- Milyen TV-t vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #9457 üzenetére
> és éppen az árat emelte ki , amire az AMD-nek fókuszálni kellene .
Ha nincs titkos meglepi, akkor talán - igaza van MLiD-nek - helyes volna úgy árazni, hogy az 9600 (X nélkül) $250-on nyit és $300 lesz a hamar érkező (?) 9600X3DEz már csak azért is szükséges lehet, mert ahogy mondod az AMD MT teljesítmény hátrányba kerülhet, ezt pedig úgy tudja orvosolni, ha árban lejjebb csúsztatja a termékskálát.
Ahol meglepi lehet még az talán az energiahatékonyság.
> És talán az újabb generációs X3D -vel kárpótolhatjuk a csalódásunkat.
Tudom, hogy az L3$ bővítése a csökkenő határhasznosság elvébe ütközik, de esetleg lehetne az a meglepetés, hogy nem 1x64MB, hanem mondjuk 2x64MB kapacitást ad hozzá.A Zen6 újítása elvileg az lesz, hogy a CCD-IOD kapcsolat cserélődik az magas frekvenciájú organikus szubsztráton kereszüli megoldásról valami alacsony késleltetésű szélesre.
Talán valami olyasmi is lesz, hogy a L3$, vagy annak bővítése megosztva, vagy L4$ formájában beköltözik a base die-ba. De a lényeg feltehetőleg az lehet, hogy az egyébként külön gyártott chipletekből 2-4-et össze lehessen kötni adatmegosztás céljából alacsony késleltetéssel> Viszont a desktopnál maradt az RDNA2 és nincs NPU.
Az igazság az, hogy én épp ezért gondolkodom már inkább a Strix-ben. A Zen4 esetén tök jó volt, hogy végre bekerült a képet adni képes IGP.
Őszintén szólva nem tudom, hogy mik az eladási számok, így tévedhetek is, de ez és a mainstream GPU alja közötti tér szerintem kevéssé érdekes. GPU nélküli mobil gépek esetén (ide értve egy notebookot, minipc-t vagy kézikonzolt) persze érdekes, de tartok tőle, hogy a "csak adjon képet" típusú dekstop/mobil felhasználás és a dGPU-val rendelkező gamingre (is) használt felhasználás között ez a szegmens réteg csupán. Persze tévedhetek.NA mindegy, szóval azt akartam mondani, hogy a Zen4-ben tök jó volt, hogy már nem kellett csak a kép miatt egy alacsonyabb teljesítményű és kvázi feleslegesen nagy IGP-t tartalmazó APU-ban gondolkodni.
A Granite ridge ebből a szempontból sem tűnik érdekes (innovatív) terméknek.
(Ebben persze számíthat, hogy számukra is a desktop piac a legkevésbé érdekes)A Strix point sokkal érdekesebb az RDNA3.5-tel és az NPU-val, miközben az még a magszámot is emelte! A Strix Halo szintén érdekes, hogy mit fog tudni az a böhöm IGP-vel (és persze milyen áron...) A Strix halo esetén talán csak a 16 magos CPU fura. Én azért bízom benne, hogy ha ez chipletes, akkor 1 CCD elhagyható, ha monolitikus, akkor viszont a 16-ból 12 Zen5c. (még ha 2db CCX-ről van is szó.)
> Az MI 325X bejelentése pedig mutatja, hogy vége a lazsálós korszakoknak .. elég erős verseny várható.
Azért szerintem ez félig-meddig látványpékség.
Én nem hiszem, hogy a HBM3 => HBM3E csere olyan nagy feladatnak kéne lennie. Talán egy fokkal bonyolultabb, mint egy GPU esetén GDDR6 16mbps helyett 18.5mbps VRAM-mal szerelni, de lényegében csak az N6-on tervezett bázislapkát kell cserélni.A fejlesztés szerintem ezzel végső soron nem lesz gyorsabb, ugyanúgy 2-3-4 év, míg valami elkészül, de az ebből termékké formált iterációk száma tényleg növekedhet.
Ez fogyasztói szemmel persze összességében jó lehet, hiszen a cégek azzal versenyezhetik le az áraikat, hogy sűrűbben kiadott termékiterácókkal sűrűbben licitálnak rá/alá egymásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb-2TB-ig )
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest