- Egérpad topik
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #9456 üzenetére
Ez örök porbléma marad az AM- nél, a hype. De valójában egy amúgy is remek CPU családnál akkorát léptek előre hogy a konkurencia igazából a habokba sincs teljesítmény / energiahatékonyság terén. Szerintem nagyon jó lett ez így ahogy van, én nem vártam tőle többet sőt, túl is szárnyallja az elvárásaimat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Én is többet vártam, persze független tesztek előtt nem szoktam komoly ítéletet hozni.
Az én meglátásom szerint az a szituáció, hogy az AMD előtte az összes puskaporát és nagy áttörés már nem várható.
Ott volt nekik a jobb node, a chiplet design.Ha desktopot nézünk, az Intel úgy vészelte át ezt az időszakot és tartotta a lépést, hogy ezekhez még nem nagyon nyúlt hozzá és még csak most fog.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok mi van az AMD előtt a tervasztalon. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
"Eddig mindig volt valami meglepi az egyébként tisztességes 10-13% körüli IPC emelkedés mellé. "
én is többet vártam. 16 helyett kerek 20% -ot
az AMD ha jolláttam akkor DDR5-6000 mellett tesztelt ; viszont allitolag az I/O die siman hozza a 2400 -at, azazvagyis memoriabol a DDR5-7200 lesz az optimalis ; ami még rádobhat pár % teljesitmenyt. -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Én többet vártam.
biztos több mindent terveztek,
és elméletileg 2024 H1 -ben kellett volna kijönni az eredménnyel .. de ez van ..> Persze az ár még sokat nyomhat a latba.
MLID legfrissebb videójába belenéztem
és éppen az árat emelte ki , amire az AMD-nek fókuszálni kellene .
( ha jól értettem azért, mert az Intel új CPU állítólag MultiCore-ban akár meg is verheti a Zen5-öt, és ráadásul TSMC 3nm -en készül ,
ÉS a 3nm - persze drágább mint a Zen5 -ös 5nm+4nm -es gyártása,Persze az AMD válasza az Intelre - a ZEN5 +X3D lehet.
( És talán az újabb generációs X3D -vel kárpótolhatjuk a csalódásunkat. )> Meg lehet, hogy pár évig úgyis a tops fog eladni mindent.
Viszont a desktopnál maradt az RDNA2 és nincs NPU.
( remélem a következő generációnál ezt orvosolják )
Remélem a "Turin AI" - chiplet - minél gyorsabban elérhető lesz Desktop-on is.
De amúgy a sima Turin - nem sikerült annyira rosszul ..
Az MI 325X bejelentése pedig mutatja, hogy vége a lazsálós korszakoknak .. elég erős verseny várható.
https://www.anandtech.com/show/21422/amd-instinct-mi325x-reveal-and-cdna-architecture-roadmap-computex
És ha az AMD megoldja az RDNA skálázást is ( mint a CDNA -nál) ,
akkor a játékoknál is egy új forradalmat látunk ...
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Egérpad topik
- Hegesztés topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP Z240 Komplett asztali pc, garanciával, 1050ti 4GB Videóval!
- i3 8100 és i5-9400 processzorok
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest