Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blacki
tag
Hello mindenki, egy érdekes jelenség miatt írok.
Van egy Phenom 9950 BE procim,amit egy ASUS Crosshair II lapban hajtok.
A gondom a következő.
Cuccok :
ASUS crosshair II lap
9950 BE proci
2x2 GB crucial 800 Mhz 4-4-4-12-es ram
az alapok kb ezek.
Ha ezeket összerakom minden ok, működik szépen , tuning is nagyon megy.
Csak az integrált videókártyát használom, ilyenkor. 100% stabil a gép.
Ha bepattintok egy VGa-t ami Nvidia (200-as nvidia szeria) elkezd fagyni a gépem.
Szétesik a monitor képe mintha a vga szemetelne , vagyis ramhibás lenne, be is csíkozódik a kép.
Így megy a kép egy ideig majd kifagy a gép.
Ha újraindítom akkor ez a vicc, megjelenik a Vista vagy Windows 7 alatt egy kis üzenet, ami arra figyelmeztet futtassak egy ram ellenörzést.
Restart--> ram ellenőrzés lemegy, és lásd nincs hiba..
Ahol vettem, ott is azt mondták garban hogy minden jó.
Ilyenkor mi van.Lehet hogy a ramom akad össze a Vga-val.
Tehát teszem azt csak 1066-os rammal mene a gépem jól. Nekem már nincs ötletem.
Üdv Blacki -
Blacki
tag
Megy ez megy ez 3300Mhz meg lessz úgy néz ki.
Jó kis lap a fenne vinné el ,csak mé xaraxik. -
Blacki
tag
Nincs nagy gond a lapommal csak nagyon nem koser valami.
A tuning megy , de ha belerakok az int vga-an vagy szolid vga-nál nagyobbat ,
Pl: 4830 vagy 9600 GT, megfekszik a lap lekapcsol akármit is csinálok.
Végülis ha megfelel az int vga játékra. Csak semmire sem elég max filmezni.
Én meg nem erre, vettem a lapomat. De a lehet 3300 Mhz-t is megnézem háátha 1.35 V bírnám stabilizálni. Bár már itt is, igen kazán a kicsike.
Majd jelentkezem mi a vége. -
Blacki
tag
Ilyen nincs véégre 8 GB rammal sikerült stabilizálnom a 9950-es procim.
2600@3200 Mhz.64 bites vista alatt. 1.3250 V -val yeaa...
De erre meg megadta magát a lap! Fúúúj de útálom az asus lapomat. -
Blacki
tag
válasz
t19joc10 #5927 üzenetére
Hello!
Háát nem ennél a procinál nem.
CSak egy adott procinál lehetett azt hiszem 710-es x3 as ami már 45 nm en gyártott, közük sincs egymáshoz.
Ott se mindíg müködött mert ugye, le volt tiltva a 4 mag tehát hibázott.
Azt is megvolt azt hiszem adva, hogy mikor volt gyártva és valami 1 hetet emlegettek.
CSak azoknál működött ez a magvisszahozós téma.
A későbbi verziókban már nem lehetett mert jobban megoldották a letíltást.
[pl itt foglalkoznak vele]Máás az miért van hogy, a phenom procim döglik crucial rammokkal?
Milyen memórivezérlő van benne pontosan ddr2 1066 mást nem is kezel? -
Blacki
tag
Na alakul , alakul a 9950 Be procim ropogósra sütögetése.
3200 Mhz 1.3250 v. val tovább nem tesztelem,
Esetleg lefele próbálom a feszt, nagyon melegszik egy kazán.
100% load alatt 20 fokos szobában eléri a 55-58 maghőt és az 51 kupakhőt.
Ez rengeteg szerintem.
Nyáron akkor mi lessz.
De oda kell neki még pirítani. -
-
Blacki
tag
Hay
Szerintetek 9950 Be procinál 1.3 v örül a +12 V proci ágat dugjam be?
Most csak 4 láb van bedugva és gondolkodom a +4 láb bedugásás.
Csak nem tudom sose használtam , lehet valami kár éri a lapot?
Mer elvileg több feszkót kap a lap. -
Blacki
tag
válasz
Hurkaleves #5790 üzenetére
Tudom ezért mondom csak fantázia
.
Én megelégszem a jó öreg xp -vel ..Jó az nekem amire kell tökéletes, fellesleges nekem íí de szípen csukódik össze az ablak , meg de szíp a kezelőfelület, meg síídebár meg átlátszó felület...
Xp és rocketdock és kalap kabát.. -
Blacki
tag
Jövöhéten végre én is jelentkezhetem ropogós tesztekkel, mit is tudunk összehozni.
Valaki itt már polírozta fel a prociját, ér valamit? No meg a hűtőjét.
A Vista egy kalap X****** 2 hónapig elviseltem a gépen az ultimate X64-et de teljesen elegem lett. Inkább xp inkább angol és inkább 64 bit sp2-es, és 100% több nyugalom és szinte nulla Bill nevének emlegetése, és 0 valakinek az anyukájának a szidása.
A Windows 7 na az már inkább, csak ezek a béták se egy nagy durranások.
DE látok benne fantáziát. -
Blacki
tag
válasz
TomBoy1986 #5564 üzenetére
Áhh semmi baj ha nem ismersz fel XD.
Múltkor én kérdeztem hogy mennyivel lenne rosszabb,ha több ramot 4 modul ill 64 bites oprendszert használnák pl: Vista.
Rem rémlik már valami.
Na mert érdekelt a dolog ,nekiestem és teszteltem, elemeztem meg egyebek.
Meg is keresem a linkemet.
[Vala ittene-e]
Csak azóta szert tettem egy BE 9950-es procira és esűnk neki. -
Blacki
tag
Hello mindenki csatlakoztam én is a klubbhoz.
Már egy ideje AMD-m van 2 magos szerepében, de most áttértem 4 magosra.
Remélem tuningban ha nem is olyan jeles mint a deneb de 3000 körül megjáratva elég szép eredményeket hoz majd.
Tomyboy háát nem jelenthet olyan sokat
(32 bit vagy 64 bites oprendszer) vélemyényem szerint,annyira érdekelt a téma háát nekiestem.Nem offolom teli most a tesztekkel a topikot majd lehet írok róla. -
Blacki
tag
Szia!
Nem CSak ez 9950 BE 140 Watt és ez 9950BE 125 Watt létezik.
Hivatalos oldalon is csak ezek vannak.
Itthonm elég vegyes a kínálat, van mindkettő a piacon.
A 125W az elég jó vétel, és akár jó darab is akdhat belőle, értem ez alatt jól alá lehet feszelni.
Tommy procija egyenesen szuper
És oliverda prockója is fenomenális.
Tomyboy látom vistát használsz 64 biteset vagy 32-eset?
Menyivel fog vissza ez tuningban, ramokra 4 modulnál tudom hogy húúz vissza, de maga az opr?
Bár lehet turkálnom kéne fórumban még 1 kicsit háátha találok infókat, morzsákat. -
Blacki
tag
Ok
Köszönöm akkor próbálok valami tuningosat keresni ..
-
Blacki
tag
válasz
Oliverda #999 üzenetére
Egy kérdés ki ért el 3400 -3500mhzt 6400+ terén meg milyen deszkában?
Normál léghűtésel vagy már vizes megoldással? Gondolom valami giga fesszel 1.5 volt érte el a 3500 mhzt
És még egy kérdés 3400mhz-et ki lehet húzni egy am2 alaplabban? Pl 3400mhz hez bazi nagy mák kell hozzá, meg szerencse, meg fesz ,meg táp ?
És estleg ezzel a hűtéssel vinné a 3400mhz-t -->Thermalright Ultra 120 eXtreme -
Blacki
tag
Na benézek én is már ide
El se hiszem csoda történt a nyuszika tolyt egy új Gigabyte javított bioszt, és így az nvidia 590 sli lap megnyammogja a phenom procit nyamm. Biztos nem éri meg azt bele rakni, mert lassabb. Bár nem láttam még tesztet mennyivel de azért ez már haladás
DE ha már itt vagyok láttam valaki 570 -esen tuningolta is, vélemény ?
Mennyivel lehet lassab?? Érdekelne, meg lenne egy kérdésem bár nem nagyon tartozik ide.
Namost most variáltak ezzel a p express slottal ez ok 2.0 az amd 790fx -sb600 ,de egy nv 590 chip akkor 1.0 ?? Ettől független menne egy 3870 ati radeon benne?? Teljesítmény csökkenés nélkül, vagy itt már emiatt veszítene az ember pár fpst meg % -ot ?? Lehet hogy láma vagyok és nem láttam meg valami fontosat ..
Mert azért most nincs kedvem kidobni a Gigabyte m59sli s5 lapomat 6 hónap után mert azért elég jó lapka szerintem.. -
Blacki
tag
Sziasztok. Már rég jártam erre, és nem tudom mennyire írok most jó helyre de , a kérdésem nem nagyon találtam teszteked a régi alaplapokhoz hogy abban mennyi veszteséggel mennek a phenomok. Sza ha most beruháznék egy phenom procira akkor az nekem megérné-e, mert alaplapot nem nagyon akarok cserélni még mert egy Gigabyte M59SLI-S5 ős alpaplapom van.Sza nem nagyon szeretném cserélni az egész hardvert. Proci.. Alaplap..CSak a procira gondoltam amit már fontolgattam mert egy 5200+ procim van, de én kevésnek érzem. Azt eladnám és vennék egy phenomot..
A válaszokat előre is köszönöm..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest