- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
válasz
DroiDMester #12749 üzenetére
Csak teljes pompaban kimaxolt rt-vel elveznem a far cry 6-ot 1440p ultra mellett
nekem annyira nem megy a 6800xt ~22300-500pont ,de a 3080ti-t megeszi TS-ben (igen, megneztem jacek
).
-
-
Krisz0418
őstag
válasz
DroiDMester #12746 üzenetére
A viz most is csak a gpu-t huti..vagy szerinted az a kis mokuskerek er valamit a kartyamon?
ubi orra ala tudnam dorgolni hogy hihi tobb pontot kap gpu-ra mint a tied
viccelek
-
-
Krisz0418
őstag
Epp eroteljesen szemezek egy giga xtreme waterforce 3080ti-vel
nagy visszatarto ero az hogy, hogy birnatok nelkulem?
alig tudom kovetni mar a topikot, be nem all a szatok
-
atillaahun
veterán
válasz
DroiDMester #12742 üzenetére
Közben az tűnt még fel - amit először telefonról nem láttam - hogy nálad valójában csak az ASIC Power a hibás. Amire ha rátolod az egeret, tooltip-ként ugyanaz a magyarázat jelenik meg, mint az alatta lévő TGP Power-nek. Ez utóbbi a megint alattuk lévő GPU PPT-vel pl. már egyezik is. Ez a három elvileg ugyanazt a teljes fogyasztást mutatja, nem kellene jelentős eltérésnek lenni köztük, hacsak nem bug-os valamelyik.
Ahogy látod, a legalsó GPU PPT Limit-re szépen illeszkedik is az előző 2, tehát innentől nálam nem kérdés, hogy az ASIC, az nem valós fogyasztás. Nálam amúgy kint sincs, csak a PPT és a PPT Limit.Van amúgy a Radeon Software-nek jó pár verzió óta egy ilyen ismert hibája, hogy extrém magas értékeket report-ál, de ezt ők csak a memória órajelre tüntették fel eddig a change log-ban.
-
válasz
atillaahun #12741 üzenetére
Játékok alatt MSI AB is ennyit mond fogyasztása nem csak 1kiugrás hanem elég sokszor fel ugrik 400-430W ra.
De biztos az van amit te mondtál, én is arra gyanakodtam hogy valami bug csak, de zavar hogy nem látom hogy valójában mennyi az annyi, így vissza tettem a 21.8.2 ezzel minden okés...
-
atillaahun
veterán
válasz
DroiDMester #12740 üzenetére
Szerintem ha az valós fogyasztás többlet lenne, az meglátszana a HS-en is vastagon. Inkább gyanús hogy driver kijelzési hiba. Persze attól még zavaró lehet.
Én is láttam már amúgy hasonlót, kb. egy hónapja mutatott párszor 280 W körüli értéket nálam a New World közben, pedig 243 W a PPT nálam is.
Vagy lehetséges hogy csak tized/század mp-nyi értékek, amibe a HWinfo pont belehìv néha.
Illetve ha megnézed a Core Current-edet, az is bőven a TDC limit alatt maradt. Kár hogy GPU-nál nem mutat EDC-t a HWinfo, mer ugye az lenne a csúcs áram felvétel. -
válasz
atillaahun #12739 üzenetére
-
atillaahun
veterán
Elég szimpatikus eddig ez a 21.9.1-es driver. Maradt a teljesítmény (14266 GS) és a fogyasztás, (234 W) viszont nálam jelentősen csökkent a max HS. Korábbi 100/99-ről 93/92-re.
A 3440x1440-es képfelbontás csak a monitoré, a teszt 2560x1440-ben futott (nem is tudom miért nem azt mutatja.)
CPU-t most 75 W-ra van korlátozva, hogy ne nagyon menjen 70 °C felett játék alatt, ezért alacsonyabb az értéke mint a korábbi 130 W alatt. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Fitzgerald #12733 üzenetére
Hát hál isten én ilyen futárokkal nem találkoztam.
-
barabasb
tag
válasz
Fitzgerald #12733 üzenetére
Az a varosmajori posta egy rejtely szamomra. Messze van mindentol, ha a postas szarik felcsengetni az ajanlottal, kulon felnapi program elmenni érte, plusz mindig sor van, plusz autoval sem tanacsos menni, mert kicsi a parkolo es nehez kiallni. Hogy miert nem lehet leveleket a Delin vagy barhol mashol felvenni, meghaladja az ertelmi kepessegemet.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Pityu. #12719 üzenetére
Futárja válogatja. Nekem GLS is "hozott" már úgy csomagot, hogy b#szott felcsengetni a futár, számom nem volt rajta a szállítólevélen (ez mondjuk a webshop hibája), úgyhogy az arc gondolt egyet, és lerakta a legközelebbi GLS ponton. Ezzel még nem is lenne különösebb gond, szemben lévő házban van. De nem kaptam róla emailes értesítést, ügyfélszolgálattól kaptam az infót amikor érdeklődtem másnap.
De a XII. kerben is volt egy borvirágos pofájú félhülye postásunk, akit majdnem meg is vertem párszor, amikor a húgom - aki mozgássérült - otthon várta a küldeményt, az meg szabott becsöngetni, helyette írt egy értesítőt, és bedobta a ládába, csak hogy a húgomnak le kelljen mennie a kerület másik felén lévő postára... -
Krisz0418
őstag
Első kártyával kapcsolatos hibát, kérdést intéznék most felétek
cpu-t+lapot cseréltem. Most is egy riserrel van megoldva a kártya mint intelnél volt. Viszont itt nem bootol a gép 10/3x kb. Világít az alaplapon a vga debug led és se kép se hang. 2-3x újraindítom és jó minden.
z490 tomahawkban simán ment, b550 tomahawkban nem akar
Ötlet?
-
Kolbi_30
őstag
válasz
ScomComputer #12723 üzenetére
Autó UV az megy, ez nem sípol
kussban van. Lehet az a baj hogy közel van a radiátor hozzá. Mert naggyabol 3 milliméterre van az aio a kártya végétől
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #12723 üzenetére
Tuti az UV megoldja, mert sztem a TUF-on nincs ekkora borda megis a hotspot 80 korul van nalam, GPU meg 65 korul mocorog jatek kozben.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Kolbi_30 #12722 üzenetére
Kóbikám(
) ez egy nagyon jó vga, bár volt itt olyan aki szabadulni akart tőle(mert sípolt,mint a rossztüdő)....használj UV-t +MPT-t ha csökkenteni akarod a hőfokokat,van róla infó bőven a topikba, csak olvasni kell visszább....de amúgy is te nem vagy kezdő,ahogy olvasgattam/olvasgatom a rx 5*** totyikot, itt is minden hasonló...
-
Kolbi_30
őstag
válasz
zsirfecske #12712 üzenetére
Nem ref.
-
zebra_hun
veterán
válasz
C4mp3r #12716 üzenetére
Én még a nevüket is leírom, hiszen náluk drágább nincs. UPS, nyái meleg, minden ablak nyitva, valaki dudál, nagy csattanás, kimegyek, a rendelt vga a kaputól 5 méterre lévő betonlépcsőn hever... se aláírás vagy bármi. Szerencsémre a gyári dobozt a németek extra dobozba, jól kitömve postázták, azóta is működik
-
C4mp3r
addikt
válasz
unclefucka #12715 üzenetére
szerencsere nem, de ilyen remalmaim vannak amikor kartyat postazok
[link]
-
Jacek hová tűntél? Svéd 5fokkal legalább a 18300 megvan már?
-
zsirfecske
addikt
válasz
Kolbi_30 #12709 üzenetére
gondolom ez referencia karit takar.
én modoltam 6700 xt ref-et, elvileg a 6800 xt is hasonló és nincs thermal pad a pcb hátoldala és a backplate közt:
- 6 W/mK-es thermal pad-eket tettem a backplate és a PCB közé (VRM és VRAM), és az így elvezetett hőt a hátlapra minőségi (=drága) SEKISUI 5760 kétoldalas hővezető ragasztólappal rögzített hatalmas (75 mm x 190 mm x 23 mm, 287 grammos) alu bordára tereltem át. bővebben itt (v1 borda) és itt (v2, mostani borda) olvashatsz róla. fontos, hogy ez a mod a garimatricát nem bántotta (a hátlap 8 külön csavarral önállóan levehető 1 perc alatt), és nyom nélkül visszacsinálható! hőfokok: itt egy kis mérés a v1 bordával, v2 picit ennél jobb.
- a kártyát a hőmérsékletek további csökkentése miatt undervolt/overclock próbának is alávetettem, eredmények itt és itt.
-
Fitzgerald
veterán
Atifaktoló 6700XT UPDATE
Olyan 10-12 nappal ezelőtt dokumentáltam itt, hogy valószínűleg elhullott a ref 6700XT-m.
Először 3D-ben artifaktolt meg crashelt (kis piros-zöld kockák), majd idővel Windows desktopon is elkezdte csinálni, aztán egy idő után nem postolt, csak minden 10. alkalommal kb.
Ugye sikerült stabilizálni a dolgot, a VRAM-ot visszavettem 1900MHz-re MPT-vel a gyári 2000-ről (csak mert a gyári órajelen is artifaktolt).
Na most leszedtem a backplate-et, illetve amennyire tudtam átfújtam a bordákat levegővel.
Tökéletesen működik a kártya gyári VRAM órajellel is.
Érdekes történet, mindenesetre örülök, hogy nem kellett gariztatni/új kártyát venni.
A sorsot meg próbálom nem kísérteni, úgyhogy 1950-re lőttem be inkább. -
Kolbi_30
őstag
Sziasztok.
Catlakoztam egy PowerColor 6800 XT kartyaval..A hot spotom 100°Ckörul mozog.
Speciel engem nem izgat, de van mod lentebb hozni? -
Raggie
őstag
válasz
trek81 #12704 üzenetére
Csak egy tipp:
Jobbklikk a taskbar-on és ott taskbar settings.
Legörget a "Notification area" fejezetig, ott a "select which icons appear on taskbar"-ra kattint.
És ott be lehet állítani, hogy minek jelenjen meg az ikonja és minek ne.Csak angolul todom a neveket, mert angol a windows-om.
-
trek81
senior tag
hy all
kellene segítség ..thanks
hova tünt a rejtett ikonok// tálcáról/// az amd driver beállító vezérlő progija...driver fent hibátlan
,hiába rakom újraakkor se lesz ..start menüből se indul ..
-
BeZol
őstag
Pár percig járt a gépemben ma egy Gigabyte Gaming OC RX 6600 XT.
Szép nagy darab, 1x8pin.
175W-ig fogyaszt kitolt gyári TDP-vel.
Time Spy Graphics Test 1 majdnem feléig be sem kapcsoltak a ventik rajta, annyira overkill neki a hűtés.
A ventillátor 100%-ra állítva közel 5ezret pörög, na az nagyon beteg, egyébként automatán 1700körül tekereg.
Time Spy pontszáma ugyanaz gyárilag mint az általam tesztelt AsRock 6600 XT-nek, a tuningos beállítás ezzel a kártyával is lefutott, de itt a memória egy jobb darab, 2350MHz-en is ment (asrockom 2226MHz-et tud), és akkor kereken 33,5 MH/s-t tudott csákányozni ETH-ból, de ismerős már vitte is el (2 hónapja nem volt gpu a gépében...), úgyhogy durvább OC-ig nem jutottam vele.
2375MHz-et már biztosan nem bírt a memóriája (2400MHz-ig tekerhetőek amd-driverben a 6600 XT-k).Sztem felesleges túlzás már egy ilyen hűtés a 6600 XT-re, de ha azonos árban lenne nagyobb 2 ventis vagy ez a 3 ventis (és 2,5slotos), akkor biztosan inkább ezt venném és hangtalanra behangolnám 1500as fordulat alá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest