- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #9456 üzenetére
Ez örök porbléma marad az AM- nél, a hype. De valójában egy amúgy is remek CPU családnál akkorát léptek előre hogy a konkurencia igazából a habokba sincs teljesítmény / energiahatékonyság terén. Szerintem nagyon jó lett ez így ahogy van, én nem vártam tőle többet sőt, túl is szárnyallja az elvárásaimat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Én is többet vártam, persze független tesztek előtt nem szoktam komoly ítéletet hozni.
Az én meglátásom szerint az a szituáció, hogy az AMD előtte az összes puskaporát és nagy áttörés már nem várható.
Ott volt nekik a jobb node, a chiplet design.Ha desktopot nézünk, az Intel úgy vészelte át ezt az időszakot és tartotta a lépést, hogy ezekhez még nem nagyon nyúlt hozzá és még csak most fog.
Szóval nagyon kíváncsi vagyok mi van az AMD előtt a tervasztalon. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
"Eddig mindig volt valami meglepi az egyébként tisztességes 10-13% körüli IPC emelkedés mellé. "
én is többet vártam. 16 helyett kerek 20% -ot
az AMD ha jolláttam akkor DDR5-6000 mellett tesztelt ; viszont allitolag az I/O die siman hozza a 2400 -at, azazvagyis memoriabol a DDR5-7200 lesz az optimalis ; ami még rádobhat pár % teljesitmenyt. -
S_x96x_S
addikt
válasz
> Én többet vártam.
biztos több mindent terveztek,
és elméletileg 2024 H1 -ben kellett volna kijönni az eredménnyel .. de ez van ..> Persze az ár még sokat nyomhat a latba.
MLID legfrissebb videójába belenéztem
és éppen az árat emelte ki , amire az AMD-nek fókuszálni kellene .
( ha jól értettem azért, mert az Intel új CPU állítólag MultiCore-ban akár meg is verheti a Zen5-öt, és ráadásul TSMC 3nm -en készül ,
ÉS a 3nm - persze drágább mint a Zen5 -ös 5nm+4nm -es gyártása,Persze az AMD válasza az Intelre - a ZEN5 +X3D lehet.
( És talán az újabb generációs X3D -vel kárpótolhatjuk a csalódásunkat. )> Meg lehet, hogy pár évig úgyis a tops fog eladni mindent.
Viszont a desktopnál maradt az RDNA2 és nincs NPU.
( remélem a következő generációnál ezt orvosolják )
Remélem a "Turin AI" - chiplet - minél gyorsabban elérhető lesz Desktop-on is.
De amúgy a sima Turin - nem sikerült annyira rosszul ..
Az MI 325X bejelentése pedig mutatja, hogy vége a lazsálós korszakoknak .. elég erős verseny várható.
https://www.anandtech.com/show/21422/amd-instinct-mi325x-reveal-and-cdna-architecture-roadmap-computex
És ha az AMD megoldja az RDNA skálázást is ( mint a CDNA -nál) ,
akkor a játékoknál is egy új forradalmat látunk ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged