Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1414 üzenetére
4,1-hez kellett 1,36V most 1,32V elég neki a BIOS szerint,ennyit látok.
Ez nem így működik, nekem a Giga lapban kellett 4 Ghz -hez 1,3V az Asrockban meg 1,27V de nem hiszem hogy ilyen különbség lenne 2 lap között esetleg csak máshogy mutat a Bios, ami ugye tudjuk hogy nem pontos.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1320 üzenetére
Feleslegesen rágod magad rajta, egy bizonyos ponton a szerencse számít hogy milyen APU-t fogsz ki, mennyire stabil a tápod és milyen hűtést használsz, ez a 3 ficsőr minden Bios VODOO állításon túltesz úgy 20-25% -al, hogy konkrétumot is mondjak a Giga hiper szuper lapba ment 1,3V max 4,5Ghz a Trinity és az Asrocban szintén, kicseréltem a tápot Gold minősítésűre és a hűtést most 4,5 Ghz tud 1,22V -al.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1252 üzenetére
Egyébként miért ábrándultál ki a tuningból?olyan rosszak lettek az eredmények?
Ha az IGP-t használtam akkor 3800 és 4500Mhz között semmi különbség nem volt, az R9-270 társaságában meg volt 3FPS + amiért szerintem nem érdemes kitaposni a lelket belőle pláne ha a fogyasztást is nézem, BF4 multiban médiumon a min 50-60FPS így is úgy is megvan Hight beállítást meg nem bírja a VGA, aki azt mondja hogy egy Trinity nem bírja kihajtani az R9-270X VGA-t az téved de ezt már valaki írogatta itt csak nem vették komolyan, egy R9-280 az már más tészta de single játékokban az sem egy lehetetlenség.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1247 üzenetére
Nem hiszem hogy bughalmaz lenne, a Digital Power működik magától is az Asus játékszere hogy lehet kapcsolgatni de semmi haszna a Load Line kalibrálást sem használtam soha és értelmét sem látom a külön feszültség az IGP-nek meg az Asrock Killerben sincs meg de ez sem vészes, amúgy az MSI még csak az 1 Biosnál tart tehát még jöhetnek változások, mindegy már úgy sem cserélem le az Asrockot legfeljebb jövőre most egy R9-270X van tervben.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #1220 üzenetére
és akkor bejön azon jóslatom, hogy fél évet még várni kellett, mire kiforrják magukat a BIOS-ok...
Igen mert nem késett eleget a Kaveri ahhoz hogy megírják rendesen az a francos Biost, jó dolog ez a verseny de néha csúnyán visszaüt mert mindent összecsapnak hogy hamarabb jelenjen meg egy bizonyos termék mint a konkurenciának.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1217 üzenetére
1.Negativ (-)
2.Pozitiv (+12V)
3.RPM jel amit a venti küld az alaplapnak hogy a Bios meg a felhasználó is lássa az aktuális fordulatot
4.PWM jel amit az alaplap küld egy IC-nek a ventiben és az a szerint változtatja a fordulatszámot, a 3 lábas típusnál ez az IC az alaplapon van vagy rosszabb esetben csak ráküld egy +12V feszültséget és kalap. -
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1140 üzenetére
Vdrop nekem analóg lapoknál sem volt soha mert nem a legolcsóbbat veszem, a pulzushossz meg úgy nézem nem sok vizet zavar, ezekkel a fázis VRM dolgokkal nagyon sokszor átverik az embert, pld. a Gigának és az Asusnak volt szokása hogy 8+2 fázist tüntetett fel és a vezérlő meg 4+1 volt csak megduplázták a tekercsek és a kondik számát, egy 95W TDP APU-nál nyugodtan bevállalható a 4+1 fázis még tuning esetén is, persze versenyre nem olyannal indulnék de az már másik mese.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
Én például az 1.80 Biost használom ami pár napig volt az Asrock oldalán aztán eltűnt, de hogy az 1.70 volt e MPM azt nem tudnám megmondani.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
leviske #1057 üzenetére
A probléma a szorzózárral van és az APU-k nem szeretik ha piszkálod a 100Mhz BUS órajelet.
FPS vagy Seasonic tápok elég jó árban kaphatóak csak ügyelni kell hogy a +12V ne legyen elosztva.Vissza az egész mert most csipázom hogy a 7700K is szorzózármentes, akkor mehet az is, megszokás mert a Trinity és a Rchland is úgy jelent meg hogy a kisebbik tesó a szorzózáras volt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1014 üzenetére
Elhiszem hogy elkötelezett vagy az Asrock iránt de nem szabad, ők is rengeteg hibát követtek el az utóbbi években ahogy mindegyik alaplap gyártó, egy adott proci foglalatnál mindig meg kell nézni melyik gyártó a nyerő és azt választani, például a Giga FM3, FM3+ katasztrófa volt de jó FM2 és lehet FM2+ is, az Asrock katasztrófa volt FM2 és úgy néz ki FM2+ is, az MSI 939, AM2 volt katasztrófa AM2+ meg nagyon jó, soha ne tedd le a voksot egy gyártó mellett, eddig csak az Abit és az ECS volt 100% de mindkettő tönkrement.
-
atti_2010
nagyúr
Igen én is a PING miatt vettem de megsúgok valamit (pontosan 0% jobb a Pingem mint egy normál PCI LAN kártyával), és amint tudod még gondjaim is voltak a szoftverrel, egyszer kajáltam meg én is ezeket a marketing dumákat, a hang az valamivel jobb de arra van hangkártya vagy az AMD új cucca a True.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1006 üzenetére
A G45 drága? Szerintem jó árban van a suportal meg ne problémázz mert nem az MSI lesz a következő alaplapgyártó aki csődbe megy, ott van a Biostar, a Sapphire aki AMD kedveske de alaplap terén gyenge. Bocsi a G45 drágább de tudásához mérten nem annyira én a GD 43 gondoltam, miért kell neked a Sniper, vagy a GD45?
Az Abit sem úgy egyik napról a másikra csődölt be.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #1004 üzenetére
Azok az adatok elég pontosak de nem mindegy számodra hogy az MSI vagy az Asus keresi agyon magát, az a fontos hogy ha veszel egy alaplapot vagy egy VGA-t akkor korrekt termeket jó áron kapjál, a többi nem a mi dolgunk, az Asrocknak így utólag mondom rettenet szoftvereik vannak de a Giga is addig jó ameddig a Biosbol dolgozol mert amikor feltettem az energiagazdálkodást akkor onnantól minden csontra fagyott bárhogy állítottam, DE igaz ez az Asrock, Giga, Asus,MSI lapokra is, egyszerűen a szoftverekre nem szánnak időt csak reklámnak használják, kivetél az MSI Afterburner de ezt már mondtam.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #994 üzenetére
Pedig nekem az MSI termékeivel kevés gondom akadt, az előző videokártyáim is mind MSI volt a mostani is de eddig ez a legjobb, ne feledjük az MSI Afterburnert ami messze a legjobb monitorozó és tuning szoftver, szóval ameddig még meglesznek én tőlük fogok vásárolni , nagyot csalódtam az Asrockban ezzel a Killer lappal.
-
atti_2010
nagyúr
R9-270 VGA-m van bárki bármit mondhat én látom hogy 98-99% pörög a GPU szinte minden játékban, a WOT kivétel de azt is megreformálják még az idén.
Sógorom Belgiumban él egy R9-280X -et hajt egy FX 6300-al az egyetlen játék amivel játszik és elég ügyesen tolja ha nem hajtaná ki rendesen lenne rá pénze hogy Intelt vegyen.
-
atti_2010
nagyúr
Rossznak nem rossz de egyelőre kevés hozzá a játék év végen jövő év elején viszont változik a helyzet és a DX 12 nagyon hasonló a Mantlihoz, mondjuk úgy hogy biztató az ügy, tulajdonképpen a Single játéknál nincs gond a Multi meg csak a BF4 van ami igazán számítana de ahhoz van Mantle még ha Béta fázisban is, ha a jövőre építkezel akkor mindenképp jobb választás az FM2+.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #968 üzenetére
Ha abban sem működik a Killer LAN akkor semmi de amúgy tetszik, ez nem sima garanciás ügy még nálunk sem lenne pláne külföldön, itt az lenne a megoldás ha kinyírnám a lapot de ugyanilyet küldenek helyette és ez szerintem valami szoftveres bug, majd megoldják nekem most nincs kedvem Bécsbe küldözgetni lapokat, úgy is akartam venni egy Intel LAN kártyát a másik gépbe majd meglátom hátha megoldják ennek a lapnak a hibáját idővel, amúgy te hol olvastad hogy a vezérlő szoftvert nem kell feltenni, esetleg ha van egy linked jó lenne.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
stratova #957 üzenetére
Sajnos ezzel sem működik ez a Killer LAN így nagyon találó mert már lila a fejem az idegtől és hamarosan tényleg megöl, 150 Kb/s tölt fel a Google drive és lagol az egér, recseg a hang a WOT meg 250 Pingel megy, a hagyományos PCI LAN kártyán meg 2,5Mb/s töltök fel és simán megy minden, ennyit a reklám bullshitről, még szerencse hogy azért találták fel hogy kisebb legyen játékok alatt a PING.
Azért köszi a linket.
-
atti_2010
nagyúr
Ez azért nem ilyen egyszerű mert jönnek év végén és jövőre olyan játékok amik a Kaveri IGP részét ki fogják tudni használni és akkor erőből lenyomnak egy I7 is, egy FM2+ lapba meg a következő Carrizo is belemegy, ezeknek az APU-nak a felépítse nagyon hasonlít a konzolokéhoz amit az AMD gyárt így a rá íródott játékok sokkal jobban fogják használni, ráadásul a DX 12 is hasonló lesz mert azt is a konzolokhoz igazítják, amúgy egy Richland, Kaveri nem sokat hagy benne az R9-270X VGA-ban, nekem van R9-270igy tudom miről van szó, közös memóriacímzést az Intel APU-k nem tudnak a Kaveri pedig igen ami szinten benne van a konzolokban is .
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #944 üzenetére
Szerintem akkor érzékelné a szoftver hogy hibás, 2 dologra gondolok: 1. Hibás driver vagy a csipkészletben vagy a LAN vezérlőben- esetleg BIOS, 2.Konstrukciós hiba de mindenesetre nagyot csalódtam ebben az alaplapban, nem egy katasztrófa mert egy PCI vezérlővel 100% működik de pont a Killer LAN részéért vettem ilyet. Eredetileg egy MSI A88X-G43 és egy Intel LAN kártya volt a terv, mindig az első gondolat a helyes.
-
atti_2010
nagyúr
Hali!
Nem ide való de az alaplapos topikban az Asrock FM2+ az döglött, ki tapasztalt vagy mitől lehet hogy a FM2A88X+ Killer ha letöltök valamit torrentről akár 250Kb/s is és közben játszom vagy filmet nézek iszonyatosan lagolni kezd még az egér is, ha berakok egy mezei PCI LAN kártyát még 2,5Mb/s sincs semmi baj, így ez a LAN vezérlő egy kaki. Már cseréltem Wint a legújabb Bios van fent a driverek is frissítve vannak, ötlet? -
atti_2010
nagyúr
válasz
birozoli7800 #937 üzenetére
Amit stratova irt az 100% igaz és nagyban számít hogy ha FullHD tolod akkor 1GB memóriát kell kiosztani az IGP-nek, de valószínű hogy ott a single chanel lesz a probléma.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #924 üzenetére
Egyelőre nem éri meg venni, később sokkal olcsóbban megkapjuk.
-
atti_2010
nagyúr
A WIn 7 fel kell ismerje a SATA vezérlőt mindenféle driver integrálás nélkül, azok a SATA vezérlő driverek xp-hez vannak ami sokszor nem működik ha SATA van beállítva, én eddig nem találkoztam olyan Win 7+alaplap kombinációval ami ne működött volna az eredeti telepítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):
AMD Ax-7xx0
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest