert 4200-4700-as ramokkal, 2000+-os IF-el ott se találkoznak sima Zen2-vel.
Gpu-val meg jöttem ide, abból meg a régi APU-k is Vegák ugyanúgy.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Albigator #7759 üzenetére
Bocs, valóban.
Akkor nálad valami érdekesebb gond lehet ha már a Win10 sem ajánlja fel mindkettőt.
Egyébként pedig dvga-val futtatja amikor itt mindkét módban csak az igp-t listázza.Lehet, hogy én megpróbálkoznék egy driver reinstallal. Bár nagy gond nem lehet ha mindkettőt működik de olyan mintha már driver/win10 szinten valami kavarodás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Albigator #7755 üzenetére
Próbáld meg a Win10/Settings/Graphics settings alatt beállítani, ott programonként van perf és power saver beállítás, elvileg ott a két gpu-nak meg kéne jelennie.
A ram úgy van ahogy írtad, én is fentebb azt írtam, hogy dinamikusan foglal. Így elvben ajánlott vmi kisebb értékre rakni, a többit megoldja...
De ebbe azért belerondít ha van a játékban ellenőrzés, megnézi mennyi a max VRAM és pl. el se indul emiatt.
Azt is el tudom képzelni, hogy esetleg lelimitálja a használatot direktben és nem fog többet kérni mint ami a beállított alapérték. (Vagy pl nem tudod fentebb húzni a texture csúszkát, stb...)
Ilyenek lehetnek, de ha "lesz*rja" a játék akkor menni fog.2GB-ra állítva pl. a Superposition benchmark kiírja, hogy több kéne high-on de elindul. Majd lazán befoglal 3.5GB VRAM-ot.
4GB-ra állítva pedig ugyanez történik indítási warning nélkül.Egyszóval nem kell vele foglalkozni és maradhat vmi kis értéken amíg bele nem futsz egy nálad és a hw-nél "okosabb" programba.
-
Zoo123
senior tag
válasz Albigator #7730 üzenetére
Gigabyte AB350 @ ryzen 2200G, alaplap HDMI portján a VEGA8 szolgáltatja a VGA jelet, RX 470 a PCI-E portban, kimenetére nincs bedugva semmi!
APU szépen videólejátszik, enkódol/dekódol, RX470 közben "számol", nem zavarják egymás köreit.
Ez a netezős gép, úgyhogy ezen nincs komolyabb játék (csak C&C3, Dead Space 3), de nem zavarják egymást: az IGP szépen rendereli a játékot, a dedikát kártya zavartalanul számol tovább, ahogy azt az ember elvárja úgy működik. Blender alatt meg az openCL eszközöknél szépen beikszelem a Vega8-at és az RX470-et akkor meg szépen közösen számolnak.Kipróbáltam most gyorsan a Dead Space 3-at nem "lassult" a dedikált kártya úgyhogy igen nagy valószínűséggel az APU renderelt a játék alatt. Így távoli asztalon keresztül nehézkes, de ha hazaértem megnézem neked pontosan mi a helyzet.
Más:
24 GB ram van a gépben (2x8+2x4GB leosztásban) és a Windows az APU-nak 10GB videomemóriát lát! És nincs olyan hogy ha elfogy lassul, mert alapból a RAM-ot használja szval ez így tetszik!''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
sb
veterán
válasz Albigator #7740 üzenetére
Visszateszem a dvga-t és megnézem, itt ezen a felületen rémlik, hogy volt választási lehetőség.
De ahogy írtam van ahol egyébként is van. 3DMarkban pl, de ott nem ment... és erre céloznak mások is, én sem vagyok benne biztos, hogy megy a kettő minden szempontból 100%-osan egymás mellett. Emlékeim szerint notiknál is kellett vmi extra sw támogatás legalább hozzá.A ramot elhittem, hogy nálad ennyi a max, ez van. Elvileg nem számítana de ha emiatt nem indul vmi akkor szívás.
A teljesítmény felület nálam most igpu-val egy passzív felület, van rajta pár grafikon és semmi állítható. Előtte pedig nálam is csak az RX 470-et lehetett állítgatni.
-
-
sb
veterán
válasz Albigator #7726 üzenetére
Szia!
1.
Nálam Asrock B450M Pro4-ben jóval több VRAM-ot enged beállítani de szerepe max annyi lehet, hogy ha vmi program detektálja előtte és esetleg nem enged a kevés VRAM miatt valamit beállítani.
Egyébként ha kifut a VRAM-ból akkor a PCIe-n keresztül éri el a többit ahogy egy dvga is... csak itt lassulás sem sincs mivel a ram ugyanaz alatta.2.
Driver alatt szerintem a Vegát nem lehet állítgatni. Nálam is csak az RX470 jött fel amíg bent volt. Most egyedül van a Vega de csak a szenzorok látszanak, állítani semmit nem lehet.3.
Driverben elvileg játékonként állítható ill. adott alkalmazásban is lehet ilyen külön. De nem tudom ez mennyire működik. Nem kell a két gpu-s váltogatáshoz vmi extra támogatás mint a notikban? (Igazából csak egy mérésnél klikkeltem át 3DMark-ban amíg bent volt a dvga is de ott nem indult el emlékeim szerint a teszt.) Talán dxva alatt váltogattam és az ment. -
gordonfreemN
addikt
válasz Albigator #7734 üzenetére
Ezzel még nem tudod lokalizálni a GPU-t, mert csak energiasémákra van bontva.
Lehet érdemes lenne a milyen videokártyát-ba feltenni a kérdést, múltkor talán volt hasonlóról szó.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Skynet258
veterán
válasz Albigator #7730 üzenetére
Hát, én pont abból indultam ki, hogy se Win sem AMD driver szinten nem tudok ilyen kapcsolóról. Amint nagyobb terhelést kér egy adott program, a rendszer automatikusan az erpősebb hardvert veszi előre. Tehát böngészésnél mondjuk az APU dolgozik mert oda bőven elég, de 3D intenzív cuccoknál már beugrik az 5700XT. Neked meg ugye pont a fordítottja kéne, hogy a rendszer ne is vegyen tudomást a GPU-ról... Ami megoldható de akkor a bánya progi sem fogja látni.
Hát nem tudom, én még ilyen megoldásról nem nagyon olvastam sehol - igaz nem is kerestem. Ha találsz valamit mindenképp oszd meg mert érdekelne, hogy lehet-e ilyet vagy sem.
Ha más nincs akkor marad a rig-es megoldás mint SzlobiG-nél...
Én a napokban adtam el az összegyűjtött bitcoint, cirka két hete meg az 5700XT-t. Azóta próbálom rávenni magam, hogy ne nézzem az árfolyamot, mert idővel úgyis magasabb lesz és akkor fognám a fejem. Így lett egy PS5 és egy OLED játszani meg pár apróság. Én abszolút pozitívnak éltem meg közös kapcsolatom a coinokkal. -
Skynet258
veterán
válasz Albigator #7726 üzenetére
Én nem is tudtam, hogy megoldható lenne az, hogy az 5700XT bányásszon és azalatt játszol az APU-n. Vagy legalábbis gondolom ez a cél.
RAM beállítás lehet lap függő, én mintha még 8GB-ot is láttam volna a lapomban, igaz nem piszkáltam (nem játszok rajta úgyse...).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Albigator #7235 üzenetére
Másik topikban beszéltük , de bemásolom ide is. Kéne lassan Renoirnak egy topic, a kérdés, hogy itt legyen, vagy újat kapjon, mert már Zen2 a procirész?
Igazság szerint el is kéne dönteni, hogy milyen bontásban nyíljanak a Zen-es procik topikjai, architektúra mentén, számozás mentén, vagy van e IGP vagy nincs. Előbb utóbb bonyolítja majd az is, hogy egyszerre lesz a piacon GCN5 és RDNA2 IGP-vel is széria.
1) Zen, Zen+, Zen2, idén befigyel a Zen3 is
2) 1000 (csak Zen), 2000 (Zen és Zen+), 3000 (Zen, Zen+, Zen2), 4000 (Zen2 egyelőre)
3) G vagy nem G
és ezek kombinációi[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest