Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
DroiDMester #199 üzenetére
Ez ennyiért doa.
600-ért van 4080-as. És az is egy ritka gyenge ár/érték arány.
XTX a 4080-nál olcsóbb kéne ,hogy legyen legalább 10%-al ahhoz ,hogy el lehessen gondolkodni a vételen (nálam ez a teszteket látva már inkább 20%).Basszus, az iponos árak... 570-600k a sima 7900...
Ki az a barom aki ezt megveszi?
510k az XTX magyar áfával és szar forinttal, 460k a sima 7900. És ez az MSRP ár se éppen olyan ,hogy hanyatt-homlok rohanni kéne érte a boltba.Akkor lett volna az ha tényleg tudja azt a +45-50%-ot a 6950-hez képest.
-
válasz
Sontir Fel #99 üzenetére
Sajnos megint igazam lett szép kis álom lett volna az az 1000.dolláros ár
a képlet még akkor se jön ki ha rászámolod az áfát és vámot!
De hát ez várható volt hogy ennyi lesz, hiszen a 6900XT is 500.felett mennek jelenleg is, gondolhattátok volna hogy akkor ez nem lesz 1árban vele!, szóval aki eddig álom világban élt, ébredjen fel!
-
ScomComputer
veterán
Ennyiért tuti nem éri meg inkább egy 4080...
-
trek81
senior tag
válasz
ScomComputer #187 üzenetére
[link]
pont nem megy az ipon oldala
700rol 10perc alatt 680ra esett
-
Sontir Fel
őstag
válasz
ScomComputer #187 üzenetére
Gondoltam elolvasom a sapphiret, ha már 3000+ mhzn járt a kártya... Nem sikerült -
ScomComputer
veterán
-
palfitom
félisten
válasz
turistakolbi #181 üzenetére
Hatalmas a különbség játék és játék között! Mindkét oldal számára vannak egyértelműen kedvező játékok (nem is csak kicsit, hanem nagyon).
-
omfgk
veterán
válasz
Nem a proci miatt lett ennyire kiugró az eredmény, hanem a kártya miatt.
A 6950 majdnem beéri a 4080-ast. 6800XT meg elveri a 3090Ti-t...Ez az új Valhalla az AMD számára. Ennyire felborul az erőviszony itt (a nagy átlaghoz képest).
És a COD esetében több teszt is van.
Ez az in-game Benchmark. De láttam már Single Player és Warzone tesztet is tőlük.
Ott nincsenek ekkora eltérések.Van fent náluk is egyébként 7600x vs 5800x3d. Meg más tesztek. Ott sincs ekkora eltérés ebben a játékban.
-
Bossp
addikt
válasz
Link.
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok! Tegnap végig böngésztem vagy 10 kiértékelést az új vga-k ról, majd megakadt a szemem ezen.. 5800X3D tulajként, tudom hogy mennyire OP-tud lenni egyes játékokban a 3d vcache... Tarkov, rust stb. A tesztelő bekapcsolt SAM-al tesztelt. Más tesztelők 13900K-val sem tudták ezt megközelíteni.
Hardware Unboxed youtube csati -
Devid_81
félisten
En meg ugy, hogy nagyon kell az RDNA3 refresh, valami nem annyira fasza ezzel a 7900XT/XTX-el
Nem mondom, hogy nem probalnam ki, de oszinten ha a csucs 7900XTX csak 30%-al erosebb mint a 6950XT akkor mire szamitsunk majd lejjebb?
6800XT?6800?Ezt az egesz sz@rsagot megelozhettek volna ha bevallaljak, hogy 6800 es 6800XT-nek nevezik.
De kell a penz, meg muszaj Nvidia melle arazni hogy mindenki boldogan aludjon.Gondolom anyagilag amugy nem tetszett volna ez nekik, illetve akkor mindenki varna most a 7900 infokat, hogy azokkal mizu?
Csak epp olyanjuk valoszinuleg nincs (meg)Majd par honap mulva visszaterunk es megnezzuk, hogy miutan a kutya nem viszi a 7900XT/XTX-t akkor merre megy majd az ara.
Ugy fog ez jarni mint a Zen4, pedig az meg csak nem is annyira rossz az elodhoz/konkurenciahoz kepest
-
tibcsi0407
félisten
válasz
kennystyle #178 üzenetére
-
kennystyle
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #177 üzenetére
Itt is annyi, a csirkemellre
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ScomComputer #174 üzenetére
Én már ott elakadtam, hogy 5% ott az áfa.
-
Bossp
addikt
Nem tudom hogy vagytok vele. De minél több tesztet nézek annál jobban úgy érzem ezek az új amd-k brutál tdp limitben vannak folyamat :D. Főleg az xtx az kívánja az 500wattot. Alig várom hogy valamelyik vizes gyerek tesztelje itt a forumon :D ja és szokás szerint durván túl is lehetnek feszelve még jobban mint az előző gen.
-
torma1981
veterán
válasz
ForRedGlory #149 üzenetére
TechPowerUp
-
Bossp
addikt
Linus testet néztétek? 6900xt kicsit elcsuszott az egyik teszten :D 50%-al lassabb volt a 6950-nél így az összesített eredmény is vicc lett :D azért ha már ilyen kevés játékot tesztelnek legalább az lehetne hiba mentes :D
-
Motyi
senior tag
válasz
ScomComputer #171 üzenetére
Tajvanon 5% az "áfa". Ha ezt átszámoljuk 27% áfára, akkor:
7900XTX 575.000 Ft
7900 XT 520.000 FtDe erre még jön a vám meg a szokásos magasabb EU ár, szóval meglepődnék, ha 600K alatt nyitna a ref XTX. És ugye a jobb AIB modellek ennél jelentősen drágábbak lesznek.
-
ScomComputer
veterán
Tajvanon már lehet kapni..
7900XTX 41,900.00 Thai Baht = 475000FT
7900XT 37,900.00 Thai Baht = 430000FT
Az aib simán beéri a 4080-at...no majd holnaptól kiderül... -
joysefke
veterán
válasz
ForRedGlory #149 üzenetére
Ha kiveszed a Cyberpunkot akkor elég közel van.
-
Bossp
addikt
válasz
Sontir Fel #165 üzenetére
Lhr es 3080 vopt es a banya mar lecsengoben :D
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #148 üzenetére
Fekete kepernyok teszt alatt stb, ha ez ilyen lesz akkor ezert nem fognak majd sorban allni mar megint.
-
fatal`
titán
-
Bossp
addikt
válasz
Sontir Fel #160 üzenetére
Én 3080-r9l ingyen váltottam pedig az már 1 éves volt ez meg 0km-es és majdnem annyival erősebb (na jó ez túlzás) hasonló jó bizniszre várok xd. Most 300at rá nem fizetek makd ha az lesz 300 aprón (csak nem ér nullát a 6900xt :D).
-
Bossp
addikt
válasz
Sontir Fel #156 üzenetére
Ez nem az az ország ahol most mindenki hirtelen 7900-et vesz karácsonyra :D
-
Bossp
addikt
válasz
Sontir Fel #152 üzenetére
Meg egy 1080-1080 ti is 80-100k jelenleg :D nem hiszem h egyhamar 200 ala esne a mienk ara :D elobb lesz az 300-350.
-
fatal`
titán
válasz
tibcsi0407 #151 üzenetére
600-ért kapsz 4080-at, ha annál drágább, akkor nem éri meg.
Ráadásul a multi monitoros fogyasztás horribilis.
-
hahakocka
őstag
Első duál chipletes VGA s pont tegnap volt hír hogy a driver mèg nem tudja felpörgetni teljesen a max mhz-ekre a dolgokat. Kell egy kis idő 1-2 hónap S amd szokott hozni 10-15% pluszt driverrel egy èven belül. Rt Ben meglepő hogy pár gameben veri a 4080 at is!
-
Sontir Fel
őstag
-
tibcsi0407
félisten
Hazai árakról van már infó? Kíváncsi vagyok bemennek-e 600 alá.
-
ScomComputer
veterán
-
Mumee
őstag
Ehető.
-
Bossp
addikt
Na már RT-ben sincs nagy lemaradás (:. Hozta amit vártunk! És sztem benéz itt is egy 10-15%+ egy kis finomhangolással! :D
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #140 üzenetére
Sztem nem olyan rossz ez.
Kicsit sovany a 4090-hez kepest, mert meg az OC sem tul combos.
Mar irtak a napokban twitteren az okosok, hogy erosen varhato egy javitott verzio, amolyan uj stepping.
Akire epp nem fognak fegyvert, hogy vasaroljon annak erdemes elgondolkodni ezen.
Mindenki masnak meg lehet vasarolni -
YellowFlash
aktív tag
Végiglestem az LTT videót, azt dobta be elsőnek a YT.
Háááááááááát, vegyes csomag. De összességében nem rossz. -
ScomComputer
veterán
-
omfgk
veterán
válasz
ScomComputer #140 üzenetére
XTX éppen ,hogy meg tudja verni a 4080-ast. 2-3%-al...
A 3090Ti meg hozza 4K-ban a 7900XT szintjét.
Kevés lett ez így.Van egy kis árelőny, de ettől nem csinálja össze magát az Nvidia.
-
ScomComputer
veterán
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Sontir Fel #136 üzenetére
Szerintem az is sokat számítana.
-
Norb79
őstag
válasz
YellowFlash #132 üzenetére
Nekem most is egy 6900xt ultra van, tegnap raktam fel a friss drivert, azóta nem tölt be a catalyst, aminek már nem is ez a neve, de az újat még nem jegyeztem meg, és így nem tudom kiiratni driverből a képernyőre, hogy hány fokos, mennyire terhelt, mennyi az fps, stb.
DDU után sem. De amúgy minden hibátlan továbbra is a játékokban és más appokban, csak így a kiegészítő programja az megutált és eltűnt.
Ennek ellenére ár-teljesítmény arányban még mindig ezt látom jónak, várom, hogy vehessek egy 7900xtx-et, és a 6900ast meg lepasszoljam a kölyöknek a 1080ti-je helyett. -
ScomComputer
veterán
-
Sontir Fel
őstag
Nincs gondja, komolyan mondom
Cserélhetőek az oldallapok, a tetején és a másik oldalon "lukacsos"-ak az oldallapok.
#126KAMELOT: Külföldre költözés miatt kellett matx, kevesebb helyet foglaljon a kocsiban... ha visszamegyek, akkor tuti lesz, a padláson fent vár a jó öreg, megbízható és egyben elpusztíthatatlan HAF-X
#129pRoject2HUN: ha így is van - szerintem azért nincs - akkor is hiba nélkül teszi a dolgát. Performance mód, alap venti beállítások és szépen elkerreg...
#130flexxx2: teljesen igazad van, de az Asus oda tette őket, erre nincs ráhatásom... maximum annyi - és már tervezgetem, csak még sajnálom rá a pénzt - hogy elköszönök a HDD-től... az is bosszant, hogy az miatt kell egy extra csatlakozó a tápba. Vagy elmegy külső házba, vagy végleg elköszönés és egy minimum 2 TB-os ssd befigyel.
#123tibcsi0407: ez a ház "forgatható". Nem tudom mennyivel többet nyernék, ha megforgatnám.... maximum, hogy alulról közvetlenül fúja a GPU ventikre két 12-es vagy 14-es házhűtő.
-
pRoject22
őstag
válasz
Nekem 6800XT volt, semmi baj nem volt vele, a driverrel sem, egy dolog miatt cseréltem 3080Ti-ra mégpedig ,hogy az iRacing-be csak az NV SPS van beépítve, az AMD liquid VR pedig nem, cserébe meg AC VR-ben az AMD jó volt az NV meg dropolt.
Szóval van ami jobb van ami nem.
-
Bossp
addikt
válasz
Ha amd cpu-d van és ranyomsz hogy oc-za akkor elofordulhat... De ez nem bug hanem ficsor...
-
ScomComputer
veterán
válasz
Nálam volt sok vga (RX6***) nem volt baj a driverekkel,de van akinek volt..szóval...
Majd meglátjuk mit hoz az új navi...meg milyen áron... -
YellowFlash
aktív tag
Van itt aki jelenleg 6XXX szériát hajt?
Driverek milyenek?Agyalok egy 7900XTX-en ha tűrhető ára lesz, de a driver legendákat hallva (mint pl néhány embernél GPU driver OC-za a CPU-t) elgondolkoztam, hogy kell ez-e nekem...
-
ScomComputer
veterán
Ott a púúlzííí...
Forrás!
-
flexxx2
őstag
válasz
Sontir Fel #121 üzenetére
szerintem nem szép, hogy a lap sata kábeleit látom a VGA alatt
-
pRoject22
őstag
válasz
Ezzel így kb 30 fokkal melegebb a VGA csak
-
KAMELOT
titán
válasz
Házcsere
-
Bossp
addikt
válasz
tibcsi0407 #123 üzenetére
És az a Kábel mod hogy csökkent a hőmérsékleten?
-
mumin007
tag
Arra vár már mindenki...🤔
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Igen, csak éppen levegőt nem kap.
-
trek81
senior tag
válasz
oldalfal le ,és a vga újra életben van
-
Sontir Fel
őstag
válasz
tibcsi0407 #120 üzenetére
-
palfitom
félisten
válasz
tibcsi0407 #118 üzenetére
Kivéve, ha vertikálisan van beépítve a vga.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
ScomComputer #86 üzenetére
Egyébként lehet hülyeség, de valójában a backplate-et látod a legtöbbet.
-
Rájmó
tag
válasz
nem szeretem a piros-fekete színösszeállítást, de ez valamiért nagyon bejön
-
flexxx2
őstag
200ezret szállítanak AMD-ék idén 7900ból, az csak elég lesz erre a 3 hétre
-
ScomComputer
veterán
RX 7900 XTX Hellhound
Forrás!
-
BeZol
őstag
válasz
Maelephant #105 üzenetére
Nvidianal 15:00-kor volt mind az unboxing, mind review, mind a launch, lehet itt is hasonló, egyébként passz.
-
Nem tudjátok esetleg - hogy ne kelljen gugliznom - hogy ma hány órától szabad közzétenni a teljesítményteszteket?
-
Bossp
addikt
link
:D -
netguru10
aktív tag
válasz
Hát ez valami űber brutál ahogyan kinéz!
-
hahakocka
őstag
válasz
DroiDMester #95 üzenetére
Az ÁFA nélküli ár (999 dollár) szóval mivel ÁFA az, 27% pl itthon plusz kell a nyereség nem lenne csoda itthon is 1300 ért. A 4080-ak is 1600-1700 ért mennek hiába 1200 MSR ár. 4090 meg 2200-2500 euró
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Star Trek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest