- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
70hook
csendes tag
-
70hook
csendes tag
Nálam sincs hőfokos beállítási lehetőség.
Mindent felraktam a driver telepítésnél, kivétel a gaming evolved dolgot.
A "több"re kattintáskor csak szöveg jön elő.
Egyébként rákerestem mikor felmerült, hogy nálam miért nincs, M@rdelnek pedig miért van, és google szerint csak 290-es kártyáknál van ilyen beállítás. Bár annyira nem ástam bele magam.. -
mildwood
tag
Lehet, hogy az AMD-nél nem így van, de a Keplernél tuti hogy sokkal jobban megy a kártya a memória tuningtól.
Én úgy értettem amúgy, hogy egy 1000/1700 lehet többet hoz mint egy 1100/1550 érték. Én is meglepődtem mert régebben mindenki azt hajtogatta, hogy a memória nem olyan fontos, de akkor a Keplernél nem így van...AMD meg sokkal jobban bírja a feszültség emelést, szóval egy jó hűtéssel lehet tényleg érdemesebb a mag órajelen húzni és hagyni a memóriát. -
bundaska
aktív tag
Hello!
Köszönöm a gyors választ!
A tápom szerinted nem probléma, hogy 8 éves? Ha húzom a procit, mennyire kellene megemelnem az órajelet? BIOS-ból kellene megrántani? Vagy van rá valami progi?
Bocsi a hülye kérdést, de sose húztam még a procimat, pedig nem ez az első BE procim :S
(Jah tévedek, egyszer bekapcsoltam a régi 720 BE procim 4. magját (ez kb. 5 éve volt), de nem dobott semmi plusz FPS-t, ezért hagytam alapon)
(#2201) nesh_019
Szia!
Köszönöm neked is a válaszodat. Hát nem tudom, mit fog hozni nekem ha lecserélem a 6870 után, de tuti kipróbálom a mostani beállítások mellett, hogy hány FPS-el lesz több a Bf3, Bf4
, de szerintem nem 10%-al... akkor egyúttal le is beszéltél a 380X-ről, örülök, hogy itt rákérdeztem. A 4 GB gondoltam, hogy nagyon kell a játékoknak (bár érdekes, de a Fallout 4 minimumon 60FPS-el elindul a jelenlegi kártyámmal, szaggatás nélkül, nem is értem hogyan, illetve a Star Wars Battlefrontot is kipróbáltam és a Division-t is a nyílt BÉTA teszten...)
Ház: Egy CM 690 házam van (8 éve megvagyok vele elégedve, nagyon szeretem, és jól szellőzik), bár az újabb házak biztos jobban szellőznek, de ebben is van a CPU 2 12cm-es ventijével együtt 7 db, plusz egy egyes és egy 6-os Zalman ventiszabályzó, szerintem nem lesz ezzel gond (ha igen, jelzem, hogy szar a házam és ideje lecserélni tényleg
).
-
zedok
őstag
Az a gondom, hogy a Windows nem látja a digitális aláírást a driver telepítésekor - ezért letiltja - hiába próbálom "feloldani" vagy bármi trükköt. A gép fizikailag látja a VGA-t azzal nincs probléma. Először a driver ütközés volt a gond, most pedig az, hogy az új driver nincs "aláírva".
És emiatt csak szabványos vga-ként ismeri fel.
-
-
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Értem. Nem találtan olyan tesztet, ahol a 380/X kártyáknál mérik a multi monitoros fogyasztást így vagy a gyártók megoldása tér el (ami elég érdekes tény lenne) vagy vmi beállítás miatt nem esik vissza az órajel IDLE állapotban.
De, hogy jót is mondjak: több tekintetben van előlépés az előző szériához képest ami egyértelműen pozitív, beleértve a javított Crimson drivert is amivel nekem még nem volt gondom. -
szasanyi
félisten
Fent jónak tűnik, de nem látom elől mi van illetve a táp ventije mintha felfelé nézne. Úgy van?
lsc: én soha nem használtam multi monitort így ezzel nincs tapasztalatom, de ezek szerint a gyártók között lenne különbség? Ha jól emlékszem korábban általános "probléma" volt, hogy 2 vagy több kijelző esetén nem volt IDLE órajel.
-
mildwood
tag
Hát az alaplapok más világ úgy látszik. Én is Vettem 20ért egyet, elromlott, garanciáztattam, nem tudták kicserélni adtak egy másik márkát ami 30 volt boltba, 1 hétre rá meg már 60
Duplájára felugrott valamiért...Minden esetre most igaz, hogy érdemes várni kicsit a kártyavásárlással. Én hajlok arra már, hogy összekaparok egy 970-re, ha így folytatódik már 85ért is lesz lassan.
-
lacus83
senior tag
Egy szó nem esett a legerősebbről.
A legfejlettebb ranglista tetején pedig nem a Tonga van hanem a Fiji.
Gondold úgy,hogy neked van igazad.Nekem kb mindegy mit hiszel magadról.A te R9 380 kártyád sem jobb mint az enyém vagy bárkié.
Veled ellentétben én nem vagyok elfogult.De fuss neki még egyszer,várom az érveket.
A sértegetést és személyeskedést saját hozzászólásaidban pedig megtalálod,nem kell sokat utána olvasnod.Írás olvasás,értelmezés témában pedig csak ennyi:
Én megtanultam írni te tanulj meg olvasni.Off vége
-
Hunork
veterán
Elolvastam vagy 18 tesztet magyarul, angolul, az ittenieket is, több topikban utána kérdeztem, olvastam. Szerintem semmilyen valótlanságot nem írtam. Az 50W meg inkább 70-80W. És miért nem jó akár ez a topik? Decemberben ezerrel kérdeztem itt, és nem volt gond, hogy a két típust hasonlítottuk össze? Azért vagyunk, hogy megvitassunk mindent, segítsünk adatokkal, személyes tapasztalatokkal mindenkit. Nekem is kész van egy cikkem, benne lesz a GTX960, és hogy mit hozott a GTX660-hoz képest. Ettől még 380X-et akartam venni, de a korábban említett okok miatt nem jött össze. De részemről ennyi, nem akarok fórumszabályzatot sérteni.
-
nomad138
tag
A gép le van írva cuccaim-nál de ide is leírom.
Asrock H97 Perfomance
Intel i5 4690
Thermaltake Smart PSU 730W
8gb 1600Mhz Corsair
128Gb ssd 1TB Black WDMost próbaként van még benne plusz 2x4Gb ram de eltérő márka és 1333Mhz-en fut az összes.
Tápegységet már tettem rá másikat de azzal sem volt normális. -
Tubica
senior tag
Jesszusom ! Akkor elnézést kérek !
Most értelmezem
Nagyon szégyenlem magam....
550W van ráírva, 550-et ad le, és 550/0,80=687W-ot vesz fel a tápból ? Eddig mindig azt hittem, hogy ami rá van írva, annak a 80 ( most mindegy mennyi ) százalékát tudja leadni. ( ez esetben 440W-ot ).
Köszönöm a felvilágosítást
Üdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
Értem.
Azért még félek egy kicsit ! Ha 80+ nézzük, akkor olyan 450-et tud maximum leadni a táp nem ?
Esetleg fogyasztás mérővel megmérjem, mennyit eszik? Hátha valakit érdekel. ( csak nem tudom milyen programmal ). Amúgy, eldöntöttem, hogy az a Sapphire lesz megvásárolva !
Illetve annyiba tudnátok segíteni, hogy After burnel-el hogy lehet hűtés profilt csinálni ?
Üdv. Tubica
-
Omis
senior tag
-
Pitterix
őstag
Köszi a választ!
Most egy kicsit nyugodtabb vagyok. Ahogy nézem, most már nincs akkora árbeli különbség a két verzió közt, mint 3 héttel ezelőtt.
Érdekes, hogy néhol tényleg jobbat-többet produkál a 2GB, mint a 4GB. Na ezt nem hittem volna.
Nekem meg mondjuk mindegy, hogy valami 27 fps, vagy 31fps. Nem gondoltam, hogy ilyen kicsi a különbség a kettő között. -
GypsFulvus2
őstag
Még ilyet! Alaplapi BIOS frissítés és reset után elindul a gép és az új VGA. Betölt a win 7, minden rendjén valónak látszik. A furcsa az, hogy mindezt egyetlen hang, egyetlen pittyentés nélkül teszi. Fura, de ezért most örülök! Mégse volt hibás a kártya
koxminator: Szerintem a gépedben a procid lehet most a szűk keresztmetszet, nem a VGA. Néhány játéknál (Witcher 3, Star Citizen, kb. ez a szint) a minőségi beállításokat valószínűleg lejjebb kell venned, de amúgy vinni fogja. De vannak itt nálam kompetensebbek.
-
GypsFulvus2
őstag
Holnap elviszem egy barátomhoz, kipróbáljuk. Az azonnali VGA kérdések topicban azt javasolták, reseteljem, illetve frissítsem a BIOS-t. Nem tudom, én nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű VGA cserénél erre szükség lehet, de az is igaz, hogy nagyon rég gépészkedtem utoljára.
-
törölt tag
ASUS GPU Tweak II program a ventiprofil miatt kell a gépre. AMD Phenom II 970 sem melegedik jobban, mint az i5 és i7 4.0 GHz környékén és főleg felette, de azok úgy már biztosan "kihajtják" a 380-at, habár szerintem nem ez volt a kérdés. Még ebben az évben i5 4690K cserét tervezem, az már biztos elég lesz hozzá, de nem lesz hűvősebb az a CPU sem az olvasottak alapján. Lényegét tekintve most csak fogást keresel rajtam, hogy megvédd az igazadat, hogy számodra felesleges saját ventiprofil és ezek a magas hőmérsékletek neked megfelelnek.
-
törölt tag
34%-on sem hallani ki a VGA-t a többi venti hangja és a HDD-k zaja mögött. Ez igy még elég halk üzem. Ez most megint egy vevőcsalogató fejlesztés ami a fogyasztási szokások után előtérbe került. Nvidia videókártyáknak most jobb a fogyasztás/teljesitmény mutatója, ezért valamit villantani kellett az AMD-nek. Ez mind jó és szép lehetne, de talán nagyobb hűtőbordákat használva müködőképes volna a mutatvány passziv hőleadás része. Nem kell ezeket ennyire védeni, mert ez sem úgy jött össze most nekik, hogy napi szinten igy merném használni a 380-as videókártyát. Saját ventiprofilt használva jól müködnek, ezért legagalább igy nyugodtan használhatom.
-
törölt tag
Böngészés néhány oldalon és YouTube HD videók nézegetése közben, 1080P vagy 720P filmnézés nem nevezhető alacsony terhelésnek. A 380-as közben meg melegszik és 70fok alatt igazán be sem lendül a venti neki. Most profilt létrehozva 34%-on 1040RPM és 43-45fok a GPU intenziv használat közben és 40fok alatt van sima böngészés közben nálam is. Ilyenkor aztán teljesen mindegy mekkora házat kezd el felfüteni, mert ez már csak idő kérdése. Nálam sem percek alatt lett 54fok, de sem egy CPU-nak vagy VGA-nak nem szabad a hőterhelését a házon belül hagyni sok ideig. A CM K350 a Zalman C3 Plus-hoz képest nem kisebb ház és a szellőztettése is rendben megoldott, de azt nyilván figyelmen kivül hagyták hogy a széles tömegek nem tágas toronyházakat használnak 20-30ezer forint feletti kategóriából, hanem átlagos méretű és árazású házakba kerülhet ez a VGA. Másoknál is ilyen hőmérsékleteket olvasok ettől a 380-tól, ezért igy már elfogadom ezeket a hőértékeket nálam, de a 34fok eléréséhez majd 50%-os ventifordulatszám kell nekem. Az úgy még mindig halknak mondható szint számomra, de ez már tényleg felesleges ventihasználatnak számitana. Egyszóval az Asus Strix hűtése jónak nevezhető csak nem alacsony 500RPM fordulaton használva.
-
belaazallat
addikt
Párom gépébe beraktam a Q9550-et és az 5850 FSP Everest 400-zal meg se mozdult. Az pedig 95W+175W 2 winyó, +optika max 300W lehet.
Szerk:
Tudom, hogy mekkora és milyen tápod van, utána néztem. Korábban fórumtársnak én írtam, hogy hogy a Nitrohoz elég kell legyen az 500W-os táp, mert azt írja a Sapphire oldala, de egy próbát megérne nem? Lehet nem kéne feleslegesen postáznod, hamarabb lenne géped.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest