Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz RetepNyaraB #32513 üzenetére
Én is DP-vel terveztem, de csak HDMI-t adtak a monitorhoz, ami DP kábelem itthon van az meg valami régebbi szabvány, azzal nem is enged fhd-ben asszem 60-75Hz feletti értéket beállítani..
Jhéten beruházok egy normálisra és kiderül.
Köszi mindenkinek a segítő hsz-eket!Nade hogy az OFF-topikot addig is befejezzem:
Jó kis kari ez az RX6600 Fighter, most hazahoztam melóból egy Quest 2 VR szemcsit, Steam Link-el nyomom rajta a Half Life Alyx-et és brutál élmény. Mondjuk rendesen meg is dolgoztatja a gépemet, eddig kb minden játékommal elvoltam 60C GPU temp mellett, most felment 70 fölé, a CPU-m ventijét is most a VR alatt hallottam felpörögni kb. először. -
Kroni1
veterán
válasz RetepNyaraB #32511 üzenetére
A monitoros topikban direkt rákérdeztem, ezt a konkrét tipust ott ajánlották amúgy, és azt mondták nem kell aggódnom, ezek már nem PWM-esek. Láttam már PWM-est, ez egyébként hasonló jelenség, csak itt nem folyamatos, hanem pl. ablakváltáskor pár másodperc aztán megszünik.
Azért sem gondolnám valami energiakimélőnek, mert elvileg semmi sincs bekapcsolva, és ugye pár mp-ig vibrál gyorsan, utána szép statikus. Találtam róla sok videót/infót, hogy ez valóban a VRR, de mondják azt is, hogy játék alatt nem csinálja, ott én se látom. Egyik vidiben mondják, hogy csak 100Hz felett van, és tényleg úgy tűnik, nálam se csinálja ha 100Hz-et állítok be.
Sajnos csak ez az egy RX 6600-as VGA-m van itthon, meg ez az egy hozzáadott HDMI kábel amivel ki tudom próbálni, de szerzek másikat és megpróbálom majd DP kábellel is. -
R0GERIUS
tag
válasz RetepNyaraB #32393 üzenetére
Mint manapság a legtöbb játék, 1 évig nincs értelme ránézni sem, majdnem mindegy milyen hardvered van.
Engem is érdekel a játék, de nincs kedvem fizetni, hogy bétatesztelhessem.Elég lesz nekem a Windows-t bétatesztelni, harmadjára rakom újra 1 hónapon belül.
(A nyomorult Safe Mode loop-nak köszönhetően: 24H2 alatt, ha használod az AMD Cleaner-t (amit azért akartam használni, mert friss rendszer 'Alvás' módból felébredve crash-elt csendesen (BSOD módon), és semmi se volt az eseménynaplóban, ami használható lett volna debug-ra), akkor Safe Mode-ban ragad a rendszer végleg és a PIN hiba miatt hálózattal sem tudsz bejelentkezni. Gyorsabb újratelepíteni, mint kihúzni abból a rendszert bonyolult parancsokkal a Windows telepítőből.
Utána persze megtaláltam a megoldást és sokkal egyszerűbb, mint eredetileg gondoltam: [link] (az alsó komment a 'bcedit' paranccsal elég ha a boot loop-ból akarsz kimászni)
Legjobb megoldás viszont ez: ne használj Windows-on MS fiókot (mert a szükséges MS service nem fut Safe Mode-ban, ami kell a PIN reset-hez), csak jelentkezz be a MS app-okba MS fiókkal, a Windows-nak pedig nem szabad engedni az MS fiók átállást. Hónapok óta ismert hiba ([link]) és még mindig nem sikerült kijavítani.
MS, I hate you...)[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz RetepNyaraB #32390 üzenetére
Bocs félreérthető voltam. 80% (el is írtam mert 75) az a gyári max az adrenaline-ban 89 fokhoz és fölötte.
Mivel 80 fölött nem járok, ezért nem hallom mit csinál olyankor.
Előbb kiváncsiságból megnéztem 100% ventivel tényleg durva, mondjuk hűt is mocskosul.
Megnézem 5% uv és +10 power mellett, 2400-ig felrántotta magát azonnal acc-ben a boxban online csak épp semmi értelme 2200 helyett a 2400 mhz-nek mert fluid motion mellett 230 helyett 260 fps-t mutatott.Én elleszek 2000 mhz körül, majd "csak" 200 fps-t látok, hát na bumm...
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32304 üzenetére
Egy monitornál is ugyanez van, ha 60HZ - en van leveszi a memória az órajelet ahogyan kell, 75HZ - re kapcsolva viszont folyamatosan 990 mhz - en jár a 2000 - ből. Eddig erre nem jött semmi javítás.
-
Kroni1
veterán
válasz RetepNyaraB #32243 üzenetére
Köszi. Akkor az teljesen elég is lesz nekem.
Más: A drivert én defaultra tettem, se super resolution, se input lag reduce, semmi más nincs bekapcsolva. Ezt jól tettem, vagy van amit érdemes AMD-nél..? kb. 15 éve csak NV kártyám volt.
-
R0GERIUS
tag
válasz RetepNyaraB #32243 üzenetére
mpt meg resetelte magát minden rebootnál
Ilyet még nem láttam, de ebben az esetben tárgytalan, amit ezzel kapcsolatban írtam. -
Lackó1984
tag
válasz RetepNyaraB #32131 üzenetére
Nem is aggódom, csak érdekesség képpen írtam, hogy "átcsoportosult" a hőmennyiség.
A youtubeon láttam egy videót, ahol a srác szépen egyesével végigment. Először PTM7950, alacsonyabb hotspot, majd padokat is cserélt és 20 fokot ugrott felfelé a HS hője.
Sajnos nem találom, pedig be akartam linkelni. -
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32131 üzenetére
Világos, de a jó hűtés minden esetben fontos, még akkor is ha egy kártya teszem fel nem 330, hanem 240W - ot nyal be. Te is tudod, hogy még egy nyamvadt 120W - os kártya is képes rossz hűtéssel elszállni. Cyberpunkkal nem tudok tesztelni, mert nincs meg, de a Stalker 2 75HZ - en is teljes gőzzel megy, mert képtelen még a 60 fps - t is tartani, és ott sem forgott jobban a Pulse, elég volt neki az 1000 rpm ahhoz hogy a hot spot 70 fok körül maradjon. Red Dragon 6700XT - m volt, igaz az sem 330w - os, de annak sem kellett nagyon több 800 rpm - nél, nagyon jó a hűtésük, csak iszonyat coil whine jellemzi a legtöbbet.
-
Lackó1984
tag
válasz RetepNyaraB #32126 üzenetére
De jól érintkezik, visszabontottam már.
A padok mérete meg a gyárival megegyező.
1,5mm a ramokon és 2mm a vrm-en.
1040mV mellett tényleg csak 75 fok volt.
Ja, most 1700 rpm, 1040mV es így 78-80 fok Cyberpunk alatt.
Furmark alatt kell pörgetni vagy 80%-on, hogy 90 körül legyen.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32126 üzenetére
A 6800 - as Pulse hot spotja sem megy feljebb 1000 rpm mellett enyhén UV - zva 75 fok fölé se Furmark, se Time Spy alatt, lockolt 75 fps mellett meg 60 fokos sincs a legtöbbször.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32095 üzenetére
Holnap megnézem a 6600 - as Pulse kártyákat, az biztos hogy 15% - ra tettem őket, de az tényleg nincs meg hirtelen mennyit pörögnek. A 6700XT Gaming X pl. el sem indult 20% alatt, erre emlékszem.
-
válasz RetepNyaraB #32029 üzenetére
annyira ki van kapcsolva, h a menüje sincs meg, ahol lennie kellene (hibernálással, onedrive-al, cortana-val, meg a sok hulladékkal együtt). De amúgy az csak a leállás/indításra van hatással, újraindításra nem. Majd megszokom... vagy bejáródik.
Esetleg frissíteni akart, de elakadt a tűzfalba
Még az AMD Softvare CLI és a Radeon CLI nem világos, h kell-e bejelentkezéskor indítani...
Gugli szerint kilőhetők... Majd kipróbálom, ha nem javul.
És eddig sztem CPU metrics server sem volt... nem is igénylem. Be van állítva, tegye a dolgát, kész. Kikapcsoltam a driver telepítéskor minden adatgyűjtést/küldést, szal. ne futtassa.kolopele: Szia! Még a stock adatokat sem tudom...
Holnap este lesz időm babrálni kicsit. Nem cél az OC, inkább UV-val valami stabil, hűvös beállítás legyen. Pár fps-ről vagy a naplementében fűszálakon legördülő harmatcseppen megcsillanó csillámpóni tükröződésről le tudok mondani. Igazán sok játéknál az ultra vs. high nem látszik a legtöbb beállításnál.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #32029 üzenetére
Nem tudtam mi az, most megpróbáltam kikapcsolni, de látom, hogyha a hibernálás le van tiltva (és nálam le van), akkor nem is opció, hogy lehessen fast startup. Megnyugodtam. (SSD migrálás miatt lehetett volna para nálam).
Közben amúgy látom, hogy néha hasznos lehet az energiagazdálkodásban kikapcsolni a PCI-e felfüggesztést, mert pc-n kb semmi előnye, de ritkán lehet hátránya.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #32011 üzenetére
Fura kis kártya. A 6700XT - t, és most a 6800 - at simán lehet az MPT - vel állítani, ez valamiért nem szereti. Szerencsére az adrenalinban nincs gond, a fentebb leírt beállításokkal megy stabilan, plusz a ventik is ugyanúgy megmaradnak ahogy beállítottam őket. MPT - nél egyedül a hiszterézist érdemes állítani, azzal nincs baja, plusz érdemes is. 60 foknál be, 40 - nél ki.
-
Vigneau
félisten
válasz RetepNyaraB #31990 üzenetére
Jogos.
Bár én is örültem ennek az extrának, mert legalább nem szoftver kell a kikapcsolásához.
A 6GB-s RTX 3060 az nem csak mobil verzió?
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
válasz RetepNyaraB #31990 üzenetére
nem sapphire, msi mech lenne 58k, sapphire is 65... most újonc rakott fel egy hónapja 53k-ért vett sapphire-t 59k-ért. de nagyon újonc.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vigneau
félisten
válasz RetepNyaraB #31984 üzenetére
A Hellhound világítása kikapcsolható. Az RX 6600 kétállású kapcsolós (türkiz vagy semmi), az RX 7600 pedig háromállású kapcsolós (türkiz, lila vagy semmi).
-
válasz RetepNyaraB #31984 üzenetére
még várom az eladót, remélem összejön a bót.
12 GB kevés? hahh, ez új infó. Láttam 3060-at, nem tűnt kevésnek... van pár db az ismeretségi körben, bevállalnám. Halk, hűvös és vajsíma minden. Egyik kolléga versenyszerűen (félprofi, nem szponzorált) játszik ilyennel.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Vigneau
félisten
válasz RetepNyaraB #31971 üzenetére
Nálam jelenleg Afterburner-ből a 4.6.6 Beta 3 (2024. 03. havi) van fent. Simán kezeli az RX 7600-at is. Ami pedig feszültségszabályozást illeti, az Unlock voltage control-t third party-ra állítva eddig mindig rendben kezelte a nem MSI gyártmányú nVidia és AMD kártyáim.
-
Vigneau
félisten
válasz RetepNyaraB #31962 üzenetére
Én meg pont a másik vonalat képviselem: driver only install + Afterburner. Alapvetően nem volt vele gond, egyedül az alacsony ventilátor fordulatszám beállítására nem találtam gyógyírt. Nekem meg az Adrenalin nem volt szimpatikus.
-
F.B.I.
veterán
válasz RetepNyaraB #31962 üzenetére
Majd megnézem, 2 db 6700XT-el, most jól működik. Az adrenalin is jó lenne, csak nem tartja stabilan a feszt.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
grizlisandor
veterán
válasz RetepNyaraB #31893 üzenetére
A Thermal Grizzly KryoSheet Thermal pad hasonló termék és elérhető a hazai boltokban.
-
Pilu723
újonc
válasz RetepNyaraB #31893 üzenetére
pl https://www.aliexpress.com/item/1005004744337186.html
-
deakzozo
csendes tag
válasz RetepNyaraB #31855 üzenetére
Szia...
Azta csak néztem mennyivel erősebb az xt
Bazi jól muzsikál!...azt néztem úgy 300w-os fogyasztás mellett is elég szuper hőfokokat produkált 78c-HS szuper!...úgy látom a proci is elég még ehhez a vga-hoz (4k-2k felbontásnál meg amúgy is inkább a vga dominál!)
Pacsi az összehasonlító adatokértüdv.: zozohun
-
zolee0307
őstag
válasz RetepNyaraB #31849 üzenetére
Muszáj az MPT, vissza kell venni a feszt, mert irgalmatlanul melegszik a kártya.
Arra nem találtam még megoldást, hogy az mpt csak egy vga-t mutasson. Erre nem jó a profil törlése.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Merciless
csendes tag
válasz RetepNyaraB #31816 üzenetére
De mielott (ha) ilyesmibe belekezdenek nem kene mar hozzanyulas nelkul is ennel 5-10%-kal magasabb erteket produkalnia?
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31695 üzenetére
Az ha jól tudom az a borzalmas 24.8.1. volt. Szerencsére nekem csak annyit csinált hogy a monitor bekapcsolásakor mindig előjött, meg volt egy-két fekete képernyő, ablakra ledobás. A legutóbbi még teszt driverrel már nincs semmi probléma, ahogy a 24.7.1. is rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
válasz RetepNyaraB #31684 üzenetére
A béta drivernek mi köze ahhoz, hogy a bios kép sem jön be?
-
Omis
senior tag
válasz RetepNyaraB #31684 üzenetére
Én is gondoltam már rá .
De már mindent is végig játszottam ...holnap nekifutok egy próba kártyával aztán meglátom mire jutok.
Köszi -
Warpig
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31648 üzenetére
Az augusztusi van fent.
Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
korren
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31625 üzenetére
De nekem nem UHD kell.
~5 millio pixel vs ~8.3 millio pixel.
Némileg kevesebb számítás kell. A Freesync alja meg 48 fps? Ha azzal küzd az nagyon nem jó....
[ Szerkesztve ]
-I like the misery. -I like this world!
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #31598 üzenetére
Az az értelme, hogy ne dísznek legyen 144+ Hz-es monitorunk Ugye még mindig ott tartunk, hogy anno a hősidőkben egy 85Hz-es CRT tisztább képet adott mozgás közben, mint most egy 240Hz-es LCD vagy OLED 240fps-es tartalommal. Olyan 540Hz-nél kezd az LCD vagy OLED hasonló tisztaságú képet adni, mint egy képcsöves megjelenítő, de a 240Hz már elég tiszta. Lásd: 30Hz vs 60Hz vs 120Hz vs 240Hz vs 540Hz
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
A hozzáadott késleltetés a baj a frame gennel. Lehet benne szórakozni de ha érzed a laggot, hogy lassabban reagál az egérre, kontrollerre, akkor jobb ha kikapcsolod. Ha nincs épp ilyen,b akkor meg örül.
-
kolopele
nagyúr
Én a 60 fps mellé szinglikhez v-syncet használok, aztán annyi. A Warhammer 40000 az első olyan játék, ami nem tudja mindig tartani de erre még a 7800X3D procival rendelkezők is nem egy helyen panaszkodnak, ráadásul a 6700XT - nél erősebb kártyáknál.
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #31595 üzenetére
Igen, ez lesz majd kiadva 1-2 hónap múlva felé stabilban természetesen plusz javításokkal.
A rárakódó input lag miatt nekem már nem annyira reszponzív 50-60fps-re esés esetén, szóval mindenképp ajánlott úgy beállítani a játékokat, hogy stabilan meglegyen az a 70-75 fps, mert így lesz a normál esetben 60fps-nek megfelelő input lagunk. Egyénként a 165Hz miatt 80 fps-es korlát is jó még, ekkor 8ms lesz a 10 helyett a frame generation lag.
kolopele: Ez a driver megoldja a felugrási gondot, úgyhogy felrakhatod. Bocs a félkövérért, iPhone-on halál ezeket a formázásokat nyomni. Nem veszi be a legtöbbször.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #31593 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31529 üzenetére
Elsőre jónak tűnt, jókat is írtak róla, azóta több hiba is előjött. Nekem van hogy fekete képernyő lesz, vagy ledob az asztalra, ami viszont a legmurisabb és írnak is róla mindenhol, hogy amikor a monitor kikapcsol, majd az egeret megmozdítva újra elindítom kiteszi az adrenalin képét, és ez állandó. Visszatettem az előzőt. AMD - nél továbbra sem érdemes változtatni drivert ha van olyan ami jól működik.
-
mpierre
veterán
válasz RetepNyaraB #31500 üzenetére
A tápon múlik a legtöbb. Minden más szilikon lottó.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31500 üzenetére
Sima 6800nak nincs nagy tüskéje, ezzel szemben az XT-nek van.
-
tobias88888
őstag
válasz RetepNyaraB #31486 üzenetére
6900XT max 240W-ot húz nálam (nincs OC, undervolt van), a 7600x meg játékok közben max 100 de inkább 60. A teljes gép 100%os gpu mellett civ6-ben körváltásnál sem evett 400nál többet. Én 1000W-ra mentem mert szuper akciós volt egy A tier táp, de 600 is bőven elég egy ilyen gépnek. Persze erősen cpu függő is mert egy 13600k megeszik 300W-ot is
[ Szerkesztve ]
-
ridiculous
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31486 üzenetére
Okés! Tápos topikban úgyis nagyon ajánlgatják sokaknak az FSP VITA - t akkor abból lesz a 750 - es.
#31488 Curtain
Nekem jelenleg egy Seasonic GM-500 500W 80Plus Gold tápom van.. sajnos át kell adnia a helyét..[ [ [ Pain...Death...Nothing phases me ] ] ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31380 üzenetére
Hát ez sajnos nem szoftveres probléma, can't help.
-
Scooby
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31278 üzenetére
Szia,
pár hónappal korábban ugyan ettől szenvedtem. Vissza keresem neked a kálváriámat és megírom hol keresd a topic-ban.
szerk.: [link]
és minden ami utána következett.Üdv.
[ Szerkesztve ]
Minek az?
-
kolopele
nagyúr
Bennem lassan ismét kezd felmerülni a vissza zöldekhez.....A legutóbbi driver egy gyalázat, az előtte lévő azért használható, bár lehet az miatt van ez a felbontás leugrás mizéria, most hogy mondod....... A redditet olvasgatva szinte mindenki azt írja vissza kell tenni a 23.11.1 - et, mert az volt az utolsó ami tényleg stabil volt.
-
bobalazs
nagyúr
shader cache törlése driverból.
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31246 üzenetére
Ha hibás a vram akkor a játék benchmarkban is kevesebb lesz a pontszám, mert hibázik a vram.
-
deakzozo
csendes tag
válasz RetepNyaraB #31195 üzenetére
szia!
....persze amúgy tutira igazad van!!!
nem volt még vele semmi gond...csak ránéztem a HwInfo-val most, hogy kint repkedtek a 35-38c-os melegek és 80c-fok kicsit be paráztatott., lehet túlgondoltam! ..semmilyen thermikus/hőmérséklet általi teljesítménycsökkenés nem jelentkezett eddig...
hát azért nyugodtabb lettem ,hogy többen is jeleztétek ez "belefér"
Köszönöm neked is válaszod!üdv.: zozohun
-
R0GERIUS
tag
válasz RetepNyaraB #31105 üzenetére
Valóban amúgy az a kombó bármit megeszik még, magam is arra pályáztam, de akkoriban nem találtam épkézláb 6800 XT-t a piacon, így megtoldottam és lett egy 6950 XT-m. Aztán egy hónappal később persze haverom talált egy jó árú és patent 6800 XT-t.
Lehet elvesztettem a fonalat, de 1% low az többnyire szerintem inkább processzor függvénye.
Erre egy drasztikus példám van csak, amikor az 5600X-t kellett cserélnem egy 5800X3D-re.
Ugyanabban a gépben (RX 6950 XT) lemértem FFXIV Dawntrail benchmark-kal (v1.0) a dolgokat:5600X:
és 5800X3D:
Az átlag FPS növekedés szerintem 144 FPS környékén annyira már nem számít, de a minimum látványos és többször is reprodukáltam.
(Sajnos mással nincs olyan mérésem, amiben benne lett volna a minimum FPS.) -
Lendova
őstag
válasz RetepNyaraB #31100 üzenetére
Pont azt, amire reflektáltam először, hogy nem látod játékban, hogy PPT limiten menne a kártya.
All fiat goes to zero.
-
Lendova
őstag
válasz RetepNyaraB #31097 üzenetére
Most nézem a monitorod. Ezek szerint 4k-ban is hurka az 5600X, hogy kiszolgálja a 6800Xt-t?
All fiat goes to zero.
-
Lendova
őstag
válasz RetepNyaraB #31085 üzenetére
Amikor a kártyák PPT limiten mennek kb végig, nem fogyaszthat jobban Furmark közben.
All fiat goes to zero.
-
bobalazs
nagyúr
Division 2 három monitoron ez tudta mindig is kimaxolni a fogyasztást nálam. Fűtött is, instabil alulfeszelest egyből kidobta. Max órajelet sem láttam rajta sosem, nem tudta tartani pl 2600at. 4Kban ugyanez volt.
Dual biosos kártyán az egyik 186w a másik 220w ra van állítva. Nyilván a 220w os képes a 250+W fogyasztásra, vagy pedig power limit emelessel a másik is. -
kolopele
nagyúr
Max. 30-40W az eltérés a 6700XT esetében, szóval nálam az átlagos összfogyasztás UV - val olyan 220W amit a HWINFO mutat, a konnektoros mérővel ilyenkor 250-260W, bár ehhez már egy Hellblade 2 kell. Mondjuk Furmarkkal nem mértem még eddig, azzal sosem játszok
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31078 üzenetére
Ehhez hozzá tartozik hogy a ki írt wattok gyakorlatilag kevesebb a valós fogyasztásnál. Sose láttam hwinfoban 256 wattot, csak konnektorba dugott mérővel láttam, simán felveszi a 6700 XT.
[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
Hagytam végülis defaulton, eljárt felette az idő bár sosem volt egy erőbajnok, de pár éve még az fhd ultra 60fps simán bírta. Az ilyen UE5-re épülő játékok keresztbe lenyelik lowon fsr2 mellett
-
kolopele
nagyúr
200mhz nem oszt nem szoroz, kb. 2%. Ahol kevés a 2500, ott a 2700 is az lesz. A Hellblade 2 - nél pl. a 6700XT ugyanazon a helyszínen droppolt egyet-kettőt 2500 - on is meg 2700 - on is. Most köztes megoldásként 2600mhz - re tettem 1140mv mellett (mondjuk a gyári sem több mint 2644mhz, a fesz viszont 1200mv), így szinte gyárin fut, csak 1volt körül, vagy alatta (60HZ ugye). A ventiknek így elég az 1500rpm ahhoz, hogy a hot spot 80 fok alatt maradjon minden esetben.
Puro: Jó az a 2500mhz, a defaulthoz képest észrevehetetlen lesz játékok esetében.[ Szerkesztve ]
-
Puro
aktív tag
válasz RetepNyaraB #31073 üzenetére
Ilyesmi lehet tényleg, hogy pillanatra kevés vagy sok amit beállítottam neki csak van amikor hónapokig ketyeg adott oc-val máskor meg fél óra játék alatt háromszor blackscreen és még csak meg sem terhelődik rendesen, mindig a legújabb whql driver van fent. Hagyom defaulton az a +4-5 fps nem éri meg vele mókolni, de legalább stabil marad.
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #31059 üzenetére
Nekem jó ideje 1020mv - on van a fesz és 2600mhz - en az órajel, semmi baj nem volt, de a Hellblade 2 gyönyörűen összeomlott sorozatban nekem is. Most 2500 mhz - re tettem a max. órajelet, eddig rendben van, kb. 1-2% lehet a teljesítményvesztés. Igazából a tudat miatt hagytam 2600 - on, amúgy felesleges. A feszt addig nem bántom amíg így nincs probléma. Valóban gyönyörű ez a játék, lényegében natív low grafikán stabil 60 fps mellett úgy néz ki mint más komolyabb cím high - on, very high - on, ha ilyen lesz a közeljövőben a legrosszabb beállítás az maga lenne a csoda.
[ Szerkesztve ]
-
GamerToxic
csendes tag
válasz RetepNyaraB #31032 üzenetére
Pasztázás előtt full gyárin volt minden, nem kellett alulfeszelni stb.
Ez a kép 14 sec terhelést követően készült:
A gémelés 8 mag felett kezdődik...
-
DaVE-1
senior tag
válasz RetepNyaraB #31021 üzenetére
Bármire állítom következő gép bekapcsnál alapon van...Már ilyen 10 mv-ot is vittem le akkor is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz RetepNyaraB #31009 üzenetére
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lowzor
veterán
válasz RetepNyaraB #30951 üzenetére
Nekem első dolgom volt, hogy a PPT-t és a TDC-t kitoltam MPT-vel, mert gyári értéken úgy belimitálnak, mint a huzat.
(#30948) Skynet258:
Ha a PPT-t hagyod 224W-on, akkor lehet, hogy bírni fogja (bár kétlem), mert visszaveszi az órajelet, amint eléri a 224W-os limitet.
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
válasz RetepNyaraB #30951 üzenetére
Ja nem cél a huszárkodás, csak évekig PS5 meg Series X volt a fő platform és most kiszórakozom magam ezzel is.
1 óra Fortnite-ot toltunk most amúgy, ott ment hiba nélkül. Majd nézek valami komolyabbat is, mittomén Alan Wake II vagy ilyesmi már jó lehet.
Direkt túllőttem amúgy az OC-t, gondoltam ezt úgysem bírja, de még tartja magát. -
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #30896 üzenetére
Köszönöm a tippet! És persze a többieknek is a segítséget! CRT-n nem volt ilyen gond, mindig éles volt a kép :-)
A hw cserére válaszolva: nincs tervben csere; ez a kártya tavaly ősszel lett véve, egy a gyermeknek, egy magamnak. Én nem cserélek monitort (32"-os 13 éves ambilightos Philips FHD tv), az övé ez a 24-es Samsung tv, de egy (akkor) igen drága tápot vettem neki 3 éve, ami 450-es, ezt nem cserélném még le, ezért marad a 6600XT (nála is).
Egyébként még 2560x1080-asban is gondolkodom, lényeg, hogy nagyobb legyen a jelenleginél.
Még egyszer köszi mindenkinek!Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
mpierre
veterán
válasz RetepNyaraB #30879 üzenetére
Referencia. A monitor freesynces. Amennyi kijön a kariból, annyit jelenít meg 144fps-ig.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30879 üzenetére
Nekem a volt Red Devilem erre rácáfolt. Már akkor úgy cicergett hogy nem tudtam mellette megmaradni amikor a ventik elindultak, pedig nálam a 60 fps a mindenkori etalon. Van hogy nem ez határozza meg kizárólag, az sem volt mindegy éppen milyen jellegű jelenet ment, ha valami világosabb akkor rázendített jobban. Érdekes ez. A Gaming X - em most úgy van beállítva hogy adrenalinban 2600 max. frekit adtam neki 1120 mv mellett. Eddig minden lement stabilan, teszt, játék, hőfokok, hang rendben, a Rivatuner kikapcsolása óta a microstutterek is eltűntek pl. a Horizonnál, ha visszakapcsolom egyből kezd akadozni, kiválóra van állítva nem nagyon magasra, de ennek vajmi kevé jelentősége van, így fsr mentesen hozza a stabil 60 fps - t. Amúgy meg nem baj hogy nincs Riva, van saját monitorozója is játék közben, plusz a Radeon Chillt bekapcsolva 60-60 fps - re a lekorlátozás is meg van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz RetepNyaraB #30839 üzenetére
Azért kérdeztem mert:
tegnap láttam ugye egy videóban a QICK 308-at, az enyém meg SWFT 319, gondoltam esetleg a hűtés típusra utalhat, de a lényeg, hogy van még ez a QICK is a sorban.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
veterán
válasz RetepNyaraB #30772 üzenetére
Perspektívába helyezve jó fogyasztás a 200W a 6800-tól:
A 3070Ti-m evett kb azonos játékteljesítmény mellett 290-et is.
Emellett csak 8GB ram volt.
Sehol nem érzek visszaesést, 2/3-ára esett a fogyasztás, és másfél éves helyett zsír új 3 év garis kártya lett 7 ezer ráfizetéssel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30781 üzenetére
#30773ben taglaltam. Meets meg a képen a satírozott részt és figyeld meg hogy azon kívül még mennyi fogyasztó van.
Új szériás Nvidiak a teljes fogyasztást jelzik az Ayymdvel szemben. -
Motion_Blur
félisten
Érdekes módon nekem a 6900 XT OC Formula alulfeszelt állapotban, Time Spy Extreme GT2 alatt ~1050 mV környékén is karcolja a TDP limitet (325W), miközben játékok alatt 270-280W-al beéri, ennél magasabbra ugró fesz mellett.
Amúgy ez a 270-280W-os fogyi nagyon optimális a kártyának, GPU 63-64, Hot spot 78-80 fok.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
lowzor
veterán
Nálam a gyári 1,025V-on játékok alatt néha 220-230W-ba is beleharap csak a GPU + a memóriák megesznek még rajta kb 20-30W-ot.
-
Amúgy nem gond, csak új UPS-t kell vásárolnom! A BK650EI-t kinőtte, mondjuk 2005-ös, de volt pár nagygenerál neki
#30773bobalazs: Ezért is konnektorról mértem. A tápom hatásfoka igencsak jó, be quiet!Pure Power 12 M 750W.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #30685 üzenetére
Hiába váltottam 1440p monitorra 1080p-ről, még így is ódzkodok többször az FSR használatától, míg 1080p esetén a DLSS használható volt nekem a kisebb ghosting és élvibrálások miatt A netes részletes tesztek alapján csak 4K-ban tud versenyre kelni a DLSS-sel, ott se mindig. Ez simán elhiszem a saját tapasztalataim alapján és ezzel ugye az a baj, hogy nem sokaknak van 4K monitora, tehát pont ott jó az FSR, amit a legkevesebb felhasználó tud kihasználni.
Na de ebben az évben jön az AMD AI vagy mifene felskálázása, szóval bízzunk.
[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
válasz RetepNyaraB #30667 üzenetére
Igen, sajnos az egy hangos táp, bár amíg nem volt rajta terhelés, erről nem tudtam... Biztosra mentem inkább.
...és nem is akartam vitázni... -
válasz RetepNyaraB #30623 üzenetére
Mondjuk az ezekkel a gond - én speciel nem szoktam RGB RAM-okat venni, de tartónál pont kivételt tettem mert: -, hogy úgy mutatnak a számítógépházban, mint T-90M-en a tyúkketrec
#30625KAMELOT: hát ez már eldőlt holnap érkezik, a kártya már megvan
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Reinu
tag
válasz RetepNyaraB #30623 üzenetére
Az lehet olcsóbb, de ez azért néz is ki valahogy
[ Szerkesztve ]
-
válasz RetepNyaraB #30602 üzenetére
Ezt hol lehet kapni? Milyen néven keressem?
-
logineres
tag
válasz RetepNyaraB #30592 üzenetére
Nincs bekapcsolva, hibernálással együtt kivan kapcsolva. Fast startup az a fastboot akart lenni.
#30593 setup - Bocsánat ott nem pontosítottam. Ad képet, sőőt ahogy írtam ubuntut, portable windows-t, bios-t is simán futtat gond nélkül. Csak driver telepítés után, restart Windows töltésig eljutunk, aztán nincs kép.
Ezt az indítópultos megoldást kipróbálom.
Közben kipróbáltam másik gépben is, 6-7 órát futattam, restartolgattam, simán ment, de nyomok hosszabb tesztet, mert az én gépembe is bírta valamikor huzamosabb ideig, aztán újra elkezdte csinálni.
Gariztatva volt kb 2 hónapja a kártya, mert artifactolt és azt javasolta egy kolléga, hogy ez tuti vga. Amikor kiderült, hogy a freesync miatt artifactolt, csak beküldés után 3-4 napra rá láttam, hogy amd forumon, hogy más is jelezte. Persze az alzások mondták is ,hogy semmi baja a kártyának. -
R0GERIUS
tag
válasz RetepNyaraB #30569 üzenetére
Talán benchmark-ra már elavult, de stressz tesztre nem.
A kétfajta grafikus rész és a váltás köztük nálam eddig jobban megtalálta az instabilitásokat, mint a többi alternatíva.
Érvényes eredmény pedig azt is mutatja, hogy a kapott eredmény valamelyest stabil is.[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz RetepNyaraB #30571 üzenetére
Ja, a Speed Way-re gondolsz szerintem. Az a baj, hogy nem találok sehol egy eredményt sem vele hasonló kártyával, szóval nem tudnám mihez hasonlítani az eredményt.
-
lowzor
veterán
válasz RetepNyaraB #30569 üzenetére
Pl melyikre gondolsz?
-
cyber86
őstag
válasz RetepNyaraB #30547 üzenetére
Nincs. Ram is XMP 2-be van belőve 7200 MHZ de ha instabill lenne akkor jelentkezne máshol szerintem.
Maxell014: neked mi a konfigod?
[ Szerkesztve ]
-
Maxell014
senior tag
válasz RetepNyaraB #30547 üzenetére
Elejében mikor teljesen alaphelyzetben ment a gép akkor is csinálta szóval nem hiszem, hogy köze lenne hozzá.
-
online1986
tag
válasz RetepNyaraB #30523 üzenetére
Sziasztok Hát kapott egy vízhűtés ref 6700XT nagyon más a kártya viselkedése 1.2 V hotspot 69 volt GPU 59 terhelés alatt .
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30518 üzenetére
Legalább olvasnál utána mielőtt baromságokkal jössz.
A 6800 nál 1025 a gyári. 1150 az valszeg az XT lesz, kevered.
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30516 üzenetére
A ref modellek fesze ennyi.
https://www.thefpsreview.com/2020/12/29/amd-radeon-rx-6800-overclocking/
Azért alacsonyabb, mert a PL fogja alapból.
[ Szerkesztve ]
-
padam87
tag
válasz RetepNyaraB #30513 üzenetére
Gyári fesz a képeken. (1025)
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30490 üzenetére
Mondom megnézem, töröltem a 23.11.1 - et (az utána következő kettő, de főleg az utolsó katasztrófa volt), és valóban hozza driverből, plusz a stutterek is mondhatni megszűntek, ami a legutolsót jellemezte. Gondolom rövidesen jön a hivatalos kiadás is.
[ Szerkesztve ]
-
Giii
senior tag
válasz RetepNyaraB #30475 üzenetére
Teljesen jók a hőfokok csak kíváncsiságból kérdeztem. 2000-es VRAM-hoz szerintem nem kell ekkora fesz. Ahogy írtad 2100-50-hez is elég. Rx 580-nál simán le vettem igaz azt adrenalin-ban.
Kutakodok hátha találok valamit.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
őstag
válasz RetepNyaraB #30383 üzenetére
A bios reset megoldotta
( nem használtam mások progit talán annyi hogy kipróbáltam egy nvidiat is kozbe )
mondjuk furcsa volt elsőre hogy a resizle bar beállítást nem mentette a bios újraindítás nál vettem észre
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RetepNyaraB #30381 üzenetére
DDU -val töröltem ..
mindegy megpróbálom az AMD tisztitoval .
ujrarakom az adrenalint -
Maxell014
senior tag
válasz RetepNyaraB #30373 üzenetére
Köszönöm,
Még nem csináltam semmit. Gyári állapotban van csak drivert telepítettem fel, de nem nyúltam semmihez. Akkor bekapcsolás előtt át kapcsolom. -
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30361 üzenetére
Moddolt de gyári driverról van szó ami konfigurálható ezeknek a funkcióknak együttes bekapcsolása.
Értelme? Nyet. Parasztvakítás szvsz.
Antilag+ többet érne mindennél, ha lenne.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz RetepNyaraB #30328 üzenetére
Amilyen YouTube videókat én láttam, azok a Medium és a High Ambient Occlusion beállítások között nem mutattak látható különbséget. Ezért döntöttem Medium mellett. Screen Space Reflections-nél meg azt láttam, hogy Low-nál már sok részlet elveszik, így Medium a nyerő, ami alig lassabb a Low-nál, de az Ultránál meg sokkal gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30316 üzenetére
Nekem a musical - es rész volt a csúcs (mint rock-metal rajongó főleg), azon akkor már túl vagy, így leírhatom, Saga harca pedig.........viszont azt nem írom le, mert ott még nem tartasz
-
kolopele
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30308 üzenetére
Én natív low-medium mellett játszottam végig, úgy is egy élmény volt minden téren, és a 60 fps sem volt probléma. Most hogy jött ez az új driver pont azt tapasztaltam mint te, tönkre vágta ez az új funkció a képet, pedig direkt elkértem egy ismerősöm 144HZ - es monitorát tegnap, mivel 60-75HZ - en ugye alapból halálra van ítélve. Szerintem így is.
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz RetepNyaraB #30304 üzenetére
Köszi a választ! Elég meggyőzöek az érveitek: 7900 GRE a választás.
Szegény ember kézzel nőz.
-
poli27
veterán
válasz RetepNyaraB #30285 üzenetére
Egyébként el tudom képzelni, hogy nem kap elég tápot az egy kábelen a VGA.... és emiatt hangos... ugye két kábel 2x vezetékátmérő
-
bobalazs
nagyúr
válasz RetepNyaraB #30262 üzenetére
Elolvasod a kiadási jegyzetet. Írja hogy a third party no go.
R Szoft ok.És vsync off. és alt shift g , mert amúgy global ONnal is ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mini-ITX
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Windows 10
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest