- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Egyébként van még egy érdekes fejlesztésük, a Van Gogh, arra is azért kíváncsi lennék, pl. mekkora fizikai méretből sikerült kihozni (4mag Zen2 + RDNA GPU, Steam Deck). Bár vélhetőleg az sem egy ideális olcsón gyártható tömegtermék alap.
Azt mondják, hogy a Steam Deck (Van Gogh) eléggé megkésett. Steam Deck formában persze lehet, hogy nem vállalhatatlan, de a zen4 rajtjának küszöbén egy Zen2-es CPU-val szerelt APU kissé elavultnak tűnik. Ha a hibás PS5/Xbox chipekre gondolunk, akkor valószínűleg meg fog jelenni a piacon valamilyen formában, de azt nem hiszem, hogy a Steam Deck igényen túl gyártanák és értékesítenék.A korábbi (Kaveri&co) tapasztalatok legalábbis azt mutatják, hogy lehet akár 2-3x erősebb is az IGP, döntően akkor is a CPU ereje határozza mag az eladhatóságot.
-
carl18
addikt
Igen, az intel megteheti hogy gyárt olcsón Core i3-at. De a fogyasztok nagy része azt veszi ami árban is elérhető. Tegnap néztem havernek processzor hogy mit kap manapság olcsón elérhető árban. i3-10100F 27-30E között kapható, és átlag embernek jelenleg ez ami megfizethető és jól teljesít.
Zen 3 12 NM
Igen nyilván valamennyi órajelet be kéne áldozni, de szerintem 3800-4000 mhz elérhető lenne minden magon. És szerintem az emberen nagy része megvenné, mert lehet 400-500 mhz-es kevesebbet megy mint a 5600X de ha tudja hogy féláron megapja akkor mondhatni jobb vétel volna.
Bár keresgéltem, de nem találtam ilyen információkat hogy a piros oldal tervezne hasonlokat... Szóval szerintem nem dobnak piacra ilyen backportot.
Talán ha az intel valóban nagy piaci részt vesz el tőlük akkár talán feljőhet mint opció.Hát majd meglátjuk, egyenlőre a 3D V-Cache ami az AMD különlegesége lesz.
A 12-16 magos processzorok biztos megkapják ezt, a kisebbekből talán kimarad 6/8mag.
Januárba bejelentés, már nem kell sokat várni és kiderül nekik mi a tervük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Nyaralás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest