-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cseneles
őstag
válasz
Walter_White #10231 üzenetére
Ha mást is használnak az EK gondoskodik róla és a csomagban lesz az odaillő
-
válasz
Walter_White #7820 üzenetére
Akkor a válasz első kézből, ASUS disztribútortól:
De! Igen, átnézik. Kapunk vissza kártyákat a gyártótól, amik nem garanciálisak, mivel BIOS-t cseréltek rajta. Fényképekkel rögzítik is a visszaküldésük előtt, ha nem egyezik a NYÁK-on megtalálható PID szám a BIOS-ban lévővel.
-
korcsi
veterán
válasz
Walter_White #7820 üzenetére
" én jó pár alkatrészemet küldtem a tulvilágra, és cseréltettem ki a boltokkal, bár én inkább direkt "
"Én pl sokat buktam volna egy tobb mint masfel eves 1T HDD eladasaval, igy 3 hetet vartam egy 1T HDD-re amire 12 V-t kotottem, és járattam kicsit, ahogy rakotottem pukkant is valami szepen, tobbet a Bios sem ismerte fel, vissza gariba, 3 hetet ultek rajta aztan johetett egy 2T-as"
És ezért picit se szégyelled magad?
-
törölt tag
válasz
Walter_White #7808 üzenetére
Én ebben nem lennék olyan biztos
Ha visszakerul a gyárba kiégve akkor ott ha leolvassa a bioszt és nem a gyári 56 van fenn miért adná meg a Garanciát az AMD -
chopin42
őstag
válasz
Walter_White #7811 üzenetére
Az leszcsak reggel mehetek gyógytornára kéztörés miatt, utána dolgozni 8ig, és esetleg utána este ki tudok mindent próbálni.
-
chopin42
őstag
válasz
Walter_White #7808 üzenetére
oké, holnap kipróbálom a hidegindítást, kábel ki-be, az egyiket cserélem is, a dupla végűt átdugom, másik slotba rakom, és ha semmi nem megy, megy gariba...
Csak azt nem értem, ha miden amivel nyomtam kényelmesen ment, egy szaros program hogy tudta végleg tönkretenni, ha így van? Nincsenek biztonsági mechanizmusok? -
chopin42
őstag
válasz
Walter_White #7805 üzenetére
Amit fentebb linkeltél az wattban kifejezve mennyi?
Amúgy az a baj, frissítettem biost a vega 64nitrora. Ez nem jelent garivesztést? Úgy voltam vele, új a cucc, csak nem nyírom ki vele a vgat...Ocuk-n vettem. -
chopin42
őstag
válasz
Walter_White #7793 üzenetére
Másik biosnál ugyanez, most várok, hátha csak túl meleg (ugye a kombustro elképesztő áramfelvételt nyom, lehet, a hotspot túlmelegedett és lekapcsolt, legalábbis ebben reménykedem...
Égett szag egyébként nincs, semennyire, indításnál is állnak a ventik, csak a pulse felirat világít. Közben jut eszembe, van +50% power limit is, ami 360w, és ha felnyomta odáig, abból lehetnek bajok...komolyan meghülyülök... -
Plasticbomb
addikt
válasz
Walter_White #7582 üzenetére
HBM csak ritka esetekben melegszik, (gyakorlatilag csak ETHAS banyaszat tudja megterhelni, hogy igazan melegedjen, alltalaban egy ket fokkal huvosebb jatekok alatt, mint a GPU (hisz a GPU maga felfuti.).EDIT; Nem figyeltem, mar megbeszeltetek, meg elozo oldalon voltam...
-
törölt tag
válasz
Walter_White #7593 üzenetére
Igen jogos a felvetésed. Asrock 56osoknál is mondták hogy vannak samsung memóriásak.
Ez a randomitás sajnos az Asus saját cover blokkja sem tudja kiküszöbölni ha hol így gyártják hol úgy.
Mondjad Skhizónak hogy megveszed tőle ha szétszedheted előtte)) Biztos dobna egy hátast.
De elvileg a GPU-Z revision sorából gépbe berakáskor már lehet tudni, esetleg bizonyos boltokban meg lehet kipróbálást kérni... vagy piacos móka.
A megnyugtató az csak a folyékony fém sík gpu lenne de erre azért van tapasztalat, keresni kell régi egy éves 56okat vizezve ott mit mutat egy év az 1 századmiliméterre mit hoz a napi 20-80 fok hőingás egy pasztánál.
A bányászok erre nem jók... -
törölt tag
válasz
Walter_White #7583 üzenetére
Ha rám hallgattál volna MSIvel vizezel.
REF cover block olcsóbb is. meg akkor folyékony fémezhetsz is ha síkba van. Na de sose hallgatsz rám -
Cyberboy42
senior tag
válasz
levon tojva a 100 fok, megy az úgy is. nálam is asus strix van és no para. nem kell annyit a számokat bámulni
mondjuk a vrm felett cseréltem a padot 2mm-re., de nálam nagyon el volt csúszva... és picit undervoltoltam---másoknak megy p7 akár 1050mV on is, de nekem 1130 a mininum a p7-re. a p6-ra meg még kevesebb... és máris nem fűtt annyira.
-
OgreImre
senior tag
válasz
-
OgreImre
senior tag
válasz
Walter_White #7577 üzenetére
Nem kevered? 100 fok az nem a VR Mem-hez tartozik? A HBM hőfok 50 körül alakul.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #7578 üzenetére
Unmolded-re talán nem ajánlott víz, szóval én elállnék. ha vizezni akarod, akkor molded verzió kell. Viszont az furcsa, hogy Samsung memós és unmolded. Amiről eddig olvasni lehetett az volt, hogy unmolded = hynix memó....érdekes
-
Kvg
senior tag
válasz
Walter_White #7574 üzenetére
Most márt ne add vissza, köv generácíónál olvasd a forúmot . Kb min 5x csak én leírtam ne ASUS t....
Nem olyan sok a 100 fok asszondják a többiek.Powercoror HBM GPU SOC 55 fok +-1 fok hogy én nagyobb ventiket használok. Máskor ha fórumot olvass mielőtt vásárolsz..
Asus Z97 C lapom van. Corsair 1200 as tápom monitorozása által látom hogy 4db 110 fokos érték van az alaplapon. Proci 30W eszik. -
korcsi
veterán
válasz
Walter_White #7574 üzenetére
Azt írtad korábban HBM 80-85 foj, VRM-ra írtad a 100+, de ASUS-nál gyárilag ez ilyen gyenge, kell rá 3mm-es pad és kész.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Walter_White #7571 üzenetére
miafrász? itt nme lett kitöltve az egész siliconnal? ez milyen kártya?
ha csak nem adják olcson, bizony nem kéne, a 100 fok az már a határ na. Ugyanakkor szerelgetni/mókolgatni bevállalnám, valami jó kis rézlapot oda, vagy mittudomén -
korcsi
veterán
válasz
Walter_White #7571 üzenetére
Unmolded GPU, 0,1mm-el magasabb mint a molded, és a HBM 40um-el alacsonyabb.
Az nem a memória feszültsége (1,35V), tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen a GPU feszültségen vált a memória órajelet.Próbáld meg az Overdriventool-t, fórumba találsz beállításokat, GPU függő a dolog én például picit engedtem az órajelből, így a feszültséget letekerhettem tisztességesen.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #7565 üzenetére
"a P7-et ott Én Kikapcsoltam"
Ezt hogy lehet ?
Amúgy szerintem próbáld meg alulfeszelni. Az alap 1.2V baromi sok még egy jobb hűtővel is. Nekem a Pulse így van most beállítva (1500-1540 között boostol 180-200W-os chip power mellett) és még framecap nélkül, full terhelésen is max. 85-90°C a hotspot:1600+ MHz-hez már több fesz kell és eléggé megugrik a fogyasztás + a Hotspot is 90°C fölött van úgyhogy nekem már annyit nem ért az a pár extra MHz, a Pulse hűtője ehhez szerintem kevés.
Szerk.: Jah Wattmant nem használom, ODN sokkal jobban paraméterezhető.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Walter_White #7517 üzenetére
Allitsd vissza a wattmant, es hasznald az ovedriventoolt, illetve gpuz helyett HWInfo64et. Hogyanra meg keress vissza a hozzaszolasaimra, vegig veseztuk, hogy mikepp mire hogy reagal.
De, ugy minden ujjoncnak:
VEGAn NINCSENEK FIX ERTEKEK!
Minden ertek, amit beallitasz egy utmutatas csak a GPUnak, amik szerint o megtalalja maganak az "idealis" allapotot, s mi ezt a fuggvenyt/gorbet finomhangljuk csak. Ennek az elonye, hogy igazan finoman be lehet allitani a kartyat minden terheles igenyhez, nem csak 1-2-3 opcio van, hanem a kartya szepen tudja amgat oda igazitani, ahol pl egy pszziansz szintu jatek terhelese van, es oda is, ahol mondjuk egy BFVultra4k terhelese, illetve a ketto kozott barhova. Hatrany, hogy igazan jol be legyenm allitva, rohadt sokat kell vele szoszolni. Viszont lehet csitelni, van itt par megosztott beallitas, azokat le lehet probalni, hogy mikepp fut nalad, s vagy jo lesz, vagy nem, s olaynkor utana tudsz igazitani. Fontos, hogy az elso ertek, ami alapjan leszabalyoz a kartya az TDP es vagy HotSpot. Ha a HotSpot elobb eri el a 85 fokot, akkor elkezd a kartya kicsit visszavenni, ha igy is eleri a 105ot mar nagyobb lepesekben vesz vissza, ha a TDP keretet eri el, akkor a kartya ugy varial a frekivel/fesszel, hogy beleferjen a TDPbe x masodperc atlagaban, de 100ms tartomanyban meg igy is produkal olyan kilengeseket, hogy a gatyad a foldon landol tole (220->450W+), de a vegeredmeny, 1000ms idore 220W lesz tovabbra is..
-
bencefica13
csendes tag
válasz
Nem vagyok szakértő, mert csak most kezdtem el használni a Wattman - Vega kombómat 1 hete, de szerintem az lesz a gond hogy a P6 órajel magasabban van, mint a P7 és ez zavar be.
-
törölt tag
válasz
De miért nagyobb a 6-os állapot mint a 7-es?
5-ösről nem tud felugrania 6-ra ezért soha nem megy a 7-re sem... -
AtHoS
nagyúr
válasz
Nem értek a wattman-hoz, de a GPU órajelnél a Dinamikus beállítás mit csinál? A feszültség kézire van téve az OK, GPU órajel is kézi kellene legyen vagy nem?
Amúgy meg a képből annyi kivehető, hogy a GPU 67 fokig melegedett, de sem a HotSpot sem a fogyasztás maximális értéke nem látszik, viszont ezek befolyásolhatják az órajel skálázódását, tehát akár okozhatják azt is, hogy megakadjon az órajel. No meg ugye arról sem írtál, hogy Freesync, Chill, FRTC hogyan volt beállítva a teszt alatt (OFF - KI kellene mindre)
Szerk.
Hopp, tényleg a P6-ot húztad ahogy a többiek írták. Ennek túl sok értelme nincs
-
törölt tag
válasz
Walter_White #7450 üzenetére
2400-on megjön a hangja bár ez inkább szélzaj, vannak ettől kellemetlenebb sivító hangúak is...
Az Asus az nem REF PCB remélem nem felejtetted el... -
Heroes fan
őstag
válasz
Walter_White #7450 üzenetére
Most csak egy picit ment lejjebb.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #7445 üzenetére
Hát, ez a Strix 3 ventis megoldása elég érdekes, (bele kell kukkantsak majd tüzetesebben a beállításokba), egyenlőre mintha épp indulna felszállásra egy utasszállító...65-70 fokig el sem indul, 70-75-ig úgy rákapcsol, hogy... Még a ref se süvített ennyire...
Vagy lehet el vagyok szokva a ventizajtól....
Viszont rengeteget változott az első refek óta a Vega teljesítménye, sokkal több FPS-re képes mint anno volt, ennek örülök.
Hamarosan víz is fog rákerülni, csak várom hátha karácsonyig lesz valamiféle akció akár EK-nál akár merlinnél... -
Raggie
őstag
válasz
Walter_White #6699 üzenetére
Nekem is Strix-em van, érintetlen matricával de s VRM javításkor én le fogom róla hajszárítózni szerintem. Legalábbis megpróbálom. Hozzáférhető helyen van, csak kicsit a backplate síkja alatt így majd óvatosan kell csinálni a leszedést.
-
korcsi
veterán
válasz
Walter_White #6697 üzenetére
Az egyiken van, de már lyukas. Garancia nélkül vettem, így "nyugodt szívvel" javítottam a VRM hűtését, a pasztázásra viszont érzékeny nagyon, mx4 nekem jobban bevállt, mert hígabb, kenhetőbb.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #6691 üzenetére
Hova lett a Threadripper1-ed az még ma is elég lenne
)
"Ha vizezni szeretném, akkor mind1 hogy melyiket választom a gyártók közül?"
MSi meg AsRockhoz jó a cover ha megvan a régi és még az Asushoz használhatsz vizes blokkot de drágábbat a sajátját. Minden 64 sík Samsungos már nyugi 56-nak meghagyák a másikat. -
varmi2
nagyúr
válasz
Walter_White #6691 üzenetére
A gyártóként más a nyák, így nem lehet feltenni a ref kártyákra gyártott fullcover blockot. Így nem mindegy, hogy mit veszel. Nézz ki egy blockot, és olyat vegyél ami benne van a kompatibilitási listájában.
-
rovtiv3
aktív tag
válasz
Walter_White #3739 üzenetére
" ...ja és mikor kikapcsol a VGA- csak és kizárólag a táp lekapcsolása és felkapcsolása után indul be"
Ez jellemzően táp probléma. A táp túláramvédelme működik így. Más esetről nem tudok. Időközben ránéztem a cuccaidra, az 1 KW-os Corsair nem indokolná ezt, csak ha a +12V-os ága többfelé van osztva, és az egyiket túlterheled, vagy megmakkant a táp. Épp te írtad néhány kommenttel ezelőtt, hogy az új Adrenalin megnövelte a kártya fogyasztását. Én megpróbálnám a régi driverrel, illetve kipróbálnék egy másik tápot. (Csak egy ötlet volt.)
-
törölt tag
válasz
Free rendszergazda jótanács
Ha nem változtat valaki semmin (nem húz HBM-et, GPU-t) nem tölt le új drivert és mégis szignifikáns változás van valamiben el kell gondolkoznia a win frissítés változtatott e valamit a gépén, ami ált automatikus és az emberek nem is foglalkoznak vele... -
Bossp
addikt
válasz
A Vega fura egy lény... Igazából ilyen RAM sávszéllel 100 MH/s-nek is kéne lennie. Fura mód a GPU órajel is hoz, nem sokat csak kicsit. pl most a 2db 1070-emnél totál alulfeszelve -500 Mhz en a gpuk ugyan annyit hoznak mint gyárin csak a ramot kell huzni, régi r9 390-en lejjebb is vehetted a ram frekit mert ugye 512 bites volt ott meg csak a gpu órajellel növeltél... De a Vegánál kiszámíthatatlan minden xD
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White #3737 üzenetére
Nálam bizony Adrenalin után kezdett hozzá ezekhez
és igen valamikor csinálta valamikor nem...
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White #3735 üzenetére
Nálam is csinált ilyeneket :=( de általában csak a driver állt le. Adrenalin ne mvalami stabil ilyen szempontból, rakd fel a régit úgy viszont nem megy a HBM 1200 kzelébe.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Walter_White #3543 üzenetére
Én ugyan most megint overdriventoolal állítom a Vegát, de a p6ot az esetek 99%ban nem állítom, illetve már csak akkor, amikor a teljesitmény görbét "rajzolom meg" a PowerPlayTablehez, amit aztán alapértelmezettnek adok be registryben, és utána az az alap default, amit minden beolvas, és onnan már csak a p7et átállítom. Teljesen jól működik, a kártya mindig a görbe magasabb pstatehez eső részére húz, sosem ragad be p6ba hiába magasabb az a beállítás. Szal felesleges vele vesződni, p7et lődd be.
Minden a képen:
Egyébként a képeden látszik egy hiba, ami amúgy is pofán vágja a p6-p7 statedet: HBM fesz 950. Ha oda nem írsz kisebbet, akkor sosem fog a vegád lemenni 810mv-ra. Sajnos nem egyértelmű, de a Vegán az nem a HBM feszt állítja, az mindig 1.356 V. Mindig. mint ahogy az sem, hogy IDLE (a 20MHz - p1state tartomáyban - low power mode) módban a kártya hajlamos 1.05v is adni a GPUnak, hiába tudod, hogy ennél sokkal lejjebb is megy, sajna azt a tartományt nem tudod állítani. (biztos lehet, ha eléggé megbütyköli az ember).
És még valami: úgy állítgasd, hogy a visszajelzett frekvencia mindig 900 MHz felett legyen, azalatt a kártya low power módban nyomul, ami szintén csak galibát okoz a feszültség állításnál. Általánosan 930MHz frekit célozz, akkor a legstabilabb, és akkor hajlamos a legkevésbé negatívan reagálni a kártya bányászás közben pl youtubozásra. Feszt is így add. Ha benyomod a bánya módot, és közben elhullik a kártya, adj 5-10 mv-al többet.
Egyébként ahogy nézem a képedet: volt a kép készítése előtt egy összeomlásod. Be van akadva a freki, és nem futtatsz semmit, ami terhelné. Ilyenkor 20-30-40 MHzeken kell lebzseljen a GPU és 167MHzen a HBM. Ilyenkor jön nagyon jól az OverDriveNTool azon képessége, hogy újra tudod indítani a kártyát, amikor visszaáll a PowerPlayTableben beállított értékekre. Nagyon ritkán ugyan hajlamos úgy beragadni a kártya, hogy csak egy rendes PC off segít, majd 10 sec on. De olyankkor aztán végképp rossz felé tapogatózol beállításokat illetően, amiket a kártya végképp nem tolerált.
-
M.T.
senior tag
válasz
Walter_White #3543 üzenetére
A P7 ugyan az mint a P6 ennyi erővel kiszedheted a P7et, amúgy sem jó ha a 2 megegyezik vmi bugrol olvastam evvel kapcsolatban.
-
Bossp
addikt
válasz
Walter_White #3540 üzenetére
Elméletileg semmi köze hozzá... Az eth profilomon 1100 el ment 800 mV-al is. az új driver óta kiakad az a profil...
-
Picco
addikt
válasz
Walter_White #3540 üzenetére
ez sima gaming vagy banyasz driverrel?
kuldesz a beallitasaidrol egy screenshotot legyszives? -
Bossp
addikt
válasz
Walter_White #3537 üzenetére
Miért kellene az 1100-as HBM-hez 1100 mV?
Procival milyen progival túrsz amúgy?
-
Zsoca_D
tag
válasz
Walter_White #3537 üzenetére
Bocs, hülyeséget kérdeztem. Ott van az aláírásban.
-
Hajdi
senior tag
válasz
Walter_White #3336 üzenetére
Nézd meg a procimat is azért!
Phenom II
-
törölt tag
válasz
Nem biztos az hogy bugos mondjuk 1150 es HBM et még nem is láttam. De neki nem mai a cpuja Power limit és alul fesz nélkül nem lehet értelmezni két értéket.
Csak a táblázat teljes sora értelmezhető együtt. Ha alulról indul a fesz a magas MHZeket is alacsony fesszel tartja és kevesebb Power, később éri el a limitet . -
válasz
Fesztol sok minden fugghet.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #3282 üzenetére
No a Superposition értékből látszik, hogy nem lesz itt probléma
Gratula
A 3Dmark-nál nagyon nincs rendben valami, így az eredményt is hagyd figyelmen kívül, nem lesz mérvadó
Más
Overclockersnél van készleten Nitro+ 64 és Asus Strix 64 igaz 800 fontos áron
[link]
Sapphire Nitro+ 56 pedig szintén van készleten 630 fontért [link] -
simlisgumis
tag
válasz
Walter_White #3274 üzenetére
Sajnos másik paszta kell ,nem a gyári, a gap pad ból a gyári egy .... ,na meg az EK backplate, és csodát fogsz látni!
Lehet hogy hülyeség de azokon a custom vizes vegákon amelyiken fent maradt a gyári backplate , mindnél magasak a hot spot fokok. Lehetséges az, hogy a backplate annyi hőt vezet el a túloldalon? Ellentétben a gyárival , pl az EK backplate zárt és rengeteg gap pad kerül arra a részre. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #3274 üzenetére
3Dmark-nál az invalid score-ra ha kattintasz milyen hibát írt?
Mikor beraktam a vega-t nekem is invalid score volt és teljesen le kellett gyalulnom a 3Dmark progit, majd letölteni ismét steam-ről. Ráadásul az így kapott pontszám is fals volt, mert újrarakás után kb. 600 GS-ponttal kevesebbet dobott
Nálam ez volt a 3Dmark hibaüzi: Unknown error.; problemId: 68030384
Kár, hogy nem látni végig a teszt futását csak a végét, de ebből is van ami anomáliás.
A SOC clock diagramja érdekes a képeden. Nálam végig 1107 MHz-el fut a tesztek alatt, csak a töltéseknél esik le. Nálad viszont az utolsó szakasz végén sem egyenletes és előtte pedig jóval alacsonyabb órajelen fut. Nálam úgy néz ki végig, ahogy a képen látható kezdő részen van az első beesésig. Persze a teszt váltásoknál nálam is van beesés, de utána ugyanoda ugrik vissza végig egyenes a diagram.Amit találtam SOC clock-ra, hogy nagyobbnak vagy egyenlőnek kell lennie, mint a HBM2 órajele [link]
Ha nem húzod csak 1050 MHz-re a HBM-et akkor változik valami?
Szerk.
Mondjuk Shkiz0-nál is ugyanúgy néz ki a diagram mint nálad, szóval lehet nincs jelentősége a SOC clock leesésének [link]
-
törölt tag
válasz
Walter_White #3270 üzenetére
Radin is múlik de ha túl húzod a csavart az se jó mert meghajlik és légbuborék lesz alatta ha nem húzod meg eléggé az se jó
A scoreval nincs bajod a 19 ezer pont nagyon szép csak a GS lehetne még több...
Simlisgumis itt 360 radival 36 fokot írt de 240 is 40 körül van. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #3270 üzenetére
Ha belenézel A táblázatba [link], akkor gyiku eredménye lehet mérvadó a számodra. Nála 1702...1752 @ 1200mV mellett volt 46 fokos a GPU és 25700 körüli GS pontot kapott 3Dmark alatt. Mondjuk a hőfok a Superposition alatti érték, de ott talán pár fokkal magasabb is, mint Firestrike-nál
szerk.
rupszi - nál 5 perc 1080p AA: off, Kombustor után 38 fok volt
3Dmark Basic verziója ingyen tölthető steam-ről és biztos, hogy a legújabb lesz fent belőle
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #3268 üzenetére
Valami ott nem kóser nálad. Vizes Vega64-nél P6 1668 MHz-hez 1150 mV van gyárilag beállítva, nálad meg 1645MHz mellé kell 1200 mV?
A FS GS ponton is látszik, hogy nem teljesít a kártya, hőfokok custom víz-hez nagyon rosszak, bár amúgy a teszthez rendben vannak. Biztos jó lett a pasztázás?
GPU-Z diagramon nem látszik downclockolás?
-
törölt tag
válasz
Walter_White #3031 üzenetére
Hú mekkora géped van Walter, vannak pesti lakások amik ekkorák
HWinfo-t kapcsold ki mert bugos, GPU Z-ből a legfrisebb
és miután firestrike lefutott egyből nyomj rá a GPU Z-re mert így konkrétan szinte semmi nem látszik abból mennyire tartja a GPU-d a beállított frekit. De abból az egy centis részből amit látunk is az tűnne ki hogy nem tartja.
HBM 1100-hez képest nagyon szépek a hőmérsékleteid De Power limit +50%-ot bekapcsoltál Te ? Meg mondjuk alulfeszelni 1050-1200 se ártana.
Első blikkre azt mondanám mintha valami háttérfolyamat (vírusirtó , torrent)
vagy a fesz hiánya nagyon korlátozná a mérést,
Egyediből nem szokta valami visszavágni Balancedbe a wattman Módodat ? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Ha ez vízzel volt, akkor hőfokok nagyon rendben vannak
FS pontszámok....hát...inkább nem írok rá semmit, mivel nem ismertek a beállítások, így akár adott esetben még jó is lehet
Amúgy HWinfo-ból jó ideje 3.70-es a legújabb verzsön, szóval lehet megoldottak némi problémát időközben, amivel esetleg szembesültél, bár én is problémákat tapasztaltam HWinfo használata közben, így hanyagolom is azóta (ergo nem néztem hogy viselkedik a rendszer a 3.70-es verzióval)
Bakker, 2 soros tálca quick launchal kiegészítve...ilyet sem láttam régóta
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Tedd fel a legfrissebb HWInfo-t. Sajnos a VEGAával még nem egészen működik együtt, az alacsony szintű infók lekérésekor bebugol a driver, és csak akkor tér vissza, ha teljesen offolod a gépet egy x időre. Ez azt jelenti, hogy a VRM infókat nem fogod tudni alapértelmezetten lekérni a frissebbel, de nem is fog anomáliázni.
Egyébként, ha nem rendszerindításkor indul a HWInfo, akkor legtöbbször működött nekem rendesen.
Egyébként húzd le a feszt KB ilyenre játékhoz:
Nekem mégegyszer szét kell szednem ahhoz, hogy most érdemben maxon fusson a hűtés, de még igy is több a Graphics Scoreom:
-
hajbel
addikt
válasz
Walter_White #2866 üzenetére
Ráadásul csak 2 év gar. van rá, a ref 3-al szemben
Más: Használjátok a Chillt? Kinél, hogy működik, ha igen?
-
válasz
Walter_White #2866 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Walter_White #2674 üzenetére
Viz nélkül? Bátor...
-
simlisgumis
tag
válasz
Walter_White #2660 üzenetére
Ha kell,és érdekel, na meg a közelben vagy akkor tudok adni egy kis macipadot maradt még valamennyi.
-
simlisgumis
tag
válasz
Kell a hátlap! Ahol a gyári nyitott ott az EK zárt és elég sok pad megy a chip hátoldalán a nyákra.És érdemes nem az EK padokkal összerakni! Én is meglepődtem hogy mennyire felmelegszik a hátlap,sok hőt elvezet az is.
[link] -
törölt tag
válasz
Walter_White #2662 üzenetére
Nalam unmolted a chip, nem sok hatrany latszik ebbol. Hatlap opcionalis, kozmetika is illetve azon az oldalon is segit elhordani a hotermelest, par fokot nyerhetsz vele.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Leginkább kozmetika, legalábbis nekem úgy tűnik, köze nem sok van a hűtéshez. De nézd meg te is a képet, ahol megvan fordítva, egy két alkatrész helyén be van marva, gondolom, hogy ne érjen hozzá, de nem látok hűtőfelületet.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #2657 üzenetére
Lehet nem kell bele viz de azért ugy is probáld meg hogy van benne
Láttátok az OCUK Vega kinálatát érdemes ránézni Ennyi -
törölt tag
válasz
Walter_White #2654 üzenetére
Gyerunk Walter Te leszel itt a csucsragadozo
AtHoS ez a lényeg ami minket érint
A Vega 20 pedig annyiban más a Vega 10-től, hogy kap natív DP-t, duplázzák a memóriabuszt, illetve kap PCI Express 4.0-s vezérlőt. Nyilván ez át fogja venni a Vega 10 helyét, csak felezett memóriabusszal, mert nincs értelme kétféle, rendkívül hasonló lapkát gyártani. By ABUA Vega 20 mindigis be volt tervezve 12 es csikszélességen az hogy KYLE mirol beszélget emberekkel egy dolog
szurjetek rá KYLE nevére találgatosba és megértitek ki oA képen egy Morpheus 2 MOD
-
odorgg
addikt
válasz
Walter_White #2590 üzenetére
A többi csavar nem kell.
A gyári hátlap felszereléséhez, szerintem a gyári csavarokat használtam, mert oda süllyesztett fejüek kellenek. Az Ek csavarjai meg ugye nem azok. -
ktg3
őstag
válasz
Walter_White #2575 üzenetére
Azóta 155 lett és nincs is készleten.
Kíváncsi vagyok mi lesz. Popcorn bekészítve. -
válasz
Walter_White #2452 üzenetére
Ha valakinek érthetetlen módon felmennek a hőfokok Vegán, akkor figyelmébe ajánlom az alábbi esetet:
https://www.dropbox.com/s/m4zia8fbirnrqa0/20171117_213236.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ne7tpb7y521966p/20171117_213240.jpg?dl=0A Vaporchamberre szarul lett felforrasztva gyárilag a hűtőborda és a felület kb 1-2%-án érintkezett, mert forrasztás közben a gáz felfújta a rézpárnát és a borda lelökődött még mielőtt az ón megszilárdult volna.
A tünet az volt, hogy pillanatok alatt felment a HBM és a hotspot 90fok körülre.Gariból visszadobták, hogy a kártyának nincs baja....
Mondom na akkor hadd ném.Megjavítottam, leforrasztottam a bordát a rézpárnáról, visszaegyengettem a deformációt és visszaforrasztottam rá a bordát.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #2455 üzenetére
Hűha, az már tényleg sok.
Úgy látszik akkor hogy ha a GPU és a HBM is húzva van azt már nem bírják a 64esek.
Ahhoz egyedi hűtés kell, de ettől függetlenül érdemes próbálkoznod az alulfeszeléssel meg egy legalább 20 power limittel csak akkor HBMet nem érdemes 1000 fölé vinned.
Amúgy ilyenkor thermal limit elérésnél vagy drver összeomláskor visszapakolja balancedre azért megy tovább.
Gondolkoztam hogy a bányász beállításoknál miért bírhatja az 1100-at a a HBM, de ott a GPU alacsony frekin megy és ha tényleg a T pontban van a hotspot az logikus ha ezt a 108 fokot már nem bírja ha 3 felől fűtik fel. -
törölt tag
válasz
Az a GPU Z az nagyon nem értelmezhető dolgokat ,mutat.
Hát igen a főpontod az elég sok I5-höz képest))
Walter_White egy beállítást kipróbálnál a kedvemért ?
Egyedi:
HBM :1100 vagy amennyit tud maxon
GPU autóra (Ne szabályozd se a feszt se a frekit)
Hőmérséklet 80-75
Áramfelvételi korlát +50%
Venti alapon (400-2400)
Így mit mutat a Firestirke 1,1 ben a GS pontod ?
Meg a GPU, a hotspot és a HBM hőmérséklet. -
X Factor
addikt
válasz
p6 p7 state-nek néz meg egy 1040mV-1070mV beállÍtást.
-
Picco
addikt
válasz
Walter_White #2432 üzenetére
Gratula! Huuu, eddig nem is neztem a konfigod. Tok szivesen osszemernek egy 7700k/tr/Z820-t jatekokban es profi progikban szakmai kivancsisagbol.
ModFF
-
struszi
aktív tag
válasz
Gratulálok én is!
Egyre többen vagyunk.
-
Apucy01
őstag
válasz
grat!! TR és VEGA!!! Paks 3
van ott erőőő
-
füles_
őstag
válasz
Grat!
Nagyon durva lesz ez a TR + Vega kombó. -
törölt tag
válasz
Akkor nem tetszenek neked se a Custom árak
Rajta van szlovákul hogy Budapest
Használd egészséggel ha túl gyors vegyél vissza rajta
Azt hittem hirtelen hogy AlphaCool-os vizet is vettél rá. -
törölt tag
válasz
Walter_White #2375 üzenetére
Aki ilyenre kepes az mar barmire, egy 1600-as Titaniumot neki es csoki
Belevagnek egy ilyet aztan gond letudva, most csak egy 1200-as P2 van, ezzel is be mernem vallalni
Meg barmi megeshet, egy Vega szenne huzva meg belefer a keretbe, meg maradna is pici, bar a konnektor a falban lehet leolvadna
-
X Factor
addikt
válasz
Walter_White #2375 üzenetére
1kw elég. Bár ha már összerak egy ilyen konfigot az ember, már nem azon az 1.2kw-os tápon fog múlni.
Habár a többkártyás setupoknak túl sok értelme ma már nincs. Vagy nem támogatja a játék, vagy ha igen, akkor meg a frametime-k szarok.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #2335 üzenetére
A linken lévő linken
pedig 112 fokos és visszavette az órajelet. Lehet 106-tól magasabban van a határhőfok....
simlisgumis
Oda "black plate" kell [link] -
varmi2
nagyúr
válasz
Walter_White #2335 üzenetére
Jól gondolom, hogy szerencsésebb megoldás a moltidos gpu, ha hűtő csere lesz később?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Walter_White #2330 üzenetére
A gpu-z azt írja az én shapphire rx vega56-omra, hogy samsung ramos, akkor tuti az egybe gpu-s van? a variant1?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Walter_White #2328 üzenetére
Úgy látszik nem elég "csak" linkelni
"Némi teszt után észrevettem, hogy a kártya leállt, habár a GPU hőmérséklete jóval 50 ° C alatt maradt. A rendszerem többi részét az OC nélkül próbáltam tesztelni a stabilitás érdekében......Némi problémamegoldás után úgy találtam, hogy a GPU hotspotja meghaladja a 100 ° C-ot.........Úgy vélem, hogy a termikus szonda közvetlenül a GPU és a HBM chipek közötti T csomóponton fekszik, ami korábban nem volt lefedve - ezért teljesen lezártam a csomagolást folyékony fémben"
odorgg
Akkor marad a meghúzási erő...vagy amire rátapintottál....fene tudja, de engem azért bactatna, főleg, ha ref hűtés mellett nem volt ilyen magas a Hotspot hőmérséklete hasonló terhelésnél
-
X Factor
addikt
válasz
Walter_White #2328 üzenetére
Hát a chip legmelegebb pontját takarja, ami az eddigi tapasztalatok alapján mindig a T elágazás. Lehet h. ott ahol egybe van öntve az epoxi nem annyira vezeti a hőt, mint amikor telibe van a rés is pasztázva.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #2262 üzenetére
Pl nekem most egy HD6450-es kartya van a lapomba es az ha a fejem tetejere allok akkor se uzemel 2.0-n hiaba a kartya tudja, csak 1.1-es verzio elerheto 16x-en. Ott is valoszinuleg kartyabios lap bios inkompatobilitas lesz.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #2244 üzenetére
Walter_White Téged ez nem fog érinteni Te 64 et veszel
Ugye azt írja hogy:
Conversely, the interposer is extremely thin and fragile. This is likely why AMD warns its partners to be careful when cleaning out thermal paste, as seen below.
Ezzel szemben az interposer rendkívül vékony és törékeny. Ez valószínűleg amiért AMD figyelmezteti partnereit legyenek óvatosak a termikus paszta tisztításakor, amint az az alábbiakban látható.
A 4 BearGryllsPepe féle túlélő tanács:
1. Használj pasztát az Unmoltednél ha nem vagy biztos kezű ne töröld ki a pasztát a résből, de ha kitörölted mindenképpen pasztázd be azt is !
2. Ha Molted-ed van főleg a 64 esekenél reális és folyékony fémet teszel rá :
Használd azt a kék fóliát amit már mutattam ha mégse használod vágj ki egy papírt a gpu méretű lyukkal és úgy pasztázz hogy ne fröcsögjön szanaszét
3. Gépészeti aranyszabály , Mindig keresztben húzzuk meg a csavarokat amit a statkai feszültség miatt találtak ki de itt az egyik oldal alacsonyabb lehet beszivatod magad ha egyik oldalt húzod meg és emiatt nem fekszik fel rendesen.
4. Mindig azonnal ellenőrizz GPU Z-vel hőfokot hogy a gond azonnal kiderüljön.. -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #2243 üzenetére
Annyira azért nem tudok angolul, bocsánat, "To achieve a similar heat curve under load for both packages, we had to apply a slightly higher contact pressure for the lower package (between approx. 0.05 and 0.1Nm more). This could be problematic on some cards; many manufacturers include thread-stops to prevent over-turning, resulting in insufficient pressure when the screws reach their limits." itt azt irja a cikkben, hogy nagyobb nyomást kellett alkalmazni, ez a nyomás akkor a csavarok erősebb ráhúzásával érhető el?
-
struszi
aktív tag
válasz
Walter_White #2232 üzenetére
Sima A4-es papírból téptem egy darabot. Azzal alámentem miközben melegítettem. Végül ráragasztottam egy elhasznált matrica papírjára. Tapad mint az állat.
Piszok sok volt rajta pasztából és a réz hűtő talpa pedig elég silány felületű. Nem csoda, hogy nem bírt vele szerencsétlen hűtés. Ha ezt hagynám akkor políroznám, de nemsokára beköltözik morpheus testvér.
-
odorgg
addikt
válasz
Walter_White #2181 üzenetére
Ezt már sosem tudjuk meg. Olyanba is futottam bele, hogy ref hűtővel volt kép, másik hűtővel nem.
De a legvicessebb amivel találkoztam, az egy 7970 volt, ami 20 fok szoba hőmérséklet alatt nem adott képet, felette viszont ment gond nélkül. -
TTomax
félisten
válasz
Walter_White #2156 üzenetére
Igen,nekem van itthon mindkettö a Kryonaut jóval "sürübb" igy (ha van) jobban elfedi a magasságdifi.Meg persze egyébként jobb paszta,jóval jobb a hövezetö képessége mint az MX4nek,persze drágább is de valamit valamiért.
-
TTomax
félisten
válasz
Walter_White #2147 üzenetére
Én nem MX4et raknál alá,hanem inkább Thermal Grizzly-t.
-
gaben88
őstag
válasz
Ha vizezed (szétszeded a kártyát), akkor bukod a garit, nem?
-
törölt tag
válasz
Nem fogod eszrevenni a kulonbseget, a blokk felfekszik mindre, felpasztazod, ra a blokk, es szepen rahuzod a csavarokat. Arra figyelj oda hogy legyen rendes keringes a rendszerben, nalam a pumpa a GPU homerseklet fugvenyeben gyorsit/lassit.
-
struszi
aktív tag
válasz
Walter_White #2044 üzenetére
Akkor frankón lejön a matrica?
-
törölt tag
válasz
Walter_White #2017 üzenetére
Valter ha elolvastad ezt akkor képbe kerültél #1901
Röviden a táblázatból mondom a példát amit láttál.
Igen a a flesselés egy közepes húzásnak felel meg amit beállításokkal is tudsz pótolni kivéve a HBM feszt aminél 64 es esetén többel dolgozhatsz. Nézzük ezt egy példán át.
Betettem nyomtam egy alapértelmezettet és mértem 20 ezer. Ez az a teljesítmény ami a stock vs bencsekbe kimegy az 56-ról. Struszi (64 silver) is mért velem egy alapértelmezettet ez neki 22 ezer meg az apró, kb ennyi lenne neked is -3% a shaderből adódóan. Nekem 23 ezerig ment fel (flesselés nélkül ), 64-en 24 ezerig.
Mivel látod hogy 1000 fölött 1100 max már melegszik a HBM ezért az én véleményem az hogy ha ide fel akarod vinni már illene hűteni (morfeusz víz , kraken bármi). és kb 25-26 ezer a vége vízzel a GS pontba.
Kinek mi a sok és mi kell, ez az élettér már a 64- eseké. -
awexco
őstag
válasz
Walter_White #2015 üzenetére
Vizes ref modelnek tűnik
-
törölt tag
válasz
Walter_White #1525 üzenetére
Nincs igazan CrossFire tamogatas hogy legyen ertelme a 2 kartyas rendszernek, mindket gyarto elengedte mar azt, biztos jol nez ki meg csicsa, par jatekban van es lesz tamogatas, de egyre kevesbe. Legalabbis ez a dolgok jelenlegi allasa.
Vizezni a ref kartyakat tudod biztosan, barmelyik gyartoet lehet, mindegyiken van matrica. Annak leszedesere vannak trukkok, nezz szet youtube-on.
-
M.T.
senior tag
válasz
Walter_White #483 üzenetére
Kulonbozo beallitasok, lehetosegek vannak.
[link] -
törölt tag
válasz
Walter_White #289 üzenetére
Vagy eladod az 1000-est es veszel egy nagyobbat, 1500-assal nem lehet melleloni
Nem mertem fogyasztast szoval errol nem tudok nyilatkozni.
-
Kristof93
senior tag
válasz
Walter_White #257 üzenetére
Ha beallitasz egy 400w alatti power limitet el fog menni, de hosszu tavon lehet nem jaratnam igy.
-
törölt tag
válasz
Walter_White #257 üzenetére
Én is szeretnék gratulálni igazi PIONYÍROK vagytok !!!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a testvérvárosunkat
OCUK VEGA Topic Első oldalán töltik fel a kártyákhoz tartozó teszteket !
És innen két kép ami hát nem csúnya
Ha láttok akciót valahol akkor osszátok meg a szobánWalter_White: AZ első, és egyetlen
driverben a crossfire még nem működik. System Power 525W Turbo Mod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest