Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curtain
senior tag
Az én xfx 6800-asom max tdp-je 203w a hwinfo szerint. Ugye ez nem oc-s kártya asszem. Ha megemelem a tdp limitet akkor többet ki lehet hozni belőle? Ez csak egy elméleti kérdés mert jelenleg bőven elég fhd-ra számomra. Viszont a jövőben lehet hogy nem árt majd egy kis tuning ha a felbontásban feljebb váltanák.
-
Lacccca87
addikt
válasz
bobalazs #31156 üzenetére
240hz és 300mhz nálam, igaz ez csak 1080p valszeg ezért.
A több monitort kevésbé szeressék az AMD-k ott inkább veri fel a memória órajelet.
Plusz az se mind1 mit/mivel netezel vagy media lejátszás. (ahol nincs bekapcsolva a HW-s gyorsítás ott malmozni fog a VGA)Amugy Pumba-nak általánosan véve igaza van, normális szellőzésű házban normális körülmények között nem kellene hogy gond legyen a "zero fan". Nálam RX480-nál meg most a 6800 nl is rendben működik, csak akkor kapcsol be ha játékot indítok.
-
bobalazs
nagyúr
Honnan van ez az infó vagy hol látod?
Tudom. Egyébként Hwinfoban pl.
AMD only allows the evaluation of the so-called TGP (Total Graphics Power) via software. This value is the sum of GPU (VDDC_GFX), memory (MVDD), memory controller (VDDCI) and SoC (VDD_SOC)
(VDDCR_GFX) (VDDCR_SOC) VDDMEM és VDDCI van mérve. Tehát méri a foglalatot, beleértve a memóriát. Előbbi hszemben mondtam hogy mit nem mér.
Párszor beraktam már egy képet, csak elcsúszott a figyelmed rajta.
Forrás Igor's lab.A feszültség átalakító (VRM), a MOSFET veszteségek, a controllerek és még sok minden, nincs.
NAVI 21XT (6800-6900XT)
20 Watt a 16 GB vram. (Nem 50, LOL)
Tényleg odafigyelhetnél miket irogatsz, jobb ha utánanézel főleg ha nem vagy biztos a dologban.
Igor's Lab pl. jó forrás.
https://www.igorslab.de/en/amd-radeon-rx-6000-the-actual-power-consumption-of-navi21xt-and-navi21xl-the-memory-and-the-availability-of-board-partner-card-exclusive/ -
kolopele
nagyúr
Srácok, mi ez a plusz két hőfok érték a HWINFO - n, tudja esetleg valaki? Vettem két 6600 - as kártyát, és azok mutatják, a 6700XT - n ezek nincsenek rajta, a 6800XT - n amit holnap kapok meg még nem tudom.
Konkrétan a VDDC és a SOC hőmérsékleteire gondolok, esetleg valamelyik a VRM hőfokát mutatná?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Askformore #29149 üzenetére
Nem testre szabható. RTSS+HWinfo az utolsó végbéltükrözésed is kiírja, realtime monitorozva. Persze melózni kell vele. Lustáknak, gyorsba' ott az adrenalin.
raziel01@ azért a 6800 és a 7800XT már pont nem igazán egy liga szerintem. Az áruk sem, az is világos.
Czimby@ reseteld a biost is (csak előtte mentsd el az OC-t, ha van). Nekem egyszerű monitorváltás cseszte szét az adrenalint, azóta se értem, de újra kellett húzni.
Henker2@ Manapság már semmit se optimalizálnak, hanem vedd meg azt, ami erőből áttolja
Mindemellett pazarul néz ki. Nekem eldöcög vegyes mid-high-iletve textúra ultrán 4k-ban úgy, hogy többnyire freesyncben marad. Persze RT szóba se jön. De tök elején vagyok, semmi harc, csak nyomozás eddig. -
ScomComputer
veterán
Majdnem 2 óra DeadIsland2...eszi ez is a hw-t rendesen...de nagyon jól fut..1440P..ultra..FSR-quality...+MPT buhera ON...
...
Olvastam róla ha MPT-ben engedélyezed a FT2-t(fasttiming) akkor az FT1 is sokkal jobb időzítést kap...de ez 192biten nem igen jön ki...viszont 6800-6900-n hoz állítólag elég jól a teljesítményen..de nincs ilyen vga nálam nem tudom próbálni... -
jimpo
senior tag
Kérem a HWiNFO képeket csak is típus megjelöléssel tegyetek be. #26662 Hiei555 kap is egy mezei pirosat.
Mert ha jön a "jobbágy" és használja a keresőt, akkor nem sok mindent fog látni belőlük.
Vissza olvasni pár-ezer hsz.-t nem mindenkinek van ideje.Az mondjuk oké ha rálelsz hogy X személynek milyen kártyája van, végigolvasod a hozzászólásait.
De egy szerűbb lenne ha csak beírod keresőbe pl.: hw 6750 és dobálná kifelé ami neked kell.
Kemény öt találat+1
Azért többen vettek az elmúlt hetekben ilyen kártyát.
hw 6700 esetén 20 találat +1
hw 6800 esetében 42 találat +1
hogy ezekből mennyi a valódi, adatokkal rendelkező hsz az más kérdés. -
HSM
félisten
válasz
Raggie #22822 üzenetére
A WattMan ír néha érdekes dolgokat. A HWiNFO viszont nem ver át.
#22827 Kvg : A szokásos helyről tölthető Igor honlapjáról: [link] .
A sima 6800-assal szerintem sok örömöd nem lesz benne, mivel azok gyárilag is eléggé takarékosra van hangolva, ellentétben az XT verziókkal.
Lásd pl. a sima 6800 max fesze 1.025V, a 6800XT-é 1.15V. A saját 6800XT-m pl. 1.05V magasságára szoktam korlátozni, mert ott nagyon jó a perf/watt, ellentétben az 1.15V-al, ami kb. csak a lakást melegíteni és TimeSpy rekordokat dönteni (kiakasztott power limitekkel) jó.
A szürke paraméterek ellen betöltöd a kártyád BIOS-át, és máris lehet szerkesztgetni.#22829 Raggie : A Time-spy annyiból nem a legjobb teszt, hogy eszement módon terheli a kártyát egy játékhoz képest ahogy tapasztaltam. Kb mini-furmark.
Emiatt pedig máshogy viselkedik benne a kártya, mint a játékokban amiket játszom vele.
-
HSM
félisten
válasz
karmaresz #22389 üzenetére
A lényeg, hogy fusson valami ablakban, ami terhel is picit, én Furmarkot szoktam, de sokan félnek tőle. És közben nézed a HWiNFO-t, mit mutat a GPU feszültségének.
#22390 palfitom: Nálam az Adrenalin nem sok értelmeset tudott kezdeni a 6800XT-vel UV tekintetében (pl. %-os csökkentés, a komplett órajel tartományon, ez sem tuningolt még soha életében, aki kitalálta, elég hamar összerogyik a tartomány közepén/alján így
). MPT-vel már lehet pl. értelmesen csökkenteni a feszt, bár a legjobb, ha az ember az AVFS-t is felülírja UV-hoz, de az nagyon macerás sajnos.
-
Reinu
tag
Van valakinek konkrét tapasztalata ASRock 6800xt taichi-val?
Nem igazán tudok kihozni belőle gyári OCn felül pluszt.
Adrenalinban ha felveszem a power limitet +15%-ra és semmi undervolt (1150) akkor is max 2540ig stabil.
2600ra állítva néha felugrik hwinfo alapjan max 2596mhzre de crashel. Stressz tesztben ilyen 300-330 wattot eszik ezekkel a beállításokkal, 80 fokos core 90-95 fokos hotspot, a ventik 60%on.
Maxra húzott ventivel is próbáltam ,de max 10 fokot nyerek vele és már zavaróan hangos, a teljesítmény viszont nem változik.
Kb 150mhz pluszt (2540-et) tudok kihozni stabilan a gyári OChez képest, +10%os power limit 1100as voltage. Ekkor stressz teszt alatt kb 280 wattal megy.
A vram az elég stabil 2150en és gyors időzítéssel.Nem jól csinálok valamit? Van valakinek tanácsa, hogy mivel tudnám jobban optimalizálni?
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Zsolty20 #18483 üzenetére
A gépedhez teljesen jó a mostani tápod. Ha meg olyan jó márka, akkor úgyis el van látva mindenféle védelemmel.
Nekem egy Seasonic 750W-os van benne.
5950X, 6800XT, 4 memória modul, 1 2,5" SSD, 1 nvme m.2 SSD, 1 HDD, vízhűtés, meg 5 venti.
De volt már benne több SSD és HDD is.
Játékok alatt a sosem vett fel 600W-nál többet. De addig sem ment el. Játékfüggő nagyon.
A proci max 125W-ot fogyaszt hwinfo szerint. Teljes terhelés mellett, ami játékoknál nem jellemző.
A VGA valahol 200-250W körül fogyaszt. Ha jól emlékszem, akkor inkább a 200W-hoz közelít. -
b4u
csendes tag
Sziasztok,
remélem valaki tud segíteni a kövi témában, mert már teljesen tanácstalan vagyok és cirka 3 hét alatt mondhatni mindent megpróbáltunk.
adott egy : GIGABYTE Radeon RX 6800 XT Aorus Master 16GB
a fő probléma az , hogy bepattintjuk egy MSI X570s Toma + 5800X konfigba és a kari nem megy PCie 4.0-án defaultban...akkor sem ha mauálisan állítjuk be a gen4-et a biosban.
Mindig minden körülmények között Pcie 3.0 X16
- legújabb bios
- legújabb driverek
- nincs riser
- a 2db M2 slot foglalt és 2 db sata port is...de ez 5800X és X570chipsetnél nem kéne gondot okozzon.A story igazából egy Strix B550F-el indult az 5800X maradt és ott vettük először észre hogy a kártya mindig Gen3 X16.
Aztán elindult egy jó 3 hetes projekt...kipróbáltuk még 3 különböző konfigban...mindenhol :
- legújabb bios
- legújabb driverek
- no riserA három konfig:
Srix B550F + R5 3600XT (+RX 6600XT)
MSI B550 TOMA + R7 5800X (+RX 570)
TUF X570 + R7 5800X (+RX 6700XT )
A végeredmény az lett , hogy a Giga 6800XT semelyik konfigban sem megy alapból Gen4-en. B550 lapoknál is direkt csak 1db M2 hagytunk bent már kínunkban.
Mindig mindenhol Gen3 X16 bármit csináltunk..bárhogyan...Persze ha a sávszélt lefelé állítjuk...pl X8 természetesen működik és az összes Hardware infós progiban is látható a változás (GPUZ, HWINFo, gyári driver).
6600XT és a 6700XT teljesen jól funkcionál Gen4-en az összes lapban oda-vissza/jobbról-balról élére állítva is (MSI X570S-ben is) full bios reset után auto-n és akkor is ha manuálisan állítjuk be a biosban....és már azt is megmerem kockáztatni, hogy akkor is működnének Gen4-en, ha 30 méterről próbálnám őket csukott szemmel egy pörgőrúgással a slotba tessékelni.Végezetül egy érdekes infó amit persze legutoljára vettünk észre/próbáltunk meg és sajnos ez már csak 2 konfigra korlátozódott idő hiányában.
TUF X570 + R7 5800X + GIGA 6800XT + ResizeBar/SAM=enabled=Pcie 4.0 X16
MSI x570s + R7 5800X +GIGA 6800XT +ResizeBar/SAM=enabled=MINDEN A RÉGI- 3.0 X16
én nem akarom elhinni, hogy ez a giga 6800XT master csak SAM-el képes Gen 4-re...úgy, hogy igazából ennek a pcie implementációnak nem is ez a fő lényege.. és persze csak X570 ASUS-éknál....MSI X570s meg igazából telibe szarta a beállítást.
6600XT és a 6700XT SAM-el és SAM nélkül is Gen4!Nemtudom...hát röviden ennyi..remélem tudtok valami okos és értelmezhető dolgot mondani erre az egész................-ra
Nekem ettől már kiégett az agyam és a SAM-em is a sok olvasgatástólNagyon Köszönöm előre is, ha valaki foglakozik ezzel akár egy 5 percet is...
üdv! -
-
ScomComputer
veterán
válasz
fecke78 #18324 üzenetére
Azok bizony...te tőled is szívesen látunk egy-egy game képet ahol látszanak az adott hőfokok,beállítások,egyéb adatok (fps)....
Láttam már én itt sok-sok bemondó/megmondó diódát,akik jöttek aztán mentek is de konkrét dolgokat soha nem tettek be hiába kértük..
De egy ilyen TS+Hwinfó is jöhet tőled 6800XT TUF még nem is volt csak anno valami hibás darab.. -
TestamentDNR
aktív tag
Azt nézem amúgy, hogy 6800xt-ket itt hwapron alig kapni, inkább 6900xt-k vannak.
Fura...#steewcv65 köszönöm szépen, így akkor nincs nehéz dolgom. :)
-
-
Raggie
őstag
Szervusz, játszottam a játékkal nem is keveset. Csak kb egy évvel ezelőttig, és csak AMD vga-val szóval nem tudtam erről a funkcióról. Szorri.
Egyébként sajnos a 6600XT alsóbb kategóriás VGA lehet kispórolták belőle a memória hőmérséklet diódát. 6800XT-n kiírja a HWinfo.
6600XT-m islesz majd elvileg egy-két hét múlva, majd annál én is ránézek. -
válasz
david_97 #10568 üzenetére
99%-on megy végig a vga superposi alatt? Felbontás? Hwinfo-t tolj már be légyszike
Nálam a sima sapphire 6800 ment 2300..2400-et anno, watt nem rémlik már
180 watton szerintem malmozik a vga...MPT power limit kitolás után write sppt és gép restart
Csak utána eszi meg a wattman, persze a limitet is ki kell tolni +15%-al
-
ScomComputer
veterán
válasz
steewcv65 #10488 üzenetére
Melyik driver van fenn, próbáld meg a 3.2-t feltenni az volt eddig a legjobb de előtte alaposan cs.módban le kell törölni a régit a DDU-val...ja és ha jót akarsz akkor nem telepítesz Chipset drivert sem, a legjobb a win beépített...
A ryzen 5800x tökéletes a 6800XT-hez... sőt..
#10489steewcv65:
Oké, de így meg szart se ér a hwinfós képed... -
válasz
A.tessz #8938 üzenetére
Első gondolatom, hogy instant get és bekaphassa
De nézve a videót, se MPT, se power limit kitolás, se egy hwinfo, se gpu-z, olyan semmilyen videó...Annyit tudni, hogy max 4000mhz és 1200mV...a jeges vizes bohóckodása elég amatőr
Ennyire nem lehet béna vagy amd megtiltotta az infókat
A 23.000 pont TS-t sem értem, hogy lehet elérni kisebb frekivel
Nem teljesen értem miről szólt ez a videója...Így csalódás a vga...Ha már amd által válogatott bin csippek, akkor ennyi pénzért teszteljék ki és írják rá meddig stabil
Mint a liquid 6800XT reklámja, 400W, 3*8pin, mega OC, aztán 2550-nél elfingik a gpu...
-
ScomComputer
veterán
válasz
BullKoxa #8906 üzenetére
Köszi a képeket és az infót !
Könnyű itt is az OC...állítsd be 2450-2550 ventik pl.60-70%-on tdp +15% és próbáld megint aTS-t +hwinfó...ha lefut akkor 2500-2600...a ventiket vedd feljebb a HS-nek megfelelően...
De itt már lehet kell majd a MPT is...
Szerk: jó az az asrock 3*8pines 6800XT-t nagyon keveset látsz,ennek baszó vrm-je van.. -
BullKoxa
őstag
Teszek be én is párat! 6800xt Asroc Phantom Alapon, Gpu Oc , Gpu OC + Mem 2100Mhz. Semmi haszna ha jól látom, jó lapon is . az első kép mikor még 3070-m volt !
Gainward 3070
6800xt Asroc Phantom Alap
6800xt Asroc Phantom Gpu Oc6800XT Asrock Phantom Gpu OC + Mem 2100Mhz
Érdekes itt a képeken, hogy ha magasabban jár a Venti ( %-t nézni )akkor majdnem ugyan azt az eredményt mutatja %-ban a GpuZ és a HWinfo !!
Nem úgy min ha mondjuk játszom !!
Februári AMD Driver van fent , így jók a játékok semmi probléma karival. A venti % baj volt az elején ,de már tudom nem kell hinni a HWinfonak . Így a GpuZ vagy az AB % hoz állítom hogy ne legyen hangos a Vga játék közben. -
válasz
atillaahun #8893 üzenetére
Estét
Jó kis kártya, látom a kötelező hwinfo és TS jelen van, Scom jól belétek verte
Első kérdésedre a válasz gpu-z vagy [link]
Másodikra, nekem 4/4 6000-es cw-zett, valamelyik hangosabban, valamelyik halkabban, vacsiúj corsair táp mellett, egész szériára jellemző, komponensek nem szeretik egymást, mindenkinél más
A mostani liquid 6800xt is cw-zik, hangfalról játszom, engem nem zavar és nem is hallom
Harmadikra nem tudom, nálam intel power van -
BeZol
őstag
Egyelőre 20.800 pont fölé nem jutottam
, és még ott is ugyanolyan beállítás mellett egyik következő körben csak 20.400 pont... (jó, lehet vmit elállítottam
)
Ugyanazok a driverek teljesen más Wattman-feszt igényelnek mint a két 6800 XT amit próbáltam...
Ennél egyelőre úgy tűnik h mindig ki kell maxolni a wattman-feszt, akkor sem lő a tartomány tetejére (sőt, nem tudtam elérni h bármikor az órajel-tartomány tetejére boostoljon), ha meg jobban lejjebb veszem feszt, akkor hiába írja h ugyan úgy megadja a valós feszt, lecrashel.
Még a dec. 18as drivernél sem kell durván levinni a feszt wattmanban...A hőfokok egyébként normál használat mellett teljesen jók, totál felesleges custom kártyázni.
1000mV-on 17.500-18.600 pont között dobál. A fluktuációt még nem teljesen értem.
Kimaxolt TDP-vel 2500-2600MHz-en 1075mV Wattmanfesszel 20ezer pont, 1175mV Wattmanfesszel 18.650 pont.
AZ ÓRAJEL UGYANÚGY 2550MHZ KÖRNYÉKE!!! De benchmark alatt is látni h nincs meg az fps úgy mint kéne. Hőfokok rendben, minden max 65 fokos, kivéve hotspot, az 95-100 között is akár.Annyi, hogy 1075mV-on 1136mV-ot ír a GPU-Z valósnak, 1175mV-nál meg az 1175mV-ot.
Lehet vmi vrm elmelegszik az extra áramfelvétellel(de közben meg minden oké hwinfo-ban)
Már 2 driverrel is kipróbáltam, azoknál is ugyanezek a furcsaságok
Él a gyanúm h a refkártyák egy külön állatfaj lesz.
Minimum feszültség többi kártyánál 881mV volt és sosem ment lejjebb automatán sem, itt 825mV-ot ír a bios, de látom h 775mV-ra is leviszi automatán magát.Egyelőre úgy néz ki 2600-2610MHz a teteje a kártyának, tehát 2550-2650-es beállítás környéke.
Még picit szöszölök h jobban megértsem ezt a pontszám-mozgást, majd mindjárt postolom a legjobb eredményt hwinfostul mindenestül. -
Mennyi áramot adjak még neki? A hűtésben abszolút igazad volt, nem futja ki magát, a célom a gpu score-od
( elég ha beérlek
).
2590-2690 és 2600-2700 mhz-ken is lefutott, de kevesebb gpu score lett, itt ütközik valszeg TDP limitbe, mert több mV-t nem kért hwinfo szerintHighend55
Nem érti mit tesztelgetekVisszavárunk
6800 v 6900?
-
Géjza
őstag
Finomhangolom a sima 6800-asomat és hátha valaki átlátja, hogy az órajel-feszcsúszka-PPT szentháromság hogyan függ össze wattman-ban.
Amit tapasztaltam, hogy a feszültség csúszka nem konkért feszt állít be, hanem inkább csak offset-eli a biosban beállított, adott órajelhez tartozó fesz értéket. Pl. ha a max 0.99V helyett (hwinfo fesz érték ez, amúgy papíron 1.025V lenne) 2300Mhz-en 0.95V-ot akarnék neki adni, akkor 0.9V-ra kell belőnöm a csúszkán ezt az értéket. Ha ugyanezt a fesz értéket 2400Mhz-en akarnám, akkor 0.87V-ra kell belőnöm a csúszkát a 0.95V--hoz.
És akkor még ott van a PPT. Eddig azt hittem ez csak akkor számít, ha eléred a PPT limitet és feljebb engedi a kártyát, ha ppt limited lenne. De nem. Ha kitolom +10%-kkal, akkor kb 10%-kal több wattot fel is vesz a ppt limiten belül maradva is (pl 0-ás ppt limittel eszik 200W-ot, csak a ppt-t 10%-ra kitolva bekajálja a 220W-ot, miközben a PPT limit a gyári 225W-ról (ezt sem érné el ügye +10%-kal sem) kitolódik 250W-ra. Fesz érték, órajel látszólag nem változik, csak többet kajál.
Jelenleg a beállított min frekim 500MHz, a max frekivel szoktam játszani.
Ha valaki ezeket átlátja és megosztaná tudását, tapasztalatát és tanácsokat adna, azt megköszönném. Célom, hogy minél kisebb fogyasztással, minél hűvösebben (ezáltal minél kisebb zajjal) menjen a kártya lehető legkevesebb teljesítményvesztéssel (már ha létezhet ilyen együttállás
).
Defaulton 2500 fölé boostolja a GPU-t, egy kioptimalizált 2400MHz-el bőven meg lennék elégedve. Már most van ehhez egy alapom, de hátha tudnék még rajta javítani.
Köszi előre is!
-
Két hét után visszatértem, ph-s kolléga jóvoltából lecsaptam egy nitro 6900xt-re
Pár gyors tesztet volt alkalmam csak futtatni, sima 6800 nitro oc-hez állítottam wattmanban az értékeket, FT 2150 és 2300-2400mhz, cpu maradt @4.7ghz-n
SAM biosban on, illetve most februári a driver. Maradt a full hd, virtuális 2k, 4k később
Chernobylite ultra ( itt közel +40fps)
Sottr ultra (+12fps, igen tudom, annyit sem ment a vga, mint a 6800 OC-vel)
GPU-Z és HW-info
(És igen, bontatlanul itt van a nitro 6800xt is
)
-
ScomComputer
veterán
válasz
NvidiaRTX #6659 üzenetére
Tedd már fel a hwinfo-t (4380verzió) és nézzük meg valójában mennyi a gpu vcore, mert, azt hogy te 1050-re állítod a wattman-ban magyarán mondva sz@rt se ér, ha kéri a gpu úgy is a maxot kapja....olyan mintha nem is állítanál semmit...
[link]
"Vélemény a ref kariról?"....
A legszebb amit eddig az AMD valaha is gyártott,ha lehetne kapni megfelelő áron már mindből lenne egy-egy darab...6800-6800xt-6900xt.....a vitrinben ! -
válasz
South Velen #6572 üzenetére
Hangra tényleg brutál, mármint halk, a 2400 az wattmanban beállított érték (memory 2150 fast timing-en), msi afterburner szerint végig tartotta is ezt az értéket, de ahogy ScomComputer is írja, az új hwinfo pontosabb értéket mutat
A ref 6800XT ritka mint a fehér holló, hozzám egy nitro+ 6800XT van úton
-
South Velen
addikt
Köszi! Első blikre 1,00V 2350Mhz-t lőttem be, ezzel játszogattam, stabilnak tűnik teljesen. Igaz hwinfo (ver.4360)szerint a valós frek inkább 2300Mhz.
Meg mintha néha felugrana a fesz is 1,025V-re, mintha nem érdekelné hogy 1,000-t állítottam be.Szerintem is rohadt jó kártya, még 1800rpm-en sincs semmi hangja. Bár nekem a ref design jobban tetszik, ha egy 6800xt ref tudnék szerezni valahogy nulla ráfordítással, azt értékelném.
Neked ez a 2400 a valós vagy a wattmanban beállított?
Rápróbálok akkor az 1,00 2400-ra is. Akkor ezek szerint az már kiemelkedő érték lenne. -
BeZol
őstag
válasz
Krisz0418 #6128 üzenetére
Óvatosan a kijelentésekkel.
Time Spy alatt kéne azt az órajelet hozni, mert játékonként változik h mekkora a terhelés és milyen az órajel, a Time Spy pedig kb. a legrosszabb esetet reprodukálja (pontosan ezért ami itt jó, az máshol is jó, legalábbis amd esetén most így van, nvidiánál nem).
Erre jó példa h németek 6900 XT-vel 2811MHz-es csúcsokat is elértek már.
Nálam is fel tud szúrni 2804MHz-re, de crashel olyankor, kevés az 1150mV ilyen terheléshez.HWINFO64-el logolt Time Spy:
Graphics Test 1
21.2.2 Driver-el:
20.12.2 Driver-el:
Graphics Test 2
21.2.2 Driver-el:
20.12.2 Driver-el:
Ezek 21.200-21.277 pontos Time Spy-okból vannak.
Látható, hogy a legújabb driverrel magasabb órajeleket tud a kártya crash nélkül, DE cserébe alacsonyabban vannak a minimumok, szélsőségesebb az egész.
A régi csak 6800XT/6900XT driverrel nincsenek ekkora kilengések, szűkebben van a minimum és a maximum is.Magyarul a kártyában még mindig van tartalék, de esélytelen h 2740-2760MHz-es sávnál feljebb menjen 2700-2800MHz-es range mellett, kvázi ki van maxolva a kártya a jelenlegi driver-limitációkkal (kéne extra gpu órajel állíthatóság + extra fesz sem ártana, mindezt egy voltage/frequency curve editor képében maga lenne az álom).
Egyébként a fenti órajelek mellett ír ki a 3dmark honlapja 2696-2701, új driverrel pedig akár 2715MHz-es average clockot.
-
BeZol
őstag
Amit linkeltél, ez az 1050mV maximum voltage csak decemberi driverig működik, egyébként 1025mV-ra vissza kell tegyed.
Azért lockolódtál 1018mV-ra, mert ezt feljebb raktad, vagy máshol állítottál el vmit, de alapvetően ez a fő bűn (esetleg SoC voltage is lehetett a ludas, én azt nem piszkálom).TDC limitet nyugodtan vedd vissza 300 környékére, bár sztem nem oszt nem szoroz sehol.
TDP keret szép nagy, ennyit sztem semmilyen körülmények között nem fog soha enni egy sima 6800as, de ezt úgyis látod GPU-Z adatokból vagy hwinfo-ban mi volt a max.
Már csak Wattmanban kell a gpu órajeledet 100-as távolságra állítani, tehát
2400-2500
2450-2550
2500-2600
Ha lemegy a 3dmark time spy, akkor mehetsz feljebb, ha nem, akkor 10-es lépcsőkkel irány visszább.
Emellé Wattmanban is tudsz vmilyen szinten játszani a feszültséggel, mert ha alacsonyabbra veszed és közben a valóságban (gpu-z) nem veszi le terheléskor annyira, akkor ezzel a gpu órajelének a boostját "korlátozod". Magyarul egy jól megválaszott wattmanbeli feszültségértékkel (legyen pl. 950mV, csak sajnos ez driverenként eltérő... ki kell tesztelni, nálam dec. 18as 900mV-nál is megadja a valós 1150mV-ot) eléred azt, hogy a beállított órajel-tartományban "optimálisban" legyen.Nálam erre példa, hogy pl. 900mV alá ha megyek, akkor példa kedvéért egy 2500-2600-as beállítás esetén 2400MHzre is beesne az órajel és alapvetően csak 2500 körül lenne.
HA 900-965mV-ot állítottam be, akkor 2550 körül volt, de inkább 2525-2545 között. A lényeg itt az, hogy nem boostolt fel 2580+MHz-re, mert ahhoz az MPT-ben beállított feszültség esélyesen kevés!
Ha pedig 965mV fölé mentem, akkor mindig volt vmilyen jelenet, ahol felboostolt a 2600MHz környékére és összecsuklott. Ezt kell elkerülni.EZT a finomhangolgatást minden egyes drivernél ki kell tapasztalni!!! Úgy kell venni, hogy ez a voltage/frequency curve editor
AuraSync:
Van játék, ami Intel procival jobb, van játék ami AMD-n.
Az 5xxx ryzen szériával már inkább több játék van, ami AMD-vel jobb, mint Intellel (11xxx érkezése majd ezen változtathat).
Aki csak xy játékkal nyomja megnézi melyik a jobb oda és megveszi azt, vagy pénztárca dönt.
Videókártyák terén ugyanez van, ha xy játék amivel 90%-ban játszol jobb nvidiával, akkor azt érdemesebb venni, ha meg amd-vel, akkor amazt, de lehet h a végén a pénztárca dönt egyik-másik mellett.
Van olyan eset, amikor kb mindenben dominál egyik a másik felet, de nagyjából minden procinak/videókártyának megvan a helye mind árban, mind teljesítményben az árpiramisban.A linkelgetett külföldi tesztek java része miután mélyebben beleásod magad a dolgokba, rájössz h FELÜLETES. Elég sok gamersnexus, hardwareunboxed, jayz2cents és társait nézek, és még a mélyebb verziók sem mondanak el teljesen mindent. Erre így 5db RTX 3070, 1db rx 6800 és 1db rx 6800 xt tesztelgetése után jöttem rá.
Ezek már mint a droidok gyártják a tartalmakat, elfityegnek 1-2 napot a kártyával aztán kövi témára kell menniük. Egyszerűen nincs értelme elmélyülniük jobban a napi használatokban, mélyebb finomhangolgatásokban, egyszerűen túl sok idő, egyszerűen minimális a hozzáadott értéke és én ezt teljes mértékben meg is értem.
Szóval az összes teszt felületes vmilyen szinten. A hajadra kenheted a teszteredményeket ha nálad nem azt produkálja.
Mi fog számítani a végén? Az, hogy mit mutat a teszt? Kétlem. Az fog érdekelni h hogyan muzsikál a gépedben amit vettél. Kiinduló-pontnak jók a tesztek, aztán élesben kiderül a sok kis apróság is, legyen az pozitív vagy negatív.Fanatikuskodással itt szerintem nem lehet senkit sem vádolni (sokan pont nvidiáról váltottak), de szép h te kezded a kötekedést és még neked áll utána feljebb. Láttam másik topicban is hoztad a formát, szóval kicsit nézz magadba, lehet nálad van a hiba. Én is jártam már így másik topicban, ott nem bennem volt a hiba
Tuningra és benchmarkra áttérve. Itt megint csak neked nem tetszik, hogy benchelgetnek az emberek mert ez nem a te stílusod annyi ideig mint ahogy mi hasonlítgatjuk egymás e-péniszét. Persze, fejtsd ki nyugodtan a véleményed, csak na...
CPU-hőfokokra is rátérve. Világ legjobb léghűtése Noctua NH-D15 vagy D15S. Nekem ez van a 8700K-n ami deliddelve is van, tehát -15 fok a gyárihoz képest.
Teljes 100%-os terhelésen szépen tartja tuning mellett (5.2ghz all core sok-sok fesszel) a teszem azt 85 fokot (egyébként 65fokon használom 4.7ghz-en), és szépen hozza a netes tesztekben látható hőfokokat a hűtő. Eddig minden szép rózsaszín
Meddig is vannak a netes tesztek?! 15perc, jobb esetben 30percig mérik a hőfokokat, mert ugye "beállt" a hőfok.
Ez nálam is így van, csak akkor miért van az, hogy 45-48 perc elteltével egyszer csak ugrik 8-9 fokot a hőmérséklet 93 fokra (ami már soknak számít, bár a 85 is), és utána ezt fogja tartani?! Lehet van az +13 fok is, 3 éve teszteltem ki, nem emlékszem pontosan, de 3ból 3szor előfordult és nem, nem melegedett el a gépházban a levegő, mert jó a szellőzése!
Utánaolvasva elvileg ezekben a hőcsövekben gázok vannak ami az alján felforr és gőzként felszökik, ott lecsapódik, majd folyadékként visszacsorog lentre és kezdődik előlről. Ha viszont túl magas lesz a hőmérséklet, akkor már nem tud a párából folyadékká visszacsapódni és elszáll a hőfok.
Mai napig nem találtam olyan procihűtős review-t, ahol idáig eljutottak volna (bár tény h elmúlt 3 évben nem is kerestem már), szóval röviden tömören ennyit a világ legjobb léghűtéséről ha tartósan nagy terhelésnek tennéd ki (hiába hozza hőfokokban az aio-k szintjét is). AIO-val és custom loopokkal nincs tapasztalatom, de ott meg a víz melegedhet el nagyon ahogy olvastam, de nem értek hozzá, szóval nem ítélkezem.Nálam ez a procihűtős téma volt az egyik ilyen első felismerés, hogy igenis felületes az összes review, az meg hogy végignézz 10+ netes review-t mert hátha a 11.-nél ott lesz vmi ici-pici extra infómorzsa hát elég időrabló...
Úgyhogy ez van, el kell fogadni ezt is, meg el kell fogadni azt is, hogy nem kell mindent elhinni a netes teszteknek/youtubereknek. Erre is jó példa egy hitman 3 teszt. Jan. 25-ödikén jött ki talán az új amd driver. Van feltöltve jan. 28as videó, amiben hitman 3azik a srác side by side 6800 xt és 3080-assal, és FIXEN még a régi driverrel (mert kevés a különbség), csak ez sincs leírva sehova, mert az újjal +10% fps... És akkor több százezres tömeg lehet ez alapján ítélkezik tévesen... Tök gáz az egész.
-
válasz
ScomComputer #4267 üzenetére
3DMark alatti Time Spy HWINFO, az eredmény, bár érdekes mert az oldal 6800 XT-nek ismeri fel, az EPYC procit meg fel sem ismeri, mondjuk virtual Windows csak 12 magot kapott. És azt sem tudom, hogy miért írja azt hogy "Hardware monitoring was disabled", pedig nem. Ennek megfelelően kezeljétek a 3DMark eredményt, KVM linux virtualizáció (Proxmox VE) alatt kb. 3-5% az overhead, azaz kb. ennyivel kevesebb minden benchmark eredmény, akár CPU akár GPU. Ráadásul mivel az új EPYC Milant is elhalasztották, a CPU csere csak jövőre lesz, a mostani egy 2.3GHz alapórajeles 1 generációs AMD EPYC 7451 szerver proci.
-
Chiller
őstag
válasz
padam87 #4224 üzenetére
Az egész világon nincsenek radeonok. Az alzan tűrhető árakkal kerülnek fel, így általában az a heti pár darab másodpercek alatt elfogy.
Az iponon is csak azért maradt meg hírmondónak az az 1-2, mert ahogy írod is, túl van árazva a vérbe.
Más boltban még itthon nem láttam semmilyent se, pedig van még HW-bolt, nem kevés, és megjelenés óta keresek 6800XT-t. Az egész EU-ban, nem csak Ungarisztánban amúgy. Nagyjából heti pár tucat radeont kaphat egész Európa személyes tippem szerint.
-
AsakuraDave
őstag
Hát ha HW Unboxed tesztek alapján neked az jött le, hogy a 6800XT > RTX3080 1440p-n akkor nézd meg még párszor a videót
Illetve ők csak alap preseteken tesztelnek, és minnél jobban kimaxolod a játékot annál jobban billen a teljesitmény előnye az ampere arhitektura felé. Illetve már volt itt elvakult társ aki nem volt képes elfogadni, hogy Legion RT-ben a 6800XT jóval gyengébb mint a 3080. De miután beraktam a bench képeket, videót már más lett a téma. Jah, és rá pár napra jött az infó, hogy amúgy a teszt oldalakon még egy olyan driver/játék patch? alatt ment a teszt ami alatt az RT nem is ment az AMD kártyán. Csak tudnám mi a jó anyjáért fizetik ha a teszt alatt nem veszi észre hogy jah amúgy nincs is RT effekt..(nagyon profi khmm)
"LENNE" baromi nagy betűkkel igenEddig egy cent-tel sem olcsóbbak itthon a 6800-as kártyák mint a vele "versenyző" ampere ami legalább így vagy úgy de kapható. Kevesebbet fogyaszt?! Láttad a teszteket vagy csak csukott szemmel nézted vagy akkor azért te se hiszel teljsen a diagramoknak? Az AIB 6800XT-k többet esznek mint a 3080FE ergo ugyan az mint az AIB 3080. Vagy az adatokat honnan szerezted mert pedig Jay-t leszámítva nemes tesztelőket soroltál fel.
Jah és én főleg 6800XT/RTX3080 -as párosról beszélek az ez alatti teljesitményű kártyák nem izgattak így még csak egy tesztet se néztem róluk. (5600X/RTX3080/6800XT szóval láttam mit tudnak ezek +SAM on/off) De tippre inkább vennék 6800 -as kártyát mint 3070-et mert azon még DLSS-el se biztos, hogy menne minden RT max-al a játék akkor meg inkább kell az a +fps raszterben. -
Igen, egy korrektebbik "hw aprós".
Nem scalpernek tűnt. Itt sokan csinálták fórumon is sajnos hogy villognak a 6800XT -éjükkel azután hw -n hirdetgetik nagy felárral... Mindegy kinek nem inge nem veszi föl. Hu valamit akartam kérdezni Tőled, de most nem juit eszembe
Szerk: Megvan! A Sapphire kártyákra (6800XT) mondtad, hogy 3 év gar. jár. ha megadják. És a kisker garancia papíron csak 24 hó szerepel, akkor a +1 évet azt fogom tudni valami módon érvényesíteni? AMD -nél vagy ha be regisztrálom a Saphhire honlapján? -
arn
félisten
nah reszemrol az idei hwvasarlas over... a 6800xtt sztornoztak, a 3080 szeptemberi rendelesem es a 5900x rendelesem meg fuggoben. majd tavasszal talan veszek vmit, addig lof*sz a s*ggebe az osszes hwgyartonak. balra el.
-
szasanyi
félisten
Nagyon rég nem volt AMD kártyám, ráadásul azóta a hw-ek és a driverek is jelentősen fejlődtek. Bár a 6800XT kézbesítése nem holnap lesz, ettől függetlenül kérnék néhány tapasztalaton alapuló infót!
- FreeSync és/vagy színmélység tekintetében van-e különbség a DP és a HDMI használata között? (köztudott, hogy NV esetén csak DP-n keresztül van G-sync)
- VGA driveben van-e normális uninstall azt kell-e használni verzió frissítéskor? (esetleg a DDU jobb megoldás?) -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1318 üzenetére
HZD 1440p Ultra Quality 3080 alap:
HZD 1440p Ultra Qualit 6800 XT alap:
Érdekesek a memory usage-ek.
Meg hogy milyen tüskés a 3080 grafikonja a 6800XT-hez képest.Próbálom csak a lényegeset mutatni. Mondjuk az RX-nél kevesebb infót mutat HWInfó szóval belelógott már a PSU is.
Nem, itt csak +15% a max, amit lehet állítani. -
ScomComputer
veterán
Aszongya,menj a k.any-ba nem adom a 6800xt-met... [link]
#1309Laja333:
Köszi....el sem hiszem végre egy normális ember akinek nem kell külön kiemelni egy VGA-s topikba,hogy csak a gpu részről tegyen be hwinfós képet....mert a 80% a cpu,meg hdd-s részt fényképezgeti...örülök neked komolyan !
Engem az érdekelne,hogy a p.limit ugyanúgy állítható mint a többi radeonnál +- 30/50% ? -
szasanyi
félisten
válasz
CsigaGyilkos #615 üzenetére
Sajnos ezzel sem tudok teljes mértékben 1etérteni. Miért? Mert a hozzám hasonló alappal rendelkezők (MSI B450 GAMING PRO CARBON AC + Ryzen 7 3700X) agyalágyult vagy kőgazdag ha vált az új hw-re tetemes plusz költséggel, és ahhoz mérten csekély előnnyel (ráadásul az utolsó AM4 lap és CPU, tehát "halott" platform). Kissé borsos lett a jó B550 -ek ára, és kimondottan drága a Ryzen 5000.
És ha nem, akkor ugrott minden előnye a 6800-nak, csak a pusta teljesítmény játszik mint az NV esetében.Malibutomi: jaja! Én pont így voltam vele annyi kiegészítéssel, hogy én 4K + RTX2080 duóval erről diavetítés keretében győződhettem meg.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
szasanyi #596 üzenetére
Nekem meg egyértelműen a dx ray tracing minősége fogja eldönteni, ennek tekintetében vettem a 3070-et, ami már bizonyított, ha attól jobb lesz mondjuk a 6800 akkor menni fog, de ha csak fps-ben jobb akkor hagyom a pirosakat, sajnos az eddigi konzolos látvány alapján nem tudtam előre eldönteni, az nekem kevés, de nyilván más platform,máshogy íródtak a játékok, meg az a hw gyengébb is mint az érkező diszkrét kártyák, de eddig a konzolos látvány nekem rt tekintetében kevéske, úh vágom a centit holnapra
-
szasanyi
félisten
válasz
abridabri #561 üzenetére
És hol volt annyi a 3080? Csak az Alzán pár darab. Azon keveseken kívül akik éppen hozzájutottak aligha mérvadó. Nem akarok károgni, de csalódni fogsz, ismerve a hazai nagykerek és kiskerek mérhetetlen kapzsi, pofátlan hozzáállását.
Kivétel akkor lehet, HA lesz sok-sok kártya és mindenhova jut bőven (sajnos pont ellenkező infókról tudok eddig) esetleg jobb, Alza áron (annak aki pont megcsípi). Azt sem lehet tudni mikor lesz nálunk elérhető, lehet e héten nem is (vagy csak 1-1db amire valszeg megint csak a fentiek lesznek érvényesek).
DE mint mondtam, én is örülnék annak ha a 6800/XT kártyák megjelenése nem az NV-hez hasonlóan hírhedten vonulna a hw történelembe!CsigaGyilkos: minek az ajánlott ár 180k?
Az USD-ben megadott MSRP árral fölösleges számolni, távoli köszönő viszonyban van a magyar árakkal. Örülnék ha nem így lenne, de sajnos csodák nincsenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GTA V
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NBA és kosárlabda topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata