Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kts88
aktív tag
válasz
gyori222 #6915 üzenetére
Elég hülye ötlet, de nyomd meg az F4 gombot a biosban, hátha jön elő még funkció. Nekem ezzel előjött a pcie nagyon részletes sávkiosztása, power limitje, és még sok minden amiről fogalmam sincs.
Mert így nem lelem azt a funkciót amivel csökkenteni lehetne az nb/L3 órajelet. (a biosban lévő nb az alaplapra rakott nvidia c51xe chipseté szerintem) -
kts88
aktív tag
válasz
gyori222 #6913 üzenetére
Nos ki kell ábrándítsalak, az a lap nem k10 tuningra lett tervezve, még k8-ra. Nekem pont fordított esetem volt, amikor a 45000 ezres alaplapom nem bírt el a k8-as athlonnal, viszont B3-as procival meg repesztett. [link]
De azért még próbálunk valamit, csak még dolgom van, és utána olvasom a kéikönyvét. -
kts88
aktív tag
válasz
gyori222 #6910 üzenetére
Üdv újra itt!!
Nos először is 3 dolog lehet a gond.
A lap nem megy többet, ami elég esélyes, főleg, hogy ezt még régebbi athlon processzorokhoz tervezték.A proci nem megy többet, de a 2900-is már szép eredmény.
Vagy beállítás gond. Én amit csinálnék a felsoroltakon kívűl, hogy felraknám a procifeszt 1,45-re és ha bírja a lap, akkor a ht szorzót visszatenném 5-re. Az 1Ghz-es ht sebesség nem szentírás. Nekem az nforce500 sli 1200-at vitt. A ramot pedig megpróbálnám 800-as üzemben hajtani, mert unganged módban kell a magasabb órajel ramból. A dram fesz nyugodtan mehet 2V-ra.
Az nb órajele picit magas, de holnap utána olvasok a kézikönyvben meik beállítással lehet csökkenteni.
-
kts88
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6854 üzenetére
B3 steppinges a procija, nincs benne TLB hiba
És ezek teljesen normális memória sebesség értékek. A phenomot visszafogja picit az L3, de alkalmazásokban már nem nagyon -
kts88
aktív tag
válasz
MolnarTK #6852 üzenetére
Csökkentsd le szerintem azt a feszt 2,1V-ra. Ott is menni fog, sőt még kevesebbel is. Kerüljük az elektronmigrációt ha lehet
Egyébként ne lepődj meg az everest eredményein, a K8 jobb ezekben a tesztekben, a phenomot picit visszafogja az L3 gyorsítótár. De tuninggal tud akár 10G-t is
Itt láthatod, hogy a K8 megveri memóriakezelésben a K10-es procit, de minden másban alul marad. -
kts88
aktív tag
válasz
gyulus08 #6668 üzenetére
Annyira vészesen még nem emelted, meg és csak egy valid volt. De 1,55V felett már egy erősebb hőcsöves se nagyon bírja
1,6V-nél meg már mire betölt a win szétfőzi magát egy freezer 64 alatt isszuhib007 ha nincs tuning, akkor nyugodtan használd, nekem a hangjával sem volt bajom. Ha nem emelsz feszt akkor még pici tuning is belefér. És nem kell megilyedni még 60 fokos magtól sem.
-
kts88
aktív tag
válasz
gyulus08 #6661 üzenetére
elméleti alapok:
Ganged mód: Ez a klasszikus dual channel, ahol a memória adatbusz 1x128biotesként van kezelve, ilyenkor az elméleti memsávszélesség két 800-as ram esetében kb 12Gbyte/sec
Unganged mód:2x64bites módban hajtja a ramokat, és két független csatorna lesz, a többmagos procik miatt született meg, pl nekem 3dmarkban jelent előnyt ekkor az elvi max memsávszélesség 800-as ramoknál 6400MB/sec de ez kétszer!!
elvileg az unganged a jobbb egy 4 magosnak már.nos neked mivel 1 ram van kb mindegy, vlószínüleg egyik beállítás sem él, mert csak szimplán single channelben megy 1x64bit, lehet a plussz megabájtok a proci beállításai miatt keletkeztek. És mivel nem fog gangedben menni ahoz 2 ram kell minimum, nem is fogja annak kiírni
Én sebességbeni különbséget nem tudok a b2 és b3 revízió között, csak annyi, hogy javították a vitatott tlb hibát, és jobb a tuning potenciálja is.
-
kts88
aktív tag
válasz
gyulus08 #6652 üzenetére
Everest és amd overdrive stabilitás tesz nem sokat ér
Próbálj egy prime 95 blend tesztet futtatni, ha azon stabil vagy 1 óráig akkor nyugodtan lehet használni.
PL.: amd overdrive szerint stabil volt, de egy filmkonvertálás azonnal hazavágta régen a 7750-es athlonomat. De játékok alatt még elment. -
kts88
aktív tag
válasz
gyulus08 #6640 üzenetére
Hali!
Ha még jobban visszaveszed a ht-t elképzelhető, hogy még egy ici picitt ki lehet csikarni belőle, de nem valószínű. A b3-as phenomoknak itt szokott a vége lenni. Egyébként szép eredményPrime stabil is??
az ec firmware csak a denebnél van jelentősége, ott ia a letiltott magoknál -
kts88
aktív tag
Ez így nem megválaszolható. Mert vannak játékok amik még alacsony részletesség melett is vga limitesek (crysis, clear sky). De vannak amik profitálnak a nagyobb proci órajelből, de ezekről viszont elmondható, hogy bőven a játszható tartományban vannak így is
( a 3dmark viszont nagyon durva javulást hoz erősebb procival, de ott még a 4GHz-es deneb is kevés)
-
kts88
aktív tag
válasz
7600 GS #6547 üzenetére
Ha feszt nem emelsz akkor nem ugrik lényegesen a hőtermelés, szóval akár elég lehet a gyári venti is, max picit magasabb fordulaton fog menni. Emelt fesznél legalább egy Freezer64-es hűtés. Nos eléggé tud melegedni, főleg ha tuningnál megemeled a feszt akkor iszonyat megindul a melgedés, de alapfeszen gyári ventivel olyan 50-60fok terhelve. Soknak tűnik, de nem kell megilyedni tőle, elfogadható. A tuning az mindig lutri, de nagy általánosságban elmondható, hogy a B2 steppinges procik nem fognak órajelrekordokat dönteni, 2,5-2,7GHz körül vége. A B3-as az elmegy 3 gigáig, ha pedig Black Edition kivitel akkor még picivel tovább is mehet, itt a ph-n a 9850 és 9950-es kivitelek elmentek 3,2Gigáig is. De ehez már egy jobb lap sem árt.
Remélem segítettem. -
kts88
aktív tag
válasz
pisti2216 #6533 üzenetére
A processzorban mind a 4 magnak saját L1 és L2 gyorsítótára van, amiből csak egy mag gazdálkodik, és van egy 3. szintű gyorsítótár ami meg van osztva a 4 mag között.
Az L1 mérete 128Kb míg L2 512kb de az L3 egy nagy 6Mb-os.
Csak szokás úgy kiírni, hogy 4x512 pl, de ezzel arra utalnak, hogy magonként ennyi. -
kts88
aktív tag
Elvileg a B3-as mag eldöcög 3 giga fölött, de ez csak a erősebb modellek kiváltsága. Szerintem a 9650 olyan 2,9-3G körül fogja feladni. De a tuning mindig lutri. Tuningnál csak pár dologra érdemes odafigyelni, A ht link maradjon 1600-és 2000 között, az NB is olyan 2000körül. De +feszt nem nagyon érdemes ezeknek adni. A proci magjának feszét viszont meg lehet emelni nyugodtan olyan 1,4V-ig nem is vészes a fogyasztás sem. De szerintem ahoz a vga karihoz ami az adatlapodon szerepel, bőven elég az alapfeszes tuning. Csak arra ügyelj, hogy ha a feszültségek auto állásban vannak előfordulhat túlfeszelés. Lehet kézileg kell beállítani ilyankor.
-
kts88
aktív tag
A felodható magú procik mind kivétel nélkül phenom II-es procik, illetve van még egy sempron is ami egy letiltott magot tartalmazó regor magos proci, de ilyet nem lelni. És a feltétetl az acc megléte az alaplapon, amit nem az északi híd befolyásol, hanem a déli. Tehát vagy sb750-nek kell lenni, vagy egy olyan 710-esen amin engedélyezett az acc.
-
kts88
aktív tag
válasz
Exelsior #6499 üzenetére
feszt nyugodtan lehet neki adni, maga a proci kényelmesen elviseli akár az 1,4V-os magfeszt is. De figyelembe kell venni, hogy az alaplap vrm része nem túl tápos, és könnyen a másvilágba lehet küldeni a túlterheléssel. Szóval lehet jó lenne a vrm rész fetjeire kis ramsüniket venni.
-
kts88
aktív tag
gyakorlatilag bármilyen chipsetbe belemegy. Csak a bios mérete volt a megkötés.
De én egy jobb 780/790-s lapot ajánlanék alá. Pl ha picit túl lehet lépni a 20k-t akkor ez: [link] illetve ez [link]
vagy ha nagyon kell maradni a 20k alatt akkor: [link] De sok más alternatíva is van. Lehet keresni az aprók között, néha jó kis kincseket lehet lelni -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6427 üzenetére
Hát igen nem lehet minden lap tökéletes, persze az enyémet kivéve
Sz.L. sajna akkor tényleg lap gondod lesz, de akkor használd egyel lejjebbi órajelen és csökkentsd az időzítést, akkor ott lenél, mint a magasabb órajelen. Ha jól emlékszem bírja a cl4-et azon az órajelen 2,1V mellett.
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6419 üzenetére
Nekem ugyan ez a típus 1200.ig megy cl6-ban
és unganged módban lehet értelme ilyen magas órajelig tornászni -
kts88
aktív tag
mekkora fesszre állítod a ramokat, milyen időzítés?
Nekem ilyen ramjaim vannak és 1150MHz 5-6-6-18 2,2V ettől lazább időzítéssel nem megy 1066 fölött. A proci emvezérlőjének pedig nem ügy magasabb órajelen hajtani.MasterDeeJay Nekem 2300 a vége, efölött már nem stabil, de a winrar és everest teszten kívül nem sok értelme van. A HT az bőven jó amit írsz, a lényeg, hogy 1000 fölött legyen. De nem érdemes túlhajtani csak instabil lenne.
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6403 üzenetére
gondolom hétfőn kiderül
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6401 üzenetére
Akkor így világosabb. Egyébként ha van benne k8 akkor kb össze tudom vetni, mert annó én meg k8 vs k10 összehasonlítást készítettem.
És a jobban tuningloható, nem de?? -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6399 üzenetére
Akkor mi a francot jelez ki???
Processzor videt sem jelezhet ki, mert az új 7bites serial videben sincs 1,6 V feletti érték. És nekem még efölött is mért, közel helyesen.
Amúgy szégyen nem szégyen még nem nézegettem a c&q + manuál beállítást
A koliban nem zavart, hogy mennyire teker éppen.
látom még várni kell az X2 tesztre, esetleg elárulod, hogy a kumához képest hogyan viszonyul a sebessége clock to clock. Ha nem nyílvános priviben is jöhet -
kts88
aktív tag
-
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6382 üzenetére
Nagyon szép
Ennyire jól menne a kis regor?? JEGET RÁ
Remélem hamarosan megérkezik a nagytestvér a propus képében és ha BE is lenne vevő lennék egyreVagy pretested phenom 2 X2
-
kts88
aktív tag
válasz
mr_ricsi #6371 üzenetére
erre annyit tudok mondani, hogy van itt egy biostar 790gx a2+ amin olyan bios van ami hírből sem ismeri a phenon2 x3 procikat, még egy 2008-as van rajta
De a 720BE gond nélkül üzemel, csak nem ismeri fel, de megy a 4. mag és a tuning is.
bár lehet, hogy nagyon csótány a 0801 bios
Az én lapom első biosa is undorító volt, meg a következő is -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6366 üzenetére
ugyan az, sajna ledöglik 3540-nél (a 3,6-os eredmény jeges vízzel lett.)
Én úgy szoktam, hogy a lehető legnagyobb szorzót belövöm és finomállítom a ht ref clockal. Ráadásként szépen a beállított érték körül marad az nb/L3 a ram és a ht link is, max pár Mhz különbség.DaDy0219 nyugodtan tedd fel, de a mostani biosoddal is menne, max unknow processor felirat lenne a biosban.
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6364 üzenetére
Egyszer próbáltam, de elég hamar ledöglött. Bár az régebben volt, lehet elbaltáztam akkor valamit. Akkor mindjárt megnézem
-
kts88
aktív tag
Az kimaradt a cikkemből, de az agane magos procikhoz kapcsolódik. A coldbug ellenére próbálkoztam a kis kumával és picit megint nőtt az órajele [link] és ezzel végre vissza tudok kerülni a rippin.org phenom 7750-es listába
de nem adom fel lesz ez még több
-
kts88
aktív tag
egy kis tuning
-
kts88
aktív tag
Csak proci órajelre hajtok
de felsorolom mit bír a ram:
4-4-4-12 800
5-5-5-15 1066
5-5-5-18 1150
6-6-6-24 1200
Athlon helyett inkább nevezzük phenom x2-nek
Egyébként érdekes, hogy a rossz Agena magok 2 maggal sokkal jobban mennek mint a teljesen 100%-os modellek. Hisz kumával már 4,7Ghz a világrekord -
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6320 üzenetére
azért vannak igazi elvetemültek akik elpusztítják a technikát
, de szerintem itt nem az lesz a legfontosabb, hogy mekkora max validot bír ki, hanem az, hogy mondjuk olyan 3-3,2Ghz-et vigyen kényelmesen.
-esetleg tidusét??? -
kts88
aktív tag
Az első ok, amd fan vagyok
A második, hogy picivel olcsóbb mint a konkurensek, és elég gyors.
Attól, hogy nem BE még simán lehet tuningolni, csak egy be procnál átállítod a szorzót 16-ra és máris 3,2G-t megy(denebek esetén tényleg.)
lapban én biostart, de az beszerezhetetlen
Nem tudom mekkora a keret, de22től 30-ig pár lap.asrock
másik asrock ez meglepően jókat ment tuningban is.
Giga
és végül egy msi előre szólok hamarosan jön egy ember aki rád fogja ezt beszélni
bár 30pénzért már van itt az aprók között nagyon jó lap ami kenterbeveri ezeket.pisztoly meg akarja tartani a ddr2-es ramjait
-
kts88
aktív tag
A 810-es intel megfelelője szerintem a Q8300 és környéke.
De árban jobb most az amd.
Az a -2MB cache nem akkora érvágás szerintem, főleg, ha jó lapod van akkor nem gond visszavarázsolni a letiltott gyorsítótárt sem
Sajnos nincs belőle BE.
De ha eldöntöd, hogy Deneb magos procit veszel, akkor lehet annak a topicjában többet is tudnak mondani, ott is kérdezősködj szerintem. -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6302 üzenetére
igen, a pwm rész nagy hasonlóságot mutat az enyémmel. Csak az NB táprésznél az enyémben combosabb mosfetek vannak. Illetve más helyen vannak a gatedriverek.
Meg a duplázott tekercsszám. Szerintem a kapcsolásuk is stimmel, mert az enyém is ugyan úgy túlfeszel. Szerintem ez az L6107 vezérlőnek tudható be.remélem ha átálsz az athlon oldalra nem hagysz itt, mindig jól jön ha vagy
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6300 üzenetére
Az remek, ott valamit akkor nagyon eltoltak taiwanban, ha még hűtve is szörnyű. Mert nekem ugyan ezekkel az alkatrészekkel a lapom megbírkózott az 1,6v-ról hajtott négymagosított phenom II X3-mal és az 1,7v-ról hajtott Athlonommal
Előbb adta fel a proci és túlmelegedett, de kézmeleg volt a pwm rész.
látom eladósorba került a proci, csak nem Athlon II lesz belőle????pisztoly valószínüleg marketing, de nincs mit tenni, mert a konkurencia procijaihoz van 8 fázisú ( még nem leltem ilyen vezérlőt, de elhiszem, mert 6 fázisút leltem, bár már az is 6$). De ott is van már sok sok kamus lap
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6297 üzenetére
Nek tudok sok értelmes gondolatot hozzáfűzni csak annyit, hogy marketing.
De talán annyi előnye van, hogy így kisebb áram folyik egy tekercsen és így lehet kisebb tranziens feszültségek lépnek fel, vagy kevésbé hajlamos zizegésre.TomBoy1986 mennyire melegedtek fel??? és mitől?
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6294 üzenetére
Látom jelentősen csökkent a hőmérséklet, de ehez szerintem kevés a fesz csökkenés. Szerintem többet adott neki a kis asus. Milyen hűtéssel?
Az M3N tápja megegyezik az M3A79 tápáramkörével!! Csak megduplázták a nagy asus tekercseit, meg megfejelték sok-sok rézzel.
Egyébként a giga új csúcslapja(790fx-ud5) is 4+1-es a valóságban, hiába van neki is 10 tekercse -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6287 üzenetére
Minek lenne gyenge???? Jelenleg nincs 4+1-től erősebb kiépítés AM2+-ra
-
kts88
aktív tag
Hú most leltem, csak lejárt a mod idő:[link]
Jelenlegi kuma világrekord, már egész szép
Ha így folytatja letolja a denebeket -
kts88
aktív tag
Én a helyedben ilyesmiben gondolkoznék, főleg ha szétnézel az apróhirdetések között mert ott már van pre-tested cucc, ami ha kell garantáltan viszi a 4. magot is (persze nem pont olyan lapban mit ami neked van, de lapváltáskor megjönne a 4. mag is
)
És ha mód van rá BE kiveitel legyen, bármeik phenom-ról legyen is szó
Bár a nagyobb 125W-os phenom procik mellé mindenképp más deszka kell. -
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6100 üzenetére
Passz, de az előző procimnak 1,35V volt megadva, pedig annak a provinak a max VID-je 1,55V, illetve eltérő feszóltséget adnak meg a 720-nál és a 940-nél is. Utána kellene olvasni, de szerintem 1,45-el nem lehet gondja és ebben Oliverda is megerősített, szóval lehet el lehet menni addig.
#6099 Májsztró Szerintem is 720
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6097 üzenetére
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6085 üzenetére
Először is 2008 51. hetű (ilyen volt nekem is) vagy 2009 6. hetű proci kell. AMI bios-os deszka, ami neked megvan. Ezek után pedig reménykedni
A gyártási időt könnyen lelesheted, mert a proci kupakja kilátszik a dobozból ilyet kell keresni: CACZC AC 0851FPAW, az aláhúzott rész mutatja a dátumot.
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6082 üzenetére
Csak stabil is legyen
De 3 magosként 3,5Ghz-en, is van benne kakaó bőven -
kts88
aktív tag
válasz
chokeee #6062 üzenetére
Az alaplapod miatt, azon egy régebbi nforce 590 csücsül ami csak 1000Mhz-et tud. De ez semmiben nem fog korlátozni.
#6061 bundaska Szerintem ha full hd-ban akarsz játszani akkor elég a jelenlegi processzorod, kár lenne lecseréln, ott már úgyis a vga a szűk keresztmetszett, ráadásul én egy gyengépp procival hajtom (adatlap) és bőven elég ez is neki, ritka az az eset ahol mégjobban meg kell tépni mint 3,2Ghz (eddig egyedül a nfs új része volt gondban).
-
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6055 üzenetére
Csak akarni kell, és jó sok bíztatás a procnak (1,6V++)
Amúgy legalább látom normális laptopba fektetted a pénzt, nem holmi lim-lom centrinoba -
kts88
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #6053 üzenetére
Akkor le kell mondani a 9550 világrekordról is
-
kts88
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5958 üzenetére
És mennyi ha lemész az emberek közé?
-
kts88
aktív tag
pici off/ : A szakmai füleknek sokkal jobban hangzana ha volt helyett feszültséget mondanál. A volt [V] a feszültség mértékegysége. /pici off vége
Blacki Szerintem mehet bőven 60 fok fölé is, nem igazán tudod megölni. Ha nagyon melege van akkor pedig úgyis lekapcsol. A félvezetők elég lazán elbírnak 100 fokot is. Max a tdp-je fog megugrani, és az alaplapi vrm kifekszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest