Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
Szerintem a Fifával lesz vmi gubanc, említettem is h csak ablakos módban nyílik meg. Ott szerintem még az IGP-vel akarja indítani, de aztán átkapcsol a dedikáltra valamiért (nekem sincs most erre rákötve megjelenítő pedig).
Ugye tegnap próbáltam a GTA V-öt, meg most egy régi Hitmant és ezeknél maradt a Vega szerencsére.
Én is úgy vagyok, hogy komolyabb játékot, egy GTA V, RDR2, Cyberpunk 77 stb azt úgy is a dedikálttal játszom, WQHD 144 Hz-en az 5700XT vagy 3080-nal, de semmiképp nem prociba integrált megjelenítővel...
Ezért pont a Fifa lett volna a prioritás, amivel el lennék simán a Vega7-el is miközben dolgozik nyugodtan az 5700XT.
[ Szerkesztve ]
-
pajorgergo
aktív tag
-
apatyas
Korrektor
Szia, ha jól értem, a stabilitás nem kérdésed, csak hogy idővel nem megy-e szét. Vmi hosszabb használat után nézd meg, nem túl meleg-e. Ezen a feszen még bírnia kellene hosszabb távon. Nem említetted, de remélem 2*4GB-ról van szó, nem egycsatornás.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
veterán
Nincs mit!
Én lehet kapásból vennék egy bestbuy KIT-et, aztán a mostani modult meg eladnám. (2*4GB 3000MHz körüli G.Skill Aegis/Ripjaws, Patriot Viper, páros időzítéssel, ezek mennek szépen min 2933Mhz-en)
Nem sokáig lesz ilyen az Edge, áttér az is Chromiumra, ugyan nem értek hozzá, de feltételezem hasonlóan fog viselkedni így a Chrome-hoz.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Köszi a visszajelzést! Látom megy a youtube gyorsítás, így tovább kerestem, ezt a cikket találtam.
"Today Intel announced the release of two new driver sets that will bolster Haswell and Broadwell processors with the ability to play H.265 and Google’s VP9 video formats.
The update, numbered version 15.36.14.4080, will “improve video playback through partial ardwareardware acceleration support” for VP9, as well as enable GPU decoding of the H.265 video."Bírom, hogy több írásban, wikipedián VP9 decode-hoz Skylake-t írnak, pedig így valamilyen részleges gyorsítással besegít a Haswell IGP is (H265-nél is).
Az mondjuk még mindig fura, hogy a céges Haswell masinán meg akad.mod: megnéztem, 2014-es ezen a gépen a driver (új gépként került hozzám 2017-ben), a fenti VP9 részleges support 2015-ös.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
palfitom
félisten
Minden platformon érdemes figyelembe venni a procik támogatását (dual vagy quad), és aszerint vásárolni ramot. A single-channel ram nem csak az IGP-t, és nem csak a Ryzent fogja vissza, hanem más rendszert is (még dVGA-s gépet is)!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
consono
nagyúr
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást, és nézd meg úgy. Valószínűleg a proci izomból jobban dekodol majd. Vagy nem, de egy próbát megér.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
veterán
Megnéztem mindegyiket, Ryzen 5 2400G, 2x8GB 3200Hz RAM, Win10
4K@60Hz Youtube, megy Chrome és Edge böngészővel is, Edgében nincs eldobott frame, Chrome-ban van néhány.
8K@60Hz Youtube, itt látható, hogy 4K felett nincs hardveres gyorsítás, masszív lag az egész
Ghost in the Shell 4k sample, lejátszó MPC-HC
proci nem is megy max órajelen, IGP 66%, akadás nincs, eldobott frame 1 darab, amit induláskor szed össze. Memória használat 3,6-4GB között ugrál, szóval nálad eléggé határon lehet.2200G-val ugyan ezeket kéne produkálni kb.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
ahantos1963
kezdő
Nos, a 2400G-s gépemre D-SUB 22" fullHD 60Hz Samsung van kötve (8 éves), még az IGP-nek és a grafikus drivernek kell visszanyomnia a 4K-s videót fullHD-be.
Kb. olyan ez, amikor ráparancsolsz a törpére, hogy"..sszon lovat", de kislétrát nem adsz neki hogy felérjen a "célterületig".
-------------
Részemről befejeztem.Van halál az élet után.
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor az i7 4790k-ban lévő dedikált videófeldolgozó egység erősebb/gyorsabb mint ami a Ryzen 2200g-ben van? Ezt nehezen hiszem.
Kb. 4-szer gyorsabb a Vega 8. Nem egy liga.....
Vegyél már ki egy ramot az i5-ös gépedből, nézd meg mit tud single chanelben..... Kíváncsi vagyok.....Az i7 4790K is kb csak 10-15%-al erősebb a 2200G-től.... Tehát az viszont egy liga.....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mindegy milyen erős az i7-4790K IGP-je, ha nem tud besegíteni a HEVC gyorsításba, linkeltem is két írást, ami Skylake-ről beszél Intel oldalon (az két gennel későbbi, mint a Haswell). Mindenesetre elég zavarosak az írások ebben a témában.
A lejátszásra lehet magyarázat pl az, hogy prociból ki tudja nyomni, ahogy pl az A8-7600-am otthon viszi az 1080p@60Hz youtube-ot gond nélkül, míg a Pentium G840-nek ez nem megy sajnos tökéletesen, egyik IGP-je sem tud besegíteni VP9 átállás óta.
Mivel megvan az i7-es gép, igazán végére járhatnánk a dolognak azzal, hogy kiveszed a GTX-et, s megnézed az általad linkelt anyagokat, hogy mennek.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Nem az IGP ereje számít, elvileg ezeket dedikált egységek végzik, Vega 3 is viszi ezeket, pedig kevesebb mint fele a számolóegységek száma mondjuk a 2200G-ben lévő Vega 8-hoz képest.
Abban sem vagyok biztos, hogy a 4. generációs i7-4790K IGP-je gyorsítja a HEVC-et, ezen cikk szerint ahhoz 6th gen Skylake kell. Lehet izomból tudja a proci kitolni. Ha megvan még az i7-es gép, ezt is nézd meg, GTX-et kiszedve, feladatkezelőben látszik majd, hogy a proci vagy az IGP dolgozik.
wikiről:
"On August 5, 2015, Intel launched Skylake products with full fixed function Main/8bit decoding/encoding and hybrid/partial Main10/10bit decoding."[ Szerkesztve ]
solfilo
-
palfitom
félisten
Single channel 4GB, alacsony órajelű rammal jól visszafogtad a gép teljesítményét, az biztos.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ahantos1963
kezdő
Letöltöttem.
VLC 3-mal simán megy, de mintha láttam volna 2-3 szemvillanásnyi röccenést.Win10 lejátszóval:
"A video lejátszásához új kodek szükséges.
HEVC -videóbővítmények
350,00 Ft"Na most "nyádpics" mikrofos, egy teszt miatt nem fogok a sztórból onnyál vásárolni.
Egyébként milyen videó ez a szar? Nem a címét kérdezem, hanem a felbontási tulajdonságait, bitrátát és egyéb kutyatökét.
------------
A 16 GB ramomból van adva az IGP-nek 2 giga.
Ez 4 giga ramnál ... hogy is mondjam csak ... öntökönszúrás.[ Szerkesztve ]
Van halál az élet után.
-
prolad
addikt
Azért 4GB RAM (akármilyen, ilyen felhsználásra tényleg elég a legalapabb is) nem egy óriási költség, főleg, hogy most esnek a RAM árak. A gép pedig meghálálja a dual channelt kb. bármilyen felhasználásnál. Arról nem is beszélve, hogy 4GB ma már igencsak belépőszint, Win+böngésző megeszi, IGP-nek nem tudom mennyit adtál, de ugye fél-1GB alapból lejön.
-
ahantos1963
kezdő
Ahogy solfilo fórumtárs "gyengéden" célzott rá, a 2200G-s konfigodnak masszív "memória keserve" van.
4GB ram: Eszik az oprencer, eszik a böngésző ( a gugli króm pedig sokat) zabál a youtube lejátszás, az IGP pedig belefullad a "kanál vízbe". A teli vályút azért jobban szeretné.
Az IGP-t még a lassú ram és a single channel is lassítja.Nézd meg a konfigomat az adatlapomon (tudom, hogy túlméretezett a tiédhez képest) de ötletet/tippet adhat a ram bővítéshez.
legalább 2 x 4GB G.Skill ramot (KIT-ben) kíván a géped és a B350-es lapod sem fog a ramok miatt hisztizni, ha legújabb a BIOS.Van halál az élet után.
-
veterán
A linkelt 4K@60Hz youtube videó így megy egy i5-4570-es gépen (8GB RAM, Win8.1)
Látható, hogy a framek 40%-át eldobja, csúnyán akad, pedig az IGP-je ugyanaz, mint az i7-4790K-nak kb (HD4600). Szóval vagy a +4 HT-s szál és a magasabb órajel (+800MHz) annyit segít az i7-nek, hogy már nem dobálja el a frame-ket, vagy valami nem oké a történetben.
Videót amúgy mivel játszod le? MPC-HC szépen használja a hardveres gyorsítást.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
8K youtube biztos nem megy senkinél akadásmentesen, Vega IGP 4K-ig gyorsítja.
Megvan még az i7-es gép? Csak mert annak IGP-je egyáltalán nem gyorsítja a VP9-et (ami youtube-hoz kell), kétlem, hogy vinné a 8K youtube-ot.
Ha megvan, mutass egy képernyőmentést, 8K felbontás, videón jobb klikk, statisztikára katt, mutatja a kódolást, az eldobott frame-ket.
Az adatlapodon lévő i7-es konfigban van egy GTX 1080Ti, az benne volt a gépben, mikor tesztelted a 8K youtube-ot? (GTX 1xxx széria 8K-ig gyorsít tudtommal)De tippre a 4GB RAM is nagyon kevés ekkora felbontású videókhoz (és a 2400Mhz is elég lassú, tovább ront a sávszélen a single channel mellett), amiből még az IGP is lecsippent magának.
Linkelj amúgy sample fájlt szerintem, meg youtube videót, úgy előbb meg lesz nézve, mintha a neten kéne vadászgatni tesztfájlt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest