- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15454 üzenetére
Akkor valószínűleg a 600-s lenne neki a jobb
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15450 üzenetére
garancia ilyen esetben olyan mint a két élű fegyver az az érzésem, mivel nem bizonyítható külsős szemmel hogy hol ment az a bizonyos bele a palacsintába.
-
FoLey-v
addikt
válasz Istvan2020 #15423 üzenetére
Most nekem is egyelőre. Most nem tudom,hogy a szobahőmérséklet miatt vagy most nagyon jól eltaláltam a pasztázást,mert 80 fok fölé ritkán megy a hospot és a gpu hőmérséklet is 60 fok fölé alig megy.
Téma: Valaki próbálta már RX 5700 XT-t Alan Wake 2 játékot? hát mesh shader hiány miatt eléggé szomorú.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
FoLey-v
addikt
válasz Istvan2020 #15419 üzenetére
Már a második utángyártott ventit használom. Kerregő hangot adott ki. Lehet nem kéne maxon 1700 rpm pörgetnem. Főleg ha állítva van a videokártya.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
Speedy007
őstag
válasz Istvan2020 #15417 üzenetére
Nekem az anno UV-val volt tűrhető még a PCX-hez is vissza küldtem garanciában mert sehol sem tettek róla említést hogy máshogy elhelyezett hőmérséklet szenzor ide vagy oda képes 100C° fölött menni a hot spot hőmérséklete full stock beállításokkal. Ott egy hónapig "nyaralt" a kártya erős a gyanúm hogy semmit sem csináltak vele csak "pihentették" mivel semmilyen jegyzőkönyvet nem kaptam hogy mi volt a gond vagy ez normális vagy esetleg újra padozták és pasztázták-e a kártyát 30 nap után írtam rájuk mert semmi jelet nem küldtek hogy mi a helyzet és més nap jött a kártya minden előre jelzés vagy tájékoztatás nélkül.
Most valami hasonló megy az Alzánál is 7900XT-t vissza küldtem mert CW-t produkált eléggé és nem a játékok menüjében hanem mikor játszom ez olyan szinten megvolt hogy ha volt RED 2 alatt mikro laggom akkor a CW is abban a pillanatban elhalkult és kezdte előlről, valamint a 3 tűs A-RGB csatlakozóm elszált rajta az alaplap nem volt képes vezérleni a VGA LED-jét de külső A-RGB vezérlők sem. Pontosoan le írtam mindent és mi is a hiba oka szerintem. Mielőtt elküldtem Alzát kifaggatam hogy egy mennyi idő is ezt mondták hogy 15 nap maximum mert ennyi szokott lenni az átlag. jövő hét után telik le a 30 nap de azon kívül hogy ma kaptam olyan e-mailt hogy igyekeznek és legyek türelemmel majd jelentkeznek semmi állapot változás nem történt. -
jimpo
senior tag
válasz Istvan2020 #15417 üzenetére
Az mondjuk azért nem mindegy, hogy magas fordulattal, órajellel meleg egy kártya. Vagy pedig alacsony fordulat és hang mellett, netalán picit még magasabb órajel mellett.
Az RX 7800 XT esetében a Pulse hűvösebb, igaz magasabb fordulaton illetve alacsonyabb órajellel üzemel mint egy Nitro+A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
addikt
válasz Istvan2020 #15382 üzenetére
Fejezd be a személyeskedést.
Ha tetszik, ha nem, az 5700xt nagy része bányában kötött ki. Ez persze nem azt jelenti, hogy 100%-ra gond kell legyen azokkal a kártyákkal vagy hogy pad-et kelljen cserélni, de nagyobb az esély rá. Egyébként egy 6600xt/6650xt-vel jobban jár, kisebb fogyasztás, valószínűleg garanciás, teljesítményben meg kb pariban vannak. Én már biztosan nem vennék 5700xt-t, hacsak nem jóval olcsóbb. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Istvan2020 #15380 üzenetére
Ahha ,akkor majd legózd ki milyen thermal pad-ot és hova raksz pontosan arra a két ventis Gaming. -re míg le nem rohad [link]
Tapsikálj csak nyugodtan a bányász kártyákkal.
-
FoLey-v
addikt
válasz Istvan2020 #15344 üzenetére
Mind a négy jó Nitro+,MSI Gaming X és Red Devil
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Istvan2020 #15344 üzenetére
Nagyon alacsony venti profilt használ a nitro minden bios változatán.
Am nekem is MSI Gaming a kedvencek között van ,legjobb kártyákat és alaplapot szerény véleményem szerint ők gyártják.
-
FoLey-v
addikt
válasz Istvan2020 #15294 üzenetére
Kiemelkedő:
[Powercolor 5700xt Red Devil]
[MSI 5700xt Gaming x]
[Sapphire 5700xt Nitro+]
[Asus 5700xt ROG Strix]Jó:
[Sapphire 5700xt Pulse]
[Powercolor 5700xt Red Dragon]
[Gigabyte Aours 5700xt]
[Msi 5700xt Evoke OC] /a ránc felvarrott verzió, amelyiken a VRAM thermal pad cserélve lett/
[Gigabyte 5700xt Gaming OC]
[XFX 5700xt Thicc II / Ultra]Ezek közül valamelyik. De én azt mondom most aprón 72k-ért láttam Gaming X-et. Neked is olyanod van csak tudod milyen.
-
FoLey-v
addikt
válasz Istvan2020 #15291 üzenetére
Szia!
A kártya megvan? Azt írják összefoglalóban,hogy kerülendő.
Azt olvastam,hogy hangos és terhelés alatt a ventilátor 100% pörög. Magas hőfok is van,főleg hostopnál 100 fok. A gpu hőmérséklet 78-80 2600 rpm fordulattal,de ez házszellőzéstől is függ.• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
ScomComputer
veterán
válasz Istvan2020 #13651 üzenetére
Azért akadnak kivételek, de nem kell parázni..vedd a fáradságot és olvass vissza már 100-szor ki lett tárgyalva képekkel és videókkal ez a téma !
Sőt segítség is van leírással,ha gond lenne és olyat fognál ki..ott kereső jobbra fenn ![ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Istvan2020 #13649 üzenetére
Elvileg igen, úgy tudom a hibásak vissza is lettek hívva. Az egy teljesen korrekt kártya, ha nincs elszállva az ára akkor mindenképpen ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz Istvan2020 #13637 üzenetére
Én most vettem egyet a napokba innen apróról. Az első verzió.(3 azonos venti, egy irányba forog) Tapasztalataim a következőek: gpu és vrm nem meleg, tökéletes hőfokok vannak. Vramon nincs semmilyen hűtés, ha rendesen megterheled felmegy 88 fokig is akár. Láttam egy korábbi videót az 5700 xt tufról ahol 106 fokos ramról beszéltek, ott volt a ramon a gpu körül egy fémlemez ami tovább hevítette azt itt ez nincs, teljesen szabadon van a vram. Red Dead Redemption alatt vram vsyncel 74 fok, anélkül 80 fok míg a gpu 64. Gpu legmelegebb pontja asszem 80-ig ment fel. Bf5 alatt gpu 64, vram 82-88 kozott ingadozik. Ha jól tudom 105 fok a maximális hőmérséklete úgyhogy annyira nem gáz. Gyengébb játékoknál gpu 59 fok, vram 70. Ez alatt nem nagyon van, kivéve üresjáratban, olyankor nagyon hideg, kb. szobahőmérsékletű mivel, nem kapcsolja le a ventit, zero rpm nincs, mpt vel megnézve nincs bepipálva. A világító csík az oldalán nem vezérelhető. Nagyjából ennyi. Ha van kérdésed róla írok szívesen. Az új evo verzió 2 nagyobb és 1 kisebb ventivel lett szerelve, a középső ellentétesen forog, valamint kapott hűtőt a ram is így az jobb vétel, ez nem a legjobb, de teljesen használható kártya volt már ettől sokkal rosszabb vga-val dolgom!
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Tomko78
őstag
válasz Istvan2020 #13643 üzenetére
De most nézem Asus honlapon , és nem látok sima 5700 EVO-t, csak a 2 ventisböl van EVO , na egy másik Asus oldalon megtaláltam a X3-at [link]
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz Istvan2020 #13641 üzenetére
De a 2 kiadás más néven is fút Asus TUF Gaming X3 RX 5700 XT EVO , EVO a tuti kiadás TUF verzióból
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Tomko78
őstag
válasz Istvan2020 #13639 üzenetére
Tessék itt egy teszt mind a két kártyáról [link]
-
Tomko78
őstag
válasz Istvan2020 #13637 üzenetére
A második kiadás teljesen máshogy néz ki [link]
az első kép a 2 verzió a második kép az első kiadás[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Istvan2020 #13628 üzenetére
Teljesen okés, finomhangolva csendben teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest