Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Devid_81 #6449 üzenetére
Nem tudom, neked mi a félelmed az AM5-tel kapcsolatban.
A legutolsó MLiD videó-interjúban a vendég azt mondta, hogy az AMD annak idején eléggé vadnyugati módon esett be az alaplapgyártókhoz. Tehát így bementek és letettek az asztalra pár teszt csipet és úgy mondták, hogy légyszi, ehhez csinálnátok alaplapot? Az alaplapgyártók meg néztek elkerekedett szemekkel, hogy "mivan?", hiszen ők ahhoz voltak szokva, hogy az Intel minden procihoz A-tól Z-ig dokumentációval és utasításokkal ellátva igényli az alaplapot.
Nem tudom, ez mennyire lehet igaz, mindenesetre a illető ezzel magyarázta a első generációs AM4 alaplapok minőségi problémáit és varianciáját. A 400-as széria gyakorlatilag chipset módosítás nélkül ennek a specifikációs hiátusnak a ráncfelvarrott pótlása.Namost az nem valószínű, hogy az AM5-tel ugyanez megtörténjen, mert azóta az AMD is nyilván fejlődött dokumentálás és persze elvárások terén. Ami biztos: drága lesz.
Ezzel együtt persze én se ugranék bele. Egyrészt mert drága lesz az alaplap is, meg a DDR5 is. Másrészt azért az AM4 early adopterjei némiképp pórul jártak. Én se szívesen futnék bele megint abba, hogy beleugrok az AM5-be az elején, mert milyen jó lesz majd lehet később fejleszteni és aztán végül érdemi fejlesztést megint csak alaplapcserével együtt lehet végrehajtani.
Egyébként itt egy táblázat, hogy támogatás szempontjából melyik gyártótól lenne érdemes választani: [link]
Egyébként:
- Gigabyte a legjobb
- az Asrock épp most kaparja össze magát
- az MSI-nél volt próbálkozás
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged