-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Writz
tag
Srácok... Én ezt nemértem... Odaadtam hétvégére barátomnak a 7790-em amit most vettem (ami nem akart szuperálni), szanaszét szidta a karit, mert még be se kapcsolt vele a gép. Erre visszakapom, be a gépbe, bebootol, és faszán megy... Semmi gond... Nem értem...
-
Gainka
őstag
válasz
kisQtyuli87 #47 üzenetére
Gyàrit nem probàltad? Ha nincs mas dobd ujbol a wint.
-
keke69
őstag
válasz
kisQtyuli87 #47 üzenetére
Szerintem maradt fent szemét az előző nvidiás driverből!
-
kisQtyuli87
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Múlt héten vettem egy Gigabyte GV-R779OC-2GD kártyát.
Feltettem a 13.12 drivert. Telepítés befejezésekor (kész megnyomásakor) lefagy a gép.
Ezt már többször eljátszotta.
8800GT (108W) vettem ki, elvileg a tápomnak bírnia kéne.
Várom a segítségeteket. -
kalozhun100
őstag
Hát remélem pörög.
-
válasz
AxBattler #23 üzenetére
Jó példa a Skyrim, ami annyit tol VRAM-ba, amennyit tud. Nálam most indításkor azonnal 1.4, 1.6 GB-ot le is vesz. Mivel azt a tartalmat GPU-nak kell elérnie elsősorban, gyorsabban is éri el. Ha a rendszermemóriába kell írni, azt a CPU zaklatásával éri el. Hasznos az a sok memória, legfeljebb az átlag FPS-ben nem látszik. A GPU lassabb a CPU-nál, viszont a GDDR5 gyorsabb a DDR3-nál. Valószínűleg ezért nem látszik annyira a különbség, bár lehet, hogy ez hülyeség.
marcus1:
Én nem keverném és tenném egyenlővé a rendszer és VGA memóriáját. Az egyik általános célú, a másik nem. Ez nem olyan, hogy akkor így van 5 GB memóriád.A kevert memóriák pedig nem lesznek hatékonyak, érdemes inkább akkor eladni, ami van és venni egy 2 x 4GB kitet, ha kell.
-
Gainka
őstag
Igaz lehet hülyeség is várnod, mert 30 alá tuti nem fog menni a közeljövöben, az hogy most 33-34 vagy 35-6 majd nem mindegy nem ?
MSI-t láttam most 2 gigásat 36-ért.
Bár én nem venném meg(nem is vettem meg) 7790-et vettem 33-ért, és annyi a különbség hogy nincs benne trueaudio.
Gondolom irnom sem kell hogy ha a 7790 kevés lesz a 260x-is -
Steelmanus
addikt
Teves.
-
marcus1
tag
válasz
AxBattler #29 üzenetére
ez a konfigom ASRock FM2A88M Extreme4+/Athlon II X4 750K/2x2gb 1333 mhz/500gb HDD/Antec VP450P
és akkor még meg volt a hd 6870 1gb vga-m a monitorom max 1680x1050 Batlefield4 high 1+2 ultra beállítások mellet próbáltam és kb pár perc után játék le állt és ki írta hogy a memoria kevés zárjak be programokat. -
válasz
Dark KillerX #26 üzenetére
Az +3.500,- HUF azaz +10% az 1GB-oshoz képest.
Háát... -
Dark KillerX
addikt
-
válasz
Dark KillerX #24 üzenetére
Ha valóban csak max. 1-2k a különbség, akkor egy középkategóriás kártyánál már lehet én is bevállalnám, de sajnos ennél több szokott lenni, ahogy néztem.
-
Dark KillerX
addikt
-
Elég neki az 1GB is, lásd a PH-tesztet (Sapphire HD 7790 2 GB: duplázott memóriával):
"Ugyan a megduplázott, 2 GB memória elsőre jól hangzik, csak éppen ritkán élvezhetjük az általa nyújtott előnyöket. Az általunk vizsgált három játék esetében jóformán semmit nem jelentett a plusz 1 GB."Egyébként mennyi a rendszer memóriád? 2x2GB?
-
marcus1
tag
-
greenface
aktív tag
Érdekes kérdés ez az 1GB vs 2GB.
Az a gond, hogy a tesztek többnyire csak átlag fps-t mérnek.
Itt csak akkor jön ki a difi, amikor már folyamatosan kifut a VRAM-ból a kártya (tehát nagyon nagy felbontás, 4x/8x AA).
Azt nem tükrözik a tesztek, hogy mennyi a mikrolag 1 ill. 2 GB esetében, már alacsonyabb felbontásokon is.Az is érdekes, hogy a 7850-hez mindenki 2GB-ot ajánl, namost a 7790 nem sokkal lassabb...
Én használtam 1 GB-os 7850-et, és 1280x1024-ben (!!) 4x AA-val a Far Cry 3 már laggolt rendesen, 8xAA-val pedig játszhatalan volt. Ha megálltam, magas volt az fps, de ahogy megmozdultam...
Nem mondom, hogy feltétlenül kell a 2 GB a 7790-hez, de sztem aki teheti, inkább olyat vegyen, már most is jól jön, később meg sokkal időtállóbb lesz így a kártya.
-
marcus1
tag
-
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Én most vettem egy 1GB-os Sapphire R7 260X-et szimpla hűtöset,pár nap múlva megérkezik és akkor majd letesztelem!(33k volt,remélem nem lesz vele gond.)
-
Így viszont nem tudja kihasználni a Mantle előnyeit.
Bár a 14.1 még csak béta státuszban van, lehet ezért is problémás a dolog - személy szerint saját gépre nem raknék fel béta drivert.Én a Display Driver Uninstaller használatát + új 13.2 telepítését mondanám.
Ha ezzel sem megy, akkor új rendszer install...
-
Próbálkozz meg a 13.10 driverrel, pár helyen olvastam, hogy az jobban fekszik neki. Igazából a 9, 10, 11 verziókat érdemes végignézni, ha nem megy. Ugyanígy jártam a Skyrimmal, a lecserélt HD 5670 teljesítményét hozta elsőre.
Mondjuk nekem most 13.12 van fent, egyelőre jól megy ezzel.
Esetleg az is jó megoldás, hogy hagyod a Windowsra a drivert. Eltávolítod a VGA-t driverrel együtt, restart és amit ad. Win8 alatt még 13.9 volt a legfrissebb. MS csak WHQL-eset ad, annak jónak kell lennie.
-
Writz
tag
Sziasztok!
Adott egy SAPPHIRE féle, egy ventis HD7790. Ezt megelőzőleg volt egy HD7770, ami ugyancsak SAPPHIRE.
Fájó szívvel adtam túl a kis 7770-en, annak ellenére, hogy jó áron jutottam a 7790-hez.
Betettem a karit, driver felrak, stb. Jöttek a problémák... A játékok, gyengébben futottak, mint a 7770-en.
Vegas-ban a preview akadozik, még Draft minőségben is. Össze-vissza omladozik a képernyőillesztő.
A 7770 idejében 14.1-es driver volt fent, ez le lett törölve, majd a 7790-hez 13.12-es lett felrakva. Azon törpölök, hogy esetleg driver problem állhat a háttérben. Ezt kellene megerősítenetek.
Esetleg ,ég annyi, hogy 64bit-es Win7 mellé milyen driver verziókat javasoltok?
Köszönöm előre is a válaszokat!szerk:: Valószínűleg tervbe kerül egy Win reinstall is.
-
lajafix
addikt
nekem 2 GBos Sapphire van 1 hete, a nem hőcsöves hűtős. 70 fokra felmelegszik alap ventillátor beállításokkal, ekkor 40-45% között pörög és nekem csendes. Afterburnerben felhúztam 55%-60%ra a ventit + némi tunning így épp 55-60fok közötti.
Driverral nekem nincs bajom. a régit leszedtem, a kártyát beépítettem az utolsó 13. valahanyast felraktam, BF4 highban 55 fps singleben, 1650x 10xx felbontásban, nekem meglepi hogy 1,5 GB a foglalt video RAM ezen a felbontáson is. Online még nem néztem, vén kocajátékos vagyok már csak.
-
Gainka
őstag
Mit akarsz tudni?
A sapphirét nem venném meg mert elég gyenguszkának tünik a hütése,a 260x 40 ezret nem ér, teszteket tudsz nézni, ja és várj egy kicsit mert jön nem soká a 265 és betolakodik a 260x-270 közé és lehet lejjeb tolja a 260x árát
(#5) stevve
Igy van ezért vetem én is 7790-et janárban
(#3) marcus1
ÖÖ nézegesd a 7790 is mert lehet sokkal jobb árban találsz pl asust vagy sapphire dualx-et, ugyan azt tudja mint a 260x
-
marcus1
tag
Valaki tudna nekem segíteni R7 260x-ben gondolkodom. valami tapasztalatokat szeretnék róla hallani.Driver-ek már jól működnek révén szó eléggé új Vga. köszi
-
Gainka
őstag
Király
Jobb is ez igy -
Előzmény topik: AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
/ 7790
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest