- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiszi07
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Sapphire Dual-X R9 380 kártyát.
Az istenért nem indul el vele a windows 7 bootolás végén 64 bitesnél fekete majd szürke majd ismét fekete képernyő és úgy marad. 32-bites win7 -nél szintén a bootolás végén fekete képernyőn pár másodpercig előjön a az egér kurzor majd eltűnik ez ismétlődik. Előtte egy Gigabyte HD7780 volt benne. A tápot is azért cseréltem ma mert azt hittem talán kevés az 500W.
Adva van a következő konfiguráció:
Asrock 970 extreme edition4, AMD FX-6100 3,3 Mhz, 2x4GB RAM, ZALAMAN 500W táp (most már ZALMAN 650W)
Xp-re bootolva betölt az op rendszer de kiírja, hogy a VGA nem működik megfelelően de ennek ellenére full Hd-ig fel lehet tenni a felbontást
Valakinek valami ötlet?
-
lacus83
senior tag
Valószínűleg nálam se fog többet menni a Nitro Nah de majd kiderül
Nem olyan rossz ez a 380 széria.
Új crimson drivert használ valaki?
Én azert a max végét megnézem majd mit lehet rajta húzni.
Az is érdekes lehet még.
De ami igazan sokat mondhat még az a 3D mark vagy csak egy firestrike -
lacus83
senior tag
válasz
Dj_Tiesto #743 üzenetére
Valey tesztet csak simán állítsátok extrém hd ba
Igy constum beállításokkal bármi lehet.
A te esetedben még mindig keveslem a pont számokat
Egy sima 280 szintet hozni kéne neki
Sajnos én hétfőn kapok karit, eredményeim meg csak kedden lesznek
Ugyan ezen Nitro verzióm lesz nekem is
Nálad még közre játszhat az az X4 CPU. -
-
Tubica
senior tag
válasz
Thunderzolee #740 üzenetére
Szia !
Gyorsba csináltam pár eredményt Neked ! Mindegyik eredmény 1680*1050-be van.
Counter Strike: Global Offensive 318-350 MB
Grand Theft Auto V : 2340 Mb ( ehhez mellékelek képet is ! )The Forest: High beállításokon 750-800 Mb
TrackMania Nations Forever : 210-250 Mb
F1 2014 : Ultra beállításokkal : 920-950 MbÜdv. Tubica
-
Köszi a válaszokat, pontosan azt írtátok, amit eddig is tudtam (mem. vezérlő sávszéle pl.), (csak nem így tettem fel a kérdést).
A GT640-hez a hasonlat írónia akart csak lenni, természetesen egy mondatban is sértő a két kártya említése (meg egyáltalán a 640-es megemlítése).
Unom már, h ismeretségi körömben tőlem kérdezik, h milyen VGA-t vegyenek ennyi meg annyi pénzért, és szinte mindenki a 380-at mondja, h azt ajánlották nekik.
Persze a 2 gigás verzióra futja csak, miközben az aprón rendszeresen vannak 280X 3GB garis verziók a Giga rev2-es hűtésével, amin nincs mit elemezni, akárhány tesztet olvastam (mikor megjelent a 380), egyszerűen jobb, mint a 380 2gigás verziója.Csak mondom lehet azóta fejlődött a tudomány, és mégiscsak jobb a 380 2GB a 280X 3GB-nál.
Szerintem ekkora különbséget a feljődő driverek sem fognak ledolgozni.A 4gigás verziókon mennyi memóriahasználat figyelhető meg a játékok alatt (GPU-Z ugye tudja monitorozni a háttérben)?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #736 üzenetére
Az elejét már megválaszolták elöttem, de néhány észrevételt még hozzáfüznék. Én már a topikban megérkezésem idejében mondogattam (előtte R9 270X videókártyám volt), aki megteheti az R9 380-as videókártyából 4GB-ost vegyen inkább, mert a 2GB VRAM manapság egyre kevésbé lesz elég friss játékokban, mert 3GB főlé is megy a videómemória használat időnként. A 280X 3GB pont ezért maradhatott ennyire időtálló darab és még a 384bit memóriabusz is javit a teljesitményén. R9 380 GPU többre is képes lehetne, mert 384bit-es memóriabuszt is tudna kezelni. 2-4GB VRAM kezelése nem jelent ezért nagy kihivást, mert 384bit-en mehetne rá 3-6GB VRAM is. Majd valamelyik következő szériában R9 480/480X vagy R9 385/485 videókártyán megjelenhet ez a kiadás.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Thunderzolee #736 üzenetére
Max 10% a 280x javára, de nem minden játékban, van ahol teljesen a nyakán van vagy épp meg is elözi (bár ez nem jellemző). Egyébként szerepel a linkelt tesztben a kártya, csak leánykori nevén ami 285 volt, a 380 kicsit javított tuningolt verzió, és van belőlle végre 4 Gb-os verzió is.
Mert lehet, hogy 256 bites a memvezérlője?
Valószinüleg azért mert az SW BF és a GTA V is elkéri a több mint 2 Gb memóriát?
Azért ez egy kicsit durva hasonlat, ez a kártya nem kicsit erösebb a GT 630-nál, egyébként ha kicsit utanánéztél volna akkor rájötél volna, hogy a 380 a GTX 960-al mecsel NV oldalról, ha nagyon érdekel akkor ott is megkérdezheted ugyanezt a 960-ra vonatkozoan, és elöfordulhat, hogy nagyon csunyán fognak rád nézni ha a 630-hoz hasonlítod a 960-at
Nem kötekedni akarok, de egy kicsit érdekes a hangvétele a hsz-nek.280X-röl nem éri meg váltani, bár a 380 valamivel kevesebbet eszik nem melegszik anyira és újabb GCN arhitechtura, de csak 256 bites a memvezérlője (ezért van csak 2-4 Gb változata) és teljesítményben is elmarad tőle.
-
Üdv!
Mekkora különbség van a 280X 3GB és a 380 2GB között?
Sajnos ebben nem szerepel a 380-as kártya.
A 380-ból miért 2, vagy 4 gigás verziók vannak csak?
Ha 2 giga elég rá, akkor minek a 4 gigás verzió?
Ha GPU csak annyit tud számolni, h max 2 gigát tölt meg, akkor a 4 gigás verzió kábé annyit ér, mint egy GT630 4GB? -
nnnorman
csendes tag
Szia,
Köszi a gyors választ.
Nem tuningolom a kártyát. Ma megpróbálom másik gépben is + újrarakok mindent. A teszteket is csak azért csináltam, mert gyanús lett a 3. kékhalál után. A hőmérsékleti adatok sem tetszenek.... A házban 4 venti van (Lian-li Pc-V354). Szóval elvben ezzel nem lehet gond. -
nnnorman
csendes tag
Sziasztok,
Múlt héten vettem egy giga R9 380x-et viszont tanácstalan vagyok a kártyával kapcsolatban. Tünetek:
- Nem tudok végigfuttatni egy Furmark testet mert kékhalállal kidob. (GPU hőmérséklet 75-76)
- Rome Total War 2 alatt gyakran dob ki a játék szintén kékhalállal, esetleg full vörös háttér
- Netezés közben (Firefox) gyakran tapasztalok vibrációt.
(Minden program 380-nak érzékeli gondolom még elég új ezért)Ötletek???
Eléggé tanácstalan vagyok.Konfig:
Asrock B150M PRO4
Intel Core i5-6500
FSP 500W Hyper M
Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 GAMING-4GDMinden driverből a lehető legfrissebb verziót szedtem le (nem a CD/DVD-s verziót használtam).
Előre is köszönöm a segítséget
-
Dj_Tiesto
csendes tag
Lehet nekem is kellene egy jobb proci -
törölt tag
Hát azért az R9 280X a 384bit memóriabusz miatt csak jobb teljesitményre képes a Tahiti XT gyengébb GCN 1.0 verziójához képest is. Viszont játékokban változóan az R9 380 is tudja azt a teljesitményszintet és a 380X ami képes már kicsivel otthagyni a 280X-et. Az R9 380 is képes lenne 384bit memóribuszt kezelni és ráközeliteni az R9 390-re is akár, de az Nvidia válaszlépésétől (a GTX 960ti teljesitményszintjétől) függően fognak ezen majd elgondolkodni. Aztán meglehet az R9 480/480X szériában majd elérhető lesz a teljes 384bit-es memóribusz és sávszélesség, hogy tovább gyorsulhasson a videókártya az Nvidia után.
-
lacus83
senior tag
Ha végre megjön akkor fogom tudni tesztelni a 380 Nitrot (11242-13-20G).1010/5800 Mhz
Remélem nem fogok csalódni.
Elméletileg 380 Nitoban is van még tartalék így csak picit aggódok.
69 k lesz az árcédula új bontatlan,ezért a pénzért hozzon is valamit vagy felgyújtomfőleg úgy hogy jöhetett volna helyette 280X is 55 ért használtan.De 280at nem akartam ha már volt.De Jelenlegi értékeitek szerint az Asus 280am erősebb volt.Amit nem is értek az eredményeitek alapján,hisz nem gyengébb a 380 sőt majdnem ugyan az a specifikáció.
Egyébként nem vagyok egy teszt ember!
Addig amíg viszi majd amit vinnie kell megmarad,ha nem akkor megy tovább. -
törölt tag
Amúgy ha valakit érdekel 3DMark06 teszteredményekben a HD6850 és HD7850, és az R9 270X eredmények után nagy kiugrást jelentett az R9 380-as videókártyára kapott pontszámaim. [link] (22728-22730 hsz.). Valami végett most nagyon megindult ez a kártya.
-
törölt tag
8x élsimitást nem szivesen használok ilyen videókártyákhoz és a VGA tesztekkel foglalkozó oldalak sem tudom miért ezen elvek szerint mérnek. A 32 ROP teljesen szük keresztmetszett ilyen magas élsimitásnak és játékban sem életképes. 2x élsimitásnál többet sehol sem használtam és játékokban néhol még rontott a grafikai megjelenités minőségén is ha többet emeltem rajta. HD7850 elött még élsimitást sem nagyon használhattam, de FullHD-n nem is nagyon zavart a hiánya. Teljesitményben viszont jobban kijöttem egy 2x élsimitásból, mert fürgébben futott a játék. A leginkább zavaró tényezők nálam a minimál FPS számok.
-
Tubica
senior tag
-
Tubica
senior tag
Sziasztok !
Megérkezett a SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB GDDR5 Dual-X kártyám
( hátlapos )
Eddig csak pozitívumokat tudok róla mondani. Az FX 8320 bőven kihatja !
GTV 5-be a processzor 40%-on van pörgetve, a VGA pedig 100%-on !
Fix 30 fps+ high / ultra beállításokon 1680*1050-es felbontáson.Én nem bántam meg, hogy megvettem !
Jah igen. Bár nem az eredeti programjával van használva, de játék közbe 50-52 fok körül mozog a kártya
Ha kell, csinálok benchmarkot a "VALLEY" nevezetű programmal.
Üdv. Tubica
-
Omis
senior tag
Gigabyte r9380wf2oc 2gb 60990ft Aqua
én itt vettem! -
lacus83
senior tag
válasz
belaazallat #706 üzenetére
Semmi személyes csak az árakhoz viszonyítva jegyeztem meg,aki Sapphireban gondolkozik.
-
lacus83
senior tag
válasz
belaazallat #704 üzenetére
Jelenleg felnyomták az árakat nem is kicsit,így egyenlőre én dobom a projectet.
Nitro mocsok drága lett.Így nagyon 960 felé hajlik a mérleg konkurens fronton.
-
füles_
őstag
válasz
belaazallat #702 üzenetére
73e-ért is van: http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_r9_380x_4gb_gdd
Itt is jó áron vannak:
[link]
[link] -
lsc
nagyúr
válasz
belaazallat #700 üzenetére
Ez igaz, arról váltani felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest