Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
addikt
válasz bobalazs #19997 üzenetére
Itt minden érték statisztikailag értendő, állandó fogyasztás semmilyen komponensél nincs. A szabványok is statisztikai értéket vesznek figyelembe, amikor "folyamatos terhelésről" írnak. Az elektronikában a statikus terhelés maximum műterheléssel állítható elő. Ez az egy ágon kontra száz ágon meg a kb a snakeoil kategória, belül a tápban ugyanaz van, mint kívül. Ha kívül nem bírja, belül sem fogja, a szar tápot nem így kell tehermentesíteni, hanem úgy, hogy nem vesszük meg, és nem használjuk. A normális táp meg elvisz 8 vezetéken 300wattot, ez a 150W per 8 vezeték ez a PCI-SIG ajánlás, aminek minimum meg kell felelni. Kicsit vicces, amikor a gyakorlatban ugyanazon az átmérőn a 12VHPWR-en meg 600W-ot visznek 12-ön a tápgyártók, ami aztán ugyanabban a kétszer nyolcban végződik. [link]
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Konkrétan erre a transientre gondoltam
[link]
persze vegyünk jó minőségi tápot. Igazad van 100%ban.
De most kezdjek általánosítani, ugye nem kell, mennyi és mennyi féle szar tápot árulnak. Kezdhettem volna én is a mondókámat azzal hogy vegyünk minőségi tápot és nem kell ilyen ágak témával foglalkozni, de ettől még nem lesz kerek a történet.
Bemegy vérpisti a boltba kérek egy 650es tápot mert azt írták olyan kell, van 4 a boltba, megveszi valamelyiket majd kiderül hogy sanyi, mert nem bírja a tranzienst a táp, lekapcsol a pc, vagy hosszútávon van valami gány ami egyből nem kimutatható. -
Pug
veterán
válasz bobalazs #19999 üzenetére
Jo, en alapbol mindig abbol indulok ki, hogy nem dzsunka taprol beszelunk.
Azt osztom, ha van ra lehetoseg, akkor mindegyik csatlakozonak kulon kabel, mondjuk egy kb max 150-175 wattos VGA eseten inkabb, minosegi tapnal, inkabb a sima PCIE mellett maradnek, a molexes atalakitgatas helyett
-
Moby
addikt
válasz bobalazs #20002 üzenetére
A tranziensek tekintetében is igaz lesz, hogy ami kívül van, az van belül is. Meglehetősen kicsi az esély rá, hogy végül a kábel nem fogja bírni a szar táp esetén: egyszerűen a pufferkondik fognak elfogyni, vagy elmelegedni. Ki sem fog jönni belőle, amit aztán a szar kábel nem fog tudni elvinni. Én az egész kérdéskört ilyenformán nem a kábelezés oldaláról fognám meg, hiszen a minőségbéli problémák nem ott fognak kezdődni, vagy eszkalálódni. Inkább csak erre próbáltam utalni.
-
R3laX
addikt
Seasonic egyébként ezt ajánlja [link], ez már a Prime burkolat ránézésre. Standard-nél szemmel kell tartani, OC-val figyelmesebb lenni. Recommended-nél meg lesz@rhatod.
Amúgy volt valami pletyka a coil whine-nal is, hogy bizonyos esetekben, illetve tápoknál csökkent, ha külön kábellel csatlakoztattad. Ez nem tudom mennyire valós.
[ Szerkesztve ]
-
krokostamas
tag
Igen, pontosan ugyanez, tökéletesen leírtad!
Lehet GPU csere lesz ebből, mert ezt a Phantom Gaminget nem érzem a legizmosabbnak.. Még azért megpróbálom a most leírtak alapján 3 ággal csatlakoztatni, hogy mit mutat úgy, hátha.. Illetve jogos, a külső usb-s hangkártya sem rossz ötlet. No majd kitalálom.
De akkor jól gyanakodtam, köszönöm szépen a segítséget! -
FireKeeper
nagyúr
Én nem tapasztaltam, direkt van bekötve de maradt CW. szerintem max akkor tudna csökkeni ha magukat a tekercseket tudnám valahogy zajtalanítani.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
R3laX
addikt
válasz FireKeeper #20009 üzenetére
Lehet csak a használatból eredően halkult idővel. Jaja, igen eléggé random táp/vga oldalról is. Nekem az előző 6700XT Nitro hangosabb volt, a mostani 6800 Nitro meg hangtalan ugyanazzal a táppal.
[ Szerkesztve ]
-
madtolyy
csendes tag
Sziasztok!
Egy RTX 2070 kártyát szeretnék cserélni RT 6900 XT-re. Az alábbi kettő között vacillálok. Melyiket érdemesebb megvenni? Van esetleg valakinek tapasztalata valamelyikkel?XFX Radeon Speedster SWIFT 319 Black RX 6900 XT 16GB GDDR6 256bit
ASRock Radeon Phantom Gaming D RX 6900 XT 16G OC 16GB GDDR6 256bit
Jelenleg egy 650W-os Gigabyte tápom van. Gondolom ezt cserélni kellene ezekhez a kártyákhoz. 850W-os táp elég vagy inkább nagyobbat keressek?
Ha nem szeretnék ez alulfeszeléssel és mindenféle finomhangolással foglalkozni, akkor is megéri megvenni ezeket a kártyákat?Előre is köszönöm a segítséget!
-
ScomComputer
veterán
válasz madtolyy #20011 üzenetére
Mindegy melyiket veszed,úgy is szilícium lottó dönt,hogy mit megy,pláne ha nálad az UV lesz...tápegység ajánlott 850W...DE az XFX 2*8 pin...Asrock 3*8pin a táp....először ne vegyél tápot, kipróbálod és ha hiba jelentkezik..pl. lekapcsol a gép terhelés közben akkor veszel...röviden ennyi !
-
R3laX
addikt
válasz ScomComputer #20015 üzenetére
Vagy ha ilyet csinál [link]
Legjobb esetben megússza egy ordító tápventivel, de a procit mellette nem ismerjük, meg úgy semmit . -
R3laX
addikt
válasz madtolyy #20018 üzenetére
Szerintem vegyél mindenképp olyat, amin ugyanannyi PCIE csatlakozási lehetőség van, mint a kártyán. De a legjobb, ha itt rákérdezel, tuti segítenek >> Katt ide << .
Azzal a procival elvinné azt , de a táp ventije tuti hangoskodna, vagyis melegedne, ami hosszútávon semmiképp sem jó.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz madtolyy #20018 üzenetére
az 5600 nem egy nagy étvágyú cucc, se a két HDD. szerintem elég lehet a 650-es táp is, igaz valóban közelebb leszel a névleges teljesítményéhez a tápodnak (amit azért ugye tudnia kell 24/7 is), probléma lehet a nagyobb zajszint.
viszont ha az a táp épp pont a pukkanós gigabyte, akkor csere egyértelműen.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
R3laX
addikt
válasz FireKeeper #20020 üzenetére
Elég, ha a VGA, meg a CPU befűt. Nem kell alá még1 +hőforrás, bár most télen elkellhet .
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Most lettem tulaja egy TUF 6800 XT-nek. Mellé van a gépben egy 5600X. Szeretném a lehető legtöbbet kihozni belőlük. Van vkinek tapasztalata ez ügyben?Előre is köszi
-
madtolyy
csendes tag
válasz FireKeeper #20020 üzenetére
Köszi! Itt a 650-es tápot nem említik, de kockáztatni nem szeretnék.
-
joysefke
veterán
válasz RobexX10 #20007 üzenetére
Ez egyénfüggő.
Én nagyon zajérzékeny vagyok ennek megfelelően lett a gépem többi komponense is összeválogatva.A VGA ventik vezérlését nem tudom azt hiszem 35% alá szabályozni a bekapcsolási hőmérséklet fölött. Számomra ez a 35% is zavaró amikor éppen nem megy a zene.
Bizonyos helyzetekben coil whine is van, ami legalább annyira zavaró mint a ventik hangja.
-
mumin007
tag
Valószínűleg nem én vagyok a te embered, mert én a csúcsteljesítmény helyett az energiahatékonyságra helyezem a hangsúlyt.
-
HoaryFox
őstag
Én nem vártam, inkább most gyorsan cseréltem a 6800-ast 6900 XT-re, így betonbiztos a konfig egy jópár évig (Ryzen 7 5800X mellette a CPU, 32 GB RAM-mal megáldva )
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
R3laX
addikt
válasz HoaryFox #20029 üzenetére
Miért, előráláthatólag nem marad meg az árdifi? Költői amúgy. Tényleg összepasszolnak . Én a 5600X + 6800 helyett 5800X + 6700XT mellett döntöttem még tavaly. Értékállóság miatt lett inkább 5800X, ami egy kicsit könnyebben cserélhető később akár egy újabb 6/12-re. Így próbálom élve tartani a rendszert. Az más kérdés, hogy később összejött a 6700XT->6800 csere.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
Udv! Red Devil 6700xt tulajoktol jerdeznem, hogy a kozepso venti a masik kettovel egyutt forog? Csak azert kerdezem, mert en meg nem lattam forogni az enyemen, igaz nem is melegszik.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
palfitom
félisten
-
ScomComputer
veterán
Alzán "BF" akcióban + a két játék!
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6700 10G OC 165.990 FT -
b1sti
senior tag
Itt mit kell beállítanom? Néztem több videót, de szíjíz szerint vannak állítva, ahogy néztem. Igazából most elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a legjobb... energiahatékonyság vagy teljesítmény! Bár ha már ilyen kártyám van, akkor hajtsuk meg rendesen játékok alatt! Amikor nyugiba kell legyen, akkor meg maradjon csendben, akkor ráér keveset fogyasztani
-
weri
senior tag
Felületformátum optimalizálását ha kikapcsolod akkor szebb lesz minden. Az egy minőséget rontó beállítás a teljesítmény érdekében.
A minimum órajelet meg ha felhúzod nem lesz több a fogyasztásod, csak nem fog microlagolni olyan játék ami nem használ sok GPU-t :d Idle-be ugyanúgy vissza veszi az órejelet.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Nitro+ 6600XT kártyával kinek mi az OC tapasztalata? Mit tud általánosságban illetve érdemes e esetleg lentebb venni kicsit a feszültséget? Egyáltalán mi jelenleg a legajánlottabb oc szoftver? Pát év lemaradásom van pc terén, próbálok visszaállni.
-
belaazallat
addikt
válasz Barell #20047 üzenetére
Szia!
Feszültséget érdemes lejjebb venni. Egyedi venti vezérlést készíteni. Fesz szabályzás haladóknak MorePoewerTool-lal, röviden MPT. Leírás jobboldalt, a tudnivalók között. Kezdőknek adrenalin.
Készítenél egy TimeSpye tesztet? Háttérben fusson a HWInfo. Köszi!
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest