Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAID
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"De a fogyasztok nagy része azt veszi ami árban is elérhető."
Szerintem ne az itthoni helyzetből induljunk ki...Értem én, hogy olcsó, meg ár/érték, de túlzottan nem egy erős CPU. Viszonyításképp, az ultrahordozható ~15W-os laptopomban erősebb CPU van, amiről most írok... (Ryzen 4650U)
Az asztali Ryzen 3600 pedig lesöpri őket tokkal vonóval, pedig azt sem egészen 60K-ért vettem, tehát erősen "budget" opció volt.
#6124 Petykemano : Sajnos nem tudom megítélni, megkésett-e, elég kevés róla az információ(m).
"egy Zen2-es CPU-val szerelt APU kissé elavultnak tűnik"
Ezt viszont határozottan nem gondolom problémának, a Zen3 legnagyobb dobása, hogy egyesítették a korábbi kettévágott felépítést, de 4 magnál ez a Zen2 hátrány egyáltalán nem jelentkezik. Így azt gondolom, ez is így "elég jó". Persze, belerakhatnának egy Zen3-at, de szvsz leginkább papíron nézne csak ki jobban.
Azért lenne szvsz érdekes a magméret, mert abból lehetne következtetni, mennyire lenne gazdaságosan gyártható belépő terméknek, de sajnos erről semmit nem találtam. Ugyanakkor a Renoir APU pl. elég nagy, ~150mm2 , az nem jó ilyesmire. [link]
A mag képe alapján jó alaposan meg kéne nyirbálni a GPU és IO részeket is, hogy lényegesen kisebb lehessen: [link] . Azért sem vagyok benne biztos, hogy a Van Gogh jó lenne ilyesmire, mert ott vélhetőleg még nőtt is a GPU rész, a fél CPU elhagyása önmagában még nem teszi picivé a csipet, így az inkább prémium hordozható gépekbe lehet ideális, mint pl. a Steam Deck, és kevésbé tűnik ideálisnak olcsó tömegterméknek.Persze érdekes kísérlet lenne ezt kihozni asztalra, azért lehet, hogy akadna piaca a jó IGP-nek egy nem túl erős CPU-val. Ez jó alternatívája lenne a régi, igen gyenge IGP-jű i3-aknak. A Kaveri-s időkben olcsóbb volt a GPU, és gyengébbek az IGP-k.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest