- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
Aktív témák
-
stoorm
tag
De jó, hogy kétszer küldtem el! :))
-
stoorm
tag
Köszi a kiegészítést, ezek szerint jól tudtam :)
Egy megjegyzés: azért egy picit az AMD ''szégyene'', hogy a halk hűtők világában képes egy 30 DBa feletti hűtőt mellékelni a procihoz, bár igaz, hogy így eléggé alacsonyan tudja tartani a ''dobozos'' árat. Bár sokkszor nem az ár számít... -
engusz
veterán
Ha minden igaz akkor a Cooler Master DP5-6I31D ([L]http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=DP5-6I31D&other_title=+DP5-6I31D+CPU%20Cooler[/L]) ugyanaz, mint amit a 2500+-os Barton-ok mellé adnak. A Cooler Master oldalán valami miatt csak az előző lefogatóval mutatják, pedig (2x) három ponton ragaszkodik a foglalathoz.
-
pitty
csendes tag
Nekem gyári hűtőm van, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Főleg, hogy nem tuningolok, és ezért picit lennebb vettem a 2500-as Barton core voltage-át, majd a hűtő fordulatszámát is. Így aztán vetekedik a SilentBlade-el... (a tápban az van :))
-
Gismo
addikt
Ezeken mien ventk vannak?
És az Intel gyári hűtőit ki gyártja? -
ZBO
tag
Üdv. mindenkinek!
Tapasztalatomat közlöm 2 hét után: 2500+ BOX -ot vettem Sulinetbe. Normál használat mellett 57 fokos a proci az alaplap szerint, 2700 prm. (AIDA és Sisot Sandra 70 fokot mutat). Játék után 60 fok, 3440-es fordulton( ill. 75 fok). Nincs házhűtőm, és nincs tuningolva. Aggódom. Mi lesz még később?
ZBO -
Manitou
veterán
Ugyanilyen az a venti amit én most ráraktam a 2400+-hoz, ahoz képest ahogy kinéz , rosszabbra számítottam. 45C alapon (gyári pasztával) És nem is hangos, pozitívan csalódtam benne ,mert sokkal rosszabbra számítottam. Jah egy MSIK7N2 Delta lapban van a proci.
Jah és nállam 3600-at forog
[Szerkesztve] -
sziszegő
senior tag
Ha nem tuningolsz akkor nagyon jó. Halk ATOM
-
mr_ricsi
veterán
Dobozos 2400+ hűtőjével volt dolgom a múlt héten. 4000-et forog a 6cm-es ventije.
A borda úgy néz ki, mint a CoolerMaster volt a Thunderbirdek idejében, csak az aljára felcsavaroztak egy 6-7mm-es vasdarabot. A felülete a procimagnál (is) nagyon érdes (mély árkok vannak rajta). Nem túl bizalomgerjesztő.
Már ezüstpaszta van rajta, nem a gyári, és 2ház+1 tápventillátorral a 2400+ alapon 42-49 °C-os vele.
Ja, és eddig nem nagyon értettem, bordafelszerelésnél hogyan lehet lesarkazni egy procit. A gyári hűtő ismeretében már el tudom képzelni... :C -
ch.peter
aktív tag
Unokatestvérem 2400+ os procijához gyári hűtő van, és elég jó, csendes, és normálisan hűt.
-
djsunny
aktív tag
Nekem a 2500+ Barton magoshoz csomagolt gyári hűtővel voltak személyes tapasztalataim. Egy vásárló nálunk ilyet rendelt a gépébe, bekerült a proci a gépbe, ráraktam a hűtőt. Azt kell mondjam, nagyon jó! Megéri azt a kis ártöbletet.
Jól hűt, csendes. Ha ilyen procit akarsz venni megéri a box-ost.:)Pláne akkor, ha a tulaj nem akar tuningot.
Ja, majd elfelejtettem: Márkás pasztát rakjatok alá! -
xedos
addikt
Kollégámnak ilyen volt. Ha nem gigabyte Nforce-os alaplapban van akkor
teljessen jo volt. Es meg csendes is. Ja igen 2500 Bartonnal. -
zeros
tag
a 2.5+ barton hűtője nekem szimpatikus volt, rézmagos borda, holgrammos matricával ellátott venti..., nem használtam, de szerintem nem lehet olyan rossz...
-
Goo
csendes tag
Két hete raktam össze egy gépet, amiben egy 2800+ volt egy Abit AN7 lapon. Mivel a boltban nem volt oem, ezért a dobozos lett. A hűtő szerintem nagyon halk, 40-50 fokon járatja a procit. Alumíniumos és nem túl rossz minőségű paszta van rajta. Szerintem tunning nélkül nyugodtan megveheti.
-
dzsoni
senior tag
2200+ hoz adott hűtő veszettül csendes, a konfig amibe benne van messze a leghalkabb gép amit valaha hallottam.
2500+ hűtője szerintem brutálisan halk, bővebben Break kolléga tudna többet mondani róla, neki egy rongyá húzott tua cerkán figyelget most :DDD
A64 3200+ gyári hűtőjét nem hallom, az 5 db 7v-on járatott rendszerventik hangja hangosabb. C&Q-ben hajtva 30-32 fokos a proci, full terhelésnél 2 gigán 40-42, 2.3 gigán 45-47 maximum. -
Sörpoci
csendes tag
Itt szuszog mellettem az említett object,amennyiben egyről beszélünk,mert láttam
már más típust is csomagolni a Barton mellé.Ez a borda itten kb. 80x60x40
mm,egy60x60x12.5 venti(3600 rpm,26dB ha jól tudom) pörög rajta.2,2G-n megy a proci,1,65 V-t kap.Hőmérő 46-47 C,mondjuk burnK7 60-ra feltolja,de ha nincs húzás,nem lehet gond.GigaKT600/Barton2500+ húzás nélkül ugyanez a típus idle 40 fok.Zaj nem vészes.Sok sikert! -
engusz
veterán
''HÛTÕ, CPU EREDETI AMD XP 2000+ SOCKETA GOLYÓS 1440 1800''
Az ára egész jó. Egy 1000 MHz-es Duron-ra lenne. Szvsz. arra bőven elég, csak a hangjától félek! Ha nagyon hangos, akkor veszek hozzá egy Coolink féle potenciométert ([L]http://www.coolink.hu/products/cvs.php[/L]). Ez volna az ''A'' terv. A ''B'' terv szerint pedig valaki ajánl nekem kb. 2500 Ft értében egy másik hűtőt, ami elég a procira és halk. :) Egy feltétel van: újnak kell lennie. -
Manitou
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #16 üzenetére
Igen ami itt van most melettem, nem valami szép kidolgozású, nem mondom hogy olyan tükörsima legyen hogy ennek az aljában lődd be a sérót, de azért ez már gáz, ami a kidolgozást illeti. Azt mondod pasztát vakarjam le. Nekem is ez volt a célom. Olyan vastag gyárilag, hogy csak na :) Nem is jó ha bazi vastag, inkább vékony legyen mint vastag.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A múlt héten újítottam be 1 sexes 2500+ Bartont. Gyári hűtővel 47-48 fok egy reflexcsöves felülventis házban. a házhőmérséklet 32 fok.
Előtte 1 2000+ palo ugyanebben a ház elrendezésben titan tb5tc (aszem ez a neve) hűtővel 10 fokkal kevesebb volt. Kb ugyanolyan a zajszint.
A gyári hűtő alja elmehetne körömreszelőnek:( az alján a ragacsot szerintem élből le kell szedni, és valami ezüszpaszta neki:) Legalábbis én ezt tettem, de már gondolkodom rajta, hogy ráteszem a titiánt:U
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
up
-
Manitou
veterán
Unokaöcsémnek most rakok össze egy konfigot és sulinetbe egy 2400+ -os dobozos proci lett véve, de a gyári hűtőre ránézve nem valami bizalomgerjesztő, a 750-es duromon komolyabb hűtés volt, nem tudom elég e ez a hűtő ehez a procihoz, jah és én nem látok semmilyen rézmagot benne, van alulra négy csavarral felfogatva mégegy lapka, de az egyáltalán nem réznek néz ki, hanem alunak. Jah és gyárilag van rajta bazivastag gyurmaszerű paszta. Nem lenne jobb ha azt levakarnám, aztán tennék inkább én rá a jól bevált tubusos pasztámból ?
Még nem mertem összerakni . -
hipernick
tag
Üdv
tudok két 2000+ dobozos prociról amihez tartozó hűtők háát, nem voltak valami halkak, és már egyik procihoz sem a gyári hűtő van, az elején még viszonylag halkak voltak azt belekezdtek a zúgásba :)) -
Barton
senior tag
A gyári hűtő hangos volt !
Spire rulez ! -
Ronin
aktív tag
Az 1800+-as Palomino-mon volt gyári hűtő, azóta nem tudom, hogy mennyire változtak.
Ez nagyon hangos volt, meg komolyabb igénybevétel után 65 fokot is mutatott a BIOS, igaz, a gyári ragacs volt rajta, pasztával még néhány fokkal alacsonyabb lett volna.
Szerintem érdemesebb valami olcsó Spire hűtőt venni: jobban hűt és halkabb! -
marso
tag
amit láttam gyári hűtőt, nemvolt vele gond, rézbetétes volt, viszonylag csendesen pörög.
-
Legolas
senior tag
Esetleg van valakinek személyes tapasztalata?
-
L3zl13
nagyúr
Ja és kapsz egy matricát is! :))
-
L3zl13
nagyúr
Ha nem lesz tuning akkor nyugodtan használhatja.
Esetleg a zaj kérdéses, mert nem tudom mennyire csendesek a gyári hűtők.
Biztosan nem a legjobbak sem teljesítményben sem csendességben, de gond nem lehet. -
Legolas
senior tag
Egy haverom akar gépet venni, aminek egyes részeit sulinetben vásárolná meg. Én segítek neki összeállítani.
A sulinetes árlistákban minimális különbség van a dobozos és a nem dobozos AMD procik között.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen a dobozban levő gyári hűtő? (tuning nem lesz, mert nem ért hozzá.
Tehát merjem-e ajánlani neki a dobozos verziót, vagy inkább vegyen 3-4 ezerért egy olcsóbb Spire hűtőt? Hangsúlyozom, hogy nem lesz húzva a proci.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest