- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Hobbbyt #1999 üzenetére
Ha az első venti előtt van HDD rekesz az eléggé rontja a hatásfokát, ezért kellene +1 a felé/alá. Ha nincs ott HDD rekesz de van kéznél +1 venti én betenném és megnézném úgy. És az sem teljesen mind1, hogy a két első hely közül az alsó van felső részen van (ha csak egy van).
-
szasanyi
félisten
-
Methionyl
senior tag
Szerintem ezt a beszélgetést folytasd a Milyen asztali gépet vegyek topicba. Ennyi pénzből valóban szűkös lenne egy skylake szóval még mindig a legjobb megoldásnak tartok egy i5-4460+B85 lap főleg ,hogy a ramok már megvannak, de majd ők meg mondják
-
szasanyi
félisten
Értem. Nem találtan olyan tesztet, ahol a 380/X kártyáknál mérik a multi monitoros fogyasztást így vagy a gyártók megoldása tér el (ami elég érdekes tény lenne) vagy vmi beállítás miatt nem esik vissza az órajel IDLE állapotban.
De, hogy jót is mondjak: több tekintetben van előlépés az előző szériához képest ami egyértelműen pozitív, beleértve a javított Crimson drivert is amivel nekem még nem volt gondom. -
szasanyi
félisten
Fent jónak tűnik, de nem látom elől mi van illetve a táp ventije mintha felfelé nézne. Úgy van?
lsc: én soha nem használtam multi monitort így ezzel nincs tapasztalatom, de ezek szerint a gyártók között lenne különbség? Ha jól emlékszem korábban általános "probléma" volt, hogy 2 vagy több kijelző esetén nem volt IDLE órajel.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
szasanyi #1988 üzenetére
Leginkább az elkenés művelete maradt el, amúgy valami Thermalright ezüst(ös) pasztám van, a hütőhöz adták. Elég jónak találtam, viszkozitás és súly alapján. De meglepetésemre elfogyott, így az utolsó mg-ért is megküzdöttem. --> nagyon kicsi volt az a borsószem.
Így néz ki most a ház, szellőzéssel nincs gond
(A felső venti is hőre kapcsol)
Szerk: Természetesen, mennek is. Vagyis mennének, ha nem lenne ilyen problémám. Eddig az IGP-vel nem kellett kapcsolgatnom a megjelenítők között, most majd rászokok..
Csak 1 megjelenítőt hajtva nincs ilyen gond. -
szasanyi
félisten
válasz
Hobbbyt #1987 üzenetére
Sajnos több megjelenítő egyidejű csatlakoztatása esetén ez van, akármelyiket veszed. A CPU (sem GPU) hűtő alá nem kell sok paszta de lehetőleg minőségi (MX-4). CPU közepére egy kisebb borsószemnyi, majd rá a hűtő amit óvatosan mozgatni kell ezzel szétnyomva-szétterítve a pasztát és ezután megfelelően (!) rögzíteni. A ventilátor elölről hátrafelé kell, hogy álljon (működjön). A házba min 1 de inkább 2db venti előre ami befelé fúj + 1db hátra ami kifelé szívja a házból a meleg levegőt. Lehet, hogy ez mind evidens(nek tűnik a hozzáértő és tapasztal usereknek) de sokan hibáznak valamely lépésben és sokszor ezért nem elég hatékony a hűtés / szellőzés.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
szasanyi #1986 üzenetére
Nehéz, meleg és halk.
Arról nem volt szó, hogy több monitor esetén nem veszi vissza a Vramok sebességét, szóval most idle is 56-60 fok. Terhelve meg 65. (legalább nincs nagy hőingás) Röpke ~10 fokot dobott a passzív-aktívan hűtött CPU-n (most idle 45) <-- bár lehet, hogy ez az én hibám, mert beszereléskor át kellett forgatnom a CPU hűtőt, és eléggé óvatosan bántam a hűtőpasztával.. szóval ennek majd nekifutok még 1x ha lesz pasztám.
Az pl. kifejezetten tetszik, hogy az AIDA a GPGPU tesztben össze adja a 380-as és az IGP telejsítményét, ebből arra következtetek, hogy pl. az AutoCAD is képes lesz valamicskét profitálni abból, hogy nem tiltottam le az IGP-t. Most települ a BF4 -
cl.aci
aktív tag
válasz
mildwood #1978 üzenetére
Konkrétan 10k van a két platform közt (ez is inkább az alaplap sara) i5 6600k-t olcsobban találtam most, mint 4690-et, szeptemberben cseréltem platformot (B85 lap i5 4460 16Gb DDR3) akkor kb. 102k-ba fájt, most z-s lappal 8 Gb DDR4-es memoriával és i5 6600k-val ugyanezt meg tudnám oldani 112k-ból.
-
Brenor
aktív tag
válasz
Methionyl #1980 üzenetére
Lappal együtt max 70 vagy 80-t szánnék rá. Igazából hosszutávra tervezek, a játékok zökkenőmentesen fussanak és nekem bőven elég az 1080p. A gta 5 és a witcher 3 elég szépen fut high beállításokkal 1080pn. Az a fura, hogy a witcher 3nak magasabb cpu igénye van, de mégis elbírja.
-
mildwood
tag
válasz
Methionyl #1980 üzenetére
Frankó...Én Grim Danw-oztam egy jó két órát és itt ott lassuláson meg kis akadáson kívül nem volt gond. Elötte meg Borderlands 2-vel toltam, Clockblocker-el folyékonyan ment szépen, bár jóó lenne ha kijavítanák már ezt az órajel mizériát..Kb 1 hónapot adok mire kijön a 17.0..addig be kell érni házi barkács módszerekkel...én se ajánlom az i7-et, csak mondom, hogy ha nagyon jövőtálló cucc kell akkor opció...de én várok 1-2 évet még és max akkor cserélek i7-re ha valóban látom értelmét.
-
Methionyl
senior tag
Való igaz árat nem mondtál így egyedül abból szűrtem le, hogy nem vagy egy nagy csere-berés hogy eléggé régi processzorod van így ha váltanál akkor olyanra váltanál ami kicsit időt állóbb. De lényeg, hogy ha megteheted akkor Skylake.
Ha nagyon olcsón akarsz kijönni akkor elég a mostani ramod-hoz, akkor valóban egy 4460+B85 lap is akár elég lenne és kihajtaná vagy akár i5-4690+H97 mégjobb, bár én sose ajánlom, hogy használtat vegyen az ember mert nem akarom hogy szó érje a ház elejét
Bár még nem tudjuk hogy milyen játékokkal játszol milyen felbontáson.
#1976 szasanyi: igen kicsit hezitáltam a 1-2 és a 2-3 év között de megint csak azért mondtam a többet, hogy ha valakinek ilyen régi a procija, akkor biztos nem akar ultrán 60fps-t mindenhol.
#1978 mildwood:Szerintem i7 még mindig nem játékra való, kivéve ha nagyon kihasználja a több szálat(pl BF4). DX12 még mindig nincs kint, semmi biztos arra, hogy jobb lesz a szálkezelése egy adott játéknak de ha mégis akkor is csak a DX12-es játékoknak kedvez, régebbieknek meg ink hátrány a HT
És amíg ezt a hozzászólást írom másodjára, volt olyan kedves a Crimson 16.2 Hotfix megdögleni és befagyasztani a képernyőt, nem beszélve arról hogy GTA V közbe is leállt a képernyő és a játék és befagyott
..megy vissza 16.1.1
-
mildwood
tag
Én nem váltanék 6500-asra, mert drágább(na jó ez relatív, 10 ropi kb, de ahogy elnézem a skylake lapok elég drágák
) mint a haswell és alig jobb...egy 4670-4690(k) bőven elég ezeknek a kártyáknak és azok még évekig bírják a strapát. Olcsóbban találsz lapot is hozzá, ha nem kell a DDR4 ami szintén nem jelent semmit játéknál DDR3-hoz képest. Ha nagyon tutira akarsz menni a DX12 magas szálkihasználtsága miatt, akkor 4770/4790(k) ha belefér árba de szerintem még 2-3 évig nem lesz látható különbség az i5 és i7 között (persze extrém körülmények között biztos lesz valamennyi)...
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Methionyl #1974 üzenetére
Ezek szerint neked sincs varázsgömböd?
Mondjuk én inkább 1-2 évet mernék jósolni már csak azért is mert aki PC-n játszik az nem nagyon szereti a medium / low grafikai beállításokat.
Költségkímélő upgrade lehet egy H97 + i5-4690 (akár használt, garis jó áron!). Ha meg már van legalább 2x4GB DDR3 akkor főleg. Persze ha elég vastag a buxa akkor Skylake-re fel! -
Methionyl
senior tag
Valóban ez a processzor már így ebbe a formába kezd elavulni, ha Pl. 2500K lenne tuningal akkor más de így, kicsit cserére ajánlott, de ha már cserélsz akkor javalott 6500-ra cserélni. De itt már lapot is, illetve ram-ot is cserélni kell és ez a proci teljes mértékben kihajcsa a kártyát.
Kártyával kapcsolatosan pedig sajnos nem vagyunk jövőbe látók. Nem tudjuk, hogy mit fog hozni a DX12 illetve az új Polaris. Minden esetre azért olyan 2-3 évig szerintem biztosan elég lesz FullHD-re bizonyos kompromisszumokkal.
-
Brenor
aktív tag
Egy gigabyte radeon r9 380 4gb mellé milyen processzor és alaplap van egy kategóriában a kártyával? Most egy i5-2300 2,8 ghz procim van, de ez gondolom nem lesz sokáig jó játékoknál és egyszer lecserélném olyanra ami maximálisan kihasználja a kártya teljesítményét.
Körülbelül hány évig lesz jó ez a kártya mikor fog elavulni? -
szasanyi
félisten
válasz
Mika1227 #1971 üzenetére
Igen, és hidd el nem azért mondom mert én ezt választottam.
Tényleg jó, egy hármas 280X sorozat (Sapphire Dual-X / MSI Gaming kétszer) és ASUS 290 után (és most még egy Sapphire R9 285 is van itthon az eVGA 960SSC-vel együtt
) nyugodtan mondom ezt.
Sage83 PH!órumtársnak is ma érkezett meg és holnap már ő is tud véleményt mondani róla, valamint korábbról is van már egy. -
szasanyi
félisten
válasz
arcsi84 #1966 üzenetére
Szia! Mi nem tudhatjuk mennyit bír el a buxád gond nélkül vagy mennyire lesz kihasználva tehát a neked megéri-e a csere kérdésre csak Te tudsz válaszolni.
Egy 380X sok játékban komoly erőlelépés lesz, néhányban nem annyira tehát attól is függ többségében mivel játszol. Általánosságban tekintve viszont nem kérdés, hogy melyik állja meg a helyét jobban (mondjuk az elkövetkezendő 1-2 évben, 1080p felbontásban).
HA én volnék ebben a helyzetben akkor simán cserélném! (ti. van itthon egy eVGA GTX960 SSC 2GB és egy Gigabyte R9 380X G1 Gaming is szóval pontosan tudom mit mire váltanál). -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok a véleményeteket szeretném kérni.
Arra gondoltam, hogy lecserélem a Gainward GTX 960 2GB-os kártyámat valami 4GB-os modellre.
Hogy teljesítmény növekedés legyen egy R9 380X-et néztem ki. Véleményetek szerint megéri az esetleges csere?Amit nyernék az +20% teljesítmény elvileg, +2GB RAM, +2 év garancia. Nagyjából ez egy 20-25-be fájna.
-
szasanyi
félisten
válasz
deadwing #1964 üzenetére
Megszámolni sem tudom hányszor mondtam már. hogy a Furmark a VGA forralásán kívül semmi nem jó. Ellenőrzöd meddig bírják a forrasztások vagy minek az?
De, elég.. lenne. Sajnos sok garis tapasztalatom van de pont ilyen nincs, viszont hallomás és a tapasztalatok alapján az a valószínű, hogy szervizenként eltér ennek megítélése. Tehát nem biztos, hogy mindenhol garanciális hibaként értékelik és cserélik. De olyan is volt, hogy 1 db venti kicseréltek és visszaküldték. Szóval itt kishazánkban szinte bármi megtörténhet - még az is, hogy sérült a hűtőt rögzítő Warranty matrica, vagy egyéb látható sérülés miatt (még ha vitatható is, hogy köze van a hibához!) megtagadják a garanciális ügyintézést.
Ha nagyon gáz, akkor írásban mellékelj részletes hibaleírást és azt is mikor, hogyan reprodukálható a hiba és küldd el gariba. Ha visszaküldik ugyanazt ugyanúgy, akkor priviben megmondom mit tehetsz. -
szasanyi
félisten
válasz
deadwing #1961 üzenetére
A gond az, hogy a hibát a szerízben tudni kell reprodukálni amire nem mindig fordítanak kellő időt, figyelmet. Ez alapján visszaküldhetik a kártyát (annak költségeit felszámolva) ami vársz ~3 hetet (vagy többet). De az ASUS kártyáknak tipikus hibája a venti meghibásodása amikor hasonló hangod ad. Nem lehet, hogy arról van szól?
-
repvez
addikt
válasz
Hobbbyt #1958 üzenetére
a passztrough lényege ,hogy több HDMI eszközt tudsz egyszerre rádugni az erősitőre és csak egy kábellel kell a kijelzőhoz csatlakozni és a hangot igy váltogatni.
Ém inkább azt nem értem,hogy az optikai kábel miért nem tudja a többcsatornás hangot átvinni ,hiszen digitális jel nem lenne veszteség az analóggá alakitás során.
igen lehet ,hogy jobb megoldás lenne,de az legalább 6 plussz kábel amit el kéne vezetnem
-
deadwing
addikt
Sziasztok!
Kéne egy kis help.
Van nekem egy Asus 280X DCII karim, amit gariztatni szeretnék, de sajnos nem valami egzakt a hibajelenség. Sose hallottam ilyet, de kattog a VRM felől a kártya.
Játékok alatt csak néha csinálja a kattogást -nem hőtágulás hang, hanem erős-, egyébként hiba nélkül fut vele minden, igaz néha artifactol 1-2-t, de tökéletes, viszont furmark alatt elhasal pár perc alatt, és ahogy ezt csinálja, na az elég ijesztő.
Pár percig jól megy, kattog ugyan elég sokszor, míg egyszer csak elkezdi felvenni az áramot őrült módjára. A teljes gép fogyasztása furmark alatt 370-380W körül van, aztán nagyon gyorsan elkezd felfelé mászni a fogyasztás. Közben kattog, és 1 perc alatt eléri a 470W-ot majd a gép lekapcsol. A félvezetők hőmegfutásához tudnám hasonlítani a hibajelenséget. Még valami, a gpu hőfoka még a 80 fokot sem éri el ilyenkor.
Szerintetek ha ezt elmondom a szervizben, elzavarnak? Nyilván valami hibás rajta, de mint írtam sajnos játékok alatt nem csinálja ezt.
Próbáltam előidézni a jelenséget rendereléssel is, hogy ne a furmarkra kelljen hivatkoznom, de nem találtam olyan progit ami nagyon megizzasztaná... -
törölt tag
válasz
Hobbbyt #1958 üzenetére
a monitorom is leszedi a hangsávot a hdmi kábelről. Igaz, csak stereó hanggal próbáltam, de úgy szólt a monitoron lévő jackbe dugott füles.
Hifisek biztos jobban tudják, de szerintem amelyik erősítő tudja a hdmi passthrough szolgáltatást, az kezelni fogja a hangsávokat is. -
Hobbbyt
őstag
Költői kérdés, de mi a francért van rajta HDMI bemenet ha nem képes róla levenni a hangot?
Marad az Analóg, Coax vagy Optika. De ugye az utóbbi kettőn csak akkor tud átmenni a többcsatornás hang, ha a lapod támogatja a DTS Connectet (és amennyiben nem Win10-et használsz, mert a Win10 nem támogatja a DTS Connectet.)
Az analóg út pedig magától értetődő.. 3.5-ös jackeken.
Amennyire sikerült megtudnom -saját magam érdekében- a TrueAudio lényegében csak egy hangprocesszor, ami a VGA API-ján közvetlenebb elérési utat kap mint eddig bármi a Directx9 óta. meg talán kicsit tehermentesíti a CPU-t. De a hangprocesszor önmagában kevés, a többi szükséges alkatrészt a már meglévő dolgok biztosítják. Nekem ezt sikerült megtudnom..A másik pedig, szerintem nem túl jó megoldás előbb a TV-re küldeni a hangot, majd onnan vissza. A TV-k nem arról híresek, hogy világverően jó DAC-cal lennének felszerelve. Plusz ez a kör csak késlelteti a hangot.
Szerintem célszerű lenne az alaplapodról Analóg kábellel azonnal az erősítőbe küldeni a jelet. -
repvez
addikt
válasz
szasanyi #1956 üzenetére
nem is ez volt a fö irány ,a kérdésem ,csak annyi volt ,hogy a true audio mennyire fugg az adott programtól és,hogy bármilyen hangforrás esetén is használható e.
A linkelt cikk ota történt e valami változás ?A cikkból annyi kiderúlt,hogy a hangkártya kimenetek támogatva vannak igy az erősitős szál kilóve ,mert akkor az megoldott ahogy most van
-
repvez
addikt
-
szasanyi
félisten
BestBuy vétel kategóriánként van [link] és amik várhatóak (AMD és NV részérről egyaránt) azt nem ebbe a kategóriába fog tartozni. Szinte biztos, hogy a csúcs-, vagy egyel az alatti kategória jelenik meg horror áron (legalábbis eddig ez volt a trend).
TrueAudio kihasználásának lehetőségeit nem ismerem pontosan de itt vannak infók, és tuti nem helyettesíti a hangkártyát.
HD filmeknél is lehet jelentősége, ha azon HD Audio hangsáv van - csak HDMI kábellel - de azt csak akkor hallod ha az AV erősítőd képes a HD hangsávokat (is) kezelni. -
repvez
addikt
üdv!
egy 380as VGA-t tervezek venni, ha az elkövetkező pár hónapban valami igazán best buy vga nem érkezik az új szériával.A kérdésem az lenne, hogy ha jól tudom ebben a kártyában is van trueaudio, ezt bármikor ki tudom használni vagy csak bizonyos támogatott játékok alatt?
ez kiváltja az alaplapi hangkártyát is?Ha egy házimozi erősítőre kötöm akkor a zenék filmek és a játékok hangja is javul?
külön HDMI kábellel kell összekötni ilyenkor az erősítővel,vagy hogyan működik a dolog.
Mert a képet most is hdmi kábellel küldöm a tvre,de mivel az erősítő csak passtrough hdmi-t tud igy azt nem tudom megoldani,hogy az erősítőbe beküldöm egy kábelen a képet és a hangot és a kép megy tovább a TVbe a hang meg marad az erősítőben,csak ugy hogy vagy direct a tvbe kötöm és ugy viszem vissza stereo rcaval az erősítőbe a hangot vagy az erősítőből felviszem a képpel a hangot is és igy hozom vissza a hangot rca-n.De így ugye az rca miatt csak stereo megy vissza,ezért kéne csak hangot kiküldenem.
Csak nem tudom,hogy az alaplapi hangcsatlakozók ilyenkor játszanak e ha a VGA játsza le a hangot.
Mert az asrock 970ext4es lapon van optikai hangkimenet arról mehetne. -
-
dzoli87
aktív tag
válasz
mildwood #1924 üzenetére
Itt a hivatalos válasz, hogy melyik pozícióban melyiket tölti be:
Dear Customer :
UEFI BIOS in default with Sapphire logo light turning off
And Legacy with Sapphire logo light turning on
Thanks.
Kár, hogy nincs rajta világító gomb, az enyém alapból jobb oldali irányban volt! -
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #1939 üzenetére
Annyiért nem éri meg dVGA-t venni.
GTY960 jó, elég is ahhot HA-n nézd meg, az 50k-ért jó lehet.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
rayoliviero #1943 üzenetére
Hát.. Annyit meg nem ér egy GTX 960, tudván hogy gyengébb és butább mint a 380 és 65-nél olcsóbban is van tuti halk 380-as.
-
rayoliviero
veterán
Hat remelem nem, de 50-et sokallok erte hasznaltan az XFX-ert. Ujonnan 46 a Giga GTX 950 es BF4-hez boven eleg, a fenti link alapjan is.
Mondjuk mivel hangszigetelt a hazam es a 950-en meg hocso sincs, igy lehet hangosabb, mint az XFX.De van helyben egy Msi GTX960 Gaming 65-ert, az lenne a legjobb, az tuti halk, de ahhoz el kell adnom egy kulso vinyomat, hogy meg tudjam venni.
-
M@rdel
őstag
válasz
rayoliviero #1941 üzenetére
Tudom azért írtam.
Egyébként szerintem a 380 sem hangos, max egy venti profilt kell hozzá beállítani, Afterburner,Trixx stb-vel. -
M@rdel
őstag
válasz
rayoliviero #1939 üzenetére
Akkor egy GTX960, talán még egy jobb GTX950 is elég lehet.
Bár ha jól tudom itt 1920 x 1080, nem 1920 x 1200 a felbontás. -
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #1937 üzenetére
Abban a játékban pont nincs előnye a +2GB VRAM-nak [link] És semmi mással nem játszol, vagy nem fogsz játszani a közeljövőben sem?
-
szasanyi
félisten
válasz
rayoliviero #1935 üzenetére
Nem annyira. A hőfokok még hagyján, de amellett még hangos is és ez ugye csak 2GB. Mint mondtam már most sem mindig elég és később rosszabb lehet helyzet.
-
szasanyi
félisten
Igen, de a PCIE.2.0 esetén sebességben jelentéktelen eltérés lehet, viszont a VRAM benchmark értékeit még sosem vetettem össze.
Gazsi00: itt egy teszt esetleg nézd át és látod a zajszintet, hőképen a melegedést és van egy rövid összefoglalása is (amit a Chrome éppen elég jól fordít ahhoz, hogy érthető legyen ha nem tudsz franciául). Ja, és a 2GB VRAM kevés lesz jó pár játékban, így ha most veszel VGA-t inkább csekély felárral a 4GB verziót vedd.
-
rayoliviero
veterán
Az XFX 380 2 GB vállalható? Sok garival, 50 000 Ft lenne.
-
M@rdel
őstag
Valószínűleg, amiatt van!
De én nem izgulok ezen! -
szasanyi
félisten
Megjelent az új, Crimson Edition 16.2 Hotfix driver! Ha vkinek gondja volt/van itt egy újabb lehetőség a megoldásra. Ha így lesz, rövid tapasztalat jöhet ide.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
szasanyi #1915 üzenetére
Ezt találtam:
Update: SAPPHIRE said that it is indeed a BIOS switch – but not a switch to toggle clock profiles or backups as it is a UEFI to Legacy BIOS switch that will enable you to successfully boot the card on non-UEFI enabled OS or setups.Igaz R9 380, de szerintem a 380x-re is igaz lesz!
A fentiek szerint semmiféle órajeles módosítást nem csinál ez a kapcsoló, hanem tényleg csak UEFI vagy Legacy mód váltására szolgál és ennyi!!! -
szasanyi
félisten
válasz
dzoli87 #1914 üzenetére
Leginkább akkor, ha lemented a két BIOS-t (GPU-Z) és megnyitod a BIOS Editor-ral. Esetleg ha a BIOS-ban (már ha van ilyen beállítás) kipróbálod mind2 beállítással (EFI és UEFI) - normál, majd (elvileg) gyorsabb lesz az indulás amikor a BOOT képernyő nem is látszik (1-2 sec fekete képernyő és egyből a Win asztal jelenik meg).
-
szasanyi
félisten
Szia! Remek, remek!
Szerintem jól választottál és ha nincs peched nagyon szeretni fogod mert remek kártya. Én nem állítottam ventiprofilt (már csak azért sem mert nem használok 3rd programokat mellé) csak az órajeleit (driverben, 1000/1500) mert így szimpi és ez a gyári 280X órajele is (és amiből ebből 3 is volt már).
De kíváncsi vagyok a Te véleményedre is!dzola23: mindenképpen érdemes megnézni, kipróbálni mert a Te kártyád, legyél tisztában vele pontosan mit tud, esetleg miben más a 2 BIOS.
Az is lehet, hogy az EFI/UEFI BIOPS verzión kívűl más eltérés nem lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
dzoli87 #1907 üzenetére
1részt biztonsági előny: ha egy BIOS frissítés balul sül el akkor újraindítás után nincs kép. Ilyen esetben csak átkacsolod a másik BIOS-ra és lesz kép kvázi újra tudod flash-elni a helyes BIOS-t (de előtte át kell kapcsolni abba az állásba, amit elrontottál!). Ennek megfelelően ált. csak az egyik BIOS írható felül (én próbáltan több kártyán, és van ami mind2t engedte felülírni ezért írtam, hogy ált.) a másik nem.
2ik pedig a BIOS órajelekben (GPU-Z megmutatja) és/vagy ventiprofilban tér el.
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
2 napja lettem tulaja egy Sapphire 380x Nitro-nak!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a kártyán ez a dual bios feature?
290 és 290x-ről találtam hogy 1-es állásban "Quiet Mode" 2-es "Uber Mode".
A 300-as szériánál is így van?
Aki képben van ezzel, kiokosítana!
THX! -
törölt tag
Megnyugodhatsz, mert nem a hardvered hibás, hanem a Crimson szoftver driver a májer. Crimson drivert feltéve Unigine Valley benchmarkban sokasodtak a pontszámok. És...? Játékokban meg sokasodtak a mikróakadások, és összezsúfolodva szép kis lagok jelentkeztek. Rángattam az egeret, mire az össze-vissza ugrált csak oda nem ahova lővöldézni szerettem volna. Ez ellenséges erők meg azon tanakodtak, vajon Han Solo-nak képzelem magam a Halálcsillag börtönblokkjában és ijedten pislogtak körbe, nehogy rájuk dőljön egy fa. Mégis megdölt az itt mindig elhangzó kijelentés: "A drivertől ugyan nem lehet ilyen baja, mert nálunk minden rendben." Catalyst 15.8 teljesen hibátlan nálam. Ez számomra már statisztikai adat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest