- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
panses
aktív tag
válasz
tonermagus #786 üzenetére
Szia!
Hol vetted és mennyiért? Én is ilyet keresek! -
ViSAS
senior tag
válasz
tonermagus #796 üzenetére
A hőfokok milyenek?
-
M@rdel
őstag
válasz
Kösz! Itt nincs nagy különbség a sima 380 képest.
Fire strike-t futtatnál!? -
belaazallat
addikt
válasz
Többet vártam volna:
Szerk: Másikkal teszteltem.
-
tonermagus
aktív tag
Na nekem ennyi lett..
Még nemigen volt időm letesztelni, de Far Cry 4 alatt nem sok változás van az R9 270-hez képest.
De gondolom másik játéknál előjön az előnyja, és van egy kis ciripelése
-
kabibara27
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
üdv
-
cl.aci
aktív tag
Szia.
A drivert ujra raktad, vagy csak a kártyát cserélted ki, és had menjen? Estleg a driver ujrarakásakor futtatál DDU-t, a régi kártyáa maradékai bekeverhetnek, probálj meg egy bios resetet vagy frisítést, másnál ez megoldotta a kártyával kapcsolatos anomáliákat. Aida strestest nem a leghatékonyabb, vagy IBT vagy Prime95 meg egy Furmark egyszerre, ez biztos leizzasztja a rendeszert(tapasztalat, prime 95 14 Gb mem használattal és furmark egyszerre rendesen megdolgozztatta szegény gépemet
)
Táp milyen márka, ha valami Tesco gazdaságos akkor hiábba 600 W-os az egy ágon leadott teljesítmény lehet kevés a kártyának, esetleg ha tudod probáld ki úgy, hogy a kártya egyik 6-os csatijára átalakítoval a molexekröl adsz áramot. -
B@B
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket...a napokban lecseréltem szeretett R7 260X kártyámat egy Sapphire r9 380-as karira, zsír új, ha minden igaz. Tesztelgettem kicsit, és van egy problémája, ami Battlefield 4-nél, a Daying Light-nál és a PVZ Garden WF-nél jön elő (eddig...). A játék közben teljesen random megfagy a kép, az egész gép megáll (a num lock-se reagál, onnan tudom...). A hibanaplóba nincs hibakód, aida64-es stressz teszten, több mint 2 órás nyúzás után is 54 Celsius fok, és nem jelez problémát... Valakinek valami ötlet?
Config:
Asus Formula V
Sapphire r9 380
amd fx-6300 Black edition 4ghz
2x4 Gb Corsair Vengeance Ram 1866Mhz
500 Gb Toshiba sata3
600W ATX power supply -
ViSAS
senior tag
válasz
A teszteket én is szívesen várom, ugyanez a kiszemeltem jelenleg.
-
M@rdel
őstag
válasz
tonermagus #789 üzenetére
Szívesen látunk majd eredményeket!
A proci csak egyes benchekben korlátoz, amúgy teljesen elég. -
lacus83
senior tag
válasz
tonermagus #789 üzenetére
Elèg az neki.
Persze ha nagy bechmark eredményeket akarsz egy jobb I7 kell,de ha nem akkor csak azért ne cseréld a cput -
tonermagus
aktív tag
Zsíííír, köszi a tippeket!
Na majd jól letesztelem... Nem lesz valami nagy eredmény, mert csak egy szerény I5 3570-es proci dübörög mellette (egyenlőre
)
-
Egzee
őstag
válasz
Nem is lesz bajod vele és igen létezik. 2xmolex-1x8pin kialakításban.
Nnnorman: én kivágnám simán a tápnak a lyukat oldalt és, hogy esztétikus legyen, rácsavartné egy 12-14cmes ventirácsot.
-
lacus83
senior tag
válasz
Létezik igen
Kb pár száz forintból kijön.Sima nem harisnyázott,bármely számtech boltban kapsz szerintem.
Nem lesz gond a táppal, főleg ha igy átalakitóval adod neki.De ha egy mód van rá ne egy ágon csatlakozz rá.
Gratulálok a karihoz.
Várjuk a beszámolót. -
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Ma megérkezett a Gigabyte R9 380X -em... Öröm boldogság van, de ahogy nézem ezen 1 db 8 pin-es csatlakozó bement van. A tápegységemen csak 1 db 6 pin-es kimenet van. Hogy tudom ezt megoldani ?
Létezik Molex->8 pin átalakító?
egy régebbi típusú 500W-os Chieftec tápegységem van. Ha nem muszáj nem akarnám lecserélni. Eddig egy R9 270 ment róla, semmi gond nem volt vele...
-
lacus83
senior tag
Sapphireon tuti hűtött minden.
Msi is jó lehet, kinek mi a szimpi.
Árban úgy nézem most igencsak egyforma mind 2ő.
Ha számít a gar Msi + 1 év.
De szerintem 2 éven belül nem sokat fog érni egyik sem,sajnos.
Én azért vettem Sapphiret mert akkor olcsón jött 70 k.
Az biztos ha hűt van hangja, de gyorsan le is nyomja a hőmérsékletet és 65 nél többet nem láttam még tőle.Persze jól szellőző házban van 4 ventivel.
De nem biztos van is rá igénye, 280 Asusnak volt,azért tettem bele annyit meg cseréltem is a régi házat a jelenlegire.
Sapphire Idle 40 fok. Be se kapcsol 47 ig a hűtő.
Szerintem jól jársz a Sapphirerral,de Msi sem lehet rossz vétel,de azt nem ismerem. -
Fehercsoki
aktív tag
válasz
kabibara27 #782 üzenetére
Van rajta backplate, sőt még inplate is, 3 év gari miatt mindenképpen az MSI az értékállóbb. Benchmarkok alapján az MSI picit jobban tuningolható, én csak akkor venném MSI helyett a Sapphiret, ha az számottevően olcsóbb.(főleg a gari miatt)
-
daehun
tag
válasz
kabibara27 #782 üzenetére
MSI verziónál úgy láttam a VRM-t csak levegő hűti Sapphireral ellentétben. MSI-nél +1 év garanciát kapsz.
Hogy mi neked a fontosabb azt neked kell mérlegelned, de kb. a két legjobb verzió között válogatsz, így bármelyikkel elégedett leszel. Backplate szerintem mindegyik MSI-n van (Gaming szériából legalábbis).
-
kabibara27
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy az MSI-ben:[link]
ez a tipus back plate-s változat?
Vagy itt is van kétféle tipus mint a Sapphire-nél a
R9 380 NITRO 4GB GDDR5 with Back Plate (11242-13-20G) és a 11242-07-20G.Az MSI oldalán mondjuk Én nem láttam, de ez nem jelenti azt, hogy nem létezik.
Illetve egy másik kérdés, ha az MSI MSI R9 380 GAMING 4G R9 380 4GB GDDR5 PCIE és a Sapphire R9 380 NITRO 4GB GDDR5 with Back Plate 11242-13-20G egy árban van. Kb. 74E Ft, akkor melyik a jobb és értékállóbb?
Előre is köszi.
-
ViSAS
senior tag
válasz
nnnorman #777 üzenetére
Ventik elhelyezése:
Elöl lévőek: Házba szívja a hideg levegőt.
Hátsó: Házból kiszívja a meleg levegőt.
Felső: Házból kiszívja a meleg levegőt.Szerintem fektess be egy új házba. Én nem támogatom, hogy a ház oldalára lyukakat vágass a tápnak. Kegyetlenül tele fogja magát szívni porral. Olcsón kapni olyan házakat, amelyeknek alul van kivágás a táp ventijének és porszűrő is van hozzá.
-
nnnorman
csendes tag
1
-
nnnorman
csendes tag
A gond csak azzal van h egy lian li pc-v354 házban van ahol, a táp (fsp hyperm 500w) közvetlenül a VGA-ról szívja be a levegőt. Az első tesztek alatt folyton összeonlott a rendszer....
Aztán Bios frissítés + oldal lekap + tápot kifelé fordít és már nem jelentkeztek többet a probléma. Így viszont nem az igazi a felhasználói élmény...
(Picit nagyobb a zaj+kék led stb) Fontos szempont az esztétika
Kb 10 éve laptoppal zúzok, tehát nincs tapasztalatom a korábbi konfigokkal/hőmérsékletekkel. Esetleg tipp... hol lehet az alu oldallapra szellőző nyílásokat vágatni a tápnak (nem szívesen barmolnám szét a ház oldalát otthon)?
+1 Noob kérdés:
Jelenleg 4 venti van a házban:
- két 12cm lianli elől( nem túl acélosak) szívja a levegőt
- egy 12cm AC tolja kifelé hátul
- egy 14cm AC szívja felülről (ez a leghangosabb elem a gépben) Képen látható!
Korábban azt hittem, így rendben lesz a szellőzés de az adataimat látva... nem tűnik túl hatékonynak. Cseréljem ki a 14 cm-es ventit h kifelé tolja a meleg levegőt?
Köszi!
-
M@rdel
őstag
válasz
nnnorman #773 üzenetére
Szia,
A hőfokot betudod állítani a catalyst/crimson -ban, a globális overdrive -nál.
Ha lesz időd futtass már egy 3dmark fire strike -t, olyan 9400 graphics score kellene kapni ha minden igaz.
#771) lacus83 Naná, hogy kipróbálja az ember, hogy mit megy!
Még ha később nem is használja! -
nnnorman
csendes tag
Sziasztok,
Giga R9 380x alap órajelen ezt az eredményt produkálta. Sajnos mint kiderült nem a legjobb a házam szellőzése... Ezért levett oldallal jöttek ezek az eredmények feltéve az oldallapot 76 fokig is felment.
Megerősíthetem, hogy szükséges az asrock alaplaphoz (b150m-pro4) a biosfrissítés... Amíg ez meg nem történt addig kidobott a furmark stb.
Remélem segített valakinek.
Üdv:
-
lacus83
senior tag
És most melyik sarokba kellene ..... csinálnom :?
Semmi kekeckedés nincs,ami igaz az igaz.
Egy ilyen vga mellé felesleges egy k proci vagy egy I7 is.Általánosságban ezért jönnek ide userek mert valszeg nem tudják eldönteni vegyék e vagy ne a 380at.
Én személy szerint jobban hiszek annak aki használ is olyan terméket amit venni akarok.
Mint annak aki globális oldalak tesztjeit linkelgeti.Pl ezért hasznos ha leírja az ember b@mmeg nem kell tuning megy az anélkül is,de ha akarod van benne lehetőség.
Mert felmerül sokszor az a kérdés "húzni lehet":?Béke
u.i:
Mindenki azt ír amit akar,max a mod eldönti marad e.
-
-
Milan7
újonc
Sziasztok!
valakinel csinal ilyet a monitor hogy egy pillanatra elsötetül es utana visszajön ?
netezes illetve film közbe csinalja csak, jatek közbe sose.gepem: Amd fx 8350
970A SLI Krait Edition
Thermaltake Hamburg 530W
2*8gb hyper x fury 1866mhz
Gigabyte r9 380 4gb windforce -
lacus83
senior tag
Az X az a lélektani határ amely már nem biztos ér annyit mint amit hoz.
Ezzel a sima OC Nitroval sincs gond,van ahol pl teljesen lényegtelen húzva vagy nem húzva van,több fps nem lesz tőle.
Amúgy nem vagyok egy ilyen "bányász" ember,de mivel új kari így megnéztem mi a vége.
A vége alatt értem nem csak azt hogy Ok lefut a 3D mark,a Valey vagy a Furmark,hanem hogy játék alatt is stabil legyen.
Az meg,hogy melyik 380 mennyit bír nem tipus függő.
Attól függ milyen chipek kerültek rá.De mivel tucat cucc,fene se tudja,meg soha nem is fogjuk tudni.Minden esetre van benne tartalék,ha kell.
Alapon tudom mire elég,ha meg kell majd valahova a + tudom mennyit bír.Valey 1600ban mint mondtam már,jelenleg nincs FHD,3D mark alap beállítás.Perfomance teszt 720p.Ha lesz FHD megjelenítőm lesz mihez tartani.
-
M@rdel
őstag
Szia!
Csak UEFI és non UEFI bios választó.
Itt írnak róla. -
panses
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem , megérett a cserére a jó öreg 6950-em!
380-as érdekelne, de szemezgetek a 380X-el is. Két gyártó terméke jöhet szóba a mérethiány miatt. Gigabyte, ennek az ára jó, és Sapphire, ez meg dual bios-os és nagy rajongója vagyok a márkának...Azt nem tudom, hogy minek van a Sapphireon dual bios?! A 6950-en a shader unlock miatt jól jött, de ezeken a kártyákon lehet nyúlkálni a biosban? Van valami értelme? Próbálta már valaki? Természetesen a nem X-es verziók esetében kérdem...
-
M@rdel
őstag
-
lacus83
senior tag
Az én kapcsolatom az R9 380 OC Blackplate Nitroval (1010/1450) nem rég kezdődött,de elég hosszú és bonyolult volt az első randi előtti időszak
Végül meglettVegyesek az érzéseim,tesztben (3D Mark) többet vártam de viszont játékban nem vettem észre lassulást,akadást.Ez eddig csak AC Syndicate de ott jól is jön a 4Gb ram.
Be is lőtte magát automatikusan nagyon magas grafikára.Viszonyítási alapom R9 280hoz van mivel az volt előtte,384bit vs 256bit ide vagy oda.
Egy színt a kettő.De viszont:
380 javára a kevesebb fogyasztás,idle 40 fok,42-45 fokig be se kapcsolnak a ventik.
Több óra játék után is csak 55-60 fok közötti a hőmérségletek.
Jelenleg nincs FHD képes monitorom csak 1600*900.
De 3D mark standard alap beállítása csak 1280*768 szóval ez nem is befolyásolta a mért eredményeket.
Hosszabb távon eldől,de így elsőre nem olyan rossz ez.
Kapott egy kis OCn felüli OCt,de itt a vége.Többet nem bír. -
lsc
nagyúr
válasz
tonermagus #758 üzenetére
Körbenéznék itt [link] is.
-
tonermagus
aktív tag
Sajna a 380X-ről lecsúsztam, így marad ez a 3 db:
- MSI Gaming
- MSI Armor 2X
- GigabyteTi melyiket vennétek, és miért? Nekem ár alapján ez az Armor 2X a szimpi
-
lsc
nagyúr
válasz
tonermagus #754 üzenetére
Annyit megérhet az x, táp miatt nincs gond, minimális a fogyasztásnövekedés.
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
A 380 és a 380X között mekkora teljesítménybeli eltérés van? Kb. 5.000 Ft-al drágábban tudnék egy X-eset.
Megér ennyit?Tápszükséglet változik a két verzió között?
-
cl.aci
aktív tag
válasz
csiszi07 #750 üzenetére
Szia, esetleg probáld meg kiveni a kártyát és visszateni, valamint utána egy bios resetet csinálni, ha jól emlékszem már valahol volt ilyen probléma egy asrok lappal és a 380-al, esetleg nézd meg a régebbi hszeket, hátha ott le van írva mi oldotta meg a problémát.
Más, valakinek már csinált olyat ez a csodálatos Crimson driver, hogy a bejelentkező képernyön az egár helyett egy kb 1,5x1,5-es fehér alapon érdekes pötyös négyzet jelent meg, amialatt a kép inverznek látszot?
-
csiszi07
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Sapphire Dual-X R9 380 kártyát.
Az istenért nem indul el vele a windows 7 bootolás végén 64 bitesnél fekete majd szürke majd ismét fekete képernyő és úgy marad. 32-bites win7 -nél szintén a bootolás végén fekete képernyőn pár másodpercig előjön a az egér kurzor majd eltűnik ez ismétlődik. Előtte egy Gigabyte HD7780 volt benne. A tápot is azért cseréltem ma mert azt hittem talán kevés az 500W.
Adva van a következő konfiguráció:
Asrock 970 extreme edition4, AMD FX-6100 3,3 Mhz, 2x4GB RAM, ZALAMAN 500W táp (most már ZALMAN 650W)
Xp-re bootolva betölt az op rendszer de kiírja, hogy a VGA nem működik megfelelően de ennek ellenére full Hd-ig fel lehet tenni a felbontást
Valakinek valami ötlet?
-
lacus83
senior tag
Valószínűleg nálam se fog többet menni a Nitro Nah de majd kiderül
Nem olyan rossz ez a 380 széria.
Új crimson drivert használ valaki?
Én azert a max végét megnézem majd mit lehet rajta húzni.
Az is érdekes lehet még.
De ami igazan sokat mondhat még az a 3D mark vagy csak egy firestrike -
lacus83
senior tag
válasz
Dj_Tiesto #743 üzenetére
Valey tesztet csak simán állítsátok extrém hd ba
Igy constum beállításokkal bármi lehet.
A te esetedben még mindig keveslem a pont számokat
Egy sima 280 szintet hozni kéne neki
Sajnos én hétfőn kapok karit, eredményeim meg csak kedden lesznek
Ugyan ezen Nitro verzióm lesz nekem is
Nálad még közre játszhat az az X4 CPU. -
-
Tubica
senior tag
válasz
Thunderzolee #740 üzenetére
Szia !
Gyorsba csináltam pár eredményt Neked ! Mindegyik eredmény 1680*1050-be van.
Counter Strike: Global Offensive 318-350 MB
Grand Theft Auto V : 2340 Mb ( ehhez mellékelek képet is ! )The Forest: High beállításokon 750-800 Mb
TrackMania Nations Forever : 210-250 Mb
F1 2014 : Ultra beállításokkal : 920-950 MbÜdv. Tubica
-
Köszi a válaszokat, pontosan azt írtátok, amit eddig is tudtam (mem. vezérlő sávszéle pl.), (csak nem így tettem fel a kérdést).
A GT640-hez a hasonlat írónia akart csak lenni, természetesen egy mondatban is sértő a két kártya említése (meg egyáltalán a 640-es megemlítése).
Unom már, h ismeretségi körömben tőlem kérdezik, h milyen VGA-t vegyenek ennyi meg annyi pénzért, és szinte mindenki a 380-at mondja, h azt ajánlották nekik.
Persze a 2 gigás verzióra futja csak, miközben az aprón rendszeresen vannak 280X 3GB garis verziók a Giga rev2-es hűtésével, amin nincs mit elemezni, akárhány tesztet olvastam (mikor megjelent a 380), egyszerűen jobb, mint a 380 2gigás verziója.Csak mondom lehet azóta fejlődött a tudomány, és mégiscsak jobb a 380 2GB a 280X 3GB-nál.
Szerintem ekkora különbséget a feljődő driverek sem fognak ledolgozni.A 4gigás verziókon mennyi memóriahasználat figyelhető meg a játékok alatt (GPU-Z ugye tudja monitorozni a háttérben)?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #736 üzenetére
Az elejét már megválaszolták elöttem, de néhány észrevételt még hozzáfüznék. Én már a topikban megérkezésem idejében mondogattam (előtte R9 270X videókártyám volt), aki megteheti az R9 380-as videókártyából 4GB-ost vegyen inkább, mert a 2GB VRAM manapság egyre kevésbé lesz elég friss játékokban, mert 3GB főlé is megy a videómemória használat időnként. A 280X 3GB pont ezért maradhatott ennyire időtálló darab és még a 384bit memóriabusz is javit a teljesitményén. R9 380 GPU többre is képes lehetne, mert 384bit-es memóriabuszt is tudna kezelni. 2-4GB VRAM kezelése nem jelent ezért nagy kihivást, mert 384bit-en mehetne rá 3-6GB VRAM is. Majd valamelyik következő szériában R9 480/480X vagy R9 385/485 videókártyán megjelenhet ez a kiadás.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Thunderzolee #736 üzenetére
Max 10% a 280x javára, de nem minden játékban, van ahol teljesen a nyakán van vagy épp meg is elözi (bár ez nem jellemző). Egyébként szerepel a linkelt tesztben a kártya, csak leánykori nevén ami 285 volt, a 380 kicsit javított tuningolt verzió, és van belőlle végre 4 Gb-os verzió is.
Mert lehet, hogy 256 bites a memvezérlője?
Valószinüleg azért mert az SW BF és a GTA V is elkéri a több mint 2 Gb memóriát?
Azért ez egy kicsit durva hasonlat, ez a kártya nem kicsit erösebb a GT 630-nál, egyébként ha kicsit utanánéztél volna akkor rájötél volna, hogy a 380 a GTX 960-al mecsel NV oldalról, ha nagyon érdekel akkor ott is megkérdezheted ugyanezt a 960-ra vonatkozoan, és elöfordulhat, hogy nagyon csunyán fognak rád nézni ha a 630-hoz hasonlítod a 960-at
Nem kötekedni akarok, de egy kicsit érdekes a hangvétele a hsz-nek.280X-röl nem éri meg váltani, bár a 380 valamivel kevesebbet eszik nem melegszik anyira és újabb GCN arhitechtura, de csak 256 bites a memvezérlője (ezért van csak 2-4 Gb változata) és teljesítményben is elmarad tőle.
-
Üdv!
Mekkora különbség van a 280X 3GB és a 380 2GB között?
Sajnos ebben nem szerepel a 380-as kártya.
A 380-ból miért 2, vagy 4 gigás verziók vannak csak?
Ha 2 giga elég rá, akkor minek a 4 gigás verzió?
Ha GPU csak annyit tud számolni, h max 2 gigát tölt meg, akkor a 4 gigás verzió kábé annyit ér, mint egy GT630 4GB? -
nnnorman
csendes tag
Szia,
Köszi a gyors választ.
Nem tuningolom a kártyát. Ma megpróbálom másik gépben is + újrarakok mindent. A teszteket is csak azért csináltam, mert gyanús lett a 3. kékhalál után. A hőmérsékleti adatok sem tetszenek.... A házban 4 venti van (Lian-li Pc-V354). Szóval elvben ezzel nem lehet gond. -
nnnorman
csendes tag
Sziasztok,
Múlt héten vettem egy giga R9 380x-et viszont tanácstalan vagyok a kártyával kapcsolatban. Tünetek:
- Nem tudok végigfuttatni egy Furmark testet mert kékhalállal kidob. (GPU hőmérséklet 75-76)
- Rome Total War 2 alatt gyakran dob ki a játék szintén kékhalállal, esetleg full vörös háttér
- Netezés közben (Firefox) gyakran tapasztalok vibrációt.
(Minden program 380-nak érzékeli gondolom még elég új ezért)Ötletek???
Eléggé tanácstalan vagyok.Konfig:
Asrock B150M PRO4
Intel Core i5-6500
FSP 500W Hyper M
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GDMinden driverből a lehető legfrissebb verziót szedtem le (nem a CD/DVD-s verziót használtam).
Előre is köszönöm a segítséget
-
Dj_Tiesto
csendes tag
Lehet nekem is kellene egy jobb proci -
törölt tag
Hát azért az R9 280X a 384bit memóriabusz miatt csak jobb teljesitményre képes a Tahiti XT gyengébb GCN 1.0 verziójához képest is. Viszont játékokban változóan az R9 380 is tudja azt a teljesitményszintet és a 380X ami képes már kicsivel otthagyni a 280X-et. Az R9 380 is képes lenne 384bit memóribuszt kezelni és ráközeliteni az R9 390-re is akár, de az Nvidia válaszlépésétől (a GTX 960ti teljesitményszintjétől) függően fognak ezen majd elgondolkodni. Aztán meglehet az R9 480/480X szériában majd elérhető lesz a teljes 384bit-es memóribusz és sávszélesség, hogy tovább gyorsulhasson a videókártya az Nvidia után.
-
lacus83
senior tag
Ha végre megjön akkor fogom tudni tesztelni a 380 Nitrot (11242-13-20G).1010/5800 Mhz
Remélem nem fogok csalódni.
Elméletileg 380 Nitoban is van még tartalék így csak picit aggódok.
69 k lesz az árcédula új bontatlan,ezért a pénzért hozzon is valamit vagy felgyújtomfőleg úgy hogy jöhetett volna helyette 280X is 55 ért használtan.De 280at nem akartam ha már volt.De Jelenlegi értékeitek szerint az Asus 280am erősebb volt.Amit nem is értek az eredményeitek alapján,hisz nem gyengébb a 380 sőt majdnem ugyan az a specifikáció.
Egyébként nem vagyok egy teszt ember!
Addig amíg viszi majd amit vinnie kell megmarad,ha nem akkor megy tovább. -
törölt tag
Amúgy ha valakit érdekel 3DMark06 teszteredményekben a HD6850 és HD7850, és az R9 270X eredmények után nagy kiugrást jelentett az R9 380-as videókártyára kapott pontszámaim. [link] (22728-22730 hsz.). Valami végett most nagyon megindult ez a kártya.
-
törölt tag
8x élsimitást nem szivesen használok ilyen videókártyákhoz és a VGA tesztekkel foglalkozó oldalak sem tudom miért ezen elvek szerint mérnek. A 32 ROP teljesen szük keresztmetszett ilyen magas élsimitásnak és játékban sem életképes. 2x élsimitásnál többet sehol sem használtam és játékokban néhol még rontott a grafikai megjelenités minőségén is ha többet emeltem rajta. HD7850 elött még élsimitást sem nagyon használhattam, de FullHD-n nem is nagyon zavart a hiánya. Teljesitményben viszont jobban kijöttem egy 2x élsimitásból, mert fürgébben futott a játék. A leginkább zavaró tényezők nálam a minimál FPS számok.
-
Tubica
senior tag
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Megérkezett a SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB GDDR5 Dual-X kártyám
( hátlapos )
Eddig csak pozitívumokat tudok róla mondani. Az FX 8320 bőven kihatja !
GTV 5-be a processzor 40%-on van pörgetve, a VGA pedig 100%-on !
Fix 30 fps+ high / ultra beállításokon 1680*1050-es felbontáson.Én nem bántam meg, hogy megvettem !
Jah igen. Bár nem az eredeti programjával van használva, de játék közbe 50-52 fok körül mozog a kártya
Ha kell, csinálok benchmarkot a "VALLEY" nevezetű programmal.
Üdv. Tubica
-
Omis
senior tag
Gigabyte r9380wf2oc 2gb 60990ft Aqua
én itt vettem! -
lacus83
senior tag
válasz
belaazallat #706 üzenetére
Semmi személyes csak az árakhoz viszonyítva jegyeztem meg,aki Sapphireban gondolkozik.
-
lacus83
senior tag
válasz
belaazallat #704 üzenetére
Jelenleg felnyomták az árakat nem is kicsit,így egyenlőre én dobom a projectet.
Nitro mocsok drága lett.Így nagyon 960 felé hajlik a mérleg konkurens fronton.
-
füles_
őstag
válasz
belaazallat #702 üzenetére
73e-ért is van: http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_r9_380x_4gb_gdd
Itt is jó áron vannak:
[link]
[link] -
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #700 üzenetére
Ez igaz, arról váltani felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest