Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Anubris #20936 üzenetére

Lenne egy kérésem, ha nem probléma. Megköszönném, ha hanyagolnád a "srác" megnevezést, így ismeretlenül ezt egy kicsit erősnek gondolom. Nyugodtan lehet HSM-nek nevezni, ez az itteni nevem.

Középkategóriás, agyonspórolt VGA-ért 100 000 forintot elkérni szabadrablás. Mind1.

Ami a 290 értékvesztését illeti, nem csodálom, hogy sokat vesztett az árából, ami alaptalan fikahullámot kap, és amennyire mesterségesen rá van mindenki gerjedve a Maxwell-ekre, ez maradt. Ugyanakkor én nem azt állítottam, hogy népszerű kártya marad, hanem hogy a tudása jövőtálló. Erős a gyanúm, hogy a 290-ek az egy év múlva jövő játékokkal is remekül fognak hasítani, míg a 970-ek esetében erről korántsem vagyok meggyőződve, hogy finoman fogalmazzak.

Egy rendes 290-et simán fel lehet húzni 1050-1100Mhz-re, anélkül, hogy helikopterré válna. Gondolok itt egy PCS+-ra, vagy Sapphire Tri-X-re. Egy 290X-et pedig végképp simán. Persze, ez nem olyan komoly OC, mint amire az Nv-k képesek, ez tény.

Lesz újítás az új AMD-kben.... HBM memória, ha igazak a plaetykák, GPGPU fejlesztések (atomi utasítások, preempció), textúratömörítés, kisebb precizitású műveletek, hatékonyabb terheléselosztás a setup motorok között, csakhogy a Tongás/ígért újításokat említsem. Tény, ezekkel a feature-okkal nem fog rendelkezni a 290, de ettől még korántsem lesz rosszabb, vagy kevésbé időtálló, csak nem lesz olyan gyors, és kis fogyasztású, mint fejlettebb utódja.

(#20946) BMW001: Amiket leírtál, azt egy mezei 280X is meg tudja csinálni, eyefinity nélkül... :F Ahogy írtam, volt hogy egyik kijelzőn ment a Diablo3 a chat miatt ablakban vagy a TS, másikon meg fullscreenben a Planetside2 játék....

(#20952) Abu85: "épp csak most vették ki a Maxwellből, ami elég nagy baj"
    Mondtam én, hogy majd szépen idővel derülnek ki a disznóságok, mik lettek feláldozva a szuper fogyasztásért.... :U

(#20962) Cseneles: És a Tahiti is milyen szépen állja a sarat korát meghazudtolva. :K

(#20969) gbors: "amiből 2 esetében (BF4, Civ) látjuk is értelmét a low level API-nak?"
    A BF4 esetében volt lehetőségem kipróbálni a Mantle-t. Azt kell mondjam, brutális. Elég erős gépem volt, 4,4Ghz-re húzott i5 4690K, 4*4GB 2133Mhz CL11 ram, és benne a 290, 900Mhz-en. DX-ben így a nagyobb Conquest multis pályákon volt 80-100FPS-em, nem Ultrán, csak High-on, érdekes módon Ultrán a proci (!!!) itt-ott visszafogta, és beesett az FPS az 50 környékére, ami nekem már nem adta. Így toltam hónapokon keresztül, mivel Win7+i5 Mantle alatt csúnyán laggolt, játszhatatlan volt, és sajnos nem volt időm Win8.1-re váltani, pedig rendelkezem licensszel hozzá. Aztán szerencsére az egyik patch majdnem teljesen rendbeszedte a Mantle-t, eltűnt a laggolás nagyja, és azt végre tudtam tolni... Hát, nagyon bántam, hogy nem erőltettem azt a win8-at... Simán fel tudtam tenni mindent Ultrára, 70-90FPS simán megvolt, és a kicsivel kevesebb ellenére olyan szinten sima, és direkt lett a játék, hogy csak lestem, összehasonlíthatatlanul jobb lett az egész, mint DX alatt. Nehéz ezt pontosan leírni, de sokkal közvetlenebb lett, valahogy fürgébben, pontosabban követte az egeret, amit a monitoron láttam, állati jó volt. :K Ilyesmikről bezzeg sehol nem olvasni a tesztekben... :( Mondjuk, lehet, ehhez a gyors monitorom is kellett, 72hz-en volt a Dell P2414H-m, ami ugyan papíron "csak" 8ms g2g, de mégis jóval gyorsabb a panel, mint pl. az előd Dell U2312hm esetén volt.... Nem sokkal marad el (1,5ms) pl. az Asus csoda-gamer ROG monitorától, az 4ms-et kapott ugyanitt. [link]
    Szóval rám igen komoly hatást gyakorolt a Mantle, személy szerint nagyon erős érv lett nálam a Radeon kártyák mellett. :K

Új hozzászólás Aktív témák