Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6894 üzenetére
Nekem 9650 van, az nyögvenyelősen kb fél napi szenvedés után felment ~3,2 körülre de gyári hűtővel,és sok kínszenvedéssel jutottam el odáig,meg ittis sokat segítettek.
Milyen steppingje van a procidnak?
Mert asszem a második? steppingeseket nem lehetett nagyon húzni,bár sztem az xx50-eseket már csak b3-mal gyártják. -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6886 üzenetére
esetleg nagyobb fesz?
Vagy ha azis megvolt próbáld vhogy megnézni hogy melyik szorzó álítással változik a lap tuningolhatósága.
Sztem majd előbb utóbb kts88 (ő nagyon vágja) vagy valaki biztos idetéved és majd segít már ha énnem nagyon tudok.
Északi hidat vedd lejjebb.
vagy a CPU <-> NB HT-ba leszz vagy a CPU <-> NB HT Width-be szerintem -
gyori222
csendes tag
válasz
gyulus08 #6884 üzenetére
igen elolvastam de nekem nem mond sokat nem vágom.
a bios ban a ht link frekijét nem mhz-határozzák meg hanem csak szorzok vannak odairva.
de abbol is van vagy két fajta
1x-töl mennek 5x ig.
2900mhz töl nemakar az istenértse fejjebb menni a proci.
hamár csak 1 lépést ráteszek már nemindul el
akkor se ha leveszem a ramot 533mhz-re akkor se ha az összes HT-szorzot 1xre
de méd akkor se mikor a multitipert leveszem 11.5re 10xre
egyszerüen nem megy feljebb. -
gyulus08
aktív tag
-
gyori222
csendes tag
válasz
gyulus08 #6881 üzenetére
a pci-már lefixszáltam 100-ra
a ram 405mhz igy hogy 667-ben fut a cpu-z szerint
a ht link pedig 729mhz-n megy most
a biosban a ht-3xra vettem le és igy megy huzással eggyütt 729mhz.nekem alapbol csak 1000mhz-megy a ht-linkem. ha teljes alapbeállitáson vana többö más auton volt stb.
-
gyori222
csendes tag
válasz
gyulus08 #6875 üzenetére
nem nagyon értettem abbol a linkböl meg sokat mert ez nekem tul sok volt.
avval sem vok tisztába hogy miaz a ht-link meg sb meg stb.
hátha te többet tudc mondani hogy megértsem.
meg nekem nem ugy van a HT-orajel ,hogy mhz-n ként lehet állitani hanem csak szorzok vannak ott.1x-5x-ig. -
gyori222
csendes tag
válasz
gyulus08 #6875 üzenetére
hát nemsokra jutottam.
felbirtam huzni 2900mhz-re és vége.
a ht-clock-om 729mhz -n megy cpu-z szerint
a ram 405 mhz ez jo is gondolom.
a voltok auto beállitáson vannak.
nem tom mit kéne csinálni de ez édes kevés.
a ram/fsb-is hogy mértnem változik asse tom. van itt még valami titok szerintem mert ez kevés igy. -
gyulus08
aktív tag
átnéztem a kézikönyvet...
Feszültségek :
- CPU Voltage: ugye ezt értelemszerűen növeled majd ha nem lesz stabil.
- DDR2 Voltage: Ezt hagyd auton-vagy ahol volt.
- HT Link: Ezt hagyd úgy vagy csak akkor növeld ha a HT órajelét is szeretnéd tuningolni,bár sztem nem
- NB core : Ezen lehet emelni, ott van abba amit linkeltem hogy mennyire lehet/érdemes.
- SB core ezt se kell piszkálni.Igen tegyél fel képeket az a biztos , bocsi hogy most írtam vissza csak nem vettem észre hogy írtál
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6871 üzenetére
na.
Ha elolvastad amit mnodtam akkor:
A HT Linket fixáld kb 1.6 környékére
utána kezd el szép lassan növelni az FSB-t olyan 5-10 mhz-s mértékekben.
Ennek hatására előbb-utóbb bekövetkezik h a gép újra fog indulni, ilyenkor majd vedd feljebb a proci feszültségét.De azért folyamatosan nézd majd a hőmérsékleteket.everest: nálam 16:6-ba van. nálad nemtudom mért mutat annyit, de ha a tuning megy akkor szerintem nem baj.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6867 üzenetére
A biosban a memória beállításainál keress egy olyan opciót h memory clock vagy hasonlót.Ahol ott lesz egy szorzó pl ( 2.00 , 2.66 , 3.33 , 4.0).
És ott vedd vissza egy kisebb értékre.( Ez azért kell mert ha húzod a procit iylenkor növekszik a memóriák sebessége is.)
A húzásnál még figyelj rá hogy a PCI-t TARTSD 100 MHz-en!!
Az Asusban AMI Bios van? -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyori222 #6865 üzenetére
Szia!
Énse vagyok azért nagy dolog,meg nem csak én szoktam segíteni
Előszöris olvasd el ezt. Ez segíteni fog az AMD-nél hogykell tuningolni.
Főleg itt az a lényeg hogy jól válazd meg a feszültségeket,a memóriát oszd vissza meg az egyéb dolgokat mint a HT is jól állítsd be.
Azért ha van időd olvass majd vissza egy kicsit,hasznos dolokra lelsz
Amúgy milyen ramod van?(sebesség) -
gyori222
csendes tag
sziasztok. én uj tag vagyok.
van egy amd penom9750-em meg asus crosshair 590sli-im szeretném tuningolni ami belefér
tudna valaki segiteni, nagyon megköszönném
üdv -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6862 üzenetére
Ha jól tudom van olyan egy-két Phenomból ami kevesebbet fogyaszt(bár én ezt csak halottam) lehet hogy az van oda kiírva...
Ahogy nézem egy két fórumon vitatkoznak a 95 W-os TDPről -
karakpecze21
senior tag
Nah, itt csak 95W-ot ír a 9850-re.
Amúgy meg mindenhol 125W-ot írnak rá a neten. -
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6860 üzenetére
Az a gond, hogy mivel volt nekik ilyen alaplapjuk mindjárt cserélték.
Most már viszont nincs pofám visszaküldeni a deszkát.
Mondjuk igazából nem dögölhetne meg egy teszt során szerintem.Hát a herém kivan most az MSI-vel, pedig eddig nem volt bajom az Msi cuccokkal.
Szerintem az lehet a gond, hogy a procim túl sokat fogyaszt.
Msi oldalán megnéztem, elvileg pedig támogatja a PHENOM 9850-et, de mondjuk érdekes, hogy ott csak 95W-ot írnak a fogyasztásra.
Neten ha jól láttam ott meg mindenhol 120-130W-ot írnak rá. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6859 üzenetére
Jézus Mária!!
Ez azért durva sztem. Nem gondoltál rá hogy esetleg másmillen gyártótol veszel lapot? -
karakpecze21
senior tag
Tegnap megjött az új alaplap.
Azonban 5 perc alatt sikerült újra kinyírni.
Hihetetlen.
Összeraktam mindent, frankón ment is.
Mondom felteszem a prime 5-öt és futtatok egy terheléses tesztet.
Hagytam mindent alapon és futtattam egy tesztet.
Hőfokokat figyeltem, minden rendben.
Egyszer csak érzek valami meleg szagot, mire odanyúltam hogy lekapcsoljam újra vége lett a deszkának.
A kondik és a szilárdtest kondik is tűz forróak, olyan szinten, hogy megégette az ujjamat mikor megfogtam.
Ez a második ilyen alaplap, többet nem futtatom a prime 5-öt az tuti.Több óra játék alatt nem volt gond, de ez a teszt már másodszor nyírta ki a deszkám.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6856 üzenetére
Hali karakpecze21!
Még mindig nemjött meg a deszkád? -
kts88
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6854 üzenetére
B3 steppinges a procija, nincs benne TLB hiba
És ezek teljesen normális memória sebesség értékek. A phenomot visszafogja picit az L3, de alkalmazásokban már nem nagyon -
-
kts88
aktív tag
válasz
MolnarTK #6852 üzenetére
Csökkentsd le szerintem azt a feszt 2,1V-ra. Ott is menni fog, sőt még kevesebbel is. Kerüljük az elektronmigrációt ha lehet
Egyébként ne lepődj meg az everest eredményein, a K8 jobb ezekben a tesztekben, a phenomot picit visszafogja az L3 gyorsítótár. De tuninggal tud akár 10G-t is
Itt láthatod, hogy a K8 megveri memóriakezelésben a K10-es procit, de minden másban alul marad. -
MolnarTK
csendes tag
válasz
gyulus08 #6851 üzenetére
Kösszi a cikket, felét elolvastam most pihentettem az agyam hogy fel dolgozza a sok új infot
A 2,3V nem sok a memonak. Ennyi van rá cimkézve és gyártó oldalon is meg néztem. Igy megy csak 4-4-4-12-ben. A hütés alap hogy nem gyari. AC Frezzer 64 Pro van. most kicsit hüvös van a szobában igy 38C-on megy, de a magokra 28-ot ir. A prime95 teszt alatt a CPU 56C volt max. Szóval a hütés okés de nyáron majd forsul a helyzet mikor aitt atetőtérben alapban 35C lesz
-
gyulus08
aktív tag
válasz
MolnarTK #6850 üzenetére
Hali
Először ezt olvasd el
Az a 2,3 Volt nem lesz kicsit sok a memóriáknak?Hát nekem a proci kibirta kb ~1,45 V-tal is ,de ha lehet ne nagyon gyári hűtővel tuningolj mert azt tartósan nem bírja a proci -
MolnarTK
csendes tag
HY!
Multhéten gép bővités volt, egy Athlon x2 64 6000+ - t cseréltem egy Phenom x4 9650-esre
Amit szomoruan tapasztaltam hogy a memoim kb 20% lasabbak lettek
DDR2 400Mhz Geil ultra memok és eléggé zavar ez a teljesítmény esés, Az Athlon eredeti óra jele 3Ghz, de ugy a memok csak 366-on mentek, ezért az fsb fel lett huzva 213-ra igy a proci 3,2Ghz-en ment a memok meg 400-on. (Dram:fsb ratio= CPU/8) Most viszont a proci alapból 2,3 Ghz-en megy a memok megy 400-on (Dram:fsb ratio= 12/6). A hétvégén elkeztem a procit huzogatni, nagyon nem vagyok otthon még a tuningban, de sokmindennek utána olvasgattam. Addig el jutottam hogy a memok időzítését és a feszt belőttem, 4-4-4-12-re 2,3-volt-ra, Dram:fsb ratio= 10/6 -ra át állítva, az FSB-t 200-ról 240-re, a cpu feszt 1,25V-ról 1,32V-ra, a alaplapi chip feszt 1,4V-ról 1,5V-ra tettem. Most igy stabilan megy 2760Mhz-en a proci, a memok meg 400 Mhz-en, de még igy is el van maradva vagy 10% a memo teljesítménye. Kérdés meddig és hogyan lehet még huzni a procit? és mekkora vesz nővekedést bír el károsodás nélkül ?
Csatolk két képet egy a régi procival és az újjal. -
gyulus08
aktív tag
válasz
Silentfrog #6846 üzenetére
Hali!
Próbáld meg a phenom 2-topikban mert ez a sima phenomé.
Nem lehet h a Hyper Transport akadályoz amúgy,esetleg a memóriák? -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy egy phenom x4 925 átlagban milyen orajelig lehet tuningolni,esetleg alap feszen meddig huzhato? /Általánoságban,nem az extrám tuningra gondolok./
Az 2.8 alap orajelet sehogyan sem sikerül 2.95 nél tovább tornáznom,pedig mindent megrobáltam.
215 nél sehogy nem engedi feljebb semmien szorzoval.
Az alaplapom az adatlapon!
Köszi a segitséget -
gyulus08
aktív tag
válasz
Kenvelo7 #6842 üzenetére
Nanus jól írja innen biztos lehet szerezni
Hát az athlonhoz képest elég gyors,de én szerintem egy legalább 9850 v 9950 be ruháznák be, ezek vannak 2,6 környékén assszem, de a legjobbak a black editionok lennének,ha tuningolni is szeretnél ( komolyabban, könyebben).
És ha nézed a procikat figyelj hogy xx50-es végződésűek legyenek abban javítva van a TLB bug. -
-
Kenvelo7
tag
válasz
gyulus08 #6839 üzenetére
Bocsánat ez elfelejtettem.
A lap ugye ismert.Vinyó dvr író 2gb 800 mhz
Gigbyte 9500gt Overclock 1gb
Hát szeretek játszani meg ugy mindennapi dolgokra.Fim , sok torrent.Legtöbször 4-5 dolgot csinálok egyszerre és a kis AMD LE-1250 nagyon meg van halva.játéknál meg főleg.Szval kb ennyi lenne.
Köszönöm a válaszokat. -
gyulus08
aktív tag
válasz
Kenvelo7 #6837 üzenetére
Hali!
A sima Athlonnál szerintem mindenképpen jobb a phenom,már ha azt nézzük hogy a support listben az x2-eseknek is 95 W TDP-je van, meg pl egy 9650-nek is 95 W.
De végülis így nehéz dönteni attól függ hogy mire használod,bár mostanában az athlon x2- eléggé kevés. A phenom x4 se mai széria de azért teljesítménybe kicsit előrébb van mint az athlon. meg azért leírhatnád lécci a konfigod mert pl egy Nvidia 6600 gt mellé nem éri meg a 4 mag. -
Kenvelo7
tag
Hello
Van egy Asrock aliveNF6P-vsta lapom szeretnék bele ujj procit.
Ugy tudom csak Athlon X2 vagy phenom X4 megy bele.
Mi lenne e legjobb és költség hatékonyab választás szerintetek?
Én inkább egy 4magost szeretnék nem lenne baj ha használt ha valaki tud vmi jót légyszi írjon.
Előre is köszönöm!!! -
szpac86
csendes tag
-
gyulus08
aktív tag
válasz
szpac86 #6829 üzenetére
Hali!
Hát ez szerintem is TLB-lessz...Elvileg ha BEVAN kapcsolva akkor ilyen nagyok a késleltetési idők én úgytudom..De nagyon én ígysem tudom mi baja lehet neki...
Most akkor nálad KI vagy BEvan kapcsolva a TLB ?
vagy esetleg próbáld ki egy újabb everestel mert már a tiedhez képest vannak újjabbak is hátha csak az mér el ...(de ez nem valószínű...) -
szpac86
csendes tag
A TLB patch -et biosba át tudtam állítani. De a javulás minimális. Amit feltettem képet az a jobb eredmény.
-
szpac86
csendes tag
Üdv!
Lenne egy GIGABYTE GA-MA78G-DS3H alaplapom, benne ey Phenom 9600BE és 2X1GB G.Skill 800MHz memória. A memória kezeléssel lenne problémám. Csináltam Everest méréseket.
Ezek az eredmények számomra nagyon rossznak tünnek.
Kérném segítségeteket, mivel lehet a gond.Olvasgattam erről a TLB patch -ről, de még nem tudtam leszedni a rapidról.
-
szuhib007
csendes tag
Tőlem kérdezted hogy működik-e rendesen?
-
gyulus08
aktív tag
De most hogy a témába vagyunk eszembe jutott hogy régebben olvastam a topikban vmelyik fórumtársunk hsz-ét (most hirtelen nemtomkiét) énis kipróbáltam az Underclocking-ot.
(alul-órajelezés v mi a neve magyarul) én meg lebirtam vinni 50-mhz-re is az órajelet.(aki mutatta annak csak 100-ig ment.)
Asszem 0,50-0,60 közötti voltot adtam neki, majd amikor néztem Easy Saver-be hogy a proci durván 3 Wattott vett felTudom hogy ez nem pontos eredmény de akkoris
Bár 50 Mhz-en hallgattam zenét de elég kínszenvedés volt, ami igazábol 1 Sec volt az így vagy 4-5.A te géped működik rendesen,nem volt azóta semmi baja?
karakpecze21:Hát majd szolj ha megjön az új lap.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
szuhib007 #6821 üzenetére
Hát nekem a TDP-je 95 Watt de ha a Gigabyte Easy Energy Saver-re hagyatkozok ami csak néha megy akkor kb
Terheletlenül: 18-25 watt Ilyenkor csak 1-2 porgram megy pl Utorrent,Wmp...
Leterhelve: 70-90 között ugrál. 100% cpu terhelésnél
De ezek friss eredmények most mértem( a progiban minden energia gazdálkodásos sz..r kivolt kapcsolva)
Amikor multkor 2,6-ra vettem akkor emlékszek hogy 120 W körül írta a fogyasztást tehát a tuning elég keményen dob rajta
Amúgy már azt hittem végleg kihal a topik -
szuhib007
csendes tag
Gyulus neked mennyit fogyaszt a 9650??
-
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6819 üzenetére
Hát azzal kezdetem én is, de nem segített.
Semmit sem csinál, max néha egy zöccenésnyit megtekeri a ventilátorokat, azt ennyi.
Először azt hittem, hogy a táp halt meg, de próbáltam másikkal, azzal is ugyanez a helyzet.
A procit belepróbáltam egy másik lapba, annak nincs baja.
Hibás volt szerintem a lap, meg esik ez az új dolgokkal is. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6818 üzenetére
Jujj.
Akkor elég jó volt az a hűtő
Hát az az alaplapnak nemtudom mi baja lehetLehet hogy a tápáramkörei sérültek neki húzásnál mondjuk,de ezt így nehéz megmondani.De eggyáltalán semmit se csinál?
Lehet hogy hülyeség (így látlanba) de egy Cmos Cleart v elem kiszedést adhatnál neki -
karakpecze21
senior tag
Tegnap este, feltettem az új hűtőt, nagyon jól hűt, kb.20 fokkal hűvösebb volt a procim.
Viszont nagyon minimális húzásra is elkezdett a gépem kékhalálozni.
Mondom akkor hagyok mindent alapon és elindítottam egy terheléses tesztet prime5-el.
Hőfokok rendben, mondom amíg fut, lemegyek kajázni.
Mire visszamentem a gép le volt kapcsolva.Először azt hittem meghalt a tápom.
Kiderült, hogy meghalt az alaplapom.
A terheléses tesztnek nem lehet köze hozzá elvileg ugye?
Zsír új alaplap, most küldöm vissza gariba. -
-
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6815 üzenetére
Ezám a hűtő,ahogy írják nem is rossz,jó döntés ezért az árért.
Hát mindent elkell kezdeni valahol,biztos belejössz majd előbb-utóbb.
Hát a BE-ket sokkal könyebb tuningolni mint a sima procikat,mert itt szorzó állításkor nem módusol nagyon semmilyen más hardver beállítása sem.( Pl. Memória sebessége,tehát ez sem hat ki a tuningra..)
Tehát ugyanolyan jó tuningolni de talán még jobb is.....
Off: az a hűtő b****tt jó, lehet hogy beujítok eggyel,csak most az új gityóm legyen meg először -
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6814 üzenetére
Így van, szorzó emeléssel értem el.
Nem értek a tuninghoz, most csinálom igazából először.
Elvileg szorzó emeléssel is ugyanolyan jó mint fsb emeléssel, vagy nem?Hát igen, alapból is túl forró gyári órajelen.De így hogy húztam hiába nem emeltem feszt, de azért jobban melegszik.
Itt Ph-n rendeltem hőcsöves hűtőt rá.
Pontosan ezt. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6813 üzenetére
Milyen hűtő lesz rá?
Jó kis hőcsöves?
Ha azt mondod hogy "Eddig 3,4 Ghz-re tudtam húzni fesz emelés nélkül' de ha nem emelsz feszt én úgy tudom akkor nem szabadna "sokkal" jobban melegednie, vagy tévednék?
Meg gondolom ezt az eredményt szorzó-állítással érted el nem Fsb-tuninggal....De azért sztem ehhez a procihoz képest szép eredmény...
-
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6812 üzenetére
Igen, kipróbáltam a kapcsolókat.
Működik és csak simán az Fsb-t emeli meg, de szerintem jobb ha az ember a biosban állít be szépen mindent.A tuning egyenlőre áll, mert a gyári hűtővel nem egézséges, mert hihetetlenül túlmelegszik.
Ma vagy legkésőbb holnap jön az új hűtő.
Akkor aztán adok a szájának.Kíváncsi leszek mennyit tudok kihozni belőle.
Eddig 3,4 Ghz-re tudtam húzni fesz emelés nélkül, de sajnos tesztelni nem tudtam, mert szétfőtt volna a proci 2 percen belül. -
gyulus08
aktív tag
válasz
gyulus08 #6811 üzenetére
Bocsánatot kérek mert látom feltetted ott is a kérdést
(most mentem át abba a topikba és látom Cadal ugyanazokat ajánlotta mint én
)
karakpecze21: Te hogy állsz a tuningal? Kipróbáltad azokat a Varázs-kapcsolókat?És legalább eggyetértett most valaki velem nem lettem egyből szidva
-
gyulus08
aktív tag
Hali!
Hát jobb lett volna ha a Itt teszed fel a kérdésedet,vagy itt.
Én személy szerint ebben nem nagyon tudok segíteni ezzel a procival nem foglalkozok de egy kis olvasni való ami biztos segít eligazodni neked[link].Mindenesetre azért nézz vissza van itt egy-két ember akinek Phenom II-je van és segít is szivesen. -
kd1988
csendes tag
szevasztok .Azt szeretném megtudni hogy hogyan tudnám tuningolni ezt a konfiguráciot:
ALAPLAP: gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
PROCI: phenom 2 x4 965 3.4 ghz
Ram: kingmax 2 gb 1333 mhz
Proci hütés: asus triton 81
Tápegység : chieftec 650 w
videokártya: nvidia gtx 295Csak annyit szeretnék hogy legalább 4.5 ghz en mennyen a proci stabilan, de kezdő vagyok és nem tudok semmi jó beállítást. Hozzá értők segítségét kérem! mennyi fesz kell a procinak,meg a ram nak stb. Előre is köszönöm.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6808 üzenetére
Mindenből ki kell fogni egy jó darabot.
Barátnőm gépébe, már 3, de inkább 4 éve szolgál egy 350-es codegen.
Nem egy nagy gépe van, de akkor is.
Pedig legutóbb, kb.0.5 éve meg is égettem kicsit, azt még mindig bírja.
Ráakasztottam a 350W-os codegenre egy 2900xt- vga-t, ami elég szépen zabál ugye.
Kb.fél, 3\4 óra játék után fura cilipelő hangot adott szegény táp.
Odahajoltam hozzá, és olyan égett szaga volt mint állat.Tűz forró volt, de úgylátszik időben kikapcsoltam.
A mai napig az a táp megy. -
gyulus08
aktív tag
Jaja elviszi
De télleg nem ajánlottMindenki mást mond, van akinek elviszi és előbb utóbb megdöglik tőle a gépe, van akinek nem. Akinek besz..rik az természetesen szidja. Nekem nem ment (még) tönkre tehát én úgy ahogy jó véleménnyel vagyok róla. De majd ha valaki aki nagyon vágja a tápokat az idejön és belém fog kötni,hogy mit képzelek ezzel a Codegenes témával....
Úgyhogy ennyit erről
-
josy28
tag
válasz
gyulus08 #6806 üzenetére
Hello.
Azt a k***a az a táp viszi azt a gépet?Nekem régebben mikor azt használtam a másik konfigommal aztmondták hogy azzonnal vegyem ki belölle mert kinyirja a gépemet pedig az egy intel seleron 3000mhz egy 7900gs és 2 giga ram volt meg egy 80gb-os vinyo volt rajta.Ez vicc -
gyulus08
aktív tag
Hali!
Szerintem biztos elbírja ( nekem egy kicsit jobb konfigom van --> adatlapom) a táp.
De ezt ha lehet lekellene cserélni egy márkásabb tápegységekre,mert ezekbe nem nagyon van védelem, stb.. meg főleg hogy messze elmaradnak a ráírt teljesítményüktől.
Bár az a 8500 gt se olyan zabagép.. -
josy28
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy egy amd phenom 9500 as procit elbirna e ez a táp codegen 400w.A gép ez lenne vidkari asus 8500gt, egy 80gb-os vinyo, egy dvd iró 2db 1gb-os kingmax ram,meg ugye a phenom 9500.Ja meg egy venti a házban ennyi lenne.
Válaszotokat elöreis kössz! -
karakpecze21
senior tag
válasz
gyulus08 #6803 üzenetére
Csak egy képet linkeltem a kapcsolórol, hogy hogy néz ki.
Megnéztem az alaplapi könyvemet és ott írja, hogy az Fsb-t emeli, 10% és 20%-ban.
A képen amit linkeltem, az mást csinál szerintem, mert ott valóban feszültségről ír.Még a kapcsolós dolgot nem próbáltam ki, de ha ma hazamegyek a munkából, akkor kipróbálom, de szerintem is érdemben többet el lehet érni a biosban.
Ezt a kapcsolós dolgot gondolom csak azért találták ki, hogy aki még a biosba se tud belépni az is tudja kicsit húzni a procit. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6802 üzenetére
Hát én ahogy nézem ez valami feszültség korlát feloldó lehet a kép alapján
Bár lehet hogy tuningol is,bár ezt ott nem nagyon lehet eldönteni.De te jobbban tudodd és gondolom ki is próbáltad mire jó(Már ahogy írad)
De végülis szerintem ennél nagyobbat is kilehet hozni a prociból úgyhogy kb tök mind1 hogy rajta van-e. -
gyulus08
aktív tag
válasz
karakpecze21 #6800 üzenetére
Micsoda micsoda???
Milyen kapcsoló?
Ez hol is van? vagy ez ilyen szoftveres? Bocsi hogy nem értek hozzá nincsen MSI lapom és még nem is volt sose
Jah hát kb ugyanazt csinálhatja csak az ott szerintem úgy van megtervezve hogy biztonságosan,stabilan húzza a gépet( tehát arra gondolok hogy tudja hogy az adott százalékú növeléshez mekkora feszültségmódosítások stb-ik kellenek...)
Nekem 9650 ( ~2,3 Ghz) van,hát ami nem stabil de a win futott rajta 3239 Mhz volt de ott az AMD overdrive elég hamar megadta magát.
Ahol azelőtt MÉRTEM 3104 Hmz-en ott stabil volt a teszt. Ezen sebességek között nem mértem a stabilitást. Utána meg nagyon nem is próbálkoztam mivel nekem is gyári hűtőm van (nem hőcsöves) és hát az eléggé beforrósította a procit sajna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest