- Milyen videókártyát?
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
ghostmat
üzenetére
Egy utolsó hsz. ezzel a témával kapcsolatban, aztán szerintem fejezzük be, mert ebből már sok vita volt és ezt amúgy sem itt kéne megbeszélni: Az, hogy alacsony felbontáson nagyobb a proci igény egy tévhit. Semmi köze a processzor igénynek a pixelek számához. A processzor igény pontosan ugyan akkora marad mint magasabb felbontásokon, mindössze a VGA-d több FPS-t képes generálni, így hamarabb fog elfogyni a procid mint a VGA. Teszem azt fullHD -benn van 70fps -ed (természetesen vsync off -os értékekről beszélgetünk), a proci 80% -on pörög, a VGA 99% -on. Ahogy lejjebb veszed a felbontást lecsökken a GPU igény, a VGA-d több framet képes generálni. Mondjuk fullHD helyett sima HD-n tudna a VGA 110fps -t generálni a 70fps helyett, viszont csak 95fps-ed lesz mert már nem a VGA limitálja a procit hanem fordítva. Remélem érthetően magyaráztam, kell egy kis gondolatmenet, hogy felfogja az ember mit miért hogyan.

Szerk.: Pont kiszerkesztetted ezt a részt a HSZ-edből mire megírtam a kommentem.

-
gyuszaa
őstag
válasz
ghostmat
üzenetére
Mások az igények, megnézném mindenhol azt a 99%-ot, főleg multiban.
Számomra 3,8 Ghz-en nem felelt meg egy x6 1055t egy 7850-hez, így nem is tuningoltam egy ideig.
Na meg az illető nem full hd-ban használná, még rosszabb a helyzet. Ha van rá lehetőség nem lenne értelmetlen lecserélni később.Most adtak el az aprón 45-ért fél éves 7870-et, jó árak vannak mostanában.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ghostmat
üzenetére
Ezt is másold ki már akkor:
"Also be aware that SAPPHIRE has just made the following statement that is ONLY about the HD 7870, not any other series."
Az én Sapphire HD7870 Dual-X-em így kezdődik: A1249000XXXXX
És ez pár napja jött a nagykerből, szóval ezek megkaptuk a régi készletet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Update 11.13. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A VRM1 mutatja az aktuális höfokát..sztem.