- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
hackeeeee #2902 üzenetére
Még mindig nem csak taa létezik..
Mire gondolsz? Kb minden játékba azt teszik (az most a standard), mert olcsó és az msaa ma már nem csinál kb semmit. Persze lehet játszani 27" 4k-ban is, oda már nem nagyon kell élsimítás. csak sok sikert kihajtani skálázás nélkül a 4k-t. Aztán ott van a hírhedt tekken 8, aminél a taa ki sem kapcsolható, mert szétesik nélküle a grafika.
-
emiki6
veterán
Igen, a TAA létezése érvényteleníti azt, hogy "dehát a natív teljesítmény".
Amikor a natív taa szarabbul néz ki, mint a dlss/fsr4-gyel felskálázott, akkor felesleges natívról beszélni általánosságban. Persze ha valakinek a pre-felskálázás niche-re kell az más, de az más téma is. -
emiki6
veterán
Minek veszel teherautót, ha mikrobuszba is be lehet pakolni több tonnát?
Minek tesznek pár xt-re 3x8pin tápot, ha a 2x8 is elég? Minek tesznek rá nagyobb hűtőt, mint a 9070-re? Minek van az xt pulse-on eggyel több venti? Minek nagyobb tápot tenni a gépbe, mint az alkatrészek tdp-jének összege? Rejtély.
-
emiki6
veterán
válasz
varadigabor #2827 üzenetére
Ram tuning videó: [link] Nem tudom milyen die van a ramodban,
ezek Hynix a-die-hoz időzítések.bármilyen hynix die-hoz jók és verik mind az xmp, mind az expo profilokat. -
emiki6
veterán
válasz
RobbyJr #2825 üzenetére
"Itt felsorolt játékok közül egyikkel sem játszom"
"saját mérések alapján tudom mondani, hogy nincs értelme bekapcsolni"
Úgy persze jogos, ha "saját mérések alapján tudom mondani, hogy számomra nincs értelme bekapcsolni"A 6000-es szériától kezd amúgy számítani a SAM, arra tisztán emlékszem, hogy pl a RDR2 rengeteget profitál belőle.
-
emiki6
veterán
válasz
varadigabor #2793 üzenetére
Számtalan oka lehet. Lehet kevés a proci, lehet kevés a ram, lehet rossz az optimalizáltság vagy a driver hiányossága. Összeakadhat programokkal, szolgáltatásokkal. Windows-ban is van pár nem alap beállítás, ami segíthet.
-
emiki6
veterán
válasz
Bigemperor #2741 üzenetére
Talán jobb a gyári ventiprofil a zafírnál. Jó kártya a hellhound is.
-
emiki6
veterán
válasz
csidera #2712 üzenetére
AMD proci (főleg AM4 x3d-knél) Curve optimizerrel voltak ilyenek asszem, hogy idle-ben annyira leviszi a feszt a görbe, hogy "lefullad", kifagy a gép. Ott az volt a megoldás, hogy a fesz padlót emelték, hogy UV mellett alacsony órajelen se menjen a fesz kritikus szint alá. De az proci volt, ott több paramétert lehet állítani.
szerk: 9950x3d-nél is elő tud jönni, de úgy tűnik itt már lehet a görbét hegyezni, stb (top comment). [link]
-
emiki6
veterán
válasz
szaboaron1.1 #2241 üzenetére
Az usa mindenkire vámot vetett ki, általában attól függően, hogy a pénzforgalmi mérleg mennyire billen az adott térség felé (ahonnan az usa sokat vásárol, de nem ad el annyit) vagy hogy adott térség mennyire vámolja az usát.
Hogy ez a gyakorlatban mit fog jelenteni? Minden, mindenhol (usában is) drágább lesz. Rövidtávon biztosan, aztán majd beáll az új egyensúly és az lesz mérvadó.
Vga tekintetében jó kérdés, hogy egy ár-bump mikorra áll vissza oda ahol most vagyunk. Lehet tényleg az járt jól, aki behúzott 305-ért 9070-et és 350 körül 9070xt-t.
-
emiki6
veterán
válasz
zsirfecske #2147 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
NyalokAA #2129 üzenetére
Én még kazytól vettem az 5700x3d-m (elosztói raktáras), mer ott volt a legolcsóbb. Vártam vagy egy hetet, hogy feladják, aztán a gls is szerencsétlenkedett egy hetet, mire át tudtam venni (kínából hamarabb megjönnek a dolgok...). Persze ettől még jó a kazy, csak érdemes türelemmel nekivágni, még akkor is, ha nincs hiány a termékből.
-
emiki6
veterán
válasz
ggbuffon1897 #2113 üzenetére
Nem mondom, hogy nem drága, de a 7xxx-nél szerintem jobb deal. Ha már vesz az ember. Aztán lehet csak FOMO. Mert amúgy lutri, hogy a játék, ami 2 év múlva jön ki és te pont játszanál vele, ahhoz mi fog jól jönni (1 szálas proci teljesítmény? Sok mag? 3d v-cache? Raw vga power? Vagy fsr4?).
Rt-re se vágyok, de azért szívesen elbohóckodnék vele néha, csak kipróbálni, mint a VR-t.
Nem azért mett kell, csak ha már van ilyen lehen lehetőség, akkor inkább férjek hozzá. FOMO...
-
emiki6
veterán
válasz
Bigemperor #2092 üzenetére
Szerintem hasznos, ha a legnagyobb gpu igényű játékokban (melyekbe felskálázást eleve raknak) megvan az ebből fakadó plusz számottevő fps, elhanyagolható minőségromlás mellett.
Pláne, hogy egyre több játékban vagy el kell mosnod-homalyosítanod a gémet TAA-val vagy felskálázol és szebb képet kapsz, mint natívban.
Szerintem a 7000-es széria túl lett árazva és máig túl drága (nem az nvidiához képest, hanem abszolút tekintetben). A 6000-es széria csak azért jó, mert ott már volt SAM és használtan nem vészes az ára. A 9000-es széria hozza a natív teljesítményt és jön hozzá new tech ajiba (dp2.1, rt, fsr4, talán a pcie5 se mihaszna, mégjobb hatékonyság).
-
emiki6
veterán
válasz
Bigemperor #2062 üzenetére
Üdv a középkategóriában...
Kellett nekem is pár hét onnantól, hogy elkezdtem nézelődni, mire elfogadtam a tudatom, hogy 100k-ért már soha nem lesz jó vga, mint régen. Évekig tagadásban éltem, de be kellett látnom, hogy közben felborult a vilag rendje és moore törvényének valóban kampect. Vagy elköltesz egy vagyont és megveszed a legjobb nem prémium kártyát vagy marad a fullhd 60hz. 5600xt van 45k-ért és az alapszintet hozza. Ezen a szinten meg annyi pénz kerekítési hiba. ¯\_(ツ)_/¯
Oledet kell amúgy venni vga helyett. Kevesebb pénzért nagyobb minőségbéli ugrás.
(vagy mindkettőt...)
-
emiki6
veterán
válasz
Bigemperor #2058 üzenetére
Ismerős.. "hamár..." és simán el lehet jutni a 7700xt-től a 9070xt-ig "akkor már inkább" alapon. Én úgy vagyok vele, hogy 9070xt a legjobb most, udna-ig úgyse lesz más (nvidia megfizethetetlen), az igények meg nyilván magasak. Ha 300k-t elkölt az ember, akkor az xt nem akkora ráfizetés. Sietni meg úgyse siet senki, mióta ilyen árak vannak.
-
emiki6
veterán
Jó az 5700x3d, ha nem játszol olyan játékkal, aminek nem kell sok erő. De ha a játék ráterhel egy magra, akkor berogy. Nálam is ez van, van ahol 1080p-ben 80%-on kegyeg csak a 6600xt, mert elfogy az 5700x3d.
Amúgy, am5-ön veszel egy 7500f-et és kb ott vagy, mintha 5700x3d-t vettél volna, árban is, és utána lehet bővíteni. Egy jó ddr5 ram 45k, alaplapkkat nemtom, én csak mitx-et néztem, na az am5-ön lényegesen drágább (120 egy jó mitx lap 🤷♂️).
Én is gondolkodtam ddr4 ram bővítésen meg b550-es lap beszerzésén, de elvetettem. Ésszerűbb platformot váltani.
Az 5700x3d-t én még 82-ért vettem, 100-at nem ér. Az 5800x3d ára meg vicc.
-
emiki6
veterán
Felötlött bennem a gondolat, hogyha az x3d a procikat kevésbé érzékennyé teszi a ramra és előnyt ad a soma procikkal szemben, akkor vajon át lehetne e hidalni a különbséget valamelyest a ram hangolással és OC-vel, valahogy ez kimaradt minden nagy reviewernél. Mikor ram skálázásra rákerestem mindenki csak MT/s-eket hasonlított össze, miközben redditen azt írták, hogy az am5 főként a sub-timing-okon profitál, amiről meg alig találtam összehasonlítást, nagy tesztet meg nem is.
Aztán szembejött a blackbird videója, ahol 7800x3d-t vetett össze 9700x-szel, de mindkettőt megnézte 6000cl30-es és 6400cl32-as EXPO val. Láss csodát, úgy már sokkal kiegyenlítettebb a játszma a 7800x3d és a 9700x között, hasonló átlagteljesítményt hoznak, játéktól függően hol melyik jobbat.
Should You Buy a Ryzen 7 9700X or 7800X3D?
Na és erre még rá lehet erősíteni a ram behangolással, úgy láttam még egy kicsit (ha hynix mdie-t kap az ember adie helyett).Mostmár így értem miért ajánlott akár a 9700x, akár a 7700 úgy általánosságban (és az am4 x3d-inek hátrahagyása), annak ellenére, hogy a HUB vagy GN tesztek ezt nem feltétlen indokolnák (azok csak a 7800x3d és 9800x3d-re váltást indokolnák 5700- és 5800x3d-kről).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest