- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
12.8 nálam kifejezetten rosszul muzsikál tuningban - 50-70.MHz el kevesebbet megy ugyan akkora feszel a kártya! PL: alapfeszen(1,075.v) eddig ment ~1080.MHz et a 12.8 al 1020.ig stabil csak! és 1200.on végig se megy a Heaven csak 1175.ön
de feltettem a Catalyst 12.x (9.00 August 15) Unofficial verziót 2.napja ezt használom ezzel újra megy minden ahogy régen próbáld ki te is!
De most találtam még frissebbet Catalyst 12.x (8.982.9.0 August 21) Unofficial ugyan ezt még nem próbáltam de lehet ez is jól muzsikál(na)
**************************************************************************************
#4785 viperabácsi HD7xxx ből sajnos még nem járt nálam egyetlen XFX sem!
Sajnos erről nem tudok nyilatkozni(olyanról meg nem szeretek beszélni amit nem teszteltem saját magam) De HD4-5-6xxx nél mindegyik XFX nek volt BIOS problémája! (PL: túl magas gpu fesz, nem megfelelő PowerPlay működés, hibás ventilátor profilok) -
Én voltam csak rá kellett volna keresned!
De segítek itt linkeltem be
Egyébként HD7xxx nél a GPU-Z is tud Asic Quality -t olvasni!
De persze jobb a kis progi mert az támogatja a HD5-6xxx et is!
-
Én sem erőltetem 1200/1500 (ill. ahol még stabil 1230/1550) -en 1075/1350.en használom!(1,075.v -al) már több mint 4.hónapja! és végig FHD -ban ment, nálam nincs semmi féle villódzás vagy más egyéb kép szétesés meg miegymás! De ahogy látom mostanában már nem panaszkodnak mások sem nagyon (max aki Analóg-VGA monitoron használja FHD -ben de az sz.tem meg is érdemli aki FHD monitort vesz analog bemenetest)
-
mrhitoshi
veterán
Mondjuk én hamarabb halnék meg, mint hogy érzekeljem a 60-70 vs 45-50 fps közötti különbséget.
Viszont mivel LED-LCD tv-n van csak FHD-m, így alapból nem tudnék játszani így, mert nagy az input lag is egy TFT monitorhoz képest. Ha plazma lenne, ilyenen nem problémáznék, viszont single-ben játszható. -
szasanyi
félisten
Nem 7 FPS az szerintem - bár nem akarom überelni senki 7850 eredményét mert nem egy kategória árban sem - mert a MIN. FPS a mérvadó. De ha már tuning, tessék a kártyám tuning eredménye:
Mondjuk az azért érdekes lenne, ha nem lenne lényeges teljesítmény különbség egy HD7850 2GB és a HD7950 3GB között.
-
-
Nekem ilyen kábelem van de van fele ennyiért is noném kategória! ha ilyet veszel akkor kell az átalakító adapter(amit mellékeltek a VGA hoz) ami a VGA MiniDP -jét normál DP -re alakítja! Ha nem akarsz átalakítózni akkor meg DP <-> Mini DP kábelt vegyél!
-
TomiLi
addikt
Most látom, elírtam másodszorra a vga-t
Multihoz jobb a több fps, arra gondoltál?
Gép fejlesztés: Ha esetleg nem kellene túl sok kompromisszumot kötnöm (Full HD-hez) akkor én is egy 7850/70 vga-n már gondolkózóba esnék, és nem kalandoznék a felsőbb kategóriákhoz. (7950, vagy GTX670)
-
-
nem rossz! bár nem írtad a 7850 mennyin járt?
Amúgy meg marhára nem egy kategória mert a 670 es árából(~110.e) kb pont 2.db 7850.et kapsz itt az apróban!
7970. nek az ellenfele a 670 -es! és árban is egy árban vannak ha mind 2 nek a bolti új árát nézed viszont a 7970 még a legelső szériások is (nem az új GHz edition) jobbak 10% al a 670 esetől!(mivel kb pont a nagytesó 680 -al van egy szinten a 7970 -es) Szóval nem nagyon kell törni az ember fejét melyiket válassza!
én úgy látom hogy kb semmi értelme nem volt ennek a 670 nek max annyi hogy nem kell az alig gyorsabb 680 as árát levenni ~140.e ről hogy versenyképes legyen a konkurenciával szembe! és legyen mit árulni ~110.e környékén is!
-
Én március vége óta így használom és soha nem ugrott meg villogott, pedig FF -ben is be van kapcsolva a HW -s gyorsítás!
Most sem ugrik mióta az OC biosa van fent
Sz.tem érdemes lenne venned egy DP kábelt, ne ezen a 2-3.e res vackon spóroljunk ha már VGA -ra kiadtál 60-70.e ret!
és 90.% hogy nálad is megszűnne a villogás órajel váltáskor!
-
CCC -ben az OverDrive -nál nyomj egy alapértelmezett beállítást és vissza áll a gyári 860 -ra!
Amúgy meg érdemes feltenni a simára is az OC bios -át én már egy ideje így használom!
mondjuk sok értelme nincs mert egyébként is 1050/1350.en járatom a karit mióta megvan! Max az hogy a Power csúszka nem +,- 20 hanem +,- 50 et enged!
Nálam azóta sem ugrik ahogy látom 2312HM ed van próbáld meg DP vel össze kötni nekem azzal van és nem ugrik
-
Winne
nagyúr
-
Miért is kéne megállni? 1,2000.V alatt?? AMD ajánlása szerint 1,22.V a referecia érték tehát még ennyivel mehetne 24/7 -be is! De tuning esetén minden gyártó kb +10-15.% ot engedélyez a saját tuning progijával! Annyira nem hülye egy gyártó sem hogy saját magával b@szik ki(hogy sorba szállnának el a kártyák a túlfesz miadtt), és a hozzá nem értő USER -ek se tudjanak kárt tenni a VGA ban ha MAX ra feltekerik a GPU feszt!
Mivel teljesen legális dolog mert hirdeti az adott gyártó és mellékeli is a kártyáihoz a tuning progit még ha ez miatt halna meg a VGA akkor is GARANCIÁLIS probléma, tehát hátránya max annyi lehet hogy Max 1-2.hétre nem lesz VGA -ja amíg gariztatja!
De ezeket a HD7xxx -eket meg se lehet gyilkolni mert annyira komplex és bonyolult hardveres védelmük van ha hibát érzékelnek lekapcsolják(Resetelik) magukatAsus DC2 hez ugye a Asus GPU Tweak progi van nem tudom mennyit enged max állítani a GPU fesznek, de gondolom dinamikus ahogy Sapphire nél a TriXX és nézi mennyi a gyári alapfesz és ennek függvényében(megy a +10-15.% emelés) ennyire alacsony alapfesznél 1,200.V fölé sz.tem nem is fogja engedni
De valószínű hogy a kártyának elég lesz bőven a 1,150.V is az 1200.MHz hez!
-
BullZeye
veterán
Minek után névreszóló számlát nem tudsz adni, hogy áfát vissza lehessen igényelni, ezért ugyanaz mintha HA-ról venné az ember számla nélkül olcsón. De persze attól még kártya annyit ér amennyit adnak érte.
Árgépen meg 65,3 a legolcsóbb.
-
Maga a WindForce hűtés nem(lenne) rossz (ha jól lenne belőve gyárilag a venti profil meg nem visítana 40.% felett már a venti) 1ébként nem is erre értettem hogy gagyi magán a 7850 en van gagyi venti a 3.db kártyából egyiknek pont az volt a gondja hogy a 2.ventiből az 1 ik 4.nap után megadta magát, és nem indult el csak akkor ha manuálisan feltekerted 50.% ra (vagy kézzel megpöckölted hogy induljon el) a venti vezérlést, amit normál használat során nemigen szok elérni a kártya szóval magával a ventivel volt gond nem a hűtéssel
Bár azzal is volt gond a 3 -inkál (sajnos nem garanciális probléma de marhára idegesítő tud lenni) maga a műanyag keret ami a ventiket a hűtő bordára rögzíti olyan porcukor műanyagból van hogy picit erősebben megfogod(PL kártya gépből való kivételkor mikor veszed ki a PCIe foglalatból) a 4.db rögzítő pöcökből 3.eltört! ezt sajnos gariba sem cserélték, ha úgy nézem 3 ból 3 giga karinak lett valamilyen baja amúgy a 3 -iknak meg memória hibája lett!(de memó hibák vannak sajnos a 7870 és 79xx nél is elég sok giga kártyán ahogy annó minden 3.ik 6850 is ebben a betegségben szenvedett! Ha nem figyelted folyamatosan a giga kártyákat(nem csak ati hanem zöld oldalon is) évek óta csak lefelé mennek minőségben sajnos nem csak VGA de minden giga cucc így van!
A lényeg nekem semmi pénzért nem kéne giga kártya se 7850 se másmilyen ha valaki azt mondaná hogy ad nekem egy giga 7970 et a Sapphire 7850 -emért cserébe 1:1.be még akkor sem cserélném el! Elég sok PC -s cucc megfordul a kezem között és a legtöbb probléma a gigával van az elmúlt 3.év óta!
-
szasanyi
félisten
A lehetőség az, amikor kifogja az ember pár VGA közül az egyiket, ami akciósan mondjuk -5K áron vehető, míg el nem fogy ugye. A Te eseted az már kiváltság!
Itt van 75k a buxámban mert hülye fejjel - és persze tök fölöslegesen - feltornáztam a VGA-ra szánt összeget, és nem tudok venni érte egy HD7870-et.
Persze apróban hirdet 1-2 arc 70-ért zafírt, de kit érdekel 2 (esetleg 6) hó garival? -
Malibutomi
nagyúr
Persze ki lehet fogni jó vételeket, én tavaly nyár végén usa-ból vettem a 6870-et, olyan 35K-ra jött ki, akkor itthon jó 20-25K-val több volt. (MSI 6870 Hawk)
Azt mondom azt az összeget még bekockáztattam, de a dupláját már nem biztos hogy merem egy kinti vásárlásnál.
Max ha megint nagyon jó ajánlatot kapok! -
Lapot miért is kéne cserélni? ha jól látom CF ben 16+8X be megy a lapod (de még ha 8+8.ba megy se gond) én is 8+8.ba használtam az utóbbi 3.évben a kártyáimat és nem volt semmi hátrányom belőle (8+8. ba van kemény 1-2.% teljesítmény csökkenésed ez miatt nem kell aggódni)
táp csere sem túl sok kiadás a jelenlegit még el lehet jó áron passzolni és megtoldod egy 5.össel és kapsz rajta egy jó 550-600.ast tehát ez sem túl nagy kiadás!
a CF skálázódás végett sem kell aggódni mint mondtam én már 6.éve használok CF -et így mondhatom hogy van némi tapasztalatom benne
az utóbbi 2.évben nem igen volt olyan játék ami ne ment volna rendesen CF be (ami esetleg mégsem úgy ment ahogy kell 1-2.driver frissítés után ment az is gyönyörűen) a skálázódással sincs gond a legtöbb játék 70-90.% os hatásfokkal megy CF nél De van sok játék ami 95-100.% os hatásfokkal megy!
és egy GéTéiX 670. meg sehol nincs egy 7850 CF hez képest tehát ez se kérdés melyiket válassza az ember!
-
-
MontyCrew
senior tag
az fontos mérlegelni, hogy a 2500K és az i7 2600 ugyan annyiért megy itt aprón.. Ha szeret tuningolni, akkor a 2500K tökéletes választás, de egy 2600at 4ghz-n lehet járatni szépen alulfeszeve... Igaz most nekem is csak egy i5 van, aranyosan alulfeszelve 4100on szaladgál, ez már elget nyújt a tuningolt 7870 mellé..
Érdekességképp,
Haver most vett 7950et, egy 4100ra húzott 8 magos Bulldozer mellé.
Én grafikai pontom 3dmark 11ben 7367pts 1200as órajellel
Spanom 7950-e 7327pts 1000mhz-nAz én 7950em, 925 mhz-n 7679et dobott i7 2600al megtámogatva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Gurulunk, WAZE?!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Yettel topik
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest