- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Milyen notebookot vegyek?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Acer notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31629 üzenetére
A 13.6 nagyrészt csak bugfix volt. A driverek elsősorban nem a teljesítményt hívatottak javítani hanem a bugokat fixálni (bár a kettő sokszor összefügg). Az AMD oldalán mindig megtalálod, hogy mi az újítás egy adott driverben. Itt van a 13.6 -hoz a leírás.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Algotis #31616 üzenetére
Neked kéne egy ghost lemezt csinálni egy szűz windows-al, minden update + legfrisebb chipset driverral, és egy whql vga driverral. Aztán minden ilyen anomáliát kizárnál hamar.
Más :
Itt egy kis méricskélés az új táppal, érdekesen alakul mikor kétszer annyit kajál 1200-on.
3Dmark :
GPU 64 fok, VRM 61 fok
Fan speed 38% - 1430 rpm
1100/1700 Mhz
1,106 v - Terhelés alatt : 1,047v - 10A /12.06v EredményGPU 64 fok, VRM 75 fok
Fan speed 52% - 2050 rpm
1140/1700 Mhz
1.150 v - Terhelés alatt : 1.080 - 13A és 14.5A között /12v EredményGPU 77 fok, VRM 102 fok
Fan speed 65% - 2560 rpm ( hangos kategória )
1200/1700 Mhz
1,230 v - Terhelés alatt : 1,139v - 19A és 20.9A között /11.97v EredménySniper Elite :
GPU 64 fok, VRM 58 fok
Fan speed 38% - 1420 rpm
1100/1700 Mhz
1,106 v - Terhelés alatt : 1,045-47v - 10A és 11A között /12.03VAverage FPS: 39.2
Minimum FPS: 18.6
Maximum FPS: 327.1GPU 67 fok, VRM 67 fok
Fan speed 47% - 1870 rpm
1140/1700 Mhz
1,1150 v - Terhelés alatt : 1,082-88v - 12A és 13.3A között /12VAverage FPS: 40.1
Minimum FPS: 18.6
Maximum FPS: 330.7GPU 74 fok, VRM 85 fok
Fan speed 59% - 2350 rpm
1200/1700 Mhz
1,230 v - Terhelés alatt : 1,143v - 18.8A /11.94VAverage FPS: 41.5
Minimum FPS: 20.9
Maximum FPS: 323.2 -
Atla
senior tag
válasz
Algotis #31375 üzenetére
Halálra húzogattad azt a kártyát.
Nálad már csak a Win újratelepitése segithet.
Nem igazán értem hogy minek babrálod hogy ha nem megy?Lassan ott jársz hogy alapfeszen is behibázik.
Láttál érdembeli különbséget játékok alatt,ha plusz 100 vagy 200 mhz-el megtoltad?
5 FPS-el gyorsabb lett a Battlefield,és észreveted?Nem bántani akarlak,de sztem rakd ujra a wint,és probálkozz ujra megkeresni azt a töbletet ami az épp elme határain belül van.Mivel nem tudod monitorozni a VRM höfokot,˛/amit már lehet h tönkre is vágtál/ ezért mindenképp maradj 1.2V alatt. -
HSM
félisten
válasz
Algotis #31337 üzenetére
Jaaa, tényleg...
Összekutyultam a WT-t a WS verzióval.
Ugyenz volt nekem is egy időben.
De a lényeg, tudtommal a DVI esetén se szakad meg a kapcsolat, meg a HDMI esetén sem, bár ott már elméletileg vannak technikák erre, amivel megoldható lenne. A DP viszont kicsit másképp működik, az az egyetlen csomag alapú adatátvitelű.(#31338) Algotis: Ha 1300-on fagy a kari, akkor könnyen lehet, hogy 1250-es memóriával is bizonytalan. A GDDR5 ilyen, először lassul (pl. mikrolagg) de még életben tartja a hibajavítás, utána ha tovább húzod, csak akkor hal le.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31260 üzenetére
Ez itt megint csak eléggé off de az ilyesmi még belefér szerintem. Béták általában nem érnek sokat, sok az ingyenes giveaway a béta kulcsokból neten, ráadásul a Firefall kicsit több mint egy hónap múlva open beta lesz szóval szerintem 500Ft lenne reális ár érte, de tedd ki 1000Ft-ért, ha nem viszik vidd le 500-ra. Bukni nem bukhatsz rajta.
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #31056 üzenetére
Nem gondolod hogy elég volt már az offból?
Van ennek megfelelő topikja, ha rákeresel google-el akkor is 10 perc találni róla leírást mert baromi egyszerű, 3 tüske = nem PWM (külön szabályzó kell hozzá, vagy néhány alaplap tud nem PWM-es ventit is bizonyos fordulatszámon járatni), 4 tüske = PWM. Webshopokban általában külön is vannak osztva.
Téma vége.Más: Ahogy kovsol kollega babrált itt régebben az MSI AB-val, hogy automatikusan váltson profilt 2D-nél és 3D-nél azt most én is megcsináltam. Olyan kérdésem volna, hogy van valami program amivel esetleg tudom figyelni, hogy épp melyik profil aktív? Esetleg GPU-Z alkalmas ilyesmire?
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30898 üzenetére
Az mATX házak kevésbé jól szellőzőek a kisebb méretükből kifolyólag, de ahogy látom a ház 2db elülső ventilátorral érkezik amíg hátul egy sincs. Én a helyedben a kettő közül az egyiket biztos hátra szerelném (természetesen úgy hogy kifelé fújjon) ha pedig már van hátsó ventid esetleg a régi házból akkor alulra betenném (befelé szívja a levegőt) mert az pont a VGA-ra fújja a levegőt és az jó néhány fokot jelenthet.
-
ArtMooney
tag
válasz
Algotis #30799 üzenetére
Szia Algotis!
A Gigabyte HD785OC 2GB kártyámat ezzel a kísérőlevéllel küldtem vissza garanciáztatni:
"Konfiguráció
Alaplap: Gigabyte GA-P67A-D3-B3
Processzor: Intel Core i5-2500k 3.3GHz LGA1155
HDD: WD 1TB
Memória: Kingmax 8GB DDR3 1600MHz
Táp: Kolink CHS-600 600W
Hangkártya: Sound Blaster X-Fi Gamer
Operációs rendszer: Win7 Ultimate 64 bitA probléma kizárólag játékok futtatása alatt jelentkezik, van, hogy másfél óra után, de van, hogy öt percet bír, és fekete képernyőt kapok, illetve sokszor mellé a hang is beakad. Ilyenkor a reset gomb sem segít, a ki/bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával lehet a gépet csak kikapcsolni. 12.8 – 13.4 minden driverrel tesztelve, sőt a gigabyte honlapján lévő driverrel is próbáltam, de nem hozott javulást. A rendszeren semmi nincs tuningolva, húzva, órajelet nem állítgattam. Sok hasonló problémával találkozni a fórumokon és kifejezetten a 7800-es szériát érinti. Kérném szépen a hiba mielőbbi orvoslását."
Ez volt majd egy hónapja, azzal kezdték, hogy egy hét után visszaküldték pestről, mert nem volt rajta a kártyán a gyári kódos kis matrica. Pedig a gyári dobozával együtt lett elküldve amin rajta van persze ez a kód, de mindegy. A gépház oldalában megtaláltam aztán, másnap ment is vissza a boltba, onnan fel pestre... két hete, azóta várom.
-
vekk200
tag
-
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30668 üzenetére
Nem igaz, ez sajnos csak egy elég elterjedt tévhit. Ahogy dark@ mondta most a nyerő páros mindenképp az Intel CPU és az AMD VGA, az ár-érték arány már más kérdés, bár ha nem kéne platformot váltanom a 3570k-hoz tuti inkább azt választanám mint az FX8350-et, de 40.000Ft -ot (kb. ennyit kéne ráköltenem ha a mostani lap+proci kombót eladnám és vennék egy olcsó lapot meg bele egy i5-3570K -t) nekem nem ér a váltás, úgyhogy marad az AMD, ez is egész jól teljesít.
-
zserbox
őstag
válasz
Algotis #30400 üzenetére
na mostmár biztosan rudjuk hogy nagyon fiatal vagy
kis olvasni való
(régi office-ban volt ilyen kis segítő) -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30187 üzenetére
Hogy érted, hogy visszafogni?
Összesen 400W -ot tud leadni 80%-os hatásfokkal, ha ennyi nem lesz elég a rendszerednek nem lesz nehéz észrevenni, egyszerűen lefagy/kikapcsol a gép.
Az eredeti kérdést ("Később használnám a molexot, de akkor nem tudom a vga-t rádugni?") megválaszolva: Nem sajnos, abba a molex csatlakozóba amibe már be van dugva valami nem megy bele még egy VGA 6pin átalakító is... -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #30184 üzenetére
Ennyiért a helyedben inkább a Hexa-t vettem volna, de az FSP sosem rossz választás.
A komment alapján (nem tudom igaz-e) egyáltalán nincs rajta 6 pin csatlakozó, azaz kénytelen vagy a VGA-t molex-6pin átalakítóval használni (általában minden VGA-hoz gyári tartozék).
Egyébként az ilyesmi nagyon nem ide való, de ez már részletkérdés. -
PandaMonium
őstag
válasz
Algotis #29991 üzenetére
Szerintem ha nem mondod nem vesszük észre.
(Legalább is én biztos nem figyeltem)
Egyébként jó egy kis csönd néha itt is. Szélsőséges körülmények uralkodnak pár napja, van hogy feljövök 1 nap után és azt látom, hogy 2 új hsz., néha meg szintén 1 nap után egy 100 kommentes flame war dúl. -
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29977 üzenetére
Ennek megint ellentmond az, hogy rengeteg 7850 1,22V-os alapfesszel jön ki. Plussz a referencia 7850-eknek is ekkora a feszültségük. Akkor most az AMD is direkt el akarja rontani a kártyáit? Ennek a GPU-nak meg sem kottyan még 1,3V sem. Az MSI 7870 Hawk-ot is 1,35V-ig lehet húzni.
-
lowzor
veterán
válasz
Algotis #29973 üzenetére
"Nekem az nem éri meg, hogy emiatt csökkenjen a kártya élettartama."
Nagy dolog, ha mondjuk 10 évről 8 évre csökken. Vagy te 20 évre veszel videokártyát? A 3 év gari amúgy is ott van és a kutya nem mondja meg gariztatásnál, hogy az tuningolva volt. Plussz ha annyira veszélyes lenne, akkor a gyártók sem reklámoznák 1000-el a tuningprogijaikat.
(#29972) gyuszaa:
Ezzel én is így vagyok. Amíg ki nem jön a BF4, addig kb a tesztelgetés a legjobb szórakozásom vele.
-
törölt tag
válasz
Algotis #29967 üzenetére
Tényleg nem vitázni szeretnék, és nem veszekedni, csak véleményt írok!
7 fps nekem nem érné meg még az időt sem amit rá kell fordítani a kártya kitesztelésére hogy mennyit bír,mikor stabil stab. Max akkor ha már minden kötél szakad, és eleve csak 20 fps-t bír produkálni. De ez én vagyok, nem vagyunk egyformák, kit mi érdekel!kovsol Persze tudom. Én játszani akarok vele,és ha megvan a kellő fps akkor nem érdekel hogy mennyivel tud többet. Főleg ha van kb 60-70 fps akkor kit érdekel hogy tudna még kb 7 fpst produkálni!
-
Steve198310
őstag
válasz
Algotis #29909 üzenetére
Az a helyzet a konfig többi tagja is beleszól az erejébe.
Nálam ismétlem Nálam a zafír HD7850 OC 1125/1406Mhz már felette teljesít az alap HD7870-nek. És láttam már olyan tesztet ahol a 1170/1300Mhz-n pörgö HD7870 karit ugyanaz a beállítaás Driver STB. mellett 1125/14060Mhz HD7850 rá vert 2-4 FPS-t
Amin MAXIMUM stabil játékok alatt az 1173/14XXMhz nálam nem ment följebb. Lehet menne ha stabilabb lenne a CCC kékhalál lesz felette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Acer notebook topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest